Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη η Αγγελική Σωτηροπούλου
  • [02] Ανοίγουν και πάλι τα πανεπιστήμια
  • [03] Ικανοποίηση Μπους για ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης
  • [04] Επίσκεψη Σημίτη στο ΟΑΚΑ
  • [05] Χωρίς αυτοκίνητα το πρωί της Δευτέρας
  • [06] Τον πιλότο ''καίει'' πόρισμα για πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ
  • [07] Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο
  • [08] ''Όχι'' των ΗΠΑ για επίθεση Ρώσων σε Τσετσενία
  • [09] Νέα αιματηρή εισβολή των ισραηλινών
  • [10] Προηγείται ο Σρέντερ στις δημοσκοπήσεις
  • [11] Tα εθνικά μας προφυλακτικά

    [01] Συνελήφθη η Αγγελική Σωτηροπούλου

    13/9/2002 12:30:00 πμ

    Προσθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα του Σαββάτου πήρε η Αγγελική Σωτηροπούλου, η πρώτη γυναίκα που κατηγορείται για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη. Το ένταλμα για τη σύλληψη της Σωτηροπούλου εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Ζερβομπεάκο, καθώς προέκυψαν εις βάρος της επιβαρυντικά στοιχεία από την προανακριτική έρευνα. Η σύλληψή της έγινε χθες έξω από σούπερ μάρκετ σε μικρή απόσταση από το γραφείο της δικηγόρου κας Κούρτοβικ στα Εξάρχεια.

    Αρνείται τις κατηγορίες

    Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψή της, μετά την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως, με αυτά της πρώην συζύγου του Σάββα Ξηρού και νυν συντρόφου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτύπωμα της Αγγελικής Σωτηροπούλου, βρέθηκε σε ντουλάπα της οδού Δαμάρεως, ενώ το ίδιο αποτύπωμα βρέθηκε σε περιοδικό και βιβλίο στη γιάφκα της οδού Πάτμου. Το πρώτο αποτύπωμα για τους αστυνομικούς αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για την παρουσία της Σωτηροπούλου στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως. Οσον αφορά τα δυο δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία βρέθηκαν στην οδό Πάτμου, δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία, γιατί δεν ήταν σε σταθερό αντικείμενο.

    Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Σωτηροπούλου θεωρείται ενεργό μέλος της οργάνωσης 17Ν. Συγκεκριμένα, διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης και διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία.

    Τα αδικήματα διώκονται με βάση το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο σε βαθμό κακουργήματος.

    Η συλληφθείσα, πάντως, όπως δήλωσε η συνήγορός της Ιωάννα Κούρτοβικ, αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

    Η κ. Κούρτοβικ τόνισε ότι "ένα δακτυλικό αποτύπωμα σ' έναν τόπο διαμονής δεν είναι αρκετό για να της προσάψουν τόσο σοβαρές κατηγορίες".

    Χθες, το πρωί η Σωτηροπούλου μετέβη στη γραμματεία των φυλακών Κορυδαλλού και κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μπορεί να επισκέπτεται τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Εν τω μεταξύ, υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις δυσκολίες επικοινωνίας αλλά και συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν κατέθεσαν δώδεκα συνήγοροι.

    Συνάντηση γι' αυτό το θέμα είχαν χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Κρουσταλάκης επισήμανε ότι πρέπει να είναι πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των δικηγόρων και για το λόγο αυτό συνέστησε το προεδρείο του ΔΣΑ να είναι σε συνεχή συνεννόηση με τον επιβλέποντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα Φραγκιαδάκη.

    Σε εξέταση DNA θα υποβληθούν οι 16 προφυλακισθέντες για την υπόθεση της 17Ν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Τα αποτελέσματα θα συγκριθούν με ευρήματα που εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα των τρομοκρατών, ώστε να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης.

    Στο πεδίο των ερευνών, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί να ταυτοποιήσει αποτύπωμα ανδρός που βρέθηκε στο σπίτι του Γιωτόπουλου στους Λειψούς καθώς και στη γιάφκα της Δαμάρεως.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στην Αίγινα για τον εντοπισμό ομάδας υποστήριξης του Κουφοντίνα.

    [02] Ανοίγουν και πάλι τα πανεπιστήμια

    13/9/2002 12:23:00 πμ

    Επανέρχονται στους κανονικούς τους ρυθμούς τα πανεπιστήμια, μετά την θετική έκβαση που είχε η χθεσινή νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία των καθηγητών. Την Κυριακη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικού Προσωπικού για να αποφασίσει και τυπικά την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ο υπουργός Πέτρος Ευθυμίου επανέλαβε ότι τα προβλήματα επιλύονται μόνο με διάλογο. Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των μελών της Επιτροπής διαλόγου, η οποία θα έχει έτοιμο το πόρισμά της τον Απρίλιο του 2003.

    Στη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε να κατατεθούν στη Βουλή οι τροπολογίες που αφορούν στο συνταξιοδοτικό των καθηγητών και στις αποδοχές του ειδικού διδακτικού προσωπικού.

    [03] Ικανοποίηση Μπους για ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης

    13/9/2002 12:40:00 πμ

    H ελληνική κυβέρνηση ''έκανε καλή δουλειά με την τρομοκρατία''. Αυτό ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, σε σύντομη συνομιλία που είχαν κατά τη διάρκεια δεξίωσης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προς τιμήν των ξένων αντιπροσωπειών που παίρνουν μέρος στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως τον ενοποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

    Ουσιαστική η συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουρέλ

    Εν τω μεταξύ, σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, στο περιθώριο της 57ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

    Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την εγκατάσταση ανοιχτής γραμμής μεταξύ των υπουργών αμυνας των δυό χωρών, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται ενδεχόμενες κρίσεις. Και οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν κρίσιμη και ουσιαστική τη συζήτηση που είχαν.

    [04] Επίσκεψη Σημίτη στο ΟΑΚΑ

    13/9/2002 11:03:00 πμ

    Τους χώρους του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, όπου θα λειτουργήσουν το Ολυμπιακό Κέντρο Τύπου και το Ολυμπιακό Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Χθες, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο "σπίτι" της Αρσης Βαρών στη Νίκαια. Εν τω μεταξύ, την ικανοποίηση του για την πορεία των Ολυμπιακών έργων εξέφρασε στη ΝΕΤ 105,8 ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής επιτροπής του "Αθήνα 2004", Μαρτον Σίμιτζεκ, που τόνισε ότι βρισκόμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

    [05] Χωρίς αυτοκίνητα το πρωί της Δευτέρας

    13/9/2002 11:33:00 πμ

    Στο σπίτι θα πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους όσοι σκοπεύουν να κινηθούν την Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας από τις 06.30 έως τις 09.00 το πρωί. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των Ι.Χ. στο μικρό δακτύλιο της πρωτεύουσας της Δευτέρας γίνεται προκειμένου να ενθαρρυνθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου. Η χρήση των μέσων αυτών είναι τα κυριότερα στοιχεία που θέλει να προβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος με αφορμή την ημέρας χωρίς αυτβοκίνητα που είναι στις 22 Σεπτεμβρίου.

    [06] Τον πιλότο ''καίει'' πόρισμα για πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

    13/9/2002 10:13:00 πμ

    Σε λανθασμένους χειρισμούς του ιταλού κυβερνήτη Αντόνιο Βατάρι οφείλεται η πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ τον Ιανουάριο του 2001, νότια του Σουνίου, που είχε ως αποτέλεσμα να να βρουν τραγικό θάνατο 5 άτομα, σύμφωνα με πόρισμα της Επιτροπής διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων. Στο πόρισμα γίνεται επίσης αναφορά και σε σημαντικές παραλήψεις του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής και Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής αεροπορίας, καθώς και της εταιρείας Χελιτάλια, που πετάει τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ. Οι παραλείψεις αυτές συνέβαλαν, σύμφωνα με το πόρισμα, στην πρόκληση του δυστυχήματος.

    [07] Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο

    13/9/2002 8:27:00 πμ

    Νέα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δίνεται από τον Οργανισμό Κτηματολογίου στην προθεσμία, που λήγει σήμερα, για την υποβολή ενστάσεων και προσφυγών των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στους 45 δήμους της χώρας, στους οποίους έχει γίνει η δεύτερη ανάρτηση κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων. Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, η δεύτερη ανάρτηση για το κτηματολόγιο στις περιοχές Κοζάνης και Λbευκάδας.

    [08] ''Όχι'' των ΗΠΑ για επίθεση Ρώσων σε Τσετσενία

    13/9/2002 9:48:00 πμ

    Την ίδια ώρα που όλος ο κόσμος αντιτίθεται σε μια ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, αυτές δηλώνουν αντίθετες σε μια παρόμοια επιχείρηση των Ρώσων εναντίον βάσεων των Τσετσένων ανταρτών στη Γεωργία και προειδοποίησαν ότι δεν θα υποστηρίξουν τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. "Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική ενέργεια από τη Ρωσία στη Γεωργία'', δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [09] Νέα αιματηρή εισβολή των ισραηλινών

    13/9/2002 8:17:00 πμ

    Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, που εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον τομέα της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ράφα, αλλά και στον προσφυγικό καταυλισμό Μπραζίλ, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, έχοντας την κάλυψη ελικοπτέρων. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού.

    [10] Προηγείται ο Σρέντερ στις δημοσκοπήσεις

    13/9/2002 9:34:00 πμ

    Κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες προηγούνται πλέον οι Σοσιαλδημοκράτες του γερμανού καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ έναντι των Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ντι Βελτ". Το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών οφείλεται σύμφωνα με την εφημερίδα στη σθεναρή στάση που τηρεί ο γερμανός καγκελάριος σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ και της επικριτικής του θέσης απέναντι στην πολιτική του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του "Infratest Dimap", οι Σοσιαλδημοκράτες εξασφαλίζουν το 41% των προθέσεων ψήφου, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν καθηλωθεί στο 38%. Aλλη δημοσκόπηση του Electoral Research Group, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα, δίνει στο κόμμα του Σρέντερ το 40% των προθέσεων ψήφου, έναντι 37% για τους Χριστιανοδημοκράτες.

    [11] Tα εθνικά μας προφυλακτικά

    13/9/2002 9:47:00 πμ

    Οι κάτοικοι της Νέας Γουϊνέας θα έχουν την ευκαιρία από εδώ και στο εξής να κάνουν έρωτα φορώντας προφυλακτικά με τα εθνικά χρώματα της χώρας τους. Το Εθνικό Συμβούλιο αντιμετώπισης του Εϊτζ της Νέας Γουϊνέας στην προσπάθειά να αντιμετωπίσει τη νόσο κυκλοφόρησε, με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτητοποίησης της, δικά του προφυλακτικά που φέρουν τα εθνικά χρώματα της χώρας. Τα προφυλακτικά, που φέρουν το όνομα "Karamap", έχουν κίτρινο και μπλε χρώμα. Η νέα διαφημιστική καμπάνια που τα προωθεί αναφέρει: "αν σκέπτεστε να κάνετε έρωτα, να ξέρετε ότι υπάρχουν ειδικά προφυλακτικά για εσάς. Τα Karamap, τα εθνικά μας προφυλακτικά".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 September 2002 - 9:14:16 UTC