Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [02] «Μέγιστες προσπάθειες» από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό των θυμάτων της πτήσης της AirAsia
  • [03] Ορκίζεται σήμερα για τη δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρουσέφ
  • [04] Ραχήλ Καπόν: Με τίποτα δεν πιστεύω ότι θα εξαφανιστεί το βιβλίο

  • [01] Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ. Συγκεκριμένα σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Βόλος-Σποράδες, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή- Θάσος και Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος.

    [02] «Μέγιστες προσπάθειες» από τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό των θυμάτων της πτήσης της AirAsia

    Τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία που αναζητούν τα θύματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας καταβάλλουν σήμερα «τις μέγιστες προσπάθειες», καθώς, παρά το μικρό περιθώριο καλοκαιρίας το πρωί, οι μετεωρολογικές συνθήκες έχουν αρχίσει και πάλι να επιδεινώνονται, δυσχεραίνοντας το έργο τους.

    Μια ομάδα 47 δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βουτήξει και να προσπαθήσει να προσεγγίσει το μεγάλο, μαύρο αντικείμενο που εντόπισαν τα σόναρ στον βυθό του ωκεανού σε βάθος 30 με 50 μέτρων, στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο.

    Μέχρι στιγμής επτά πτώματα έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο σημείο που πιστεύεται ότι κατέπεσε την Κυριακή το Airbus Α320-200 της AirAsia με 162 επιβαίνοντες, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Παράλληλα έχουν περισυλλεγεί ένα σωσίβιο, μια βαλίτσα και μια τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

    Οι σοροί μεταφέρονται με αριθμημένα φέρετρα στη Σουραμπάγια, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των επιβαινόντων για να αναγνωρίσουν τους οικείους τους.

    Οι Aρχές συγκεντρώνουν DNA των συγγενών ώστε να μπορέσει να γίνει καλύτερα η ταυτοποίηση των σορών. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο ήταν Ινδονήσιοι, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες.

    [03] Ορκίζεται σήμερα για τη δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Βραζιλίας η Ντίλμα Ρουσέφ

    Η Ντίλμα Ρουσέφ θα ορκιστεί σήμερα για να ξεκινήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Βραζιλίας σε ένα κλίμα δημοσιονομικής προσαρμογής και υπό την πίεση του σκανδάλου διαφθοράς στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras. Η 67χρονη Ρουσέφ θα ορκιστεί στις 15:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) στο κοινοβούλιο. Η ομιλία της από το Προεδρικό Μέγαρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας). Περίπου 32.000 υποστηρικτές του Κόμματος των Εργατών έχουν φτάσει από όλη τη χώρα στη Μπραζίλια με 800 λεωφορεία για να συμμετάσχουν στην τελετή ορκωμοσίας της προέδρου.

    [04] Ραχήλ Καπόν: Με τίποτα δεν πιστεύω ότι θα εξαφανιστεί το βιβλίο

    Η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε από νωρίς την καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία των βιβλίων της Ραχήλ και του Μωυσή Καπόν, βραβεύοντας το 1982 τον πρώτο τόμο που εξέδωσαν οι εκδότες του («Μαγνησία. Το χρονικό ενός πολιτισμού»), ενώ τριάντα χρόνια αργότερα δεν παρέλειψε να τιμήσει την κ. Καπόν για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου της.

    Με αφορμή την πρόσφατη τριπλή διάκριση του Οίκου Καπόν, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με την εκδότρια για την επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή της που συνεχίζεται για τέταρτη δεκαετία. Άραγε θα άλλαζε γνώμη αν ξεκίναγε από την αρχή; «Δεν το συζητάω ότι θα είχα την ίδια επιλογή. Όσες ζωές κι αν ξαναζούσα, αυτή τη δουλειά θα ήθελα να κάνω», δηλώνει με έμφαση.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλησε να μάθει τη γνώμη της για την κατάσταση που επικρατεί στο βιβλίο σήμερα. Είναι καταλυτική η επίδραση που έχει το Διαδίκτυο στις αναγνωστικές μας συνήθειες; «Πιστεύω ότι το Διαδίκτυο έχει επικρατήσει όσον αφορά στην ανάγνωση των ειδήσεων. Οι νεότεροι το προτιμούν από την εφημερίδα. Ωστόσο, όσον αφορά στο βιβλίο, με τίποτα δεν πιστεύω ότι θα εξαφανιστεί. Αυτό που είχαν ξεκινήσει να διαδίδουν ότι το βιβλίο θα χαθεί, πως θα επικρατήσουν τα ηλεκτρονικά e-books, δεν το πιστεύω με τίποτα. Κι αυτό το βλέπει κανείς αν επισκεφθεί μια έκθεση βιβλίου. Αυτοί που κάνουν e-books και νόμιζαν ότι θα γίνουν κολοσσοί, τελικά όλο και συρρικνώνονται», σημειώνει. Όσο για την οικονομική κρίση, «που τη νιώθουμε όλοι», πιστεύει ότι δεν πρέπει να μας καταβάλει. «Είναι μια κακή περίοδος κυρίως για το βιβλίο. Γιατί ποιος θα αγοράσει τώρα βιβλία και δη εκδόσεις που απευθύνονται σε ένα πολύ ειδικό κοινό; Αυτός είναι και ο λόγος που κάνουμε πολύ καλές εκπτώσεις. Όμως δεν θα πρέπει να παραιτούμαστε. Εγώ έχω αποβάλει την απαισιοδοξία. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Από εκεί και πέρα, αν έρθει η στιγμή που δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα, θα το αποδεχτώ. Αλλά δεν θα υποχωρήσω», καταλήγει με αποφασιστικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 January 2015 - 9:30:21 UTC