Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά
  • [02] «Δεν μετανιώνω για την ψήφο μου στο πρώτο Μνημόνιο» δήλωσε ο Οδ. Βουδούρης
  • [03] Στην Κεφαλονιά ο γενικός γραμματέας Λιμένων και τεχνικό κλιμάκιο του υπ. Ναυτιλίας
  • [04] Εξηγήσεις σε εκπροσώπους της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας δίνει ο Ν. Ζήγρας
  • [05] Κινητοποιήσεις αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία
  • [06] Στα μέσα του έτους, εάν χρειαστεί, θα δοθεί νέο πακέτο στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε
  • [07] «Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει» λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
  • [08] Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά
  • [09] Ρωσία: Μαθητής του σχολείου ο δράστης της επίθεσης

  • [01] Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά

    Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να επισκεφθεί την Κεφαλονιά ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος, που επισημαίνει ότι ο νέος ισχυρός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ θέτει εκ των πραγμάτων το ζήτημα της μεγαλύτερης εγρήγορσης της πολιτείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

    [02] «Δεν μετανιώνω για την ψήφο μου στο πρώτο Μνημόνιο» δήλωσε ο Οδ. Βουδούρης

    «Το ψηφοδέλτιό μου είναι ανεξάρτητο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του.

    «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το πρώτο μνημόνιο γιατί πιστεύω ότι χρειαζόταν ένα πρόγραμμα προσαρμογής για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα 24 δισ. που άφησε η ΝΔ» υπογράμμισε ο κ Βουδούρης, τονίζοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και την ονομασία του.

    [03] Στην Κεφαλονιά ο γενικός γραμματέας Λιμένων και τεχνικό κλιμάκιο του υπ. Ναυτιλίας

    Στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλονιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει από κοντά ζημιές σε λιμενικές υποδομές, που προκάλεσε ο πρωινός σεισμός, μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος.

    Ο γενικός γραμματέας θα συνοδεύεται από τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο θα επιθεωρήσει και θα καταγράψει τις ζημιές στα λιμάνια του νησιού και θα συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασής τους.

    [04] Εξηγήσεις σε εκπροσώπους της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας δίνει ο Ν. Ζήγρας

    Εξηγήσεις σε εκπροσώπους της ελβετικής Δικαιοσύνης, παρουσία των ανακριτών Διαφθοράς, δίνει από το πρωί ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

    Ο καταδικασμένος ήδη για την υπόθεση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε το πρωί στην Ευελπίδων, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις εκπροσώπων της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας. Η εξέταση του Νίκου Ζήγρα γίνεται από Ελβετό εισαγγελέα, τον οποίο συνοδεύουν εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας καθώς και ένας οικονομολόγος.

    Η διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής, που εστάλη από τις ελβετικές Αρχές στις 17 Απριλίου 2013, και αφορά έρευνα των ελβετικών Αρχών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με εμπλοκή εννέα προσώπων, και «ελληνικού ενδιαφέροντος», μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ζήγρας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η αδελφή της πρώην συζύγου του, αλλά και Έλληνας, υπάλληλος του ελβετικού υποκαταστήματος της Morgan Stanley.

    [05] Κινητοποιήσεις αγροτών σε Αχαΐα και Ηλεία

    Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό κάποιου δρόμου.

    Ειδικότερα, στην Πατρών-Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, υπάρχουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου περισσότερα από 50 αγροτικά μηχανήματα. Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

    [06] Στα μέσα του έτους, εάν χρειαστεί, θα δοθεί νέο πακέτο στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

    Στα μέσα του έτους θα δοθεί, εφόσον είναι απαραίτητο, ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

    «Το "εάν" και το "εάν ναι, πώς", θα το γνωρίζουμε στα μέσα του έτους», δήλωσε ο κ. Κότχαους για το νέο πακέτο, παραπέμποντας σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι «κούρεμα» δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση.

    [07] «Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει» λέει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

    Το ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται διατεθειμένο να εγκρίνει νέα βοήθεια για την Ελλάδα, με ενδεχόμενο ακόμη και ένα νεο «κούρεμα» χρέους, υποβάθμισε σήμερα εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου του γερμανικού χρηματιστηρίου (MNI), σε ερώτηση που υπέβαλε στο γερμανικό υπουργείο σχετικώς με τις πληροφορίες του Spiegel, η απάντηση ήταν «δεν υπαρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις μας», με παραπομπή στις επανειλημμένες τοποθετήσεις του κ. Σόιμπλε κατά του ενδεχομένου ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

    [08] Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά

    Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εξέφρασε το γερμανικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

    Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ζάρα Βάγκενκνεχτ -και η οποία δημοσιεύεται από την Deutsche Welle- η γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται συνήγορος των Ελλήνων εκατομμυριούχων. Επιπλέον, η κ. Βάγκενκνεχτ εναντιώνεται στη «νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων».

    [09] Ρωσία: Μαθητής του σχολείου ο δράστης της επίθεσης

    Ο ένοπλος που εισέβαλε σήμερα σε σχολείο στα περίχωρα της Μόσχας σκοτώνοντας δυο ανθρώπους και συλλαμβάνοντας ομήρους, είναι μαθητής του σχολείου αυτού, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τον οποίο αστυνομικοί αφόπλισαν το δράστη και τον συνέλαβαν.

    Νεκροί είναι ένας αστυνομικός και ένας καθηγητής, ενώ ένας ακόμα αστυνομικός τραυματίσθηκε.

    Ο δράστης, οπλισμένος με ένα τουφέκι και με μια καραμπίνα, εισέβαλε στο σχολείο υπ' αριθμό 263, απειλώντας το φύλακα και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα της βιολογίας όπου βρίσκονταν πάνω από 20 μαθητές ηλικίας περίπου 15 ετών και ένας καθηγητής, τους οποίους συνέλαβε ομήρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 13:30:24 UTC