Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια για την κατάθεση της μήνυσης του Αντ. Σαμαρά κατά του Π. Χαϊκάλη, λόγω της αποχής των δικηγόρων
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κων. Μητσοτάκη - Μαν. Γλέζου
  • [03] Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων για συντάξεις έως 700 ευρώ
  • [04] Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Την μεγάλη απόκλιση στις τιμές των καυσίμων στα νησιά θα διερευνήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού
  • [06] Βαρύ ψυχιατρικό ιστορικό είχε ο δράστης της επίθεσης εναντίον πεζών στην Ντιζόν
  • [07] Έκκληση Φρ. Ολάντ για ύψιστη επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις του σαββατοκύριακου
  • [08] Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [09] Η γεωφυσική διασκόπηση και η γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά, από το υπουργείο Πολιτισμού

  • [01] Ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια για την κατάθεση της μήνυσης του Αντ. Σαμαρά κατά του Π. Χαϊκάλη, λόγω της αποχής των δικηγόρων

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδωσε άδεια στον δικηγόρο Πέτρο Μαχά, ο οποίος είναι νομικός παραστάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να μπορέσει να καταθέσει μήνυση σε βάρος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ, Π. Χαϊκάλη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα μηνύσει τον βουλευτή επειδή ενέπλεξε το όνομα του στις καταγγελίες του περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο.

    Λόγω της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων, για να καταθέσει τη μήνυση ο κ. Μαχάς για λογαριασμό του πρωθυπουργού πρέπει να λάβει προηγουμένως άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

    Ο ΔΣΑ δεν αποδέχθηκε την αίτηση για χορήγηση άδειας με το αιτιολογικό ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής και ότι η μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μπορεί να κατατεθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Κων. Μητσοτάκη - Μαν. Γλέζου

    Tηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με πρωτοβουλία του, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη δήλωση που έκανε σχετικά με τις τοποθετήσεις των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη.

    Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε στον κ. Γλέζο ότι με αυτή τη δήλωση «σώζει την τιμή του πολιτικού κόσμου».

    [03] Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων για συντάξεις έως 700 ευρώ

    Με επικεφαλής τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα ξανά την πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ. «Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου σήμερα, 22/12/2014, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ».

    «Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές τής σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει ?φρένο? στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

    [04] Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα ο έλεγχος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Σύμφωνα με τη Αστυνομία δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο μέσα στο κτίριο. Οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι άγνωστος είχε ειδοποιήσει για τοποθέτηση βόμβας κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αληθές.

    [05] Την μεγάλη απόκλιση στις τιμές των καυσίμων στα νησιά θα διερευνήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

    Διερεύνηση για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε επτά περιφερειακές ενότητες που παρουσιάζονται μεγάλες αποκλίσεις από τον μέσο όρο καθώς και ενδεχόμενες μονοπωλιακές καταστάσεις καπνικών προϊόντων θα διερευνήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατόπιν αιτήματος από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Δύο έγγραφα-καταγγελίες τα οποία αναφέρονται, αφενός μεν στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας και αφετέρου σε θέματα καπνικών προϊόντων, απέστειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητώντας την διερεύνηση τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής.

    Όσον αφορά στο πρώτο θέμα, φαίνεται ότι στις περιφερειακές αυτές ενότητες οι διαφορές τιμών στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο. Όσον αφορά στο δεύτερο θέμα, τίθενται ζητήματα μονοπωλιακών καταστημάτων στο χώρο των καπνικών προϊόντων.

    [06] Βαρύ ψυχιατρικό ιστορικό είχε ο δράστης της επίθεσης εναντίον πεζών στην Ντιζόν

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επιτέθηκε την Κυριακή σε πεζούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" είναι ένας άνθρωπος ψυχικά διαταραγμένος και η πράξη του δεν καταδεικνύει κάποια τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας της Ντιζόν.

    Την ίδια ακριβώς φράση είχε χρησιμοποιήσει άλλος ένας άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, σε άλλη πόλη της Γαλλίας, το Σάββατο, όμως οι γαλλικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται υπογραμμίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

    Μολονότι οι ισλαμιστικές εξτρεμιστικές πεποιθήσεις του δράστη φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο της πρώτης επίθεσης, στη Ζουέ-λε-Τουρ, δεν ισχύει το ίδιο και για τον οδηγό που τραυμάτισε την Κυριακή 13 πεζούς στην Ντιζόν. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Μαρί-Κριστίν Ταράρ, ο άνδρας αυτός πάσχει από "βαρύ" ψυχιατρικό νόσημα και η πράξη του "σε καμία περίπτωση δεν συνιστά τρομοκρατική ενέργεια".

    [07] Έκκληση Φρ. Ολάντ για ύψιστη επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις του σαββατοκύριακου

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στις κρατικές υπηρεσίες για "ύψιστη επαγρύπνηση", έπειτα από τις δύο επιθέσεις του σαββατοκύριακου κατά πεζών και αστυνομικών από άνδρες που φώναζαν "Ο Θεός είναι μεγάλος" (Allahu Akbar).

    "Δεν πρέπει να αφεθούμε στον πανικό", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Οδηγός έριξε σε πέντε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Ντιζόν χθες το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος", ενώ το Σάββατο, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα κωμόπολης της κεντρικής Γαλλίας φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες συναδέλφων τους.

    [08] Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Με μία «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία» στην αίθουσα του Βωμού γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00).

    Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Arco dell'Arte» θα παρουσιάσει τρία από τα ωραιότερα κοντσέρτα της εποχής μπαρόκ, γραμμένα για τη νύχτα των Χριστουγέννων (Α. Corelli, Concerto Op. 6 No. 8 in G minor "Fatto per la notte di Natale", G.Torelli, Concerto Op. 8 No. 6 in G minor, P. A.Locatelli, Concerto Op. 1 No. 8 in F minor) και η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου θα τραγουδήσει τέσσερις άριες από το «Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο» του Μπαχ.

    Συμμετέχουν ακόμη οι Νίκος Καραγιάννης (A' βιολί), Δήμητρα Τριανταφύλλου (B' βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (Α' βιόλα), Αντίλοχος Τρανός (Β΄ βιόλα), Χριστίνα Κολοβού (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Φρίξος Μόρτζος (πιάνο).

    Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του μουσείου.

    [09] Η γεωφυσική διασκόπηση και η γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά, από το υπουργείο Πολιτισμού

    Ο λόφος Καστά, στην Αμφίπολη, έχει μικτή δομή με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι φυσικό, ενώ η ανθρωπογενής επίχωση έχει γίνει σε μικρό τμήμα. Η θόλος φαίνεται ότι εδράστηκε και ανεγέρθηκε μέσα σε όρυγμα, το οποίο διανοίχτηκε στους γεωλογικούς σχηματισμούς των πρανών του προϋπάρχοντος λόφου, που περατώνεται λίγα μέτρα βόρεια της θόλου.

    Το αποτέλεσμα της έρευνας για τη γεωφυσική διασκόπηση και η γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου, η οποία ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου 2014 και διεξήχθη αποσπασματικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, περιγράφει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2014 - 15:30:24 UTC