Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας για τα σενάρια περί εκλογών: «Όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος»
  • [02] Ό. Γεροβασίλη: Δημιουργούμε τους όρους για την ανασυγκρότηση του νομού Άρτας
  • [03] Αθαμάνιο 'Αρτας: Αντάμωμα του πρωθυπουργού με συγγενείς και φίλους στην πλατεία του χωριού του
  • [04] Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας
  • [05] Στο 6% το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ (δημοσκόπηση Reuters / Ipsos)

  • [01] Αλ. Τσίπρας για τα σενάρια περί εκλογών: «Όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος»

    Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

    «Τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος», τόνισε.

    -- Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος

    Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β? Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της κυβέρνησής του» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος. «Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις. Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ? των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων ? η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές. Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η κυβέρνηση που τη δημιούργησε» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    -- Ο πρωθυπουργός για τις γερμανικές αποζημιώσεις

    «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία της. Δεν ξεχνά τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού. Και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών«, είναι το μήνυμα που απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Κομμένο Άρτας, στην ομιλία του στις εκδηλώσεις «μνήμης και τιμής στους 317 ηρωικούς απλούς ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους απέναντι στη θηριωδία, απέναντι στα στρατεύματα της Βέρμαχτ, το πρωινό της 16ης Αυγούστου του 1943».

    «Η Ήπειρος, ο τόπος μας, υπήρξε ένας ακόμα τόπος όπου έλαβαν χώρα οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που αποφάσιζαν και οργάνωναν τα επιτελεία της Βέρμαχτ, των στρατευμάτων της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κατοχής», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως αυτός ο τόπος, ίσως δεν είναι τόσο γνωστό στο πανελλήνιο, πρωτοστάτησε, στην αντίσταση, στην ανυπακοή.

    «Πρωτοστάτησε και έχει γράψει ηρωικές, λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η Ήπειρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Η Ήπειρος τόπος ηρωικός και περήφανος. Τα ψηλά αγέρωχα βουνά κρύβουν μικρές και μεγάλες ιστορίες αγώνα και μάχης, από το έπος του 1940 έως τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης», τόνισε και θύμισε πως πέρα από το μαρτυρικό Κομμένο, μια σειρά χωριά, η Μουσιωτίτσα, οι Λιγκιάδες και το Ζαγόρι Ιωαννίνων, η Παραμυθιά Θεσπρωτίας, η Κρυοπηγή Πρέβεζας, «για να περιοριστώ στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε ο γερμανικός στρατός κατοχής στα μέρη μας και σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου».

    «Απέναντι στην επέλαση της φονικής μηχανής του μίσους, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες, ύψωσαν το λάβαρο της αντίστασης. Με πενιχρά μέσα, αλλά με απεριόριστη δύναμη ψυχής και πίστη στα ιδανικά της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας» προσέθεσε, σημειώνοντας πως «μπορεί οι σελίδες της ιστορίας την περίοδο της γερμανικής κατοχής να είναι βαμμένες με αίμα, είναι όμως ταυτόχρονα και γεμάτες από την περηφάνια και την αξιοπρέπεια και την αυτοθυσία ενός λαού που αγωνίστηκε με ψυχή και μέχρι τέλους ενάντια στον κατακτητή».

    «Σήμερα λοιπόν, σε αυτόν τον ιστορικό, ηρωικό τόπο τιμούμε την ιστορία και τη μνήμη. Διότι στους καιρούς που ζούμε, η παραχάραξη και η στρέβλωση παραμονεύουν. Και είναι ευθύνη κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσας, κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, να υψώνουν φραγμό απέναντι στη ναζιστική ιδεολογία που αιματοκύλησε τα χωριά, τις πόλεις, την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο», συνέχισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η ευθύνη αυτή είναι βαριά, «διότι σε τελική ανάλυση η ευθύνη αυτή είναι κομμάτι της αποστολής μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια κοινωνία ειρήνης, ελευθερίας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης που θα έχει τα πιο ισχυρά αντισώματα απέναντι στο δηλητήριο του μίσους και του φόβου».

    Για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου

    Σ' αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας, «από τον μαρτυρικό αυτό τόπο» έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία της, δεν ξεχνά τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού, και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών.

    «Και αυτό το ηθικό, πρωτίστως, και πολιτικό χρέος δεν είναι μονάχα χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, απέναντι στον ίδιο τον γερμανικό λαό, απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα χρέος ιστορικό απέναντι στην ίδια τη δικαιοσύνη και την ειρήνη», τόνισε.

    «Αυτό τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλος και σε όλα τα επίπεδα. Όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Όχι με προχειρότητα και με βιασύνη. Αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Έτσι όπως αρμόζει σε μια πρωτοβουλία Εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας. Με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας, αλλά και με υπομονή και με επιμονή έτσι όπως απαιτείται για τη δικαίωση ενός ιστορικού αιτήματος» προσέθεσε και σημειώνοντας ότι για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, η Ελλάδα, η χώρα μας, για πρώτη φορά έχει συγκροτημένη Εθνική Στρατηγική, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Διακοματτικής Επιτροπής, το οποίο «μας δείχνει τον δρόμο και αυτό τον δρόμο θα τον σεβαστούμε και θα τον ακολουθήσουμε.

    «Η Ελληνική Δημοκρατία, λοιπόν, θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος. Και πιστεύω πως είναι πλέον καιρός και η γερμανική κυβέρνηση σε κλίμα συνεννόησης και καλής πίστης να αναγνωρίσει ότι το θέμα είναι ανοιχτό και επιτέλους να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εμείς από τη δική μας πλευρά διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κλείσει αυτό το ιστορικό κεφάλαιο, αυτή η ιστορική εκκρεμότητα. Και θέλω να επαναλάβω, ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή προσπάθεια που κρύβει τη σκοπιμότητα της οικονομικής κρίσης. Ο Ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του πέρασε πολύ πιο δύσκολες στιγμές που περνάμε τα τελευταία πέντε έξι χρόνια και τις ξεπέρασε τις δυσκολίες πάντα όρθιος διεκδικώντας το δίκιο του και όχι επαιτώντας. Διεκδικούμε λοιπόν δεν επαιτούμε. Είμαστε ως λαός μαθημένοι στα δύσκολα και είμαστε μαθημένοι να πολεμάμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες», τόνισε επισημαίνοντας ότι η διεκδίκηση της δικαίωσης σε σχέση με τις γερμανικές οφειλές, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται και δεν συμψηφίζεται με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

    «Δεν επιθυμούμε ούτε να συμψηφίσουμε, αλλά ούτε και να πάρουμε κάποια υποτιθέμενη ρεβάνς. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βρουν δικαίωση οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας ενάντια στον ναζισμό. Αυτό που επιθυμούμε είναι να κλείσουμε επιτέλους αυτή την ανοιχτή πληγή στο ίδιο το σώμα της δικαιοσύνης, στο ίδιο το σώμα της Ευρώπης. Γι? αυτό και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, μέσα σ? ένα ομιχλώδες σήμερα και σκληρό τοπίο στην Ευρώπη, μάχες για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη των χωρών και των λαών. Μάχες για την ΕΥΡΩΠΗ της αλληλεγγύης, για την Ευρώπη των λαών».

    Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλάκα

    «Θέλουμε η ιστορία των αγώνων και των θυσιών του λαού μας να παραμένει ζωντανή και να διδάσκει με τις κορυφαίες στιγμές του ηρωισμού και του μεγαλείου του, αλλά και με τον απέραντο πόνο της τραγωδίας του. Θέλουμε να διατηρούμε τη φλόγα της μνήμης αναμμένη. Όχι για να ανασύρουμε και να καλλιεργούμε το μίσος μεταξύ των λαών. Αλλά για να αντλούμε δύναμη από τη μνήμη αυτή και να μπορούμε να αντικρίζουμε τον συνάνθρωπό μας με την απλότητα και την αγάπη που ταιριάζει στην Ευρώπη του διαφωτισμού και του πολιτισμού, στην Ευρώπη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, στην Ευρώπη που έθεσε στο κέντρο της την ανεκτίμητη και αναντικατάστατη αξία του ανθρώπου», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ήπειρος είναι τόπος όπου γράφτηκαν λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας που διδάσκει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

    «Σε αυτόν τον τόπο γράφτηκαν σημαντικές στιγμές και τραγωδίες, όπως αυτή την οποία σήμερα θυμόμαστε την σφαγή των 317 στο Κομμένο ... Αλλά και σημαντικές στιγμές όπως αυτές της εθνικής συνεννόησης» είπε, και θυμίζοντας πως δίπλα από το γεφύρι της Πλάκας, το οποίο πριν από ενάμιση χρόνο υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω θεομηνίας, συναντήθηκαν ο Άρης ο Βελουχιώτης και ο Ναπολέοντας ο Ζέρβας «και έδωσαν τα χέρια, προκειμένου να προχωρήσει η συνεννόηση, η αναγκαία για την Εθνική Αντίσταση» ανακοίνωσε:

    «Θέλω, λοιπόν, από εδώ από το μαρτυρικό Κομμένο να επισημάνω ότι θα ζητήσω από τον υπουργό Πολιτισμού, στην Πλάκα, να γίνει όχι μόνο η αποκατάσταση, αλλά και ένα μνημείο, ένα Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης για να θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι μόνο μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορεί ο τόπος να προχωρήσει μπροστά».

    «Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία μπορούμε να διεκδικήσουμε και την ιστορική δικαίωση σε ό,τι αφορά τις ιστορικές οφειλές. Και αυτή η συγκροτημένη και συντονισμένη προσπάθεια πλέον από τη Βουλή των Ελλήνων μπορεί να δώσει αποτελέσματα, αξιοποιώντας όλα τα διπλωματικά και τα νομικά μέσα, συγκροτημένα και συντονισμένα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε τονίζοντας:

    «Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό που μας προστάζει η μνήμη των 317 αδικοχαμένων, αλλά και η ιστορική ευθύνη, η ιστορική ευθύνη που μας βαραίνει ακολουθώντας τα μονοπάτια των μεγάλων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να μπορούμε να οικοδομούμε την Ελλάδα που μας αξίζει».

    [02] Ό. Γεροβασίλη: Δημιουργούμε τους όρους για την ανασυγκρότηση του νομού Άρτας

    Στα έργα που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρθηκε -με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

    Η κ. Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι η Άρτα υπήρξε περιθωριοποιημένη σε έργα υποδομής, έχει μπροστά της την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους 30 δήμους που συμμετέχουν στη δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

    Επισήμανε ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , και στο ΕΣΠΑ η επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ενώ προγραμματίζονται μια σειρά έργων από εθνικούς πόρους όπως η αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, η κατασκευή Κυκλικού Κόμβου στην Ε.Ο. Αντιρρίου -Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας κλπ.

    Με τα προγραμματιζόμενα και τα υπό εκτέλεση έργα, σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, απαντούν έμπρακτα σε χρόνια αιτήματα των φορέων της περιοχής και δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Γεροβασίλη.

    Η εκλογολογία έχει καταντήσει γραφική, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

    Έχει καταντήσει γραφική η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωση της στο Real.gr, και κατηγορεί για ανευθυνότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος έως το 2019.

    «Η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική", αναφέρει στη δήλωση της η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: "Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών. Η ΝΔ επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, έως το 2019».

    [03] Αθαμάνιο 'Αρτας: Αντάμωμα του πρωθυπουργού με συγγενείς και φίλους στην πλατεία του χωριού του

    Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όχι με το πρωτόκολλο που επιβάλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση.

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.

    Και ο ίδιος όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει τα Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλισε του φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας.

    Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους, και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων.

    Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χορέψει. Όχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας?

    Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο των πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.

    «Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του.

    [04] Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας

    Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας, . Είναι ένα πολυτελές γιοτ και ένα από τα τελευταία τρία μεγάλα γιοτ ατμού που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1930. Η πρώτη του ιδιοκτήτρια ήταν η Lady Annie Henrietta Yule, κληρονόμος του Sir David Yule. Κατόπιν αγοράστηκε, από τον Sir Anthony Bamford, πρόεδρο της JCB, μετά πέρασε στα χέρια του Βρετανού επιχειρηματία Sir James Dyson, ο οποίος είναι γνωστός ως ο εφευρέτης της διπλής ηλεκτρικής σκούπας (Cyclone bagless), η οποία λειτουργεί βάσει της αρχής της κυκλωνική διαχωρισμού. Το όνομα Nahlin λαμβάνεται από το Native American λέξη που σημαίνει «στόλο του ποδιού". Το 1936 το Nahlin είχε ναυλωθεί από το βασιλιά Edward VIII. Το σκάφος αγοράστηκε το 1937 από τον βασιλιά Carol ΙΙ της Ρουμανίας για Β£ 120.000 και μετονομάστηκε Luceafarul (Evening Star), και αργότερα Libertatea (Liberty). Μετά την παραίτηση του ρουμάνου μονάρχη το 1940, το γιότ πήρε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας και έμεινε δεμένο στο λιμάνι της πόλης του Γαλατσίου στο Δούναβη ως μουσείο και αργότερα ως πλωτό εστιατόριο. Το 1989 το σκάφος ανακαλύφθηκε από τον μεσίτη Νικόλαο Edmiston που αγόρασε το σκάφος το 1998 από τη ρουμανική κυβέρνηση. Η εταιρεία κατέβαλε $ 265.000 για την αγορά του.

    [05] Στο 6% το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ (δημοσκόπηση Reuters / Ipsos)

    Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε σήμερα.

    Το ποσοστό της Κλίντον κυμαίνεται από 41% ως 44% από τα τέλη του Ιουλίου. Στη δημοσκόπηση που μεταδόθηκε σήμερα και διεξήχθη από την 11η ως τη 15η Αυγούστου ανήλθε σε 41%.

    Το ποσοστό του Τραμπ έχει παρουσιάσει μεγαλύτερες διακυμάνσεις, από το 33% ως ένα 39%, εν μέσω διενέξεων και περισπασμών τις τελευταίες εβδομάδες. Υπέρ του υποψήφιου του GOP για την προεδρία τάσσεται ένα 35% των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos.

    Ο Τραμπ έχει προκαλέσει διχασμούς στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων λόγω της σφοδρής ρητορικής του εναντίον των μεταναστών κι εναντίον των μουσουλμάνων. Δέχθηκε επικρίσεις κι από τα δύο μεγάλα κόμματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω της πολυήμερης διένεξης στην οποία ενεπλάκη με τους γονείς ενός αμερικανού μουσουλμάνου λοχαγού ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ιράκ. Την περασμένη εβδομάδα 70 Ρεπουμπλικάνοι, ανάμεσά τους πρώην μέλη του Κογκρέσου και της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων (RNC), κάλεσαν με επιστολή τους την Επιτροπή να πάψει να στηρίζει τον Τραμπ χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του «διχαστικές και επικίνδυνες».

    Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν τάχθηκαν ούτε υπέρ της Κλίντον ούτε υπέρ του Τραμπ σε αυτή τη δημοσκόπηση ανήλθε σε 24%.

    Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείτο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ με σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο αντίστοιχο χρονικό σημείο. Υπέρ του Ομπάμα τασσόταν ένα 46% και υπέρ του Ρόμνεϊ το 41%, ενώ το 13% δεν τασσόταν υπέρ κανενός από τους δύο, όπως υπενθυμίζει το Ρόιτερς. Το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι αλλά ο Ομπάμα το ανέκτησε και το διατήρησε ως το τέλος μετά τον Οκτώβριο.

    Η δημοσκόπηση της Ipsos από την 11η ως τη 15η Αυγούστου έγινε σε δείγμα 1.132 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος Β±3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2016 - 20:32:36 UTC