Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με βροχές φεύγει ο Σεπτέμβριος
  • [02] Χειμερινό ωράριο εργασίας από την Τρίτη
  • [03] Νέα δημοσκόπηση της MRB
  • [04] Ανέστειλαν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών
  • [05] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [06] Βελτιώνεται η υγεία του Ε. Γιαννόπουλου
  • [07] Πολιτικό αδιέξοδο στην κρίση του Περσικού
  • [08] Αίρεται η πολιορκία Αραφάτ
  • [09] Προεδρικές εκλογές στη Γιουγκοσλαβία
  • [10] Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς
  • [11] Θεριακλήδες ... προσοχή από την Τρίτη

    [01] Με βροχές φεύγει ο Σεπτέμβριος

    29/9/2002 11:01:00 πμ

    Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή καταιγίδα. Στην Αθήνα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα σε όλη τη χώρα και είναι πιθανόν να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

    [02] Χειμερινό ωράριο εργασίας από την Τρίτη

    29/9/2002 10:35:00 πμ

    Αρχίζει από μεθαύριο Τρίτη 1η Οκτωβρίου η εφαρμογή του χειμερινού κλιμακωτού ωραρίου εργασίας για τις δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, τους ΟΤΑ, τις τράπεζες και τα καταστήματα του λεκανοπεδίου. Οι δημόσιοι οργανισμοί και οι ΟΤΑ θα ανοίγουν στις 7.30, οι τράπεζες στις 8, τα καταστήματα τροφίμων στις 7.30, τα σούπερ μάρκετ στις 8 και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα στις 9.

    [03] Νέα δημοσκόπηση της MRB

    29/9/2002 10:08:00 πμ

    Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ πάντως σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου, μείωσε τη διαφορά που είχε με τη ΝΔ κατά 2%. Ειδικότερα σύμφωνα με την δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προτιμάται από το 37,2% των ερωτηθέντων, το ΠΑΣΟΚ από το 30% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, ο ΣΥΝ με 3,3%, και το ΔΗΚΚΙ με 2,2%. Στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής προτιμάται από το 40,9% έναντι 38% του κ.Σημίτη. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 57,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 28,3%.

    [04] Ανέστειλαν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών

    29/9/2002 10:29:00 πμ

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από σήμερα τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών εμμένουν στην αποφασή τους για απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Τρίτη, αντιδρώντας στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών,.

    [05] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    29/9/2002 10:25:00 πμ

    Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Ο κ.Βαρθολομαίος ο οποίος θα αναγορευθεί αύριο το βράδυ επίτιμος διδάκτορας του Γενικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συναντηθεί νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [06] Βελτιώνεται η υγεία του Ε. Γιαννόπουλου

    29/9/2002 10:21:00 πμ

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ειλεού. Ο κ. Γιαννόπουλος νοσηλευόταν ήδη στο Ιατρικό Κέντρο λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας. Το βράδυ τον κ.Γιαννόπουλο επισκέφθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι ο κ. Γιαννόπουλος είναι καλά στην υγεία του και όπως τον διαβεβαίωσαν οι γιατροί και σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο.

    [07] Πολιτικό αδιέξοδο στην κρίση του Περσικού

    29/9/2002 11:36:00 πμ

    Κλιμακώνεται η κρίση στον Περσικό Κόλπο, μετά και την απόρριψη από την πλευρά του Ιράκ, του σχεδίου ψηφίσματος που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και με το οποίο δίνεται προθεσμία επτά ημερών στη Βαγδάτη για να αποδεχτεί ανευ όρων επιθεωρήσεις. Οι Αμερικανοί θα υποστούν απώλειες που δεν έχουν γνωρίσει εδώ και δεκαετίες, εάν επιτεθούν, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ιρακινής κυβέρνησης Ταρέκ Αζίζ, ενώ ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάχα Γιασίν Ραμαντάν χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για δεσμούς ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Αλ-Κάιντα.

    Οι όροι του σχεδίου

    Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης, η Βαγδάτη θα πρέπει να αποκαλύψει μέσα σε επτά ημέρες από την ψηφισή του, τα τυχόν προγράμματα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής και να επιτρέψει την επιθεώρηση όλων των χώρων.

    Το Ιράκ θα έχει κατόπιν στη διάθεση του 30 ημέρες για να δημοσιοποιήσει πλήρως τα προγράμματα πυρηνικών, χημικών, βιολογικών ή βαλλιστικών όπλων που ενδεχομένως έχει ακόμη. Η δήλωση των όπλων πρέπει να γίνει από το Ιράκ πριν από την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα συνοδεύονται από μια "δύναμη προστασίας".

    Οι επιθεωρητές θα λάβουν νέες οδηγίες για το τι θα μπορούν να κάνουν και πού να μεταβούν, αγνοώντας όλα τα προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό. Οι οδηγίες αυτές θα τους επιτρέψουν να ελέγξουν τα πάντα, περιλαμβανομένων και των προεδρικών μεγάρων. Δεν εξαιρείται κανένα γραφείο, κυβερνητικό ή κτίριο ασφαλείας, ακόμη και τζαμί.

    Το εν λόγω σχέδιο διαπιστώνει ότι το Ιράκ έχει ήδη παραβιάσει τα αιτήματα των Ηνωμένων Εθνών και εξουσιοδοτεί για χρήση βίας ακόμη και μονομερώς, αν η Βαγδάτη αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους όρους επιθεώρησης των όπλων μαζικής καταστροφής.

    Αντιδρούν στο σχέδιο Ρωσία Κίνα και Γαλλία

    Αντιρρήσεις στο αμερικανο-βρετανικό σχέδιο εξακολουθούν να προβάλουν η Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία οι οποίες, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, διαθέτουν δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στο μεταξύ, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ διεμηνυσε ότι η Αγκυρα θα αντιδράσει, αν καταληφθούν από τους Κούρδους οι πλούσιες σε πετρελαϊκά κοιτάσματα περιοχές του βόρειου Ιράκ.

    Εν τω μεταξύ χθες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου και της Ρώμης, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στον Περσικό. Στη διαδήλωση στη Βρετανική πρωτεύουσα, έλαβαν μέρος και πολλοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, που αντιτίθενται στην υποστήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ στον Αμερικανό προέδρο Τζορτζ Μπους.

    Η οικονομία των ΗΠΑ προβληματίζει τους αμερικανούς

    Στις ΗΠΑ, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπους και τη θέλησή του να ανατρέψει τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν, η προοπτική ενός πολέμου κατά του Ιράκ δεν φαίνεται να είναι ικανή για να εγγυηθεί στους Ρεπουμπλικάνους νίκη στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το περιοδικό Νιουζγουίκ.

    Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση το 41% των εκλογέων δείχνει πιο ανήσυχο από την οικονομική κατάσταση της χώρας, παρά με τον πόλεμο κατά του Ιράκ που τάσσεται το 34%.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου αφορούν την πλήρη ανανέωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας.

    [08] Αίρεται η πολιορκία Αραφάτ

    29/9/2002 11:32:00 πμ

    Σε αποκλιμάκωση φαίνεται να οδηγείται η κρίση στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση του Ισραήλ να άρει τη δεκαήμερη πολιορκία του Αραφάτ στη Ραμάλα. Η απόφαση για την αποχώρηση των στρατευμάτων ελήφθη νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Αριέλ Σαρόν και μία ημέρα μετά την αποστολή από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους γραπτού μηνύματος που ζητούσε τον τερματισμό του αποκλεισμού. Ωστόσο, όπως τονίζει ισραηλινή πολιτική πηγή "ο ισραηλινός στρατός θα απομακρυνθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι καταζητούμενοι να μην μπορέσουν να διαφύγουν".

    Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς με προσωπικό του μήνυμα προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, τον προέτρεπε να σταματήσει αμέσως την πολιορκία του Γιάσερ Αραφάτ.

    Η παρέμβαση των ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ, οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση Μπους έχει δηλώσει στον Σαρόν πως η συνεχιζόμενη απομόνωση του Παλαιστίνιου ηγέτη στη Ραμάλα απο τις ισραηλινές δυνάμεις, επιδρά αρνητικά στην αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράκ.

    [09] Προεδρικές εκλογές στη Γιουγκοσλαβία

    29/9/2002 11:05:00 πμ

    Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Σερβία και δύο πρώην σύμμαχοι, ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους θεωρούνται οι επικρατέστεροι για τη νίκη στον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Κοστούνιτσα προηγείται με 33% και ακολουθεί με δύο μονάδες λιγότερες ο Λάμπους, γεγονός που σημαίνει ότι η εκλογή θα κριθεί στο 2ο γύρο, στις 13 Οκτωβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 6,5 εκατομμύρια άτομα σε συνολικό πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής του Κοσόβου. Η Αλβανική μειονότητα άντως με απόφαση της ηγεσίας της απέχει από τις εκλογές.

    [10] Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς

    Βιβή Παπαστεφάνου 29/9/2002 9:54:00 μμ

    Διατροφή, παχυσαρκία και φυσική άσκηση είναι το τρίπτυχο, στο οποίο είναι αφιερωμένη η σημερινή παγκόσμια ημέρα Καρδιάς, που έχει οριστεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τη σημερινή ημέρα είναι: "η υγιεινή διατροφή -στα πρότυπα της πολυσυζητημένης Μεσογειακής δίαιτας- και η τακτική άσκηση αποτελούν δύο από τα πλέον ισχυρά όπλα στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας και των καρδιοπαθειών".

    Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως

    Η παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως επισημαίνει ο Π.Ο.Υ, αποτελούν σύγχρονες ιατροκοινωνικές μάστιγες του δυτικού κόσμου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η στεφανιαία νόσος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, γενικότερα, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, γεγονός, μάλιστα, που δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια. Ενδεικτικό της καταστροφικής για τον άνθρωπο επίπτωσης των καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο στερούν τη ζωή σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ μέχρι το 2025 οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι θάνατοι από τις παθήσεις της καρδιάς θα ξεπεράσουν τα 25 εκατομμύρια!

    Μόνο στη χώρα μας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 15.000 νέα περιστατικά στεφανιαίας νόσου, πολλά από τα οποία αποβαίνουν μοιραία για τον ασθενή. Συνολικά, όπως δείχνουν οι στατιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνεται μια καρδιακή προσβολή κάθε 4 δευτερόλεπτα και ένα εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

    Αντίστοιχα καταστροφικά είναι και τα αποτελέσματα της παχυσαρκίας, η οποία, μάλιστα, προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο.

    Υπολογίζεται ότι μόνο οι Ευρωπαίοι διαβητικοί που είναι παχύσαρκοι ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια, ενώ έχει πλέον διαπιστωθεί ότι η παχυσαρκία, εκτός του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ευθύνεται και για ορισμένες μορφές νεοπλασμάτων, καθώς και για άλλα σοβαρά νοσήματα.

    Αναγκαία η μείωση των λιπαρών

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς δόθηκε συνέντευξη Τύπου από καθηγητές- γιατρούς καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής, και διαιτολόγους, στην οποία παρουσιάστηκε εργασία Αμερικανών ερευνητών, σύμφωνα με την οποία η χοληστερόλη μπορεί να μειωθεί κατά 40% μέσα σε ένα χρόνο, αν μειωθούν τα λίπη στις τροφές κάτω από 10%, αντί του 30% που προτείνουν οι κλασσικές δίαιτες.

    Αυτό βέβαια σημαίνει αποχή από το κρέας και σποραδική κατανάλωση ψαριών, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αυτή τη δίαιτα, υπάρχουν δραστικά φάρμακα που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

    Επίσης, αναφέρθηκαν σε νέες μελέτες σχετικά με τη χρήση αντιβιοτικών στη στεφανιαία καρδιοπάθεια. Οπως ανέφεραν μέσα σε δύο χρόνια επετεύχθη ελάττωση των καρδιακών προσβολών κατά 41%, ενώ ερευνητές της CLEVELAND CLINIC των Η.Π.Α., ψάχνοντας μεταξύ 50.000 γονιδίων με νέες τεχνικές, βρήκαν τρία γονίδια που σχετίζονται με την πρώιμη εκδήλωση καρδιοπαθειών.

    Οικογένειες με το γονίδιο θρομβοσπονδίνη-4 έχουν μεγάλη πιθανότητα να πάθουν πρόωρα καρδιακό επεισόδιο, ενώ όσες έχουν το γονίδιο θρομβοσπονδίνη-2 έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο.

    Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δόθηκε και στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ενηλίκων), ο οποίος είναι έως και 30 φορές πιο συχνός στα παχύσαρκα άτομα σε σχέση με τα αδύνατα. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, δεν είναι σπάνια και η εμφάνιση διαφόρων αναπηρικών καταστάσεων, απότοκων μεγάλου βαθμού παχυσαρκίας, ενώ τα παχύσαρκα άτομα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ορισμένα νεοπλάσματα.

    Η σωματική άσκηση κάνει καλό

    Οπως επισημάνθηκε, ο τρόπος ζωής του κάθε ανθρώπου έχει τεράστια σημασία για το χρόνο και τον τρόπο ανάπτυξης των καρδιοπαθειών. Για παράδειγμα, οικογένειες μεταναστών Κινέζων και Ιαπώνων στις ΗΠΑ που έζησαν σύμφωνα με το δυτικό τρόπο ζωής ανέπτυξαν στεφανιαία νόσο, σε αντίθεση με αυτούς που παρέμειναν στις πατρίδες τους και δεν παρουσίασαν τέτοιου είδους προβλήματα υγείας.

    Ετσι, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι το είδος της διατροφής, η σωματική διάπλαση και η φυσική τους κατάσταση είχε πρωταρχική σημασία για την εκδήλωση της στεφανιαίας νόσου.

    Στη συνέντευξη, επισημάνθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία το 80% των θανάτων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος οφείλεται στα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ στο 20% των ασθενών με καρδιαγγειακή νόσο το μόνο σύμπτωμα είναι ο αιφνίδιος θάνατος.

    Ισχυρό όπλο κατά των καρδιοπαθειών σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η σωματική άσκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα δύο εκατομμύρια θάνατοι αποδίδονται ετησίως στην καθιστική ζωή και στην απουσία άσκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή διατρέχουν κατά 59% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου συγκριτικά με τα ασκούμενα άτομα, ενώ ένας 50χρονος που αθλείται έχει παρόμοια φυσική κατάσταση με έναν 30χρονο που δεν αθλείται.

    Σε ότι αφορά το είδος της σωματικής δραστηριότητας, στην οποία θα πρέπει να καταφεύγουμε, αξίζει να σημειωθεί ότι δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα έντονη. Συνιστάται η αερόβια (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, χορός, ποδόσφαιρο), η οποία μπορεί να συνδυάζεται και με ισομερική, ή άσκηση με ελαφρά βάρη. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων, είναι αρκετό το περπάτημα 30 λεπτών 3 -5 φορές την εβδομάδα, ή 3 φορές την ημέρα από 10 λεπτά.

    Ειδικό αφιέρωμα στη διατροφή από την ΕΡΤ online

    Η ΕΡΤ online έχει ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στην υγιεινή διατροφή, από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δίαιτες, το σωστό τρόπο διατροφής, τα είδη διατροφής, τη σωστή σωματική άσκηση, ενώ υπάρχουν και ιατρικές συμβουλές για τα μυστικά της καλής υγείας. Η διεύθυνση είναι: http://www.ert.gr/afieromata/diatrofi

    [11] Θεριακλήδες ... προσοχή από την Τρίτη

    29/9/2002 10:36:00 πμ

    Σε ισχύ τίθενται από την ερχόμενη Τρίτη τα μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μεταφοράς. Αύριο στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Πρόνοιας, Κώστα Στεφανή, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία από την κατανάλωση προϊόντων καπνού. Σημειώνεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου, τα ζαχαροπλαστεία, οι καφετέριες και τα εστιατόρια, θα πρέπει να διαχωρίσουν χώρους για καπνίζοντες και μη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 September 2002 - 9:09:53 UTC