Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία στον τύπο σήμερα, γενική απεργία ΓΣΕΕ αύριο

  • [01] Απεργία στον τύπο σήμερα, γενική απεργία ΓΣΕΕ αύριο

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν, σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

    Η απεργία στον Τύπο ισχύει από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θα μεταδίδει ειδήσεις αυτό το διάστημα λόγω της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση.

    Η Ένωση Συντακτών καλεί σε συγκέντρωση, αύριο στις 12:00, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Σε ανακοίνωσή τους ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

    «Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους» υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

    Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία υπογραμμίζει ότι στηρίζει τις απεργίες των συνδικάτων με συμμετοχή στην αυριανή απεργία των δημοσιογράφων, δίνοντας το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, καθώς και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Γενική απεργία της ΓΣΕΕ

    Η γενική 24ωρη απεργία διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ για την Πέμπτη, και με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί. Στο μήνυμά της για την ημέρα αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

    Επίσης, η ΓΣΕΕ αντιδρά σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας.

    48ωρη απεργία της ΠΝΟ

    Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετά την "άκαρπη" όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδικήαπεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με τηναπεργίαΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.

    Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».

    Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

    Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρηαπεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

    Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία τηςΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 December 2016 - 3:31:12 UTC