Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Πρώτη νίκη του λαού μας
  • [03] Ποινές από 5 έως 25 χρόνια κάθειρξης για τους «Πυρήνες»
  • [04] Πάνω από 20.000 τα κρούσματα του Έμπολα
  • [05] Δέκα οι νεκροί στο «Norman Atlantic»

  • [01] Το Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και την επομένη, Κυριακή 4 Ιανουαρίου, το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, για να αποφασίσει την εκλογική τακτική και πιο συγκεκριμένα το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμεί ο Φώτης Κουβέλης και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ.

    Η απόφαση ελήφθη στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έληξε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Πρώτη νίκη του λαού μας

    «Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο σε αυτόν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στον Κεραμεικό, για τις επερχόμενες εκλογές σε στελέχη του κόμματος.

    «Το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα. Μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και αναρωτήθηκε, αν ο ελληνικός λαός «που φόβισαν και εξαπάτησαν το 2012» θα επιλέξει ξανά το δρόμο που μας οδήγησε στην κοινωνική τραγωδία και στην εθνική ταπείνωση ή θα δώσει μια ευκαιρία στην ελπίδα, διαλέγοντας το δρόμο της μεγάλης αλλαγής;

    «Θα επιλέξει το δρόμο των εντολών, ή το δρόμο της δημοκρατίας; Το δρόμο των μνημονίων, ή το δρόμο της κοινωνικής σωτηρίας; Αυτό είναι το δίλημμα της 25ης του Γενάρη» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «είναι η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την απελπισία. Η αρχή του τέλους εκείνων που χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη υπηρέτησαν μια πολιτική καταστροφής».

    [03] Ποινές από 5 έως 25 χρόνια κάθειρξης για τους «Πυρήνες»

    Την ετυμηγορία του για τους δεκατέσσερις νεαρούς κατηγορουμένους ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στην τρίτη κατά σειρά δίκη για ενέργειες της οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από δυο χρόνια, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Το δικαστήριο επέβαλε ποινές από 5 χρόνια φυλάκισης έως 25 χρόνια κάθειρξης αλλά και χρηματικά πρόστιμα, στους δεκατέσσερις ενώ ήδη από τις αρχές του μήνα έχει κηρύξει αθώους δύο κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση επιβάλλοντας τους ποινές φυλάκισης για πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

    Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορούσε δικογραφίες ενεργειών της Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς μεταξύ των οποίων και η υπόθεση της αποστολής των «βομβοδεμάτων», τον Νοέμβριο του 2010 σε πρεσβείες αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων και στην Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ.

    [04] Πάνω από 20.000 τα κρούσματα του Έμπολα

    Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία ξεπέρασε τις 20.000, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 7.842 σε σύνολο 20.081 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

    Μόνο στη Σιέρα Λεόνε, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου είχαν αναφερθεί 9.409 κρούσματα και 2.732 νεκροί. Στη Λιβερία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, παρατηρείται μια επιβράδυνση του ρυθμού μετάδοσης του ιού τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, είχαν αναφερθεί 7.977 κρούσματα και 3.413 νεκροί. Στη Γουινέα, απ' όπου φέρεται ότι ξεκίνησε η επιδημία πριν από περίπου έναν χρόνο, έχουν επιβεβαιωθεί 2.695 κρούσματα και πάνω από τους μισούς ασθενείς (1.697) πέθαναν.

    Στο μεταξύ, ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού που επέστρεψε στη Βρετανία από τη Σιέρα Λεόνε βρέθηκε θετικό στο ιό Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Γλασκόβης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκοτίας.

    [05] Δέκα οι νεκροί στο «Norman Atlantic»

    Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Norman Atlantic μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων μέσα στο πλοίο, ανακοίνωσαν οι ιταλικές Aρχές.

    Οι Αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, δήλωσανδύο υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης

    Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, 427 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος- έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα παραπλέοντα σκάφη. Ο κατάλογος των επιβαινόντων περιλάμβανε 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη.

    Σε κάθε περίπτωση "είναι πολύ πρόωρο" να μιλάμε για αγνοούμενους, επέμεινε ο υπουργός. Εξήγησε μάλιστα ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων. "Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών" είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι είπε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται αν και η επιχείρηση για την εκκένωση του πλοίου έχει ολοκληρωθεί.

    Οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο είναι αντιφατικές καιτο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων.

    Στέλεχος της εταιρείας που είχε μιλήσει νωρίτερα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για 471 επιβαίνοντες (418 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα) και δεν απέκλεισε κάποιοι να μην μπήκαν στο πλοίο για κάποιο λόγο.

    Στο μεταξύ, έφθασε, το βράδυ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Europa, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης και μετέφερε 69 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic. Στην Ηγουμενίτσα κατέβηκαν οι 46, ενώ οι υπόλοιποι θα αποβιβαστούν στην Πάτρα. Πρόκειται για 35 Έλληνες, 4 Γάλλους και 7 Τούρκους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 21:30:21 UTC