Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καζάνι που βράζει το Ιράκ
  • [02] Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο
  • [03] Απτόητη η Τσέλσι
  • [04] Στο επίκεντρο η ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΝ
  • [05] "Κόκκινο" το ντέρμπι
  • [06] Διπλωματικός πυρετός στην Ουκρανία
  • [07] Μήνυμα Στεφανόπολου για τη θητεία
  • [08] Έχασε σετ ο Ηρακλής

    [01] Ιράκ

    Καζάνι που βράζει το Ιράκ

    4/12/2004 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν έχει τέλος η βία στο Ιράκ. Τουλάζιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη και τη Μοσούλη από επιθέσεις αυτοκτονίας. Τη ζωή επτά ανθρώπων στοίχισαν δύο εκρήξεις αυτοκινήτων, που οδηγούσαν καμικάζι, έξω από αστυνομικό τμήμα κοντά στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο εκρήξεις συνέβησαν ταυτόχρονα λίγο μετά τις 9:30 το πρωί (8:30 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό 57 ανθρώπων και την καταστροφή 35 οχημάτων, περιλαμβανομένων και 17 αστυνομικών αυτοκινήτων. Η μία από τις δύο εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρή, που ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στη στέγη ενός κτηρίου δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Η περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης, η οποία περιλαμβάνει μια είσοδο στη προστατευόμενη Πράσινη Ζώνη, που χρησιμοποιείται συχνά από ξένους και τα ΜΜΕ, αποκλείστηκε από ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις.

    Στο στόχαστρο οι Κούρδοι Πεσμεργκά

    Στο μεταξύ, τουλάχιστον άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν καμικάζι ανατίναξε το όχημά του δίπλα σε λεωφορείο, που μετέφερε Κούρδους μαχητές στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους, οι Κούρδοι, που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν Πεσμεργκά, οι οποίοι συνδέονται με την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, ένα από τα κύρια κουρδικά κόμματα στο βόρειο Ιράκ.

    Η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν είχε υποστηρίξει τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ και μετέχει στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας.

    [02] Πολιτική

    Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    4/12/2004 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 9:44:05 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι εργασίες του 6ου συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ λίγο μετά τις εννιά, οι εργασίες του συνεδρίου διεκόπησαν. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων βρέθηκε η εκλογή των νέων οργάνων και η μεταβατικότητα ή όχι του χαρακτήρα τους, καθώς επίσης η αυτονόμηση ή όχι της ΠΑΣΠ, δηλαδή της σπουδάζουσας νεολαίας του κόμματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης είχε διαρκείς διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο με τις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μία συνθετική πρόταση, ώστε να αποφευχθεί ο διχασμός της νεολαίας κατά την διάρκεια των κρίσιμων ψηφοφοριών για καταστατικές αλλαγές. Οι εργασίες του συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθούν αύριο με την εκλογή των νέων οργάνων.

    "Η νέα γενιά θα πληρώσει την πολιτική της ΝΔ"

    Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου έκανε την εισήγησή του ο απερχόμενους γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πολυπολικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπέρ της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ του δίκαιου καταμερισμού των οικονομικών βαρών και υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

    Ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την ΝΔ για την "πλαστή απογραφή της οικονομίας, που υπονόμευσε την δανειοληπτική ικανότητα της χώρας" τονίζοντας, πως "αυτό θα το πληρώσει η νέα γενιά".

    Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, είπε, πως "η ΝΔ σε επτά μήνες, κατάφερε να απολέσουμε τη δυνατότητα, που είχαμε να πιέζουμε την Τουρκία, δηλώνοντας πολύ εύκολα ότι δε θα ασκήσουμε βέτο στην ενταξιακή της πορεία", προσθέτοντας ότι "υποχωρούμε σε πολιτικές, που κάνουν την Ελλάδα μέρος των προβλημάτων".

    "Κρατάτε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ"

    Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Νεολαίας του κόμματος, Χάρης Καστανίδης, τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει μαζί του όλη τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και "αυτό πρέπει να του το δώσετε".

    "Κρατάτε στα χέρια σας την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να λάβετε υπ όψη σας, ότι όταν σας μιλούν φανατικά για το δίκιο της νεολαίας, τότε κάτι συμβαίνει" προσέθεσε ο κ. Καστανίδης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κυρίαρχος ο ρόλος της νεολαίας

    [03] Αθλητισμός

    Απτόητη η Τσέλσι

    4/12/2004 8:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 9:20:46 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Για 60 λεπτά στο "Στάμφορντ Μπριτζ" η Νιούκαστλ άντεχε στη πίεση της Τσέλσι. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος, έδειξε ότι όσοι στοιχηματίζουν επάνω της για την κατάκτηση του φετινού Αγγλικού πρωταθλήματος, δύσκολα θα χάσουν τα λεφτά τους. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν καταιγιστική στο τελευταίο ημίωρο και με γκολ των Λάμπαρντ (63΄), Ντρογκμπά (69΄), Ρόμπεν (89΄) και Κέζμαν (90΄+ με πέναλτι) έφτασε στη νίκη, επιβεβαιώνοντας τον ορισμό του φαβορί. με αυτή τη νίκη κράτησε την διαφορά των πέντε βαθμών από τη δεύτερη Άρσεναλ, που επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Μπέρμιγχαμ με 3-0 με τον Τιερί Ανρί να σημειώνει δυο γκολ.

    Στραβοπάτησε η Λίβερπουλ

    Νίκη και για την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαουθάμπτον, ενώ η Πόρτσμουθ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα με τον Βέλιμιρ Ζάετς στον πάγκο της.

    Η "Πομπέι", μετά από συναρπαστικό ματς, πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά επικρατώντας 3-2 της Γουέστ Μπρομ.

    Τέλος όσον αφορά την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί μέσα στο "Βίλα Παρκ" επί της Αστον Βίλα στο 16ο λεπτό με τον Χάρι Κίουελ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

    Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44΄οι "χωριάτες" ισοφάρισαν με τον Νολμπέρτο Σολάνο, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

    Η Λίβερπουλ αγωνίστηκε με τους: Κέρκλαντ, Φίναν, Γκάραχερ, Χίπια, Ρίισε, Νούνιεθ (45' Χοσέμι), Τζέραρντ (82΄ Σινάμα Πονγκόλ), Χάμαν, Αλόνσο, Κίουελ, Μέλορ (62' Τραορέ).

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Αρσεναλ-Μπέρμιγχαμ 3-0 (Πιρές 33, Ανρί 80, 86)

    Αστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-1 (Σολάνο 44-Κίουελ 16)

    Τσέλσι-Νιούκαστλ 4-0 (Λάμπαρντ 63΄, Ντρογκμπά 69΄, Ρόμπεν 89΄, Κέζμαν 90΄+ πεν.)

    Εβερτον-Μπόλτον 3-2 (Φέργκιουσον 45, Γκράβεσεν 75, Ζαίντι 85 αυτ.-Ντέιβις 16, 59)

    Μάντσεστερ Γ.-Σαουθάμπτον 3-0 (Σκόουλς 53 Ρούνεϊ 58, Ρονάλντο 87)

    Νόριτς-Φούλαμ 0-1 (Κόουλ 7)

    Πόρτσμουθ-Γουέστ Μπρομ 3-2 (Πουρς 35 αυτ., Ντε Ζέου 85, Λούα Λούα 89-Στεφάνοβιτς 14 αυτ., Ερνσοου 45)

    Άστον Βίλα Λίβερπουλ 1-1 ( 16 Κιούελ- 44΄Σολάνι)

    Μπλάκμπερν-Τότεναμ 0-1 (Κιν 53')

    Κρίσταλ Πάλας-Τσάρλτον 05/12 Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 06/12

    Βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

    Τσέλσι 39 Άρσεναλ 34 Εβερτον 33 Μάντσεστερ Γ. 30 Άστον Βίλα 26 Μίντλεσμπρο 25-15 αγ Λίβερπουλ 25 Μπόλτον 23

    [04] Πολιτική

    Στο επίκεντρο η ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΝ

    4/12/2004 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, ενόψει του Συνεδρίου που αρχίζει την Πέμπτη, με κεντρικό θέμα την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Για τον τρόπο εκλογής του προέδρου από το σώμα του συνεδρίου ή την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα αποφασίσει το προσεχές συνέδριο. Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις, άλλες υπέρ του ανοίγματος της συζήτησης για το καταστατικό και άλλες εντελώς αντίθετες με το σκεπτικό, ότι αν το συνέδριο ανοίξει τέτοια συζήτηση τότε είναι πολύ πιθανό να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση για τη φυσιογνωμία και τις θέσεις του κόμματος. Μία ακόμη εισήγηση προς το συνέδριο είναι και η ταυτόχρονη εκλογή του νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, εκφράστηκε προβληματισμός για το θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου με ομιλία του κ. Κωνσταντόπουλου και χαιρετισμούς των αρχηγών των κομμάτων.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μάλλον δε θα παραστεί λόγω του ταξιδιού του στην Μόσχα, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

    Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1200 σύνεδροι, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

    [05] Αθλητισμός

    "Κόκκινο" το ντέρμπι

    4/12/2004 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2004 9:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον Ριβάλντο να κάνει την διαφορά, ο Ολυμπιακός επικράτησε στη μητέρα των μαχών του Παναθηναϊκού με 1-0. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες, όμως η ένταση και το πάθος που χαρακτηρίζει κάθε παιχνίδι των δύο ομάδων δεν έλειψε σε καμία στιγμή του ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, όπου πέτυχαν και το γκολ με τον Ρίμπο με απευθείας εκτέλεση φάουλ και οι "πράσινοι" που προσπάθησαν μετά το γκολ, δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

    Ο "Ρίμπο" έκανε τη διαφορά

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός με επιθετικούς προσανατολισμούς και ο Παναθηναϊκός με σύστημα που θα προσέχει περισσότερο τα νώτα του. Οι γηπεδούχοι πολύ γρήγορα πήραν το χώρο του κέντρου, χωρίς να πετυχαίνουν το κάτι παραπάνω, με μοναδικές απειλές κάποιες στημένες φάσεις που εξουδετερώνονταν από την άμυνα των "πράσινων". Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, έχοντας μοναδική επιθετική αιχμή τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, προσπαθούσαν με "γιόμες" να βρουν τον Κύπριο. Όμως ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ αποτελεσματικά το οφσάιντ και δεν κινδύνευε.

    Παράλληλα, χαρακτηριστικά ήταν τα πολλά μαρκαρίσματα και οι κίτρινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του Κασναφέρη. Μέχρι το 30' δεν έγιναν και πολλά και εκείνη τη στιγμή "μίλησε" ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σταρ των "κόκκινων" με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χαλκιά και "έγραψε" το 1-0.

    Το γκολ "αφύπνισε" τους φιλοξενούμενους που άρχισαν να πιέζουν και να έχουν καλύτερη κυκλπφορία της μπάλας. Μάλιστα στο 40' το "τριφύλλι" έχασε μεγάλη ευκαιρία μα φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Κωνσταντίνου. Ο επιθετικός του ΠΑΟ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που που επικράτησε στην άμυνα του Ολυμπιακού, το σουτ όμως που επιχείρησε πρόλαβε να το κοντράρει ο Ανατολάκης και να στείλει την μπάλα κόρνερ.

    Στο 43' οι Πρωταθλητές έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από κεφαλιά του Κωνσταντίνου, ο Γκονζάλες έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ο Νικοπολίδης αντέδρασε σωστά και αποσόβησε το γκολ. Στο 45' καφαλιά του Γκούμα πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται, μάλλον δίκαια για οφσάιντ που υπεδείχθη στον Σκάτσελ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

    Έχασε τρίποντο και Γκονζάλες

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει το σκορ και αναγκαστικά να παίζει πιο επιθετικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ήρεμος και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να τρυπήσει την άμυνα των "πράσινων". Η πρώτη καλή φάση έγινε για τους φιλοξενούμενους με τον Γκονζάλες να σουτάρει από πολύ πλάγια και την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

    Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες έμειναν να αλλάζουν πάσες στο κέντρο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ανορθόδοξα να επιτεθεί και ο Ολυμπιακός χωρίς προβλήματα κρατούσε το 1-0. Μία καλή στιγμή ακόμα για τους Πρωταθλητές με σουτ του Σκάτσελ να περνάει άουτ και τίποτα άλλο για τους "πράσινους. Μάλιστα ο Σκάζνι ρίσκαρε αρκετά περνώντας στο παιχνίδι τους Παπαδόπουλο και Ολισαντέμπε στη θέση των Μινχ και Χένρικσεν, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν τίποτα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν και να καθαρίσουν το παιχνίδι με τον Γεωργιάδη, που είχε πάρει τη θέση του Καστίγιο και τον Ριβάλντο. Και στις δύο φάσεις αντέδρασε σωστά ο Χαλκιάς.

    Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν η αριθμητική διάταξη του Παναθηναϊκού, με τον Γκονζάλες να δέχεται την κόκκινη κάρτα. Η νίκη "κάθισε" στο λιμάνι και πλεόν ο Ολυμπιακός απέκτησε διαφορά τριών πόντων από τον αιώνιο αντίπαλο.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αργολίδας)

    Κίτρινες: Ανατολάκης, Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Βάλλας, Στοτλίδης, Γκονζάλες, Βύντρα, Κυργιάκος, Σκάτσελ

    Κόκκινη: Γκονζάλες (δυο κίτρινες)

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης, Βάλλας (+90΄ Κουλουχέρης), Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές (90+ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο , Καστίγιο (60΄ Γεωργιάδης), Τζιοβάνι.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Μινχ (61΄ Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Χένρικσεν (81΄ Ολισαντέμπε), Γκούμας, Μάριτς, Μπασινάς, Γκονζάλες, Σκάτσελ, Κωνσταντίνου.

    [06] Κόσμος

    Διπλωματικός πυρετός στην Ουκρανία

    4/12/2004 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στις 26 Δεκεμβρίου θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες οι Ουκρανοί, προκειμένου να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της χώρας. Ήδη και οι υποψήφιοι, Βίκτορ Γιανούκοβιτς και Βίκτορ Γιούσενκο, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν. Ωστόσο, το κοινοβούλιο δεν κατόρθωσε να ψηφίσει το Σάββατο τις προτεινόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα και όρισε νέα έκτακτη σύνοδο για την Κυριακή. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος Κούτσμα, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με τη συμμετοχή των ξένων μεσολαβητών. Ο απερχόμενος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πολωνό ομόλογό του, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι, κατά την οποία συμφώνησαν για τη διεξαγωγή του νέου γύρου συνομιλιών τη Δευτέρα στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος μίλησε επίσης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία συμφώνησαν ο πρόεδρος της Δούμα Μπόρις Γκριζλόφ να εκπροσωπήσει τη Μόσχα.

    Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

    Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί βουλευτές δεν κατάφεραν να εγκρίνουν τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και στο Σύνταγμα ενόψει της επανάληψης του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Η αντιπολίτευση αρνήθηκε να υποστηρίξει την πρόταση των φιλοκυβερνητικών βουλευτών να ψηφιστούν μαζί οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και η μεταρρύθμιση του Συντάγματος, που μειώνει τις εξουσίες του Προέδρου προς όφελος του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης.

    Πάντως, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο, Ιρίνα Χεράσενκο, η ψηφοφορία αυτή δεν έχει καμία σημασία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άκυρες οι εκλογές

    [07] Κοινωνία

    Μήνυμα Στεφανόπολου για τη θητεία

    4/12/2004 9:06:00 μμ

    Ειδήσεις > Κοινωνία)&body=Την ανάγκη όλοι να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία χωρίς διακρίσεις και να πηγαίνουν, όπου τους τοποθετεί η πατρίδα, τόνισε ο ΠτΔ κατά το σημερινό εορτασμό στη σχολή πυροβολικού για την Αγία Βαρβάρα

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Λαμπρός ήταν ο εορτασμός στη σχολή πυροβολικού για την Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα του όπλου. Ο επίσημος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Στην τελετή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος ενώ το "παρών" έδωσαν βουλευτές και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου. Στην ομιλία του προς τους αξιωματικούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη όλοι να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία χωρίς διακρίσεις και να πηγαίνουν, όπου τους τοποθετεί η πατρίδα. Ο διοικητής της σχολής πυροβολικού πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, που ήταν τοποθετημένη στο ασπίδιο ενός πυροβόλου που έχει πλέον αποσυρθεί καθώς και ένα κανόνι ναπολεόντειου εποχής. Κατά την περιήγησή του στη Σχολή ο κ Στεφανόπουλος, θυμήθηκε τα δικά του χρόνια. Μάλιστα, ανέφερε αστειευόμενος, ότι όταν γίνονταν βολές πυροβολικού την εποχή εκείνη όλοι ήθελαν να πηγαίνουν προς το σημείο βολής καθώς είχαν την ευκαιρία να καπνίσουν δεδομένου, ότι από το σημείο εκείνο εκτοξεύονταν τα καπνογόνα, που ήταν ο στόχος του πυροβόλου. Ως είθισται, στο πυροβολικό από το 1829, στους επισκέπτες της σχολής προσφέρθηκαν λουκουμάδες και κονιάκ.

    [08] Αθλητισμός

    Έχασε σετ ο Ηρακλής

    4/12/2004 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην ιστορία της φετινής περιόδου θα γραφτεί το σημερινό παιχνίδι βόλεϊ, Παγκράτι Ηρακλής. Όχι γιατί ο "γηραιός" έχασε το παιχνίδι. Αυτό είναι αδιανόητο ακόμα. Αλλά γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από έξι αγωνιστικές έχασε για πρώτη φορά σετ. Ναι όντως έγινε και αυτό και με δράστη την ομάδα του Παγκρατίου. Ήταν η μόνη συγκίνηση που έκρυβε αυτή η αγωνιστική. Γιατί κατά τ' άλλα, όλα τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, με τα φαβορί να περνούν εύκολο απόγευμα , πετυχαίνοντας επιβλητικές νίκες. Ο Ολυμπιακός με 3-0 τον Μίλωνα, ο Παναθηναϊκός με το ίδιο σκορ τη Νίκαια. Η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας επιβλήθηκε σήμερα εύκολα του Πανελληνίου, αποτέλεσμα που τη διατηρεί σε "τροχιά" τετράδας. Σημαντική βαθμολογική "ανάσα" για το Ρέθυμνο, που επικράτησε 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Κρήτη. Την καλή της παρουσία στο πρωτάθλημα συνέχισε και η ΕΑ Πατρών.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ολυμπιακός-Μίλωνας 3-0 (25-15, 32-30, 25-18) ΑΕ Νίκαιας-Παναθηναϊκός 0-3 (21-25, 21-25, 16-25) Ρέθυμνο-Εθνικός Αλεξ/πολης 3-0 (25-23, 25-15, 25-19) ΕΑ Πατρών-Πανελλήνιος 3-0 (27-25, 25-21, 25-17) Ηρακλής-Παγκράτι 3-1 (25-14, 22-25, 25-17, 25-19) Ορεστιάδα-ΠΑΟΚ 5/12

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

    1. Ηρακλής 18 18-1 2. Ολυμπιακός 15 15-3 3. Παναθηναϊκός 13 15-6 4. Ε.Α. Πατρών 11 13-8 5. ΠΑΟΚ (5αγ) 9 12-9 6. Α.Ε. Νίκαια 8 9-13 7. Ορεστιάδα (5αγ) 7 12-12 -. Πανελλήνιος 7 10-14 -. Ρέθυμνο 7 10-14 10. Παγκράτι 4 6-16 11. Μίλωνας 3 6-17 -. Εθνικός Αλεξ/πολης 3 3-16


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 December 2004 - 21:52:00 UTC