Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι εξελιξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κρίσιμες
  • [02] "Ενδείξεις ανάκαμψης στην Ιταλία"
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοκαιρινό ανέκδοτο» οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας
  • [04] «Γκόλφω» στην Επίδαυρο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι εξελιξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κρίσιμες

    Τους κινδύνους που υπάρχουν για την ίδια την Ευρώπη από τη διάρρηξητης κοινωνικής συνοχής και την άνοδο των νεοναζί και του φασισμού, το αδιέξοδο του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, και τα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24.

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει στη συνέντευξή του ότι λόγω αυτών των κινδύνων, αλλά και της οικονομικής κρίσης οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας, φιλοδοξεί να γίνει η ήρεμη δύναμη που θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης, ενώ επανέφερε την πρότασή του για την ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνήσεις, θα σηματοδοτήσουν μια μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη ανατροπή για όλη την Ευρώπη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σήμερα σε ένα υπαρξιακό και ιστορικό αδιέξοδο, δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, με μια Ευρώπη που σήμερα γίνεται αυταρχική, γίνεται αντιδημοκρατική, γίνεται η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών, με μια Ευρώπη που γίνεται - επιτρέψτε μου την έκφραση- γερμανική Ευρώπη.

    Βρισκόμαστε, τόνισε, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το μέλλον της ΕΕ και αυξάνεται το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Αυτοί που σήμερα έχουν αντιευρωπαϊκή πολιτική είναι η κα Μέρκελ και οι κυβερνήσεις εκείνες που ακολουθούν την πολιτική της αυστηρής λιτότητας, είπε ο κ. Τσίπρας.

    Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

    «Αν υπήρχε έστω και μία σοβαρή συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να θυμίσει στον κύριο Τσίπρα πως άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλο Σοβιετική Ένωση...», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον τηλεοπτικό σταθμό RUSSIA24.

    [02] "Ενδείξεις ανάκαμψης στην Ιταλία"

    Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Ιταλίας συνέχισε να συρρικνώνεται το δεύτερο τρίμηνο του 2013,αλλά με βραδύτερο ρυθμό, γεγονός που ερμηνεύεται ως μια ένδειξη ότι η πιο μακροχρόνια ύφεση στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οδεύει προς το τέλος της.

    Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το εθνικό στατιστικό ινστιτούτο της Ιταλίας (ISTAT), το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 0,2% το δεύτερο τρίμηνο, από 0,6% το πρώτο, ενώ συρρικνώθηκε κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

    Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας -πρώην επικεφαλής του Istat- Ενρίκο Τζοβανίνι, μιλώντας στην ραδιοφωνία της RAI, εκτίμησε πάντως ότι «διαφαίνονται πλέον στοιχεία οικονομικής ανάκαμψης», προσθέτοντας πως «το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου, το εγχώριο ακαθάριστο προϊόν της χώρας θα αρχίσει να αυξάνεται, με σταδιακή έξοδο από την κρίση».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Καλοκαιρινό ανέκδοτο» οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας

    «Καλοκαιρινό ανέκδοτο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ι. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες δεν τίθεται θέμα μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.

    «Οι σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα μοιάζει με καλοκαιρινό νυχτερινό ανέκδοτο» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη συμφωνημένη από το δεύτερο μνημόνιο, την "ιδιοκτησία" του οποίου έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δέσμευση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην τρόικα ότι ο κατώτερος μισθός στη χώρα μας θα φθάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λετονίας, δηλαδή στα 150 με 200 ευρώ τον μήνα».

    Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού έως το 2016, ούτε και του 13ου και 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε τέθηκε από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.

    [04] «Γκόλφω» στην Επίδαυρο

    Το πασίγνωστο στους Έλληνες βουκολικό ειδύλλιο της Γκόλφως και του Τάσου, μεταφέρεται για μια νύχτα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στις 16 Αυγούστου. Πρόκειται για την παράσταση, που σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος και κέρδισε τον χειμώνα το αθηναϊκό κοινό, στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου.

    Στο ορεινό χωριό, που κυλούν τα νερά της Στύγας, εκεί όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήταν η πύλη για τον Κάτω Κόσμο και όπου θνητοί και αθάνατοι έπαιρναν τον ιερότερο όρκο, η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Η παραβίαση του όρκου, ισοδυναμεί με θάνατο και κινεί τις δυνάμεις του πεπρωμένου με αδυσώπητο τρόπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 August 2013 - 16:30:20 UTC