Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Με το τέλος της αξιολόγησης και το τέλος των μνημονίων έρχονται καλύτερες ημέρες
  • [02] Κατατέθηκε το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο
  • [03] Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας στην πόλη του Γκαζιαντέπ για τη μονοήμερη επίσκεψη Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερμανς
  • [04] «Ηρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς τους πρόσφυγες», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος στο
  • [05] Προεδρικές εκλογές για τη διαδοχή του ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ
  • [06] Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το ελληνικό ανσάμπλ

  • [01] Π. Καμμένος: Με το τέλος της αξιολόγησης και το τέλος των μνημονίων έρχονται καλύτερες ημέρες

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην σημερινή του ομιλία στο 2ο Τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισήμανε ότι "ένα σύστημα σάπιο βγάζει ένα τρομερό αίσθημα ανασφάλειας που ενώνει μεταξύ τους εκείνους που μέχρι σήμερα ήταν πολιτικοί αντίπαλοι" και "αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που πρέπει να αντιληφθούμε, που μας δίνει την εντολή να προχωρήσουμε στο αύριο."

    Ευχαρίστησε την πρόεδρο της Νεολαίας και σημερινή εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τα στελέχη και τα μέλη της Νεολαίας ΑΝΕΛ και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το "μόνο καινούργιο κίνημα που γεννήθηκε μετά την μεταπολίτευση, καταφέρνοντας να επιβιώσει μετά από πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και να αντισταθεί στην μεγαλύτερη επίθεση, με όλα τα μέσα, που δέχθηκε ποτέ πολιτικός οργανισμός."

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας προασπιζόμενοι τις αρχές και τις αξίες τους και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα "γιατί αυτή η δυνατότητα της έντιμης συνεργασίας, αλλά και της πολιτικής διαφωνίας εκεί που διαφωνούμε, είναι κάτι το οποίο έγινε σεβαστό και από την άλλη πλευρά, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ."

    [02] Κατατέθηκε το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο

    Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων» του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ξεκινήσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από την ερχόμενη εβδομάδα , ενώ η ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

    [03] Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας στην πόλη του Γκαζιαντέπ για τη μονοήμερη επίσκεψη Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερμανς

    Οι τουρκικές αρχές ασφάλειας ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφάλειας στη συνοριακή επαρχία τουΓκαζιαντέπ εξαιτίας της αναμενόμενης επίσκεψης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

    Οι δύο αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν σύντομη επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή.

    Αστυνομικοί περιπολούν στην πόλη του Γκαζιαντέπ, την πρωτεύουσα της αναφερόμενης επαρχίας που συνορεύει με περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ενώ έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις με ρουκέτες που προέρχονται από τη συριακή πλευρά των συνόρων, κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Η Μέρκελ, μαζί με τον Τουσκ, αλλά και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς θα συναντήσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα συζητήσουν για την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, μετά την επίσκεψή τους, στον προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Νιζί.

    [04] «Ηρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς τους πρόσφυγες», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος στο συνέδριο της ΝΔ

    Η ασφάλεια και η μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου τόνισε στην ομιλία του σε συζήτηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία . « Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η ΝΔ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στέκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο ως Επίτροπος αλλά και « ως ένας δικός σας άνθρωπος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο και τα δύο αυτά θέματα αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας πως η πίεση είναι ιδιαίτερα ασφυκτική για την Ελλάδα και την Ιταλία. « Η συνεργασία ήταν δύσκολη γιατί δυστυχώς άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέσα στις χώρες, ξενοφοβικές, λαϊκίστικες τάσεις, άρχισε όμως να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως αυτό που σήμερα βιώνει είναι ένα crash test. «Ήρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς αυτούς τους ανθρώπους» τονίζοντας πως η Ευρώπη θα είναι πάντα τελικός προορισμός. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο ορισμός του «πολιτικού ασύλου» είναι σαφής ασκώντας κριτική στην Ελλάδα για το ότι δεν δημιούργησε έγκαιρα τους αντίστοιχους μηχανισμούς υποστήριξης. « Ναι θα παρέχεται άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται, όμως οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.»

    [05] Προεδρικές εκλογές για τη διαδοχή του ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ

    Σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι -- όσοι πολίτες έχουν συμπληρώσει το 16 ο έτος της ηλικίας τους -- καλούνται αύριο Κυριακή στην Αυστρία στις κάλπες για να εκλέξουν από συνολικά έξι υποψήφιους (τέσσερις από τους οποίους στηρίζονται από πολιτικά κόμματα της αυστριακής Βουλής και οι άλλοι δύο είναι ανεξάρτητοι), το διάδοχο του νυν ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας, Χάιντς Φίσερ, ο οποίος, βάσει του αυστριακού Συντάγματος, έπειτα από δύο συνεχείς εξαετείς θητείες (2004-2016) στο ύπατο αξίωμα, δεν μπορεί να είναι πλέον υποψήφιος για μία τρίτη φορά.

    Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από την καθιέρωση της εκλογής του προέδρου της χώρας απευθείας από το λαό το 1951, που ο αριθμός των υποψηφίων είναι τόσο μεγάλος, όπως είναι και η πρώτη φορά, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο μελλοντικός πρόεδρος της χώρας μπορεί να μην προέρχεται ή να μην στηρίζεται από ένα εκ των δύο κομμάτων που κυβερνούσαν μεταπολεμικά στην Αυστρία, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό.

    Επιπλέον είναι η πρώτη φορά που δεν αποκλείεται πως ο μελλοντικός πρόεδρος μπορεί να είναι ο σημερινός υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα.

    [06] Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το ελληνικό ανσάμπλ

    Με την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση και το χάλκινο μετάλλιο του προ-Ολυμπιακού test event ρυθμικής γυμναστικής θα επιστρέψουν από το Ρίο ντε Τζανέιρο τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

    Η Εθνική ομάδα (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάννη) κράτησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της για την Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο, όπου παρουσίασε τα προγράμματά της χωρίς λάθη και κατετάγη τρίτη μεταξύ των έξι ομάδων που διεκδικούσαν τα τρία τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια.

    Έτσι, η Ελλάδα θα είναι παρούσα για πέμπτη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με το ανσάμπλ της, παραμένοντας σταθερά στην ελίτ της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής και αποτελώντας μία από τις 14 χώρες που θα επιστρέψουν στο ίδιο στάδιο σε περίπου τέσσερις μήνες (19-21 Αυγούστου).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 14:32:23 UTC