Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Σημίτης: Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας
  • [02] Συνέντευξη των δύο Παλαιστινίων
  • [03] Νέα στοιχεία για την υπόθεση Mayo από τα ΝΕΑ
  • [04] Συνάντηση Μητσοτάκη-Κληρίδη
  • [05] Στην Ουάσινγκτον ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Στην Αθήνα ο Αυστριακός υπ. Δικαιοσύνης
  • [07] Υπουργικό Συμβούλιο για τη συμφωνία του Κιότο
  • [08] Σεισμική δόνηση ανατολικά της Χίου
  • [09] Υπογραφή εθνικής συμφωνίας για ασφαλιστικό

    [01] Κ. Σημίτης: Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας

    23/5/2002 10:33:00 πμ

    Η κυβέρνηση έχει κεντρικό στόχο και επιδίωξη την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την οποία χρειάζεται συστηματική προσπάθεια με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτά υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι "Ήρθε η ώρα των αποφάσεων".

    Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για τα εθνικά θέματα

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν αποδέχεται το κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ότι χρειάζεται προσοχή, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, καθώς υπάρχουν στην Τουρκία δυνάμεις που δεν θέλουν να προσαρμοστούν στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμους τους επόμενους μήνες για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και ζήτησε από όλους συστράτευση και ομοψυχία, προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

    ''Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα''

    Αναφερόμενος στα εσωτερικά, απέστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσοι, εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ, απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και ανώμαλων πολιτικών εξελίξεων.

    Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι θα διαψευστούν και πάλι οι Κασσάνδρες και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε "πλασιέ απαξίωσης της πολιτικής" και κόμμα που εκφράζει και στηρίζεται από τους νοσταλγούς του παρελθόντος και του καθεστώτος.

    "Δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτή η αντιπολίτευση", είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σημίτης τόνισε τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών επισημαίνοντας ότι δεν αποτελούν δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι η 4η εκλογική νίκη στις εθνικές εκλογές του 2004 είναι ιστορική αναγκαιότητα για τη χώρα.

    Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βαθιά πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και να αλλάξει τα πράγματα.

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου - Πρωτόπαπα

    Για παραλήρημα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο κ. Σημίτης γνωρίζει πως ο ελληνικός λαός, τόσο στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, όσο και στις εθνικές εκλογές, θα ψηφίσει τη ΝΔ για "αλλαγή και πρόοδο, πραγματικό εκσυγχρονισμό και διαφάνεια".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ τόνισε ότι ''είναι σαφές ότι οι Ελληνες αξίζουν πολλά. Γι' αυτό και ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη. Εξάλλου, οι έννοιες "αλλαγή και πρόοδος", "εκσυγχρονισμός και διαφάνεια" ήταν, είναι και θα είναι πάντα ασύμβατες με την πολιτική της Δεξιάς, επισημαίνει.

    [02] Συνέντευξη των δύο Παλαιστινίων

    23/5/2002 10:44:00 πμ

    Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα θα παραχωρήσουν σήμερα οι δύο εξόριστοι Παλαιστίνιοι, Μαμντούκ Ορντιάν 24 χρονών φοιτητής και Μοχάμεντ Μουχανιάς 22 χρόνων αστυνομικός της Παλαιστινιακής Αρχής, που θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στη χώρα μας. Στη συνέντευξη θα παρεβρίσκεται και ο πρέσβης της Παλαιστίνης Αμπντάλα Αμπντάλα. Οι δύο Παλαιστίνιοι θα διαμένουν σε ξενοδοχείο στον Καρέα και θα φυλάσσονται στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου από συμπατριώτες τους της εδώ διπλωματικής αποστολής της παλαιστινιακής Αρχής, ενώ την εξωτερική επιτήρηση του ξενοδοχείου θα έχουν αστυνομικοί του γραφείου ασφαλείας της ΕΥΠ.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Παλαιστίνιος πρόξενος Ισμάτ Σάμπρι διευκρίνισε ότι οι συνθήκες παραμονής τους θα διευθετηθούν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι θα είναι ελεύθεροι και δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να συνεννοούνται με τις αρχές για τη δική τους προστασία.

    [03] Νέα στοιχεία για την υπόθεση Mayo από τα ΝΕΑ

    23/5/2002 10:44:00 πμ

    Το άνοιγμα λογαριασμών σε πενήντα υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ζήτησε ο εισαγγελέας για την υπόθεση Mayo. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ, ο εισαγγελέας τονίζει πως το άνοιγμα των λογαριασμών είναι απαραίτητο, διότι είναι πιθανόν τα στοιχεία που θα προκύψουν να σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος.

    Δηλώσεις Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, ο εισαγγελέας, έχει εντοπίσει κινήσεις από τους λογαριασμούς της Mayo στο Λονδίνο στην Εθνική Τράπεζα Κολωνακίου, περίπου ενός εκατομμυρίων δολαρίων.

    Είμαστε ευτυχείς γιατί η εισαγγελική έρευνα προχωρά σε βάθος σχολίασε ο Κων. Μητσοτάκης και πρόσθεσε " ελπίζω, όταν θα έχει τελειώσει η έρευνα, το ΠΑΣΟΚ να δείξει πλήρη προθυμία να ελεγχθούν και οι δικοί του λογαριασμοί ".

    [04] Συνάντηση Μητσοτάκη-Κληρίδη

    23/5/2002 10:37:00 πμ

    Η ελληνική πλευρά είναι ενωμένη στο θέμα της Κύπρου και τα πολιτικά κόμματα θέτουν στην πρώτη γραμμή το Κυπριακό, υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για ενδεχόμενη σύνδεση των τριών θεμάτων ευρωστρατού- ένταξη- ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο και ότι η Κύπρος είναι ένα διεθνές θέμα για το οποίο έχουμε πολιτικό ενδιαφέρον και δεν μπορεί να συνδεθεί με τα υπόλοιπα.

    [05] Στην Ουάσινγκτον ο Γιώργος Παπανδρέου

    23/5/2002 10:11:00 πμ

    Το Κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον βοηθό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Στιβ Χάντλεϊ, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός στο Πεντάγωνο από τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Πολ Γούλφοβιτς. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ και τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή και μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Πολ Σαρμπάνη. Στις επαφές του ο Ελληνας υπουργός αναμένεται να συζητήσει συγκεκριμένα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ του ΟΗΕ στη Λευκωσία, η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας ανάπτυξης και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη συμφωνία της Αγκυρας και η διατήρηση της ειρήνης στα Βαλκάνια.

    [06] Στην Αθήνα ο Αυστριακός υπ. Δικαιοσύνης

    Πηγή: NET 105,8 fm 23/5/2002 9:50:00 πμ

    Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Ντόκτορ Ντίτερ Bohmdorfer. Στις 2 και μισή το μεσημέρι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος θα υποδεχθεί στο υπουργείο τον Αυστριακό ομόλογό του και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις. Θα ακολουθήσει συνάντηση στο υπουργείο των δυο αντιπροσωπειών με κεντρικό θέμα συζήτησης την πληροφορική στο χώρο της δικαιοσύνης.

    [07] Υπουργικό Συμβούλιο για τη συμφωνία του Κιότο

    23/5/2002 9:40:00 πμ

    Η συμφωνία του Κιότο, η βιώσιμη ανάπτυξη και τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Το απόγευμα, ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση με τους κυρίους Χριστοδουλάκη και Πάχτα για την πορεία του Γ' Κ.Π.Σ.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    Στις 10.30, με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, στις 11.15, με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 12 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το Σάββατο και την Κυριακή τους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Το Σάββατο το βράδυ, θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στη Λαμία και την Κυριακή το πρωί στο Καρπενήσι.

    [08] Σεισμική δόνηση ανατολικά της Χίου

    23/5/2002 9:16:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 7.48, η οποία προερχόταν από απόσταση 250 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας. Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα μικρασιατικά παράλια, ανατολικά της Χίου.

    [09] Υπογραφή εθνικής συμφωνίας για ασφαλιστικό

    23/5/2002 8:11:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εθνική συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομιας Νίκος Χριστοδουλάκης με εργοδοτικές οργανώσεις. Σημείο-κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας είναι η αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης της ΓΣΕΕ για τη θέσπιση ρήτρας, που θα εξασφαλίζει την πλεονασματική λειτουργία των ταμείων. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου.

    Συζήτηση για συνταξιοδότηση γυναικών

    Φωτό αρχείου

    Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η Εθνική Ασφαλιστική Συμφωνία θα αντιμετωπίσει οριστικά το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας για μια τουλάχιστον δεκαετία και θα επηρεάσει με θετικό τρόπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Η ΓΣΕΕ απέστειλε χθες στον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα υπόμνημα με 11 προτάσεις για νομοθετική ρύθμιση. Η συνομοσπονδία χαρακτηρίζει τις προτάσεις ως ζωτικής σημασίας ενόψει της επιτάχυνσης του διαλόγου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας για να συζητήσουν για τα όρια ηλικίας των γυναικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 May 2002 - 9:23:58 UTC