Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα - Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Αλιβέρι
  • [03] Έκλεισε η υπηρεσία κρυπτογραφημένης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Lavabit που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Σνόουντεν
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνεται ότι οι πολιτικές της λιτότητας, δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση
  • [05] Να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ, ζητάει από τον Αντ. Σαμαρά ο Π. Καμμένος
  • [06] Στον εισαγγελέα οδηγείται 65χρονος για τα κατοχή πυρομαχικών στον Χολαργό
  • [07] Νέος σεισμός στην Ελάτεια της Φθιώτιδας

  • [01] Επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα - Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επιφυλάξεις, αλλά και αρνητικές επισημάνσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα- Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

    Όσον αφορά την οικονομία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για «συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

    Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, αυτή ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ως προς τη γεωπολιτική πτυχή των επαφών του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας» και προσθέτει ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι «το ταξίδι και οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσαν τις προαναγγελόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης. Αντίθετα, ανέδειξαν ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη μνημονιακή καταστροφή, να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης και να αναδειχθεί, μέσα από εκλογές, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική».

    [02] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Αλιβέρι

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11.15 το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Χώματα Αλιβερίου Ευβοίας.

    Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και καλλιέργειες, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται.

    Ωστόσο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες, πριν από λίγη ώρα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας, ενώ σε ύφεση είναι από χτες το βράδυ οι πυρκαγιές στο Αυλάκι Αττικής, στα Πηγάδια Ερμιονίδας και στα Ρουπάκια Αχαΐας.

    [03] Έκλεισε η υπηρεσία κρυπτογραφημένης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Lavabit που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Σνόουντεν

    Μια υπηρεσία κρυπτογραφημένης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανό φυγά Έντουαρντ Σνόουντεν, έκλεισε σήμερα ξαφνικά εν μέσω μιας δικαστικής μάχης που φαίνεται ότι αφορά απόπειρες της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες για πελάτες τέτοιων υπηρεσιών.

    "Υποχρεώθηκα να πάρω μια δύσκολη απόφαση: να γίνω συνεργός σε εγκλήματα εναντίον του αμερικανικού λαού ή να εγκαταλείψω σχεδόν 10 χρόνια σκληρής δουλειάς κλείνοντας τη Lavabit", γράφει ο ιδιοκτήτης της Lavabit LLC Λέινταρ Λέβισον σε μια επιστολή που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον ιστότοπο της εταιρείας, η οποία έχει την έδρα της στο Τέξας.

    Ο Λέβισον δήλωσε ότι έχει αποφασίσει να "αναστείλει τη λειτουργία", της υπηρεσίας, αλλά του απαγορεύεται να μιλήσει για τα γεγονότα των έξι τελευταίων εβδομάδων τα οποία τον οδήγησαν στην απόφασή του.

    Το χρονικό αυτό διάστημα αντιστοιχεί στην περίοδο από τότε που ο Σνόουντεν αποκαλύφθηκε δημόσια ως η πηγή δημοσιευμάτων των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις μυστικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικής κατασκοπείας που πραγματοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

    "Αυτή η εμπειρία μου δίδαξε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: χωρίς δράση από το Κογκρέσο ή ένα ισχυρό δικαστικό προηγούμενο, συνιστώ κατηγορηματικά κανείς να μην εμπιστεύεται τα προσωπικά του δεδομένα σε μια εταιρεία με φυσικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ", γράφει ο Λέβισον.

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

    Η Lavabit, η οποία ιδρύθηκε πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, λέει πως έχει σχεδόν 350.000 χρήστες. Από ένα λογαριασμό στον ιστότοπο αυτό, ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε έρθει σε επαφή με πολλούς δημοσιογράφους για να τους προσκαλέσει σε μια συνέντευξη Τύπου στα μέσα Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

    [04] ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνεται ότι οι πολιτικές της λιτότητας, δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση

    Οι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα κατά των πολιτικών λιτότητας «επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρας μας, αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας πως για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση πρέπει η δημοσιονομική προσαρμογή να συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

    «Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι οι προτροπές του Προέδρου των ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο, αλλά να αποτελέσουν ένα ισχυρό αντίβαρο, μαζί με τις υπόλοιπες προοδευτικές φωνές της Ευρώπης, απέναντι στις βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ καλεί τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά».

    [05] Να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ, ζητάει από τον Αντ. Σαμαρά ο Π. Καμμένος

    Ενημέρωση στη Βουλή από τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ, ειδικά σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι περιμένει να ενημερωθεί η Βουλή για το τι συζήτησε ο πρωθυπουργός για το Κυπριακό και εάν υπάρχει σχέδιο Ανάν ΙΙ, για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας και για τα ελληνοτουρκικά καθώς «αυτά παραμένουν ακόμα νεφελώδη» και μετά θα κάνει δηλώσεις επί του θέματος.

    Εξάλλου, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «είναι ο μόνος πρωθυπουργός στον κόσμο, ο οποίος πανηγυρίζει για την αποτυχία της πολιτικής του, της πολιτικής της λιτότητας» και υποστήριξε ότι η πολιτική του «πατάει σε δύο βάρκες».

    [06] Στον εισαγγελέα οδηγείται 65χρονος για τα κατοχή πυρομαχικών στον Χολαργό

    Δύο αδέλφια, 65 και 67 ετών, κατηγορούνται για τον μεγάλο αριθμό σφαιρών και όπλων, που βρέθηκαν χτες σε αποθήκη διαμερίσματος, στον Χολαργό, και ακολούθως και σε άλλο διαμέρισμα στα Πετράλωνα.

    Το διαμέρισμα στον Χολαργό ανήκει στον 65χρονο, ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανολόγος και συνελήφθη, ενώ το διαμέρισμα στα Πετράλωνα ανήκει στον αδελφό του, ο οποίος αναζητείται.

    Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από μια καταγγελία στην αστυνομία ότι στην αποθήκη του διαμερίσματος στον Χολαργό υπήρχαν πολλά πυρομαχικά. Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί, βρήκαν πολλά κουτιά με σφαίρες και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αδελφού του, όπου εκεί βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και όπλων.

    Συνολικά στα δύο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 11.055 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 άδειοι κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 7 γεμιστήρες διαφόρων τύπων όπλων, 3 πιστόλια, 2 περίστροφα, ένα δίκαννο, ένα μαχαίρι-στιλέτο τύπου πεταλούδα, ένα ξίφος, 34 κροτίδες, 2 φωτοβολίδες, μία στρογγυλή σφραγίδα με το ελληνικό εθνόσημο και τα άλλα χαρακτηριστικά αλλοιωμένα, 2 μεταλλικά βέλη, 2 ραβδωτές κάννες πιστολιού άνευ ενδείξεων και 2 λαβές πιστολιών.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα ο 67χρονος που αναζητείται -και ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία και άλλα αδικήματα- εμπορευόταν τα πυρομαχικά.

    Ο 65χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [07] Νέος σεισμός στην Ελάτεια της Φθιώτιδας

    Αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14:50, με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

    Η περιοχή της Ελάτειας βρίσκεται κοντά στην Αμφίκλεια, επίκεντρο του προχθεσινού σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες μετασεισμοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 August 2013 - 12:30:22 UTC