Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Αγκίστρι'' της ΕΛ.ΑΣ για συνεργούς Κουφοντίνα
  • [02] Προς επίλυση το θέμα των πανεπιστημιακών
  • [03] Αύριο το πρώτο ''κουδούνι''
  • [04] Σύσκεψη για ασφάλεια και άμυνα της ΕΕ
  • [05] Σύσκεψη για τις καταστροφές από τις πλημμύρες
  • [06] Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία
  • [07] Διαρροή τοξικών από σύγκρουση τρένων

    [01] ''Αγκίστρι'' της ΕΛ.ΑΣ για συνεργούς Κουφοντίνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/9/2002 11:03:00 πμ

    Η παραλία-κρησφύγετο του

    Κουφοντίνα

    Εντείνει η Αντιτρομοκρατική τις έρευνες στο Αγκίστρι προκειμένου να συγκεντρώσει τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν στους ανθρώπους που παρείχαν κάλυψη στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, σε καλό σημείο βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό μελών της οργάνωσης 1η ΜΑΗ. Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να ανακαλέσει εν μέρει την απολογία του γνωστοποίησε και ο Παύλος Σερίφης συμπλέοντας με την υπερασπιστική γραμμή Κουφοντίνα και των αδελφών Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ανακαλέσει τα σημεία που αφορούν στη δράση του Γιάννη Σερίφη.

    Ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Παύλος Σερίφης προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναιρέσει το μέρος της απολογίας του που αφορά τον Γιάννη Σερίφη, αλλά ο συνήγορός του Γιάννης Σταμούλης αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει, τονίζοντας ότι όλα θα διευκρινιστούν στη συμπληρωματική απολογία του πελάτη του.

    Την ίδια ώρα αποδείξεις για τους ισχυρισμούς περί χορήγησης ψυχοφαρμάκων στο Σάββα Ξηρό ζητά η διοίκηση του Ευαγγελισμού.

    Οι αρχές εστιάζουν τις έρευνες τους στις πιθανές διασυνδέσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Αγκίστρι όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αποκλείεται να έχει κρύψει την πρώτη γραφομηχανή και το "ιστορικό" 45άρι πιστόλι της οργάνωσης.

    Στο μεταξύ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να ταυτοποιήσει αποτύπωμα ανδρός που βρέθηκε στο σπίτι του Γιωτόπουλου στους Λειψούς καθώς και στη γιάφκα της Δαμάρεως. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι το άτομο αυτό είναι περίπου της ίδιας ηλικίας με τον Γιωτόπουλο, ανήκει στα ιστορικά στελέχη της 17Ν και η παρουσία του στην οργάνωση χρονολογείται από το 1975.

    Ενα ακόμα αποτύπωμα γυνάικας που έχει βρεθεί σε περιοδικό μέσα σε μία από τις δύο γιάφκες εξετάζεται με προσοχή μια που μέχρι στιγμής η κάτοχος του αποτυπώματος δεν είναι γνωστή.

    [02] Προς επίλυση το θέμα των πανεπιστημιακών

    10/9/2002 8:47:00 πμ

    Ελπίδες για λύση στο αδιέξοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φέρνει η σύσταση μίας κοινής επιτροπής που θα εξετάσει το σύνολο των θεμάτων των πανεπιστημιακών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη συνάντηση του Πέτρου Ευθυμίου με τους πρυτάνεις, μετά από πρόταση του υπουργείου. Με τη φράση "έχω την αίσθηση ότι έχουμε πετύχει τη χρυσή τομή" ο υπουργός Παιδείας έδωσε το στίγμα της συνάντησης που είχε και με τους Πανεπιστημιακούς. Αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών πρόκειται να συνεδριάσει για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

    Λειτουργική λύση

    Η επιτροπή θα ασχοληθεί εξειδικευμένα με τη συζήτηση των οικονομικών των πανεπιστημίων και των μισθολογικών των πανεπιστημιακών, ενώ αμέσως μετά την σύστασή της θα αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων.

    Ο κ. Ευθυμίου διατύπωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν για το μισθολογικό των πανεπιστημιακών θα θεσμοθετηθούν ως τον Αύγουστο του 2003 και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για λειτουργική λύση που θα οδηγήσει στο άνοιγμα των πανεπιστημίων.

    Την ελπίδα ότι μετά τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς θα επέλθει η ηρεμία στα πανεπιστήμια εξέφρασαν οι πρυτάνεις, μετά τη συζήτηση που είχαν με τον κ. Ευθυμίου. Πάντως, οι πανεπιστημιακοί θα τοποθετηθούν για την σύσταση ομάδας εργασίας την Τετάρτη.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Τρικαλινός εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση κινείται σε θετική κατεύθυνση.

    Η Ευγενία Μπουρνόβα, γ.γ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί σε διευρυμένη συνεδρίαση την Τετάρτη, όπου και θα αποφασιστεί για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Να σημειώσουμε ότι η προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συνόδου ήταν στις 12 το μεσημέρι στη Γεωπονική Σχολή, όμως φοιτητές της σχολής εμπόδισαν την πραγματοποίησή της με συνθήματα που δεν αφορούσαν στο θέμα της συνόδου αλλά σε μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη φοιτητική εστία. Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ευθυμίου να αποχωρήσει από την αίθουσα και τον ακολουθήσουν και οι πρυτάνεις.

    Εν τω μεταξύ, έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών του 2002 όσοι πρόκειται να λάβουν το πτυχίο τους μετά την τρέχουσα εξεταστική περίοδο, καθώς έχασαν την εξεταστική του Ιουνίου, λόγω της αποχής των καθηγητών.

    Παράλληλα, απέχουν μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου από το διδακτικό τους έργο τα μέλη του Διδακτικού -Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή από την ολομέλεια του συλλόγου και αποτελεί ουσιαστικά "επέκταση" και στο ΑΠΘ της σχετικής απόφασης που έχουν λάβει τα μέλη ΔΕΠ όλων των πανεπιστημίων της χώρας ως μέσο πίεσης για τη δέσμευση της κυβέρνησης όσον αφορά τις αυξήσεις των μισθών τους από τις αρχές του 2003.

    Από την αποχή τους τα μέλη της ΔΕΠ του ΑΠΘ εξαιρούν την παρουσία και επιστασία τους στη διεξαγωγή των πτυχιακών εξετάσεων του φοιτητών που θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

    [03] Αύριο το πρώτο ''κουδούνι''

    10/9/2002 10:50:00 πμ

    Στα θρανία επιστρέφουν από αύριο χιλιάδες μαθητές της χώρας, καθώς ξεκινά η νέα σχολική περίοδος. Μετά το πρώτο φετινό χτύπημα του κουδουνιού θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και θα μοιραστούν τα βιβλία. Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη.

    [04] Σύσκεψη για ασφάλεια και άμυνα της ΕΕ

    10/9/2002 10:14:00 πμ

    Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο. Ο υπουργός θα αναφερθεί ειδικότερα στους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η χώρα μας για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας.

    Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η συγκρότηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΕΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Ενωσης να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διεθνείς κρίσεις.

    Ο κ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί επίσης με τους Ελληνες ευρωβουλευτές -μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [05] Σύσκεψη για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

    10/9/2002 9:20:00 πμ

    Η ολοκλήρωση και βελτίωση του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών θα είναι το θέμα της σύσκεψης που θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός με τους συναρμόδιους υπουργούς και το νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Εν τω μεταξύ, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου και ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή.

    [06] Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία

    10/9/2002 9:25:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Αμαξοστοιχία κατέπεσε σε ποταμό στο κρατίδιο Μπιτάρ, στην ανατολική Ινδία, με αποτέλεσμα περίπου 100 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 70 να τραυματιστούν. Οπως δήλωσε ο Ινδός υπουργός Συγκοινωνιών, Μπαντάρου Ντατατρέγια, στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο Star TV ''τουλάχιστον 100 επιβάτες είναι νεκροί'' και απέδωσε το τραγικό δυστύχημα σε πράξη δολιοφθοράς, καθώς είχαν αποσυνδεθεί οι κρίκοι που συνέδεαν τα βαγόνια. Η αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από την Καλκούτα και κατευθυνόταν στο Νέο Δελχί,όταν εκτροχιάστηκε τη στιγμή που διερχόταν από μία γέφυρα. Σύμφωνα με τον Ινδό υπουργό, εκτροχιάστηκαν τα 15 από τα 18 βαγόνια της αμαξοστοιχίας. Τουλάχιστον ένα βαγόνι με 68 επιβαίνοντες έχει καλυφθεί από τα νερά του ποταμού και τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες.

    [07] Διαρροή τοξικών από σύγκρουση τρένων

    10/9/2002 8:35:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πόλη Χάμελν, στη βόρεια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μηχανοδηγοί και να διαρρεύσουν τοξικά αέρια. Οι αρχές για προληπτικούς λόγους απομάκρυναν από το χωριό Μπαντ Μίντερ τους 250 κατοίκους του, ενώ σήμερα το πρωί τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι αρχές επίσης, διέταξαν έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία της σύγκρουσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 September 2002 - 8:58:21 UTC