Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη βίας στο Κάιρο
  • [02] Αφή του Αγίου Φωτός
  • [03] Πρώτη Ανάσταση...
  • [04] Της τελευταίας στιγμής
  • [05] Τους πρόλαβε η βόμβα
  • [06] Έκρηξη στο Κάιρο
  • [07] "Επιθέσεις φιλίας"
  • [08] Περί γάλακτος ο λόγος
  • [09] Η σιωπή είναι... χρυσός
  • [10] Μένει ο Τσάβι, έρχεται ο Φαν Μπόμελ
  • [11] Η… ούγια προηγείται της φανέλας
  • [12] Φλερτάρουν με το "σουίπ" οι "Ήλιοι"
  • [13] Έχασε έδαφος η Μποαβίστα

    [01] Κόσμος

    Δυο επιθέσεις, σε δυο ώρες, με στόχο τουρίστες

    Έκρηξη βίας στο Κάιρο

    30/4/2005 5:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2005 6:54:33 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Al Jazeera, AP, Reuters, AFP

    Μπαράζ επιθέσεων, σήμερα στο Κάιρο. Το μεσημέρι, από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο, σκοτώθηκε ένας Αιγύπτιος και τραυματίσθηκαν, τρεις Αιγύπτιοι, δυο Ισραηλινοί, ένας Ρώσος και μία Ιταλίδα. Δυο ώρες αργότερα, σε εργατική συνοικία του νοτίου Καΐρου, δυο γυναίκες με βέλο, άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε τουρίστες, αλλά αστόχησαν. Η μία γυναίκα τότε, σύμφωνα με το Reuters, σκότωσε την άλλη και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το Αλ Τζαζίρα, όμως δίνει μία διαφορετική εκδοχή.

    Μπαράζ επιθέσεων

    Όπως μεταδίδει το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, η μία γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά Αιγύπτιων αστυνομικών.

    Νωρίτερα, γύρω στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ισχυρή έκρηξη συγκλόνιζε το κεντρικό Κάιρο, σε απόσταση αναπνοής από το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

    Αρχικά, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν ότι πρόκειται για επίθεση βομβιστή καμικάζι.

    Στη συνέχεια όμως αυτό διαψεύστηκε και η αστυνομία ανέφερε ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα .

    Στο σημείο της έκρηξης, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, ο νεκρός είναι κατά πάσα πιθανότητα, ο άνθρωπος που τοποθέτησε τη βόμβα στη γέφυρα και λέγεται Ihab Yusri.

    Τρεις πράξεις βίας σε ένα μήνα

    Μέσα σε ένα μήνα, έχουν σημειωθεί τρία παρόμοια περιστατικά, που από ότι φαίνεται είχαν στόχο τουρίστες.

    Στις 7 Απριλίου, βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε στην αγορά Αλ Χαλίλι του Καΐρου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο Γάλλοι, ένας Αμερικανός και ο καμικάζι.

    Οι αρχές της χώρας συνέλαβαν εννέα άτομα, τα οποία εκτιμούν ότι είχαν ανάμιξη στην επίθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στο Κάιρο

    [02] Κοινωνία

    Ένταση στο Ναό της Αναστάσεως

    Αφή του Αγίου Φωτός

    30/4/2005 3:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου μεταλαμπαδεύει προς όλους τους Χριστιανούς της Γης, το Άγιο Φως από το ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Στην Αθήνα θα φθάσει το απόγευμα με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ στη συνέχεια με άλλες πτήσεις θα μεταφερθεί ακόμα και στις πιο απόμακρες περιοχές της χώρας. Νωρίτερα, στα Ιεροσόλυμα, η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός σημαδεύτηκε από επεισόδια. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, Αρμένιοι Ορθόδοξοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Πανάγιο Τάφο και άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και συνθήματα εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου, την ώρα που εκείνος βρίσκονταν στο ειδικό κουβούκλιο για την τελετή Αφής και ετοιμαζόταν να μεταλαμπαδεύσει το Αγιο Φως στον Αρμένιο Πατριάρχη.

    Επεισόδια

    Οι διαδηλωτές, απωθήθηκαν από τους άνδρες ασφαλείας του Πατριαρχείου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές.

    Με την μεταλαμπάδευση του φωτός οι πιστοί σήκωσαν στα χέρια τον Πατριάρχη Ειρηναίο και τον οδήγησαν στην έξοδο.

    Στα Ιεροσόλυμα, βρέθηκαν περίπου 3.000 προσκυνητές, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρωσία για να γιορτάσουν το Άγιο Πάσχα ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Αναστάσιος Νεράντζης.

    Στην Αθήνα, το Άγιος Φως αναμένεται να φθάσει το απόγευμα από τα Ιεροσόλυμα, με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει με 18 πτήσεις της Ολυμπιακής, αλλά και με τη βοήθεια του στρατού, μέχρι το πιο μακρινό σημείο της χώρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολεμικό κλίμα...

    Εκρηκτική κατάσταση στα Ιεροσόλυμα

    [03] Κοινωνία

    Με κροτίδες στην Αθήνα και κανάτια στην Κέρκυρα

    Πρώτη Ανάσταση...

    30/4/2005 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου έγινε ήδη στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας, στις 9 το πρωί. Τα μεσάνυχτα, λένε, γίνεται απλά η αναγγελία της. Δυνατοί κρότοι, που υποδηλώνουν, τη βοή, που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης σκέπασαν τα πάντα. Η γη σείστηκε και ισχυρή βοή συγκλόνισε το σύμπαν. Οι πολυέλαιοι αιωρούνταν ενώ οι κροτίδες δημιουργούσαν δυνατό πανδαιμόνιο. Τα παιδιά της ενορίας από τον γυναικωνίτη έραιναν τους πιστούς με ροδοπέταλα. Το έθιμο ξεκίνησε το 1955, όταν οι ενορίτες ήρθαν στην εκκλησία με τα κατσαρολικά τους και οτιδήποτε άλλο έκανε θόρυβο. Πολλοί από αυτούς έρχονται ακόμα, κάθε χρόνο. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όμως, και ρίχνοντας με τον παραδοσιακό τρόπο τα κανάτια από τα παράθυρα στην πάνω πλατεία, έγινε το πρωί η Πρώτη Ανάσταση και στην Κέρκυρα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες για το χαρμόσυνο νέο.

    Ρουκετοπόλεμος

    Στο Βροντάδο της Χίου οι προετοιμασίες καλά κρατούν. Στην ενορία του Αγίου Μάρκου έχει καθαριστεί ο χώρος γύρω από την εκκλησία και τοποθετούνται οι ρουκετοσύρτες. Αλλά και στην αντίπαλη ενορία της Παναγίας της Ερειθιανής όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το ρουκετοπόλεμο. Υπολογίζεται ότι, τη νύχτα της Ανάστασης ότι θα εκτοξευθούν περίπου 70 χιλιάδες ρουκέτες. Ο ρουκετοπόλεμος έχει κάνει διάσημο το νησί και έτσι εφέτος για πρώτη φορά έφτασε στο νησί κρουαζιερόπλοιο με τουρίστες, για να παρακολουθήσουν από κοντά το έθιμο. Και επειδή οι Χιώτες τιμούν τους επισκέπτες τους, δεν έλειψαν και τα δώρα με παραδοσιακή μαστίχα.

    [04] Κοινωνία

    Σπεύδουν στη Βαρβάκειο οι καταναλωτές

    Της τελευταίας στιγμής

    30/4/2005 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Χαμηλότερες, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, είναι οι τιμές των αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου οι καταναλωτές σπεύδουν για τις αγορές της τελευταίας στιγμής. Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 3 το απόγευμα, τα σούπερ μάρκετ έως τις 6 μ.μ. και τα κρεοπωλεία έως τις 4 μ.μ. Οι φούρνοι θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις ημέρες. Στο μεταξύ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς όπως φαίνεται η έξοδος από τις μεγάλες πόλεις, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών μάλλον έχει ολοκληρωθεί. Εξάλλου με καλό καιρό θα απολαύσουν τον οβελία οι Έλληνες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ενώ για σήμερα αναμένονται και λίγες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά της χώρας.

    [05] Κόσμος

    Έκρηξη βόμβας στο Κουσάντασι

    Τους πρόλαβε η βόμβα

    30/4/2005 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πέντε αστυνομικοί τραυματίσθηκαν στο Κουσάντασι, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης, κοντά σε άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο σημείο, προκειμένου να αποκλείσουν την περιοχή από τους περαστικούς και στη συνέχεια να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Δυστυχώς όμως η βόμβα τους πρόλαβε με αποτέλεσμα, πέντε εξ αυτών να τραυματισθούν. Ένας μάλιστα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει τραυματισθεί σοβαρά στην κοιλιά ενώ έχασε και το ένα του χέρι. Μέχρι στιγμής πάντως, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

    [06] Κόσμος

    Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες ο απολογισμός

    Έκρηξη στο Κάιρο

    30/4/2005 4:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters, Associated Press, Agence Francaise de Presse

    Ισχυρή έκρηξη, σημειώθηκε το μεσημέρι στο Κάιρο πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ένας Άραβας και τραυματίστηκαν δυο Ισραηλινοί, ένας Ρώσος και μία Ιταλίδα. Αρχικά, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδιδαν ότι πρόκειται για επίθεση βομβιστή καμικάζι. Στη συνέχεια όμως αυτό διαψεύστηκε και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.

    Δυο επιθέσεις μέσα στον Απρίλιο

    Στο σημείο της έκρηξης, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στην Αίγυπτο, σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός.

    Στις 7 Απριλίου, βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε στην αγορά Αλ Χαλίλι του Καΐρου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο Γάλλοι, ένας Αμερικανός και ο καμικάζι.

    Οι αρχές της χώρας συνέλαβαν εννέα άτομα, τα οποία εκτιμούν ότι είχαν ανάμιξη στην επίθεση.

    [07] Μ. Ανατολή

    Αμερικανά και ρωσικά "δώρα" στους Παλαιστινίους

    "Επιθέσεις φιλίας"

    30/4/2005 12:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε κούρσα πλειοδοσίας παροχών οικονομικής βοήθειας και στρατιωτικού υλικού προς την Παλαιστίνη έχουν αποδυθεί Μόσχα και Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους αποδέσμευσε χθες πιστώσεις ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να μπορέσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεισφέρει οικονομικά στην Παλαιστίνη. Η απόφαση, κοινοποιήθηκε στην Κοντολίζα Ράις και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. Από τη μεριά της η Ρωσία υποσχέθηκε την παροχή τεχνογνωσίας και στρατιωτικού εξοπλισμού στους Παλαιστινίους. Αυτό δήλωσε χθες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στη Ραμάλα, της Δυτικής Όχθης. Σε πρώτη φάση, η Ρωσία θα εφοδιάσει την Παλαιστινιακή Αρχή με ελικόπτερα ενώ δεν έγινε ειδική αναφορά στην προμήθεια ελαφρών τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, στην οποία αντιτάσσεται το Ισραήλ. Η Ουάσινγκτον, ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της για την πρόθεση της Ρωσίας να προμηθεύσει στρατιωτικό υλικό στους Παλαιστινίους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άνταμ Έρελι, υπάρχει κίνδυνος τα ρωσικά όπλα να πέσουν σε χέρια τρομοκρατών, είτε ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη βία για να τορπιλίσουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Ραμάλα ο Πούτιν

    [08] Οικονομία

    Περίπου 40% ακριβότερο σε σχέση με την Ε.Ε.

    Περί γάλακτος ο λόγος

    30/4/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει στα χέρια της η Επιτροπή Ανταγωνισμού την μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων στην χώρα μας, ώστε να εξεταστεί αν και κατά πόσο συντρέχουν λόγοι παρέμβασής της. Ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το που οφείλεται η διαφορά στις τιμές του ελληνικού γάλακτος σε σχέση με αυτό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στη χώρα μας πωλείται κατά 40% ακριβότερα, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στην χαμηλή διάρκεια ζωής του, που έχει θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα και δεν ξεπερνάει τις 5 ημέρες γεγονός, που δεν επιτρέπει τις εισαγωγές από το εξωτερικό. Ενδεικτικά στην χώρα μας το γάλα πωλείται προς 1,14 ευρώ ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες προς 0,65 έως 0,85 ευρώ το λίτρο. Οι εταιρίες δηλώνουν ότι, σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν για το γάλα διάρκεια ζωής 7 ή 8 ημερών, κάτι, που θα είχε θετικές επιπτώσεις στα κοστολόγια, αλλά δεν επιθυμούν να ανοίξει τώρα το θέμα αν και γνωρίζουν ότι, με την είσοδο χωρών όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τοπίο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να αλλάξει ριζικά.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η σιωπή είναι... χρυσός

    30/4/2005 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πέτυχε αυτό που ήθελε η 27χρονη η πρώην μπεϊμπι σίτερ της οικογένειας Μπέκαμ, Άμπι Γκίμπσον, καθώς οι συνήγοροι του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης της έδωσαν ένα σημαντικότατο χρηματικό ποσό για να της "κλείσουν το στόμα". Η γυναίκα που με δηλώσεις της στη βρετανική εφημερίδα "News of the World" είχε βγάλει στη δημοσιότητα τα άπλυτα του διάσημου ζευγαριού, τονίζοντας ότι αυτή η σχέση στηρίζεται μόνο στο χρήμα, δέχθηκε τελικά τον οικονομικό συμβιβασμό που της προτάθηκε και πλέον είναι διατεθειμένη να "ράψει" για πάντα το στόμα της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Για τα λεφτά τα κάνει όλα...

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μένει ο Τσάβι, έρχεται ο Φαν Μπόμελ

    30/4/2005 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το νέο συμβόλαιο του Τσάβι και η απόκτηση του Ολλανδού Φαν Μπόμελ αποτελούν τις προτεραιότητες της Μπαρτσελόνα, ενόψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου των "μπλαουγκράνα" Ζοάν Λαπόρτα. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από "εκολλαπτόμενους" δημοσιογράφους στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας, ξεκαθάρισε ότι για τον 28χρονο μέσο της Αϊνχόβεν, οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει μετά τη λήξη της φετινής χρονιάς σε αντίθεση με τον Αργτεντίνο παίκτη, αφού θέλει να προλάβει ενδεχόμενη πρόταση της Τσέλσι. Παράλληλα με άδοξο τρόπο φαίνεται να πέφτει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής σεζόν για τον Αργεντίνο άσο της ομάδας Μαξι Λόπες. Ο διεθνής της "μπιανκοσελέστε" πρόσφατα υπέστη κάταγμα στοδεξί του πόδι και σύντομα θα υποβληθεί σε εγχείρηση που θα τον κρατήσει μακριά από τα γήπεδα για περίπου τρεις μήνες.

    Διακαής πόθος ο Ανρί

    "Ο Φαν Μπόμελ είναι ένας παίκτης που έχει δώσει το λόγο του πως θα δεσμευθεί με τον σύλλογο και όλοι εμείς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα "μετακομίσει" στη Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν" αποκάλυψε στους φοιτητές δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, ο πρόεδρος των μπλαουγκράνα και συνέχισε: «Ομως, δεν θέλουμε να υπογράψουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η τωρινή περίοδος. Ο φαν Μπόμελ έχει ξεκαθαρίσει ότι ενδιαφέρεται πολύ να έρθει στη Μπαρτσελόνα."

    Εκτός όμως από τη μετακόμιση του Φαν Μπόμελ στη Βαρκελώνη ο Λαπόρτα επεσήμανε ότι σημασία έχει να παραμείνει κάτοικός της ισπανικής πόλης και τη φετινή χρονιά ο Τσάβι, καθώς ο παίκτης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο του προέδρου της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς: "Για μένα, ο Τσάβι είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας μας αυτή τη σεζόν και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμη. Θα του κάνουμε μια πρόταση, η οποία θα βελτιώσει οικονομικά την τωρινή συμφωνία μας, και είμαι πεπεισμένος ότι θα την αποδεχθεί. Αληθεύει ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από την Τσέλσι -τουλάχιστον έτσι μας έχει κάνει να πιστεύουμε ο ατζέντης του-, αλλά νομίζω πως ο Τσάβι είναι πολύ χαρούμενος εδώ και θα αποδεχθεί την προσφορά μας". Στο τέλος μετά από ερώτηση των φοιτητώνο κ. Λαπόρτα δεν έκρυψε την επιθυμία του, ότι θα ήθελε να έρθει σύντομα στο Καμπ Νου το Γάλλο άσο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η ούγια προηγείται της φανέλας

    30/4/2005 4:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι χορηγοί της Μπαρτσελόνα έχουνε τον πρώτο λόγο στην περίπτωση του Ροναλντίνιο, ο οποίος λόγω της προγραμματισμένης περιοδείας των "μπλαουγκράνα" στην Ιαπωνία, ενδέχεται να απουσίασει από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας της Γερμανίας. Αυτό τουλαχιστον αποκαλύπτει το γερμανικό έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο οποίο αναφέρεται στους δύο αγώνες που θα δώσει η ισπανική ομάδα στη "Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου" με τη Γιοκοχάμα Μαρίνος (12/6) και τους Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (15/6) και υπολογίζεται ότι μέσω της διαφημιστικής προβολής θα αποφέρει στα ταμεία της " Μπάρτσα" περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη η περιοδεία της Μπαρτσελόνα ίσως κάνει πιο εύκολο το έργο των παιδιών του Όττο Ρεχάγκελ, που στην πρεμιέρα του β ομίλου της διοργάνωσης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στις 16 Ιουνίου στη Λειψία, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, "σελεσάο".

    Είναι πολλά τα... γιέν Σάντρο

    Στην προσπάθεια προβολής του ποδοσφαίρου στις χώρες της Άπω Ανατολής που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρονιά η FIFA και κυρίως οι μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών με αποκορύφωμα το Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και Κορέας, η Μπαρτσελόνα έχει προγραμματίσει μία περιοδεία στη "Χώρα των Χρυσανθέμων" στα μέσα Ιουνίου. Ασφαλώς οι άσοι της ομάδας της Βαρκελώνης, με πρώτο και καλύτερο το κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, το Βραζιλιάνο Ροναλντίνιο, αποτελούν πόλο έλξης για τους Ιάπωνες, οι οποίοι είναι σίγουρα διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά γιεν και όχι μόνο, για να παρακολουθήσουνε από κοντά τα είδωλά τους.

    Πιστή λοιπόν σε αυτή την τακτική η Βραζιλιανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου άναψε το "πράσινο φως", σύμφωνα με το περιοδικό "Der Spiegel" για να ακολουθήσει την ομάδα του σε αυτό το μακρύ ταξίδι και ο Ροναλντίνιο. Και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, όταν ο αντιπρόεδρος της "Μπάρτσα", Σάντρο Ροσέλ, είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του τμήματος της Nike στη Νότια Αμερική, με τη γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών να είναι χορηγός της εθνικής Βραζιλίας και του ισπανικού συλλόγου...

    [12] Μπάσκετ

    Φλερτάρουν με το "σουίπ" οι "Ήλιοι"

    30/4/2005 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τρίτωσε το καλό για το Φοίνιξ που επικράτησαν τα ξημερώματα με 110-90 του Μέμφις και αγγίζουν πλέον το "σουίπ". Στους αγώνες της Δυτικής Περιφέρειας προηγούνται ήδη με 3-0 των Γκρίζλις και χρειάζονται ακόμη μία νίκη στην επόμενη αναμέτρηση για να προκριθούν πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Αντίθετα Ντιτρόϊτ και Σιάτλ δεν κατάφεραν να τριπλασιάσουν τις νίκες τους επί Φιλαδέλφεια και Σακραμέντο αντίστοιχα, καθώς οι δύο ομάδες επιβλήθηκαν εντός έδρας με 115-104 και 116-104 των αντιπάλων τους (2-1), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη σειρά των πλεϊ οφ του ΝΒΑ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε έδαφος η Μποαβίστα

    30/4/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία έκπληξη άνοιξε χθες η αυλαία της 31ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις ακόμη δόσεις. Χθες η Μποαβίστα ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Ακαντέμικα, χάρις σε ένα γκολ του Λουσιάνο στο 36. Το στραβοπάτημα αυτό απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την Μποαβίστα από την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς διατηρήθηκε στους 49 βαθμούς, τη στιγμή που η πρωτοπόρος Μπενφίκα με 58 βαθμούς. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει τις εξής αποψινές αναμετρήσεις: Μαδέιρα-Εστορίλ, Ζιλ Βισέντε-Λεϊρία, Μορεϊρένσε-Μπέιρα Μαρ, Σετουμπάλ-Ρίο Αβε, Μπενφίκα-Μπελενένσες και Πόρτο-Μαρίτιμο. Αύριο διεξάγεται η συνάντηση Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ενώ η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Γκιμαράες-Πεναφιέλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 April 2005 - 16:52:24 UTC