Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΠτΔ θα εγκαινιάσει την 80ή ΔΕΘ, την Παρασκευή
  • [02] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου «ανοίγει τα χαρτιά» της ενόψει εκλογών
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει για τα σχολεία των παιδιών με αναπηρία
  • [04] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [05] Η Γαλλία υπέρ της εξίσωσης των δημοσιονομικών των κρατών της ευρωζώνης
  • [06] Η ΔΕΗ δεν εξετάζει την πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας
  • [07] Ν. Παππάς στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Παγώσαμε τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία
  • [08] Τουλάχιστον 2.492 παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο τριήμερο από το Λιμενικό
  • [09] Ελληνική έρευνα: «Φάρμακο» κατά της υπέρτασης ο μεσημεριανός υπνάκος
  • [10] Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε τον Ναό του Βήλου στην Παλμύρα
  • [11] «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ», ένα βιβλίο για τη... διοίκηση του εαυτού σας
  • [12] Ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον ελληνικό υπερυπολογιστή ARIS
  • [13] Ο κρύος καιρός αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

  • [01] Ο ΠτΔ θα εγκαινιάσει την 80ή ΔΕΘ, την Παρασκευή

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

    Η τελετή εγκαινίων θα γίνει στις 8μ.μ. της Παρασκευής (4 Σεπτεμβρίου), στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEXPO επισημαίνει ότι «η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναδεικνύει τη σημασία και τη βαρύτητα του παλαιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού θεσμού της χώρας, της ΔΕΘ, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και για εκθέτες από όλο το φάσμα της εγχώριας οικονομίας και παραγωγής».

    Ο στόχος της ΔΕΘ-HELEXPO είναι «στην 80ή επετειακή διοργάνωση της ΔΕΘ να αναδείξει τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων. Με το πλήθος των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο θεσμός της ΔΕΘ θα υπογραμμίσει τον ρόλο του, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν και προδιαγράφοντας ταυτόχρονα το μέλλον».

    [02] Η Ζ. Κωνσταντοπούλου «ανοίγει τα χαρτιά» της ενόψει εκλογών

    Συνέντευξη Τύπου θα δώσει στις 4 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη η κ. Κωνσταντοπούλου αναμένεται να «ανοίξει και τα χαρτιά» της σχετικά με τις προθέσεις της για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει για τα σχολεία των παιδιών με αναπηρία

    Την ελπίδα του, η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καλύψει τα κενά και να αναπληρώσει την απουσία πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και εκπαιδευτικών και να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες τα ειδικά σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τις κατασκηνώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, στον Άγιο Ανδρέα, τις οποίες επισκέφθηκε χθες το βράδυ, Κυριακή 30 Αυγούστου.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους των κατασκηνώσεων και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παιδιά, γονείς και συνοδούς-φροντιστές και να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εξήρε το έργο των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλοντας ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει αμελήσει να κάνει το καθήκον απέναντι σ' αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους».

    [04] Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σήμερα Δευτέρα, είναι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σήμερα, 31 Αυγούστου, είναι η τελευταία ημέρα για την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,

    -φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    -καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:

    - νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),

    - φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

    Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν σήμερα μέσω web banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.

    [05] Η Γαλλία υπέρ της εξίσωσης των δημοσιονομικών των κρατών της ευρωζώνης

    Μια ευρωζώνη στην οποία τα ισχυρά κράτη θα βοηθούν τα πιο αδύναμα, ένας ισχυρός «ευρω-επίτροπος» στις Βρυξέλλες και ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός για την Ευρωπαϊκή Ένωση: ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί μια ριζική ανανέωση της ευρωζώνης και ασκεί πιέσεις στο Βερολίνο.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο Μακρόν τάχθηκε υπέρ μιας ριζικής ανανέωσης της ΕΕ και της ευρωζώνης. «Επιθυμούμε την επανίδρυση της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

    Η κρίση στην ευρωζώνη, οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα έδειξαν ότι η νομισματική ένωση δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο. «Η τρέχουσα κατάσταση οδηγεί στην αυτοκαταστροφή», εκτίμησε ο Μακρόν, «οι φυγόκεντρες δυνάμεις είναι πολύ ισχυρές τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά».

    Ο 37χρονος υπουργός πιστεύει ότι η γενιά του βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα: «Θέλουμε να είμαστε οι επανιδρυτές της Ευρώπης ή οι νεκροθάφτες της;».

    Ο Μακρόν στη συνέντευξή του έδωσε και περισσότερες εξηγήσεις για την πρόταση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σχετικά με τη δημιουργία μιας κοινής οικονομικής κυβέρνησης στην ευρωζώνη.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας επιθυμεί να υπάρξει ένας «ευρω-επίτροπος» στις Βρυξέλλες, ο οποίος θα συντονίζει την οικονομική, δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική των 19 χωρών της ευρωζώνης. «Της ευρωκυβέρνησης θα ηγείται ένας επίτροπος με ευρείες εξουσίες», εξήγησε. «Δεν θα πρόκειται απλώς για έναν υπουργό αρμόδιο για τα δημοσιονομικά στο εσωτερικό της ευρωζώνης, αλλά για κάποιον που θα προσφέρει πόρους για επενδύσεις ή θα έχει λόγο στην εργασιακή πολιτική» των κρατών της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επίτροπος αυτός θα πρέπει να διαθέτει σημαντικά περισσότερα οικονομικά μέσα απ? ό,τι μέχρι τώρα: «Όσο μεγαλύτερος ο προϋπολογισμός, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι η Ευρώπη». Επίσης ο Μακρόν κρίνει ότι περισσότερα χρήματα είναι απαραίτητα ώστε να προστατευθούν τα κράτη μέλη από τις οικονομικές αναταράξεις, αλλά και για να προωθηθούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στις πιο φτωχές χώρες της ευρωζώνης.

    [06] Η ΔΕΗ δεν εξετάζει την πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας

    Η πώληση μονάδων παραγωγής ενέργειας δεν περιλαμβάνεται στα εναλλακτικά σχέδια που επεξεργάζεται η ΔΕΗ, αναφέρει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή, «εκτός των άλλων, δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη».

    Αναφέρει ακόμη σχετικά με τα δίκτυα μεταφοράς ότι η πρόταση που έχει υποβληθεί από την κυβέρνηση προς τους θεσμούς προβλέπει την παραμονή τους στη ΔΕΗ. «Η αναπροσαρμογή της στρατηγικής της ΔΕΗ υπαγορεύεται από τις σοβαρές εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε. και οι οποίες επισπεύδονται στη χώρα μας βάσει των όσων περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση», αναφέρει η ΔΕΗ και προσθέτει:

    «Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ , το οποίο έχει υποβληθεί από την κυβέρνηση στους θεσμούς, και σύμφωνα με το οποίο, τα πάγια παραμένουν στη ΔΕΗ, κάτι που είναι αναγκαίο. Παράλληλα η ΔΕΗ επεξεργάζεται σχέδια για τη συνολική στρατηγική και προτάσεις για όλα τα υπόλοιπα θέματα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας, και σε κάθε περίπτωση μεταξύ αυτών των εναλλακτικών σχεδίων δεν περιλαμβάνεται η πώληση μονάδων καθώς, εκτός των άλλων, αυτό δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη».

    [07] Ν. Παππάς στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Παγώσαμε τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία

    «Αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει. Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Παππάς.

    Αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Παππάς τονίζει: « Τον καιρό του μνημονίου ο λογαριασμός ο ετήσιος των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήτανε ραγδαίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς, η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται».

    Ο τέως υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο. «Τιμήσαμε την ψήφο του λαού, την αξιοποιήσαμε, φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κλείνει ο κύκλος των εσωκομματικών συζητήσεων και αναζητήσεων και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Ο κόσμος πλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει και καθώς περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο καθαρό ποια είναι τα διλήμματα της επερχόμενης κάλπης».

    Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι«η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω γι΄ αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές. Νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε με φανατισμό υποστηρίξει πολιτικές απάνθρωπες».

    [08] Τουλάχιστον 2.492 παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο τριήμερο από το Λιμενικό

    Τουλάχιστον 2.492 παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο τριήμερο από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σε 70 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που σημειώθηκαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα από τις 07:30 της Παρασκευής 28/0 έως στις 7:30 σήμερα το πρωί Δευτέρα 31/08, στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου Κω και Σύμης.

    [09] Ελληνική έρευνα: «Φάρμακο» κατά της υπέρτασης ο μεσημεριανός υπνάκος

    Ένας υπνάκος τις μεσημεριανές ώρες σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης καθ' όλο το 24ωρο και, κατά συνέπεια, με λιγότερη ανάγκη για αντι-υπερτασικά φάρμακα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ελλήνων επιστημόνων, η οποία παρουσιάστηκε το σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών.

    Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο όρο 5% μικρότερη μέση συστολική πίεση μέσα στο 24ωρο (4% μικρότερη τη μέρα και 6% μικρότερη τη νύχτα), σε σχέση με όσους δεν κοιμούνταν καθόλου τα μεσημέρια.

    Ο Καλλίστρατος επεσήμανε ότι ακόμη και μια μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου έως 10%. Όπως είπε, χάρη στον μεσημεριανό ύπνο η υπέρταση κάνει μικρότερη ζημιά στις αρτηρίες και στην καρδιά των ασθενών.

    [10] Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε τον Ναό του Βήλου στην Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα μέρος ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς στην Παλμύρα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το ΙΚ έβαλε στο στόχαστρό του τον Ναό του θεού Βήλου, ένα κτίριο της ρωμαϊκής εποχής.

    Η έκταση της καταστροφής δεν έχει διευκρινιστεί, σημειώνει το Παρατηρητήριο που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο ακτιβιστών της περιοχής.

    [11] «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ», ένα βιβλίο για τη... διοίκηση του εαυτού σας

    Αν θέλετε για προσωπικό σας σύμβουλο τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Κικέρωνα, τον Σοπενχάουερ, τον Αϊνστάιν, τον Γκαίτε, τον Φρόυντ, τον Νίτσε, τον Καζαντζάκη, τον Σαρτρ και άλλους διανοητές του κόσμου, το βιβλίο «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ» είναι ένα χρήσιμο βοήθημα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη και συγγραφέας του είναι ο Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων.

    Συνδυάζοντας την διδασκαλία των σοφών της αρχαιότητας με την εμπειρία του ως σύμβουλος ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων καθώς και συνεργάτης κοινωνικών οργανισμών, έγραψε ένα εγχειρίδιο - πόνημα 396 σελίδων με ανάλυση και οδηγίες για προσωπική και επαγγελματική βελτίωση. Είναι η σοφία με πρακτικό τρόπο. Η διοίκηση του εαυτού μας και η ... επικοινωνιακή πολιτική απέναντι σε γνωστούς και άγνωστους, σε μεγάλους και μικρούς, σε συναγωνιστές και ανταγωνιστές, σε φίλους και σε... «εχθρούς».

    [12] Ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον ελληνικό υπερυπολογιστή ARIS

    Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) διοργανώνει για πρώτη φορά στις από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τεχνικές αποδοτικής χρήσης του Εθνικού Υπερ-υπολογιστικού Συστήματος ARIS».

    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Παιδείας και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο όπου φιλοξενείται η εθνική υπερυπολογιστική υποδομή ARIS. Η εκδήλωση απευθύνεται σε υπάρχοντες και δυνητικούς χρήστες υπερυπολογιστικών συστημάτων στην Ελλάδα. Στόχος είναι ερευνητές και φοιτητές από ελληνικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα να εκπαιδευτούν στη χρήση του υπερ-υπολογιστή ARIS.

    [13] Ο κρύος καιρός αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό

    Μπορεί ακόμη να κάνει ζέστη, αλλά καλό είναι κανείς να προετοιμάζεται για τον επερχόμενο χειμώνα. Το κρύο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό έμφραγμα, αλλά και για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδίως σε όσους πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, τη συχνότερη μορφή καρδιακής αρρυθμίας, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.

    Η πρώτη καναδική εξαετής έρευνα, με επικεφαλής τον δρα Τζέιμς Ταμ του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα (μιας από τις πιο κρύες περιοχές στον κόσμο), διαπίστωσε ότι για κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά δέκα βαθμούς Κελσίου αυξάνεται κατά 7% ο κίνδυνος σοβαρού οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2015 - 8:32:15 UTC