Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μουτσινάς: Συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας
  • [02] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε φοβόμαστε τις εκλογές
  • [04] Φ. Κουβέλης: Δεν είναι οι εκλογές το κακό
  • [05] Δόθηκαν στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Πανεπιστημίου. Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας
  • [06] Χαλάει και πάλι ο καιρός
  • [07] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος
  • [08] Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος
  • [09] Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

  • [01] Π. Μουτσινάς: Συνεννόηση για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

    Συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας στην οποία δεν μπορεί να συμμετέχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ζήτησε και από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος μίλησε για «λυπηρό φαινόμενο» το να χαρακτηρίζουν οι βουλευτές άσχημα τους συναδέλφους τους ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [02] Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

    Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η συζήτηση επί του σχεδίου του προϋπολογισμού με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

    Μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία.

    Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε φοβόμαστε τις εκλογές. Θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων συντηρητικών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας στην οποία δεν μπορεί να συμμετέχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Πάρις Μουτσινάς.

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του προϋπολογισμού και των απαιτήσεων της τρόικας, πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια στην πλατεία Συντάγματος.

    Συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε φοβόμαστε τις εκλογές

    Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κόμμα της, ξεκαθάρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

    Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα της ούτε φοβάται ούτε απεύχεται τις εκλογές και πρόσθεσε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική και τίποτα παραπάνω.

    «Αν υπήρχε άνεμος αριστερής αλλαγής στην Ελλάδα ο λαός λογικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την ΕΕ. Υπάρχει όμως νηνεμία αν και ο λαός βράζει. Οι εκλογές που θα έρθουν θα νομιμοποιήσουν μια αντιλαϊκή πολιτική. Τίποτα παραπάνω»ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

    «Ακούγονται διάφορα για το ζήτημα των εκλογών. Είτε γίνουν τον Μάρτιο του 2015 είτε το 2016 δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους δικούς μας λόγους. Δεν τις φοβόμαστε, ούτε τις απευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση εκλογές δεν σημαίνει λαϊκή κυριαρχία. Λαϊκή εντολή είναι, την σεβόμαστε, δεν είναι όμως λαϊκή κυριαρχία» είπε η κ. Παπαρήγα.

    [04] Φ. Κουβέλης: Δεν είναι οι εκλογές το κακό

    «Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων συντηρητικών πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έδωσε έμφαση σε μία εθνική συμφωνία για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, χαρακτηρίζοντας την αδήριτη ανάγκη.

    «Οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία ο λαός επιλέγει το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί. Δεν είναι οι εκλογές το κακό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

    «Θεωρούμε την εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το χρέος και οι εθνικές μας υποθέσεις, αδήριτη ανάγκη και επιβεβλημένη πολιτική συμπεριφορά των πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση».

    [05] Δόθηκαν στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Πανεπιστημίου. Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας

    Δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Κοινοβούλιο και η οδός Πανεπιστημίου που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας.

    [06] Χαλάει και πάλι ο καιρός

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην ανατολική και νότια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

    Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις επόμενες ώρες στη Νότια Πελοπόννησο και θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη (κυρίως στις δυτικές περιοχές).

    Τα έντονα φαινόμενα, που πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους, στη συνέχεια, θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και βαθμιαία τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    [07] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπροστά στο Κοινοβούλιο κατά του προϋπολογισμού,

    Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων διαλύθηκε , στην πλατεία παραμένουν λίγοι διαδηλωτές , ενώ κλειστοί είναι ακόμη οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο.

    [08] Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

    Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα και η οδός Σταδίου, μέσω της οποίας ήρθαν οι διαδηλωτές από την Ομόνοια, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

    Στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από το Κοινοβούλιο, είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων.

    Οι ομιλητές χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα , προϋπολογισμό ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

    Υπογραμμίζουν ακόμη πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

    [09] Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

    Την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έχασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αν και προηγήθηκε στο 30' με τον Λαγό, ισοφαρίστηκε στο 36' από τον Σανκαρέ κι έτσι έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 December 2014 - 19:30:25 UTC