Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Κατά βαρβάρων'' ο Χριστόδουλος
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Συνέδριο Ευρωπαίων σοσιαλιστών
  • [04] Σύλληψη στελέχους της ΕΤΑ στη Γαλλία
  • [05] Νέα επίθεση Φερχόιγκεν κατά της Τουρκίας
  • [06] Αίρουν οι ΗΠΑ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα
  • [07] Αμερικανική βοήθεια στη Γεωργία
  • [08] Κερδοσκόποι χτυπούν τον τουρισμό του 2004
  • [09] Στην Αθήνα ο Νικολαϊδης για επέμβαση δισκοκήλης
  • [10] Χρηματικός ο ''πέλεκυς'' της ΕΠΑΕ

    [01] ''Κατά βαρβάρων'' ο Χριστόδουλος

    4/12/2003 11:29:00 μμ

    Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμα του με αφορμή τη γιορτή του Οσίου Σεραφείμ. "Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν μέσα στην οικογένεια των χριστιανών" δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χάσει τα πάντα στο όνομα της διπλωματίας. Αμεση υπήρξε η αντίδραση του Χρήστου Πρωτόπαπα."Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη" τόνισε χαρακτηριστικά. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών."Μας εμπνέει και μας διδάσκει το όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη δημιουργία μίας βαλκανικής χεροσονήσου ειρηνικής και δημοκρατικής στην οποία έχουν θέση όλες οι εθνότητες και θρησκείες" τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Αντιδράσεις ελληνικής κυβέρνησης

    Το όραμα του Ρήγα Φεραίου, είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών γίνεται πραγματικότητα με την ολοκλήρωση της ΕΕ και την συμμετοχή των Βαλκανίων.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το όραμα αυτό, εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι κάθε εποχή θέλει τον τρόπο της στην προώθηση των εκάστοτε συμφερόντων και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

    Στο θέμα παρενέβη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    "Ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε." δήλωσε σχολιάζοντας τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο κ. Βαρθολομαίος.

    Δήλωση Γκιουλ

    Τις δηλώσεις Χριστόδουλου, σχολίασε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    "Υπάρχουν προκλητικές δηλώσεις από ορισμένους κύκλους που δεν επιθυμούν την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, τις οποίες θα πρέπει να αγνοήσουμε" είπε χαρακτηριστικά.

    ''Δεν λησμονούμε''

    Αφορμή για τις δηλώσεις Χριστόδουλου, στάθηκε η εορτή του Οσίου Σεραφείμ, ο οποίος μαρτύρησε, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

    "Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν μέσα στην οικογένεια των χριστιανών" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα και να προδώσουμε τους αγώνες των πατέρων μας" στο όνομα της διπλωματίας.

    [02] Μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο της Αθήνας

    4/12/2003 10:30:00 μμ

    Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις εννιά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υφάσματα και κουρτίνες, επί της οδού Πινδάρου 8. Στην περιοχή έσπευσαν οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπάθησαν να κατεβάσουν τους ενοίκους των διαμερισμάτων στους υπόλοιπους τρεις ορόφους του κτηρίου.

    Αγνωστα τα αίτια

    Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Πινδάρου και απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

    Ύστερα από είκοσι λεπτά, η πυρκαγιά περιορίστηκε στο ισόγειο κατάστημα με τα υφάσματα.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [03] Συνέδριο Ευρωπαίων σοσιαλιστών

    4/12/2003 10:23:00 μμ

    Στις διαφορές μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών παρατάξεων σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ευρωπαϊκό συμπόσιο, με θέμα "Σύγχρονοι σοσιαλιστές - νέες απαντήσεις", που διοργανώνει στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι οι σοσιαλιστές αγωνίζονται για την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και την παγκόσμια ειρήνη. Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε ότι μόνο μία σύγχρονη μεταρρυθμιστική αριστερά, μπορεί να διασφαλίσει κοινωνική ειρήνη και να χαλιναγωγήσει το ανεξέλεγκτο και εγωιστικό κεφάλαιο.

    ''Είμαστε η υπεύθυνη Αριστερά''

    Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε την προσπάθεια των συντηρητικών κύκλων που προσπαθούν να πείσουν ότι όλοι οι χώροι είναι ίδιοι δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Δεξιάς στη χώρα μας.

    "Για τη δεξιά ο στόχος της πολιτικής της είναι η παντοκρατορία της αγοράς" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Καταλόγισε επίσης στη συντηρητική παράταξη, ότι υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση των πάντων, συρρικνώνει την εκπαίδευση σε εξάρτημα της οικονομίας και είναι υπέρ της περιστολής των κοινωνικών δαπανών.

    Αναφερόμενος τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στα άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα με κυβερνητική εμπειρία, δήλωσε ότι με έμφαση '' εμείς είμαστε η υπεύθυνη αριστερά''.

    Ομιλία Χρυσοχοίδη

    Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε, ότι το σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να ξεπεράσει τα φαινόμενα της κομματικής γραφειοκρατίας και να έχει πάντα στόχο να αλλάζει τον κόσμο, με αναίμακτες επαναστάσεις, διευρύνοντας τις κοινωνικές του συμμαχίες.

    "Οι σοσιαλιστές σήμερα, οφείλουμε και πάλι να αποδείξουμε ότι είμαστε η παράταξη της φαντασίας και του ρεαλισμού, των αγώνων και της ευθύνης, της στιβαρής διαχείρισης και των κοινωνικών παροχών" ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Ρόμπιν Κουκ για Μάρμαρα Παρθενώνα

    Στο συνέδριο μίλησε και ο Ρόμπιν Κουκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος πριν μιλήσει για το Σοσιαλισμό, θέλησε να αναφερθεί στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

    "Το κατάλληλο σπίτι για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, δεν είναι το βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο αλλά η Ακρόπολη στην Αθήνα" δήλωσε χαρακτηριστικά προσφέροντας την αμέριστη στήριξη του στην ελληνική πρόταση για την επιστροφή τους.

    [04] Σύλληψη στελέχους της ΕΤΑ στη Γαλλία

    4/12/2003 11:45:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Τη σύλληψη ενός στελέχους της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη τη βράδυ η γαλλική αστυνομία. Ο Ιβόν Φερνάντες Ιράντι συνελήφθη το απόγευμα στην πόλη της βορειοδυτικής Γαλλίας Μόντ ντε Μαρσάν μαζί με δύο άλλα άτομα άγνωστης ταυτότητας. Οι συλλήψεις επιβεβαιώθηκαν και από τον υπουργό Εσωτερικών της Ισπανίας. Ο συλληφθείς θεωρείται ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης και καταζητούνταν εδώ και ένα χρόνο από τις αστυνομικές αρχές. Ο Ιράντι είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και κρατούνταν σε ένα αστυνομικό τμήμα από όπου κατάφερε να αποδράσει.

    Οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι στρατολογούσε νέα μέλη για την ΕΤΑ και τα εκπαίδευε στη χρήση όπλων και βομβών, ενώ η Ισπανία τον κατηγορεί για συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα φόνο και σε πολλές αποτυχημένες απόπειρες επιθέσεων της οργάνωσης. Οι ισπανικές αρχές είχαν μάλιστα δηλώσει ότι πολλά έγγραφα που βρέθηκαν κατά την περσινή σύλληψή του οδήγησαν σε δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην ΕΤΑ.

    [05] Νέα επίθεση Φερχόιγκεν κατά της Τουρκίας

    4/12/2003 9:11:00 μμ

    Συνεχίζει τις επικριτικές του δηλώσεις για την Τουρκία ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο κ. Φερχόιγκεν είπε ότι το Κυπριακό, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πολιτική πραγματικότητα, ενώ τόνισε ότι εάν η κατάσταση στην Κύπρο δεν αλλάξει, τότε, δε θα μπορέσει να πείσει 15 ή 25 χώρες να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

    Η Τουρκία διατηρεί παράνομα στρατό στην Κύπρο

    "Πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με μια χώρα η οποία διατηρεί παράνομα στρατό σε μία από τις χώρες-μέλη;", είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

    Στη συνέντευξη του, ο Γκίντερ Φερχόιγκεν εκτίμησε ότι αν από τις εκλογές στα κατεχόμενα αναδειχθεί νικητής ένα κόμμα που υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα επιταχυνθεί και η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατηγόρησε, επίσης, το καθεστώς Ντενκτάς για την παραχώρηση της λεγόμενης ιθαγένειας του ψευδοκράτους σε χιλιάδες Τούρκους και εξέφρασε φόβους ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Αγκυρας, οι εκλογές δε θα είναι αδιάβλητες. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ντενκτάς, με την ηλικία που έχει, θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για τους Τουρκοκύπριους.

    [06] Αίρουν οι ΗΠΑ τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα

    4/12/2003 8:43:00 μμ

    Ρόμπερτ Ζέλικ

    Αίρονται οι πρόσθετοι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα που είχαν επιβληθεί από το Μάρτιο του 2002 από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβάζοντας ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους. "Σήμερα αποφάσισα να καταργήσω τους πρόσθετους δασμούς" αναφερόταν μεταξύ άλλων στη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου. Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο, Ρόμπερτ Ζέλικ, που συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι η αμερικανική βιομηχανία χάλυβα μπόρεσε να επωφεληθεί από την επιβολή των πρόσθετων δασμών για να αναδιοργανωθεί.

    Η ΕΕ καταργεί τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ

    Οι πρόσθετοι δασμοί είχαν αρχικά επιβληθεί για μια περίοδο τριών ετών, καταδικάστηκαν, όμως, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) και η ΕΕ απείλησε να επιβάλει εμπορικά οικονομικά αντίποινα ύψους 2,2 δις δολαρίων στα αμερικανικά προϊόντα σε περίπτωση μη άρσης των πρόσθετων δασμών.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, αναμένεται να καταργήσει τα αντίποινα κατά των ΗΠΑ που είχαν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για το εμπόριο, Πασκάλ Λαμί.

    Από το Λονδίνο η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πατρίτσια Χέουιτ, δήλωσε "ενθουσιασμένη" από την αμερικανική απόφαση άρσης των δασμών.

    [07] Αμερικανική βοήθεια στη Γεωργία

    4/12/2003 8:14:00 μμ

    Έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων θα χορηγήσουν οι ΗΠΑ στη Γεωργία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Λιν Πάσκο, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Τιφλίδα. Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να χορηγήσει 5 εκατομμύρια δολάρια ως έκτακτη οικονομική βοήθεια και δύο επιπλέον εκατομμύρια, ως βοήθεια για τη θέρμανση του πληθυσμού το χειμώνα. Επίσης, την Παρασκευή, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, θα επισκεφθεί τη χώρα.

    Υποστήριξη στη νέα ηγεσία

    Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη νέα ηγεσία της Γεωργίας, η οποία ανέλαβε μετά την ανατροπή του Προέδρου, Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε, στις 23 Νοεμβρίου. Η πρώην σοβιετική δημοκρατία θεωρείται από τις ΗΠΑ χώρα με στρατηγική σημασία, αφού από εκεί θα περάσει πετρελαιαγωγός, που θα επιτρέψει τη μεταφορά του πετρελαίου της Κασπίας προς τις αγορές της Δύσης.

    Για το λόγο αυτό, από την ανεξαρτησία της Γεωργίας το 1991, οι ΗΠΑ χορηγούν ετησίως χρηματική βοήθεια 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, η αμερικανική βοήθεια ανέρχεται σε περισσότερα από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [08] Κερδοσκόποι χτυπούν τον τουρισμό του 2004

    4/12/2003 10:02:00 μμ

    Κερδοσκοπικές κινήσεις από ξένους τουριστικούς πράκτορες με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, με υπερκοστολογήσεις των πακέτων, διαπιστώνει έρευνα του ΕΟΤ. Οι τιμές αυτές, που είναι απαγορευτικές για τον μέσο τουρίστα, έχουν θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς η εξωφρενική αυτή κατάσταση δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

    Εξωφρενικές τιμές

    Όπως αποκαλύπτει έρευνα του ΕΟΤ, ξένοι τουριστικοί πράκτορες, πουλάνε τουριστικά πακέτα σε ξενοδοχεία τρίτης κατηγορίας από 2500 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, όταν το πραγματικό κόστος δεν ξεπερνά τα 600 Ευρώ.

    Για παράδειγμα:

    Από Γαλλία για 3 νύχτες με πληρωμένο ξενοδοχείο - πρωινό, αεροπορικό εισιτήριο και μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο το κόστος ανέρχεται στα 2.300 ευρώ το άτομο! Το ίδιο πακέτο,από Ελβετία αγγίζει τα 3500 ευρώ το άτομο

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες τα πακέτα αυτά δεν ξεπερνούν τα 600 Ευρώ.

    ''Δεν θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα''

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αποτελέσουν εργαλείο εκμετάλλευσης για κερδοσκοπία από ορισμένους ούτε και αλλοίωσης της εσωτερικής αγοράς της χώρας, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Με όπλο τη διαφήμιση

    Επιπλέον, προκειμένου να αποκατασταθεί η αμαυρωμένη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα συνοδεύει τα διαφημιστικά του έντυπα με τις πραγματικές τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων.

    Παράλληλα υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα διενεργήσουν ελέγχους στα τιμολόγια όλων των καταλυμάτων της χώρας.

    Αντιδρούν οι ξενοδόχοι

    Στο θέμα παρενέβη και η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής.

    Με ανακοίνωση της η ΕΞΑ, δηλώνει ότι ''συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία του υπουργού Ανάπτυξης να μη φανεί η Αττική στα μάτια των ξένων τουριστών ακριβός προορισμός, αλλά αντιτίθεται στη λήψη εκτάκτων μέτρων.

    Κάνει λόγο επίσης για μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο δημιουργίας αρνητικής εικόνας για όλους τους ξενοδόχους στην περιοχή της Αττικής.

    Οι ξενοδόχοι, υποστηρίζουν επίσης, ότι οι τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής ήταν και παραμένουν οι φθηνότερες μεταξύ των αντιστοίχων μητροπολιτικών προορισμών της Ευρώπης.

    Προειδοποιεί και το ΙΝΚΑ

    Στο θέμα παρενέβη και το Ινστιτούτο Καταναλωτών προειδοποιώντας ότι τέτοια φαινόμενα είναι σε θέση να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας.

    Όπως υποστηρίζει, η ανατιμητική προσαρμογή των τιμών στα ''πακέτα'' διαμονής τουριστών στην Ελλάδα για την περίοδο των αγώνων, έχει αρχίσει εδώ και καιρό.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι τις ανάγκες των καταναλωτών τουριστών θα καλύπτει την περίοδο των Αγώνων το Κέντρο Ενημέρωσης- Προστασίας Καταναλωτών Ολυμπιακών Αγώνων.

    Αντίστοιχος φορέας είχε συσταθεί και στο Σίδνεϊ.

    [09] Στην Αθήνα ο Νικολαϊδης για επέμβαση δισκοκήλης

    4/12/2003 8:58:00 μμ

    Σε επέμβαση δισκοκήλης στην Αθήνα θα υποβληθεί την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο ο Ντέμης Νικολαϊδης, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων από τη Μαδρίτη. Ο Έλληνας επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης αισθάνεται δυνατούς πόνους στην πλάτη και ζήτησε από τον σύλλογό του την άδεια να υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα από τον καθηγητή Θανάση Σεφερλή.

    Έντονες ενοχλήσεις

    Ο Ντέμης, μπορεί να έμεινε στον πάγκο κατά τις πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια θεωρήθηκε ο παίκτης που συνέβαλε στην αναγέννηση της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης ξεφεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

    Την Τετάρτη το βράδυ, στην ήττα της Ατλέτικο με 2-0 στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νικολαϊδης αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού από τον Βραζιλιάνο Ροντρίγκο.

    [10] Χρηματικός ο ''πέλεκυς'' της ΕΠΑΕ

    4/12/2003 7:50:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρω, ενώ ο Πανιώνιος με 4.000, με σημερινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών τους στον μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στη Νέα Σμύρνη. Με πρόστιμο 5.000 ευρω τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός και με 4.000 ο ΠΑΟΚ, για αντεθνικά συνθήματα οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι. Επίσης, στην ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρω για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στην αναμέτρηση με τον Πανηλειακό, ενώ στην ομάδα του Πύργου 1.200. Ακόμη, η Προοδευτική τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.500 ευρω για τον αγώνα με τον Ιωνικό.

    Έγγραφη επίπληξη

    Έγγραφη επίπληξη επιβλήθηκε στις ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αγιος Δημήτριος, Παναχαϊκή και Ηλυσιακός, ενώ ο προπονητής της τελευταίας, Γ. Δώνης, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα ημέρες και πρόστιμο 200 ευρω.

    Στον Ποσειδώνα Πόρων επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρω.

    Επίσης, οι παρακάτω ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με τις εξής ποινές:

    με τρεις αγωνιστικές ο Κατριμπούζας (Ατρόμητος Αθ.) με δύο οι Ραγκουέλ (Πανιώνιος) και Παπαδόπουλος (Απόλλων Σμ.), μια αγωνιστική επιβλήθηκε στους Βλτσεκ (Πανιώνιος), Γελαδάρη (Χαλκηδόνα), Κυζερίδη, Πασσαλή (Αρης), Σαμπσον (Καλαμάτα), Γκιουζέπε, Ηλιάδη (Καλαμαριά), Αποστολάτο (Ατρόμητος), Μπελά (Κέρκυρα), Βιτζέκα (Απόλλων Σμ.) και Μπαλα (Νίκη Βόλου).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 December 2003 - 22:17:23 UTC