Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μ. Σπυράκη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
  • [02] Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής
  • [03] Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας
  • [04] Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic»
  • [05] Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο
  • [06] Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης σε περιοχές της Αττικής
  • [07] Περισσότερες απο 3 εκατ. τροποποιητικές δηλώσεις για διοθρώσεις στο Ε9

  • [01] Η Μ. Σπυράκη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

    Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη ορίστηκε νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και ο Μενέλαος Δασκαλάκης νέος γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Η κ. Σπυράκη τοποθετήθηκε στη θέση της Άννας Ασημακοπούλου που θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών και ο κ. Δασκαλάκης στη θέση του Γιώργου Κουμουτσάκου που επίσης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

    [02] Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

    Θυροκολλήθηκε στη Βουλή, λίγο μετά τις 9:00, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Το διάταγμα ορίζει ότι η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

    [03] Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας

    Διακοπές ρεύματος σημειώνονται από νωρίς σήμερα το πρωί σε περιοχές της Αττικής, λόγω πτώσης δέντρων από τον δυνατό αέρα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστεια και συγκεκριμένα στις περιοχές Μελίσσια, Άνοιξη και Δροσιά. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), συνεργεία της επιχείρησης βρίσκονται στα σημεία των βλαβών για αποκατάσταση.

    [04] Καταθέτουν τα μέλη του πληρώματος του «Norman Atlantic»

    Ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας του «Norman Atlantic». Όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου (συνολικά 22 άτομα), που μεταφέρθηκαν -μαζί με τους Έλληνες διασωθέντες επιβάτες- στο λιμάνι του Μπρίντιζι με το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio» καταθέτουν ήδη στις Αρχές του Μπάρι.

    Όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία, οι Έλληνες επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακή μονάδα, έξω από το Μπρίντιζι. Η αναχώρησή τους είχε αρχικά ορισθεί για σήμερα στις 08:30 ώρα Ιταλίας με αεροσκάφος που παραχώρησε δωρεάν η Aegean, πλην όμως λόγω της εκτεταμένης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, στην πίστα του αεροδρομίου του Μπρίντιζι δημιουργήθηκε στρώμα πάγου και η απογείωση του σκάφους κατέστη αδύνατη. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η άφιξη στο αεροδρόμιο ειδικού μηχανήματος, που θα καθαρίσει την πίστα.

    Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για σαφή προβλήματα κυρίως στον συντονισμό της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου, ιδίως τις πρώτες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

    [05] Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο

    Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών, όπου από τα ξημερώματα είχε κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Πολλοί οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων γνωρίζοντας ότι έχει κλείσει η εθνική οδός παρέμειναν για αρκετές ώρες σε διάφορα άλλα σημεία του εθνικού δικτύου περιμένοντας να ανοίξει ο δρόμος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υπάρχει μεγάλη κίνηση στο εθνικό δίκτυο.

    Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ όταν μια νταλίκα που κινούνταν με κατεύθυνση την Αθήνα στο 105-ο χλμ κοντά στο Ακραίφνιο, δίπλωσε και ακινητοποιήθηκε. Η νταλίκα δίπλωσε κατά τέτοιον τρόπο που είχε αφήσει ένα ρεύμα κυκλοφορίας ανοικτό προς Αθήνα με συνέπεια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 4:30 τα ξημερώματα να εξελίσσεται η κίνηση όλων των αυτοκινήτων από ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, για τα ΙΧ αυτοκίνητα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αντίθετα για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα χρειάζονταν προσοχή αφού περνούσαν οριακά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και δεν υπήρχε δυνατότητα μέσα στη νύχτα για απομάκρυνση της νταλίκας γιατί θα έπρεπε να κοπεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο. Όμως λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα ένα λεωφορείο που κινούνταν προς Αθήνα ακριβώς σε εκείνο το σημείο ντεραπάρισε με συνέπεια να κλείσει κάθετα το ένα ρεύμα του εθνικού δικτύου προς την Αθήνα.

    Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν φορτηγά αυτοκίνητα και ΙΧ, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να κινηθούν στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα. Μέχρι τις 7 το πρωί ο γερανός που έφτασε στο σημείο απομάκρυνε αρχικά το λεωφορείο και στη συνέχεια τη νταλίκα και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία. Χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για επανέλθει ομαλή ροή αφού εκατοντάδες φορτηγά και ΙΧ είχαν παραμείνει εγκλωβισμένα για περισσότερο από τρεις ώρες στο εθνικό δίκτυο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής.

    [06] Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης σε περιοχές της Αττικής

    Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σε κάποια σημεία η Τροχαία έχει διακόψει τελείως την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης από το στρατιωτικό νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χλμ, δηλαδή από το τελεφερίκ ως το καζίνο. Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβών από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και από το 30ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Σημειώνεται πως αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καλάμου Ωρωπού, Καπανδριτίου και Αφιδνών.

    Παράλληλα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου. Υπενθυμίζεται ότι για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

    Διαβάστε επίσης: Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο

    [07] Περισσότερες απο 3 εκατ. τροποποιητικές δηλώσεις για διοθρώσεις στο Ε9

    Περισσότερες από 3 εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις για διορθώσεις στο Ε9 των ετών 2010- 2014 υποβλήθηκαν στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο TAXIS έως και χθες που έληξε η προθεσμία που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Από αυτές προκύπτει ότι περίπου 500.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ για άλλους 400.000 προκύπτει μικρή αύξηση του φόρου. Για επιπλέον 65.000 ιδιοκτήτες ακινήτων η μείωση του ΕΝΦΙΑ που έχει προκύψει από τις διορθώσεις υπερβαίνει τα 300 ευρώ και έτσι θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία για έλεγχο των δικαιολογητικών τους. Σημειώνεται ότι από σήμερα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ θεωρείται εκπρόθεσμη και επιβαρύνεται με πρόστιμα 100 ευρώ.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έως και χθες είχαν κατατεθεί περισσότερες από 100.000 πινακίδες για την αποφυγή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ΙΧ του 2015 από τους ιδιοκτήτες τους. Πέρυσι πινακίδες είχαν καταθέσει 135.000 ιδιοκτήτες. Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει σήμερα δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση 2-3 ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 December 2014 - 9:30:22 UTC