Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι άτομα συνελήφθησαν σε προάστια των Βρυξελλών
  • [02] Πάπας Φραγκίσκος: «Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκονται οι διακινητές, οι έμποροι όπλων»

  • [01] Έξι άτομα συνελήφθησαν σε προάστια των Βρυξελλών

    Η αστυνομία του Βελγίου κρατεί έξι άτομα από χθες σε σχέση με τις συνεχιζόμενες έρευνές της για τις βομβιστικές ενέργειες στις Βρυξέλλες την Τρίτη, σύμφωνα με γραπτή δήλωση τουγραφείου των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου. Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα. Δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες.

    Εν τω μεταξύ στοΠαρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, Καζνέβ μετά από τη σύλληψη χθες το πρωί ενός Γάλλου ύποπτου, ανακοίνωσε ότι απετράπη νέα επίθεση, που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο."Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δίκτυου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία", είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

    Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο χθες βράδυ σε κτίριο του προάστειου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

    "Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες", πρόσθεσε ο υπουργός.

    Η σύλληψη έγινε δύο μέρες μετά από την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τραίνο του μετρό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυμάτισαν περίπου άλλα 270, στην χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου.

    Τον Νοέμβριο, 130 άτομα σκοτώθηκαν στο Παρίσι σε συντονισμένες επιθέσεις σε καφενεία, ένα στάδιο αγώνων και έναν συναυλιακό χώρο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και στις δύο πρωτεύουσες.

    Διαβάστε επίσης:Πάπας Φραγκίσκος: «Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκονται οι διακινητές, οι έμποροι όπλων»

    [00]

    [02] Πάπας Φραγκίσκος: «Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκονται οι διακινητές, οι έμποροι όπλων»

    Στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την τελετή του νιπτήρα σε κέντρο υποδοχής των αιτούντων άσυλο του Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα. Ο ποντίφικας, απευθυνόμενος στους πρόσφυγες των οποίων, σύμφωνα με την τελετουργία, έπλυνε και φίλησε τα πόδια, υπογράμμισε:

    «Πριν από τρεις ημέρες έλαβε χώρα μια πράξη πολέμου, καταστροφής, σε μια πόλη της Ευρώπης», αλλά «πίσω από την πράξη αυτή, όπως πίσω από τον Ιούδα, βρίσκονταν άλλοι. Πίσω από τον Ιούδα βρίσκονταν εκείνοι που έδωσαν τα χρήματα για να παραδώσει τον Ιησού, ενώ σε αυτή την περίπτωση ήταν διακινητές, έμποροι όπλων, oι οποίοι δεν θέλουν την ειρήνη αλλά τον πόλεμο, δεν θέλουν την αδελφοσύνη, αλλά το μίσος».

    «Όλοι εμείς που είμαστε εδώ, ανήκουμε σε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς, αλλά θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε ως αδέλφια, επιθυμούμε την ειρήνη», είπε ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στα άτομα που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής του Καστελνουόβο Ντι Πόρτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2016 - 8:32:27 UTC