Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο Βουλγαράκης
  • [02] Στην Τουρκία ο Νίκος Χριστοδουλάκης
  • [03] Επίσκεψη Παπαντωνίου στο Λονδίνο
  • [04] Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς της 6χρονης
  • [05] Επαφές πρωθυπουργού
  • [06] Πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ
  • [07] Επίθεση δυναμιτίζει τις προσπάθειες ειρήνευσης
  • [08] Ν. Γέννησης: Εμπλοκή στην άρση πολιορκίας
  • [09] Κίνα: Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων
  • [10] Η Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση στο Καράτσι;
  • [11] Αεροπορική τραγωδία στην Τυνησία
  • [12] ΕΕ: Μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών της
  • [13] Με προσωπικό ασφαλείας οι τράπεζες
  • [14] Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
  • [15] Στο Αγιο Όρος ο Κάρολος

    [01] Προφυλακιστέος ο Βουλγαράκης

    8/5/2002 8:42:00 πμ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο Χρήστος Βουλγαράκης από την Πελασγία Φθιώτιδας, που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης του Βασιλικής 13 ετών τη Μεγάλη Πέμπτη. Ο Βουλγαράκης κατά την εξάωρη απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, βρέθηκαν στο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε το κορίτσι.

    [02] Στην Τουρκία ο Νίκος Χριστοδουλάκης

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/5/2002 8:35:00 πμ

    H περαιτέρω σύσφιξη των ελληνο-τουρκικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην Τουρκία σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης, που θα συνοδεύεται από ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Κεμάλ Ντερβίς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ

    [03] Επίσκεψη Παπαντωνίου στο Λονδίνο

    8/5/2002 8:31:00 πμ

    Επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θα έχει συνομιλίες με το Βρετανό ομόλογό του Χουν, για το θέμα του Ευρωστρατού και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Παπαντωνίου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του δολοφονηθέντος ταξίαρχου Σόντερς και θα μιλήσει στο London School of Economics. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Bρετανό ομόλογό ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με την επιτροπή για την επιστροφή των Mαρμάρων του Παρθενώνα.

    [04] Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς της 6χρονης

    8/5/2002 9:37:00 πμ

    Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι απαγωγείς της 6χρονης Μαρκέλλας Χαζάκη, την οποία κρατούσαν όμηρο για 26 μέρες. Οι απαγωγείς που ζητούσαν από τους γονείς της, ένα δισεκατομμύριο δραχμές για να την αφήσουν ελεύθερη, συνελήφθησαν μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο διαμέρισμα που κρατούσαν την 6χρονη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Δράστες είναι ο 23χρονος Αρμένιος Σεργκέι Ζοχαμπιάν και οι Γεωργιανοί Δημήτρης Κιτσικίδης και Ευάγγελος Σαρίδης, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα.

    Οι τρεις άνδρες προκάλεσαν εικονικό τροχαίο ατύχημα την ώρα που πήγαινε ο Χρυσόστομος Χαζάκης την 6χρονη κόρη του στο σχολείο της, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Πλαγιαρίου και Περαίας.

    Καταλυτικής σημασίας για τη σύλληψη των δραστών, υπήρξε η βοήθεια της ιταλικής αστυνομίας, η οποία συνέδραμε με τεχνική υποστήριξη.

    [05] Επαφές πρωθυπουργού

    8/5/2002 9:30:00 πμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει στις 11.00 και στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, ο Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των συναντήσεων είναι η πορεία του κυβερνητικού έργου, καθώς οι δυο υπουργοί έχουν την ευθύνη για τα εξωτερικά θέματα και την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας.

    Κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο είναι καθοριστικό για την προώθηση της σύγκλισης, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Πλαστό χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ

    8/5/2002 11:37:00 πμ

    Στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε το πρώτο πλαστό χαρτονόμισμα των εκατό Ευρώ. Αγνωστος οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου πήγε στο βενζινάδικο του Ευάγγελου Λαζαρίδη, στο 4ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου, στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης και πλήρωσε με χαρτονόμισμα των εκατό Ευρώ, τη βενζίνη αξίας δέκα Ευρώ που έβαλε στο αυτοκίνητο του. Οι υπάλληλοι του βενζινάδικου κατάλαβαν ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό, μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου. Ο άγνωστος οδηγός αναζητείται.

    [07] Επίθεση δυναμιτίζει τις προσπάθειες ειρήνευσης

    8/5/2002 11:05:00 πμ

    Περισσότεροι από δεκαπέντε νεκροί και πενήντα τραυματίες, είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε κλαμπ της πόλης Ρισόν Λεζιόν στα νότια του Τελ Αβιβ. Την ευθύνη της επίθεσης, ανέλαβε η οργάνωση ''Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ Ακσα''. " Το Ισραήλ δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς " δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ. Την επίθεση καταδίκασαν ο ΟΗΕ και η Παλαιστινιακή Αρχή.

    Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ

    Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που πραγματοποιούνταν η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον.

    « Για αναίτια αφαίρεση αθώων ζωών» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

    Όπως ανακοίνωσε, πρόκειται να στείλει στη Μέση Ανατολή το διευθυντή της CIA Τζόρτζ Τενετ, για να βοηθήσει στη συγκρότηση μιας ''ενιαίας'' παλαιστινιακής δύναμης ασφαλείας υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Μετά τη νέα βομβιστική επίθεση ο Αριέλ Σαρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα εναντίον των Παλαιστινίων.

    Απόψε το βράδυ αναμένεται να συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ.

    Λήψη αποτρεπτικών μέτρων από την Παλαιστινιακή Αρχή

    Και αυτή τη φορά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε για την επίθεση την Παλαιστινιακή Αρχή.

    ''Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε την πορεία προς την ειρήνη με μία τρομοκρατική και διεφθαρμένη οντότητα'', τόνισε ο Σαρόν.

    Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση αυτοκτονίας ,τονίζοντας ότι "η ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανάμεσα στον Σαρόν και τον Μπους, δεν χρησιμεύει σε τίποτε άλλο παρά να ενισχύσει τα επιχειρήματα του Ισραήλ, που υπαινίσσεται ότι οι Παλαιστίνιοι δεν επιθυμούν την ειρήνη".

    Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα λάβει αποτρεπτικά μέτρα ενάντια σε εκείνους που εμπλέκονται στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη φύση αυτών.

    [08] Ν. Γέννησης: Εμπλοκή στην άρση πολιορκίας

    8/5/2002 8:48:00 πμ

    Η εφαρμογή της συμφωνίας για τη λύση της πολιορκίας στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ προσκρούει σε εμπόδια διότι καμία χώρα δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί στο έδαφος της τους Παλαιστίνιους μαχητές, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού. Την άρνησή της εξέφρασε και η Ρώμη, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της υποδοχής στην Ιταλία Παλαιστίνιων πολιτών ουδέποτε τέθηκε και στο παρόν στάδιο δεν γίνεται δεκτό.

    Δηλώσεις Π. Μπεγλίτη

    Στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί Παλαιστίνιους εγκλωβισμένους στο Ναό της Γέννησης δηλώνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα δεχθεί Παλαιστίνιους στο έδαφός της.

    [09] Κίνα: Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων

    8/5/2002 11:03:00 πμ

    Νεκροί είναι και οι 112 επιβαίνοντες του αεροσκάφους τύπου MD-82 της κινεζικής εταιρίας " Northern Airlines", που συνετρίβη χθες σε θαλάσσια περιοχή, ανοικτά της πόλης Ντάλιαν, στη βόρεια Κίνα. Δευτερόλεπτα πριν την συντριβή του, ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι υπήρχε φωτιά στην καμπίνα.

    Οι 103 επιβάτες και τα εννιά μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση που διαβάστηκε στους συγγενείς των θυμάτων.

    [10] Η Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση στο Καράτσι;

    8/5/2002 9:04:00 πμ

    Δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δέκα Γάλλοι πολίτες και δέκα επτά τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου της Διεύθυνσης Ναυπηγείων, (DCN) στην πόλη Καράτσι του νοτίου Πακιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που το λεωφορείο προσέγγιζε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης. Την είδηση επιβεβαίωσε και η γαλλική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ. H αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο Καράτσι, να κρύβεται η οργάνωση Αλ Κάιντα, του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Στο Πακιστάν η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας

    Η DCN είναι θυγατρική εταιρεία της γαλλικής κρατικής ναυπηγικής εταιρείας DGA.

    Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές, στην εταιρεία απασχολούνταν 80 Γάλλοι υπήκοοι, που εργάζονταν στη ναυπήγηση ενός υποβρυχίου του πακιστανικού ναυτικού, τύπου Αgosta 90-B.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ ζήτησε από τη νέα υπουργό Αμυνας, Μισέλ Αγιό - Μαρί να ''αναχωρήσει σήμερα'' για το Καράτσι.

    [11] Αεροπορική τραγωδία στην Τυνησία

    8/5/2002 8:21:00 πμ

    Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίσθηκαν από την πτώση αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στην Τυνησία. Το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737-500, το οποίο μετέφερε συνολικά 64 επιβαίνοντες, συνετρίβη σε απόσταση μόλις 6 χλμ από το αεροδρόμιο της Τύνιδας. Ομάδα ειδικών που θα συμμετάσχουν στις έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος, θα αποστείλουν στην Τυνησία οι ΗΠΑ.

    [12] ΕΕ: Μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών της

    8/5/2002 9:00:00 πμ

    Ολοκληρωμένη πρόταση για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη δημιουργία ειδικού σώματος φρούρησης, πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναζητώντας αποτελεσματικές λύσεις ελέγχου κυρίως των μεταναστευτικών ρευμάτων. Πρόκειται για ενιαίο κοινοτικό σύστημα ελέγχου και όχι για παράλληλη λειτουργία εθνικών συστημάτων, διευκρίνισε ο αρμόδιος επίτροπος Αντόνιο Βιτορίνο τονίζοντας ότι η ελεύθερη διακίνηση στο εσωτερικό της ΕΕ δεν πρέπει να είναι συνώνυμη της ανασφάλειας των πολιτών της. Οι κατευθύνσεις της πρότασης ανταποκρίνονται στην ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και στη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας κυρίως μετά τη διεύρυνση.

    [13] Με προσωπικό ασφαλείας οι τράπεζες

    8/5/2002 8:54:00 πμ

    Κανονικά λειτουργούν από το πρωί τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει για το τρέχον διήμερο απεργία, μετά το αδιέξοδο που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για τη σύναψη της νέας σύμβασης εργασίας. Το πρωί οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού καταστήματος της τράπεζας της Ελλάδος.

    [14] Σήμερα ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 8/5/2002 10:45:00 πμ

    Χωρίς τον Μιχάλη Κασάπη θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στις 17:30, στο "Νίκος Γκούμας", στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την τελευταία ημέρα του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής. Ο διεθνής αμυντικός δεν προπονήθηκε χθες καθώς συνέχισε τη θεραπεία του για τον τραυματισμό που υπέστη στον τελικό κυπέλλου. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χρήστος Μαλαδένης, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και ο Ηλίας Ατματζίδης που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

    Ο προπονητής της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους 19 παίκτες που σήμερα θα προσπαθήσουν να "σφραγίσουν" τη δεύτερη θέση, ή ακόμη και τον τίτλο σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός "στραβοπατήσει" στο Χαριλάου.

    Πρόκειται για τους: Χιώτη, Λυμπερόπουλο, Γεωργέα, Γκαμάρα, Καψή, Φερούζεμ, Ξενίδη, Ζήκο, Ζαγοράκη, Λάκη, Τσάρτα, Κωνσταντινίδη, Νικολαϊδη, Ιβιτς, Πέτκοφ, Φόλια, Κάππο, Καραγιάννη και Κωστή.

    [15] Στο Αγιο Όρος ο Κάρολος

    8/5/2002 10:51:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Στο Αγιον Ορος βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου πρίγκιπας Κάρολος πραγματοποιώντας ανεπίσημη επίσκεψη, ενώ στην περιοχή θα βρεθεί και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σιμεών Σαγκσκομπουργκότα. Ο Βρετανός πρίγκιπας έφθασε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ορους με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, στην οποία επιβαίνει και η φίλη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Στη συνέχεια, με ταχύπλοο σκάφος μετέβη στην Iερά Mονή Βατοπεδίου, όπου και φιλοξενείται από τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος θα αναχωρήσει από το Αγιον Ορος αύριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 May 2002 - 8:56:29 UTC