Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης τα «περί τέλους των μνημονίων»
  • [02] Θάνατος 20χρονου στα Χανιά ο οποίος είχε πιάσει με γυμνά χέρια, ένα μολυσμένο ποντίκι
  • [03] «Περίπατος φιλίας» στο κέντρο της Αθήνας για τη διάδοση του εθελοντισμού
  • [04] Ολοκληρώνεται η ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων
  • [05] Ο ηγέτης της Τσετσενίας αρνήθηκε ότι απέστειλε μαχητές για να υποστηρίξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία
  • [06] Το Μέγαρο κινείται σε ρυθμούς τζαζ
  • [07] Ελεύθερα άλματα με φόντο την παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης τα «περί τέλους των μνημονίων»

    «Κυβέρνηση και Τρόικα συμφωνούν απόλυτα στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων. Τα περί "τέλους των μνημονίων" ήταν παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης από έναν πρωθυπουργό παραδομένο στα συμφέροντα των δανειστών» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η χθεσινή ανακοίνωση και οι δηλώσεις του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ σχετικά με την εκταμίευση της δόσης γκρεμίζουν την εικόνα που προσπαθεί εδώ και μήνες να καλλιεργήσει η κυβέρνηση».

    [02] Θάνατος 20χρονου στα Χανιά ο οποίος είχε πιάσει με γυμνά χέρια, ένα μολυσμένο ποντίκι

    Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 20χρονου Χανιώτη από λεπτοσπείρωση. Σύμφωνα με τον διευθυντή υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, νευροχειρουργό Γιώργο Αρχοντάκη, ο 20χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι, αφού είχε αγγίξει με γυμνά χέρια ένα μολυσμένο ποντίκι. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση, νόσος που μεταδίδεται από ποντίκια. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο εκδήλωσε υψηλό πυρετό και σηψαιμία και χθες βράδυ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.

    Ο 20χρονος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα σε ομάδα της Α κατηγορίας του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Χανίων.

    [03] «Περίπατος φιλίας» στο κέντρο της Αθήνας για τη διάδοση του εθελοντισμού

    Με έναν «περίπατο φιλίας» από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το Μοναστηράκι, οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Οργανισμού Best Buddies μαζί με τους φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να μεταφέρουν το μήνυμα σε όσους θέλουν να συμβάλουν ενεργά στη διάδοση του εθελοντισμού.

    Σε μια βόλτα γνωριμίας και συνάντησης, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων από τη σύσταση του Διεθνούς Οργανισμού, οι εθελοντές πριν την έναρξη του περιπάτου, συνέλεξαν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας για Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία με σκοπό την υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

    Ο οργανισμός Best Buddies έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κίνησης εθελοντών που θα συμβάλει στην προώθηση φιλίας «ένας- προς- έναν» την υποστηριζόμενη επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες.

    [04] Ολοκληρώνεται η ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων

    Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Ήδη, άρχισε η εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο Νίκος Φίλιππας), έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την οποία δημοσιεύει σήμερα το ΑΠΕ- ΜΠΕ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες με στόχο το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν, ότι με την ενοποίηση των Ταμείων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαιώνουν, ότι πρόκειται αποκλειστικά για διοικητική ενοποίηση που δεν επηρεάζει το ύψος των συντάξεων. Σημειώνουν επίσης, ότι η μεταρρύθμιση αυτή που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ και την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων, οδηγεί σε υγιή ταμεία τα οποία υπηρετούν τις αρχές για τις οποίες συγκροτήθηκαν. Παράλληλα αναφέρουν, ότι εξασφαλίστηκε η καταβολή των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ για το μέλλον ενώ τέθηκαν ενιαίοι και δίκαιοι κανόνες.

    Στους 60 φορείς που ενοποιούνται, διατηρούνται σήμερα περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και ειδικοί λογαριασμοί, με λογιστική και οικονομική «αυτοτέλεια», διακριτές διοικητικές μονάδες και προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και στα Ταμεία που έχουν ενοποιηθεί με προηγούμενους νόμους. Ακόμη, τα πληροφοριακά συστήματα που διατηρούν οι φορείς, είναι ασύμβατα μεταξύ τους και δεν επιτρέπουν την ανταλλαγή και την ενοποίηση των δεδομένων των ταμείων που βρίσκονται στον ίδιο φορέα. Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, με τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων, οριστικοποιείται η τελική δομή του ασφαλιστικού συστήματος, καθίσταται δυνατή η ορθολογική οργάνωση του προσωπικού, η αξιοποίηση ενιαίων μηχανογραφικών συστημάτων, και η ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας. Τελικός στόχος, είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η μείωση των διοικητικών βαρών, η εξάλειψη κάθε ίχνους παραβατικότητας, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η αύξηση των εσόδων των Ταμείων.

    Στη σύμβαση αναφέρονται διεξοδικά, δομικές αλλαγές στο σύστημα, που είχαν προηγηθεί, όπως η δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και η ενοποίηση των 15 επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

    [05] Ο ηγέτης της Τσετσενίας αρνήθηκε ότι απέστειλε μαχητές για να υποστηρίξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία

    Ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ αρνήθηκε ότι απέστειλε μαχητές για να υποστηρίξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι μπορεί να πήγαν με δική τους πρωτοβουλία.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε ανησυχία αυτήν την εβδομάδα όσον αφορά τις πληροφορίες ότι Τσετσένοι και άλλοι μαχητές διασχίζουν τα σύνορα και εισέρχονται στην Ουκρανία από την Ρωσία για να ενταχθούν στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Απηχώντας την άρνηση της Μόσχας όσον αφορά οποιαδήποτε δική της ανάμειξη, ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε και αυτός ότι δεν έχουν σταλεί μαχητές από την Τσετσενία, αλλά σημείωσε ότι αναγνώρισε ορισμένους από τους μαχητές που είδε σε εικόνες από την Ουκρανία. «Δεν τους στείλαμε εμείς. Αυτοί δεν ανήκουν στο επιτελείο μας» δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από την ρωσική τηλεόραση. Ο Καντίροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποστείλει Τσετσένους μαχητές στην Ουκρανία αν λάβει ανάλογη εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιφυλάσσεται του δικαιώματος να κάνει χρήση ισχύος στην Ουκρανία αν κρίνει ότι κινδυνεύει η ρωσόφωνη μειονότητα της χώρας.

    [06] Το Μέγαρο κινείται σε ρυθμούς τζαζ

    Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ στον κόσμο, ο Kένι Μπάρον, ο νεωτεριστής Ισραηλινός σαξοφωνίστας Γκίλαντ 'Ατσμοντ και σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα συμμετέχουν στο ολοήμερο αφιέρωμα στη τζαζ που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμεραΣάββατο 31 Μαΐου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 2009 με τη«Μεγάλη Νύχτα της Τζαζ»και το 2010 με Latin jazz στη«Νύχτα στην Αβάνα»,το Mέγαρο ανοίγει τις πόρτες του για μια ακόμη φορά στους φίλους της τζαζ, με συναυλίες, workshops (μεδωρεάν συμμετοχή), happenings καθώς και πωλητήριο δίσκων, βιβλίων και memorabilia.

    Στη«Μεγάλη Μέρα της Τζαζ»του Μεγάρου θα εμφανιστούν κορυφαία ονόματα από όλες τις γενιές και εκφράσεις της ελληνικής μουσικής σκηνής, και διάσημοι καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως οιΜπάρον και 'Ατσμοντ, καθώς και η Μεξικανή τραγουδίστρια Μάρτα Μορελέον που έρχεται με τους μουσικούς της, για να ταξιδέψει τους φίλους της έθνικ τζαζ στους ρυθμούς και τις μελωδίες της Λατινικής Αμερικής. Το στίγμα της ελληνικής τζαζ θα δώσουν τα Κουιντέτα του Δήμου Δημητριάδη και του Αλέκου Βρέτου, το Τρίο του διεθνούς Έλληνα οργανίστα και πιανίστα Γιώργου Κοντραφούρη, ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης και ο Αλέκος Χρηστίδης με τζαζ για μικρά και μεγάλα παιδιά. Από τη γιορτή της τζαζ δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη και δάσκαλο Μάρκο Αλεξίου. Τη σκηνογραφική επιμέλεια των χώρων έχει αναλάβει η αρχιτέκτων και σκηνογράφος Μαίρη Τσαγκάρη.

    [07] Ελεύθερα άλματα με φόντο την παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο

    Ένα μοναδικό γεγονός extreme sports, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 25 Ιουνίου, στην πασίγνωστη παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο, με τίτλο «DREAM WALKER». Αθλητές από την Πολωνία, θα πραγματοποιήσουν ελεύθερα άλματα από τους βράχους πάνω από την πανέμορφη παραλία του Ναυαγίου, κάνοντας απίστευτες ακροβατικές κινήσεις στον αέρα και χρησιμοποιώντας εξεζητημένες τεχνικές. Το αθλητικό αυτό γεγονός, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων και έχει βασικό στόχο την προβολή της Ζακύνθου ως ιδανικό προορισμό για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 May 2014 - 12:30:27 UTC