Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 8 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [02] Ρολόι εξωφρενικής ακρίβειας
  • [03] Κλωνοποίησαν εμβρυϊκά κύτταρα
  • [04] Επιμένει στη διπλή ονομασία η ΠΓΔΜ
  • [05] Με μία ψήφο επιβίωσε η κυβέρνηση Μάρτιν
  • [06] Αγνοούνται 65 στρατιώτες στις Άνδεις
  • [07] "Όχι" Καρίμοφ σε διεθνή έρευνα
  • [08] Στον τελικό Σπερς και Πίστονς
  • [09] Η σύγχρονη Τέχνη πάει …Αθήνα

    [01] Κοινωνία

    Διεκδικούν εφημερίες και προσλήψεις

    Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    20/5/2005 11:25:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί, διεκδικώντας την καταβολή των εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2005, ενώ εκκρεμούν προσλήψεις προσωπικού, που είχαν εγκριθεί από το 2001. Αυτή την ώρα νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των συνδικαλιστικών της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, όπου θα συζητηθούν οικονομικά θέματα αλλά και θέματα εργασιακών σχέσεων.

    [02] Τεχνολογία

    Δημιούργημα Ιάπωνα επιστήμονα

    Ρολόι εξωφρενικής ακρίβειας

    20/5/2005 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: New Scientist

    Μήπως για εσάς ο χρόνος είναι χρήμα και θέλετε να είστε απόλυτα συνεπής στα ραντεβού σας; Ο καθηγητής Χιντετόσι Κατόρι από το πανεπιστήμιο του Κιότο φαίνεται πως νοιάστηκε για εσάς και δημιούργησε ένα νέο είδος ατομικού ρολογιού, που θεωρητικά χάνει ένα δευτερόλεπτο ανά 30 δισεκατομμύρια χρόνια, προσφέροντας 1000πλασια αξιοπιστία σε σχέση με τα σημερινά χρονόμετρα. Τα ατομικά ρολόγια καταγράφουν το χρόνο μετρώντας τα γνωστά "τικ τακ", δηλαδή τη συχνότητα με την οποία ταλαντώνονται τα άτομα καίσιου, ενώ το δευτερόλεπτο ορίζεται ως ο χρόνος που απαιτείται για να αλλάξουν ενεργειακή κατάσταση τα εξωτερικά ηλεκτρόνια του καισίου 9.192.631.770 φορές. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς τα ακριβέστερα ρολόγια καισίου χάνουν ένα δευτερόλεπτο ανά 30 εκατομμύρια χρόνια και έχουν προσπαθήσει πολλάκις να αυξήσουν την ακρίβεια των ρολογιών.

    "Κυνηγώντας" την ακρίβεια

    Όπως επισημαίνει το επιστημονικό περιοδικό New Scientist, η καλύτερη μέθοδος για να γίνει περισσότερο αξιόπιστο ένα ατομικό ρολόι είναι να κάνει περισσότερα "τικ τακ" ανά δευτερόλεπτο.

    "Κάθε ρολόι έχει ένα μετρητή που μετρά κάτι περιοδικό. Όσο μικρότερη είναι αυτή η περίοδος, τόσο πιο ακριβές το ρολόι. Γι αυτό οι άνθρωποι άλλαξαν τα ηλιακά ρολόγια, με περίοδο μιας ημέρας, με τα εκκρεμή, με περίοδο ενός δευτερολέπτου και στη συνέχεια με τα ρολόγια χαλαζία, με 100.000 ταλαντώσεις το δευτερόλεπτο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τόμας Ούντεμ, από το γερμανικό Ινστιτούτο Κβαντικής Οπτικής, "Max Planck".

    Κατά το παρελθόν, οι επιστήμονες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντικαταστήσουν το καίσιο με άτομα μεγαλύτερης ιδιοσυχνότητας, ώστε τα ρολόγια να γίνουν πιο ακριβή. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησαν υδράργυρο και στρόντιο, το οποίο ταλαντώνεται 429.228.004.229.952 φορές το δευτερόλεπτο. Ωστόσο, η μέτρηση τόσο υψηλών συχνοτήτων αποδείχθηκε τεχνικά δύσκολη.

    Ο καθηγητής Κατόρι κατάφερε να "δαμάσει" το στρόντιο. Το ρολόι που δημιούργησε περιλαμβάνει έξι δέσμες λέιζερ, οι οποίες δημιουργούν στάσιμα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Τα κύματα αυτά δημιουργούν μια σειρά από "πηγάδια ενέργειας", καθένα από τα οποία φιλοξενεί ένα άτομο στρόντιου, όπως μια αυγοθήκη συγκρατεί τα αυγά.

    Η διάταξη αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη μέτρηση των συχνοτήτων όλων των ατόμων, χωρίς το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάθε ατόμου να επηρεάζει τα γειτονικά του.

    Αποτέλεσμα όλων αυτών; Το ρολόι χάνει ένα δευτερόλεπτο ανά ένα πεντάκις εκατομμύριο χρόνια και υπόσχεται εξωφρενική ακρίβεια, σε όσους επιθυμούν να είναι συνεπής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!

    [03] Υγεία

    Με στόχο τη θεραπεία ασθενειών

    Κλωνοποίησαν εμβρυϊκά κύτταρα

    20/5/2005 8:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/5/2005 8:33:16 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Μία ομάδα Νοτιοκορεατών επιστημόνων, που μελετά τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων στην θεραπεία ασθενειών, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες κοινοποίησαν ότι δημιούργησαν την πρώτη παρτίδα εμβρυϊκών κυττάρων που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, από Πάρκινσον και διαβήτη. Η ομάδα πήρε ωάρια από έντεκα γυναίκες, αφαίρεσε το γενετικό υλικό και το αντικατέστησε με DNA από βλαστοκύτταρα ασθενών. Ωστόσο, οι πολέμιοι της κλωνοποίησης αντιδρούν και στη θεραπευτική κλωνοποίηση, την οποία χαρακτηρίζουν εξίσου επικίνδυνη.

    Χρειάζονται περαιτέρω έρευνες

    Τρία από τα κλωνοποιημένα εμβρυϊκά κύτταρα αναπτύχθηκαν κανονικά στο εργαστήριο για τρεις ημέρες και ένα επέζησε για πέντε ημέρες.

    Στόχος των ερευνητών είναι να φτιάξουν κλωνοποιημένα έμβρυα από τα οποία θα μπορούν να αφαιρούν τα βλαστοκύτταρα και να τα χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ασθενειών.

    Όμως, ο στόχος αυτός απέχει πολύ από το να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

    Ηθικό και νομικό ζήτημα

    Η θεραπευτική κλωνοποίηση επιτρέπεται στη Βρετανία ενώ η αναπαραγωγική κλωνοποίηση απαγορεύτηκε το 2001.

    Τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της ανθρώπινης κλωνοποίησης, όμως το ψήφισμα αυτό δεν είναι δεσμευτικό, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να συνεχίσουν τις έρευνές τους.

    Πέρυσι, Νοτιοκορεάτες επιστήμονες κλωνοποίησαν 30 ανθρώπινα έμβρυα. Όμως το γενετικό υλικό σε αυτήν την περίπτωση προερχόταν από κύτταρα γυναικών που συνδυάστηκαν με τα δικά τους ωάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Από την Ντόλι στα ανθρώπινα έμβρυα

    Διακήρυξη ΟΗΕ για την ανθρώπινη κλωνοποίηση

    [04] Πολιτική

    Κατέθεσαν πρόταση στον Νίμιτς - Τι λέει ο Τύπος

    Επιμένει στη διπλή ονομασία η ΠΓΔΜ

    20/5/2005 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα ανώνυμες διπλωματικές πηγές της ΠΓΔΜ, υποστηρίζουν ότι, η πρόταση για "διπλή ονομασία", που κατέθεσε χθες η ηγεσία της χώρας στον ειδικό εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ στις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, Μάθιου Νίμιτς, είναι η εξής: Η ΠΓΔΜ να ονομάζεται διεθνώς με το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ενώ η Ελλάδα, στη διμερή επικοινωνία με την χώρα αυτή, να χρησιμοποιεί την ονομασία "Republika Makedonija Skopje", αμετάφραστη και με λατινικούς χαρακτήρες. Η εφημερίδα των Σκοπίων "Ντνέβνικ" στο σημερινό της φύλλο σημειώνει ότι, μία ακόμα λεπτομέρεια της πρότασης της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, που επιδόθηκε χθες στον κ. Νίμιτς, είναι, στα διεθνή έγγραφα η ΠΓΔΜ να αναγράφεται με το συνταγματικό της όνομα και με την υποσημείωση, πως "η Ελλάδα αναγνωρίζει τη χώρα αυτή με άλλη ονομασία". Εξάλλου, η εφημερίδα "Ουτρίνσκι Βέσνικ" αναφέρει ότι, η πάγια θέση της Ελλάδας μέχρι σήμερα είναι, πως η "διπλή ονομασία" δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά. Η επίσημη ανακοίνωση, μετά το πέρας της χθεσινής από κοινού συνάντησης του κ. Νίμιτς με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκοφσκι, τον πρωθυπουργό Βλάντο Μπούτσκοφσκι, την υπουργό Εξωτερικών Ίλινκα Μίτρεβα και τον πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον και εκπρόσωπος της χώρας στις συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκολα Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι, η ηγεσία της ΠΓΔΜ κατέθεσε επισήμως στον κ. Νίμιτς πρόταση για "διπλή ονομασία", όπως έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένα και συνοψίζεται στην χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" διεθνώς, και στην εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα, μόνο για την διμερή επικοινωνία χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθεί καμία άλλη λεπτομέρειες της πρότασης αυτής.

    Αναμονή της ελληνικής αντίδρασης

    "Στην συνάντηση έλαβα πρόταση, στην οποία περιέχεται η πάγια θέση της Κυβέρνησης της χώρας για εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, στην βάση της φόρμουλας της διπλής ονομασίας. Η πρόταση αυτή θα τεθεί υπόψη και της άλλης πλευράς (σ.σ. ελληνικής) και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία", ανέφερε ο κ. Νίμιτς μετά την συνάντηση.

    Η θέση των Σκοπίων για διπλή ονομασία, όπως επισήμως έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένα συνοψίζεται στην χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" διεθνώς, και στην εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα, μόνο για την διμερή επικοινωνία.

    Ο πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον και εκπρόσωπος της χώρας στις συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκολα Ντιμιτρόφ από την μεριά του, ανέφερε ότι, η ηγεσία της ΠΓΔΜ κατέθεσε στον κ. Νίμιτς πρόταση για "διπλή ονομασία", αλλά δεν θέλησε να γνωστοποιήσει λεπτομέρειες της πρότασης αυτής.

    "Αντιλαμβάνομαι το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις συνομιλίες σχετικά με το θέμα της ονομασίας, όμως, δεν μπορώ να αναφερθώ σε λεπτομέρειες της πρότασης, που καταθέσαμε σήμερα, διότι πρόκειται για μία πολύ ευαίσθητη διαδικασία, η οποία υποχρεώνει τις δύο πλευρές να είναι διακριτικές. Από εδώ και στο εξής, αναμένουμε την τοποθέτηση της Ελλάδας", σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης.

    Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο για την εξεύρεση λύσης στην διαφορά σχετικά με την ονομασία, σημειώνοντας ότι, "συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, μπορεί μόνο να δυσχεραίνει την όλη διαδικασία".

    Επίσης ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι, το ζήτημα της ονομασίας δεν προβλέπεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έως ότου αυτός δεν δώσει συγκεκριμένη ένδειξη.

    "Θεωρώ ότι δεν θα βοηθούσε σε τίποτε να υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα του ονόματος. Σκοπός είναι να βρεθεί μία ικανοποιητική και αξιοπρεπής λύση στο ζήτημα αυτό, η οποία θα αποτελέσει θετική ένδειξη για την περιοχή και όχι να βρεθεί μία λύση η οποία θα δημιουργούσε δυσκολίες. Αυτός είναι ο σκοπός των διαβουλεύσεων και θα δούμε τι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες", κατέληξε ο κ. Νίμιτς.

    Πρόσφατα πάντως ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, πρότεινε τα Σκόπια να φέρουν το όλο ζήτημα της ονομασίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να καταθέσουν πρόταση ψηφίσματος για χρησιμοποίηση του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ, διεθνώς. Ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι, μία τέτοια πρωτοβουλία στην ουσία θα σήμανε το τέλος των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ και θα δυσχέραινε την όλη διαδικασία.

    [05] Κόσμος

    Με μία ψήφο επιβίωσε η κυβέρνηση Μάρτιν

    20/5/2005 10:29:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με διαφορά μόλις μίας ψήφου ξεπέρασε η κυβέρνηση μειοψηφίας των Φιλελευθέρων, στον Καναδά, τον σκόπελο της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό, αποφεύγοντας έτσι την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός, Πολ Μάρτιν, του οποίου η εικόνα έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς, διασώθηκε όταν ένας ανεξάρτητος βουλευτής αποφάσισε την τελευταία στιγμή να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό που παρουσίασε η κυβέρνηση. Η απόφαση του βουλευτή Τσακ Τσάντμαν έδωσε στους Φιλελεύθερους και στους συμμάχους τους 152 ψήφους, ακριβώς όσες είχαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο φιλελεύθερος πρόεδρος του κοινοβουλίου έδωσε τη λύση, υπερψηφίζοντας ο ίδιος τον προϋπολογισμό.

    Δώδεκα χρόνια στην εξουσία

    Πάντως η επιβίωση της κυβέρνησης, έστω και με διαφορά μόλις μίας ψήφου, θεωρείται περίπου θαύμα, αφού μέχρι πριν από δύο μέρες, ο Πρωθυπουργός δεν φαινόταν πως θα εξασφάλιζε επαρκή υποστήριξη ώστε να αποτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησής του, ύστερα από 12 χρόνια στην εξουσία.

    [06] Κόσμος

    Αγνοούνται 65 στρατιώτες στις Άνδεις

    20/5/2005 8:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται στη Χιλή οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση 65 στρατιωτών, που παγιδεύτηκαν στις Άνδεις από ξαφνική και πυκνή χιονόπτωση. Το περασμένο 24ωρο, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανούς 50 στρατιώτες, όμως άλλοι πέντε βρέθηκαν νεκροί εξαιτίας του ψύχους. Τα συνεργεία προσπαθούν να φθάσουν σε μία δύσβατη περιοχή κοντά στο ηφαίστειο Αντούκο, στα σύνορα με την Αργεντινή, 600 χλμ ΝΑ του Σαντιάγο.

    Άσχημες καιρικές συνθήκες

    "Αυτοί που εντοπίσθηκαν βρίσκονται γενικά σε καλή κατάσταση. Φυσικά κάποιοι έχουν υποστεί τραύματα από την έκθεση στο ψύχος, αλλά κανένας δεν είναι σοβαρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα", δήλωσε ο συνταγματάρχης Κάρλος Μεζάνο, σε συνέντευξη Τύπου.

    Η διοίκηση του στρατού δεν μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με τους αγνοούμενους, αλλά εκφράζονται ελπίδες ότι βρίσκονται όλοι μαζί σε κάποιο σημείο, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα στην ξαφνική καταιγίδα.

    Εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης, είναι αδύνατο να προσεγγίσουν την περιοχή τα ελικόπτερα του στρατού.

    [07] Κόσμος

    Αρνείται σχετικό αίτημα του ΟΗΕ

    "Όχι" Καρίμοφ σε διεθνή έρευνα

    20/5/2005 7:34:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αντίθεσή του στο αίτημα για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τα βίαια επεισόδια στο ανατολικό τμήμα της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν. Νωρίτερα, η Λουίζ Αρμπούρ, ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάλεσε την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν να επιτρέψει τη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας όσον αφορά στις πληροφορίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στο Αντιτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών.

    Συγκεχυμένες οι πληροφορίες

    Η αρμοστής του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο Ισλάμ Καρίμοφ εξέφρασε την άποψη ότι μέτρα όπως η επίσκεψη διπλωματών και ξένων δημοσιογράφων στην πόλη Αντιτζάν είναι επαρκή.

    "Ελπίζω ότι ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν μπορεί να πειστεί ότι είναι προς το συμφέρον του λαού του και της διεθνούς κοινότητας να επιτρέψει μία αξιόπιστη διαδικασία έρευνας", πρόσθεσε η Λουίζ Αρμπούρ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που έλαβε ο Καρίμοφ δεν δίνουν απαντήσεις "στις συγκεχυμένες πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανακατέλαβαν το Κορασούφ

    [08] Μπάσκετ

    Στον τελικό Σπερς και Πίστονς

    20/5/2005 11:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στους τελικούς των play-off, της Ανατολής και της Δύσης κατάφεραν να προκριθούν Ντιτρόιτ Πίστονς και Σαν Αντόνιο Σπερς, αντίστοιχα. Οι δυο ομάδες στον 6ο ημιτελικό αγώνα πήραν τη τέταρτη νίκη και έχουν πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο στις Περιφέρειες τους. Στην Ιντιανάπολις, οι Πέισερς δεν κατάφεραν να νικήσουν τους περσινούς πρωταθλητές και ο 39χρονος Ρέτζι Μίλερ (πέτυχε 27 πόντους) αναγκάστηκε να επισπεύσει την σύνταξή του. Οι Πίστονς επικράτησαν με 88-79, με τον Ρίτσαρντ Χάμιλτον να πετυχαίνει 28 πόντους και τον Μπίλαπς να ακολουθεί με 23. Η ομάδα του Ντιτρόιτ αντιμετωπίζει στον τελικό το Μαϊάμι. Στο Σιάτλ, οι Σπερς πήραν τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα κόντρα στους Σούπερσόνικς με 98-96. Κορυφαίος από τη νικήτρια ομάδα ο Τιμ Ντάνκαν με 26 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ακολούθησαν οι Πάρκερ και Χόρι με 14, ο Τζινόμπιλι με 13 και ο Μοχάμεντ με 12. Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Φοίνιξ Ντάλας.

    Σκόρερ

    Ιντιάνα-Ντιτρόιτ 79-88

    Ιντιάνα: Μίλερ 27, Ο' Νιλ 22, Τζάκσον 6, Ντέιβις 4, Φόστερ 12, Τζόνσον 4, Φ. Τζόουνς 2, Τζ. Τζόουνς 2.

    Ντιτρόιτ: Χάμιλτον 28, Μπίλαπς 23, Πρινς 11, Ρ. Γουάλας 14, Μπ. Γουάλας 4, Αρόγιο 2, Χάντερ 2.

    Σιάτλ-Σαν Αντόνιο 96-98

    Σιάτλ: Αλεν 25, Ρίντνουρ 10, Ντάνιελς 22, Εβανς 4, Τζέιμς 10, Γουίλκινς 10, Κόλισον 8, Φόρτσον 5, Ποταπένκο 2.

    Σαν Αντόνιο: Πάρκερ 14, Τζινόμπιλι 13, Μπόουεν 9, Ντάνκαν 26, Μοχάμεντ 12, Χόρι 14, Μπάρι 5, Ούντριχ 5.

    [09] Πολιτισμός

    Από 21 έως 24 Μαΐου η 12η έκθεση "Art Athina"

    Η σύγχρονη Τέχνη πάει Αθήνα

    20/5/2005 10:27:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με 43 αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η έκθεση σύγχρονης Τέχνης "Αrt Αthina" κλείνει 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη χώρα μας και μας καλεί από 21 μέχρι 24 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Κηφισίας 39, Μαρούσι). Εκτός από την παρουσίαση των αντιπροσωπευτικών τάσεων της διεθνούς σύγχρονης τέχνης, η φετινή "Αrt Αthina" κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στους καλλιτέχνες της Καλιφόρνια, το έργο των οποίων βρίσκεται σε ελληνικές συλλογές, ενώ δεν λείπει το καθιερωμένο πια αφιέρωμα στη video art, με το project "Loud & Clear" του Bifrons Foundation. Παράλληλα, η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία για αγορές και δωρεές έργων τέχνης για τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ενώ στους χώρους της Helexpo θα λειτουργήσει, όπως κάθε χρόνο, το τμήμα των info booths, με ελληνικά και διεθνή έντυπα και εκδόσεις τέχνης, καθώς και ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο. Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά και αγγλικά), που παρουσιάζει τις αίθουσες τέχνης και τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν.

    Τα εγκαίνια της 12ης "Αrt Αthina" θα γίνουν την Παρασκευή 20 Μαΐου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο, 21 Μαΐου, μέχρι την Τρίτη, 24 Μαΐου. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση Δευτέρα και Τρίτη, από τις 15:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο, από τις 12:00 μέχρι τις 21:00. Η είσοδος στοιχίζει 9 ευρώ, είναι ελεύθερη για μαθητές και παιδιά, ενώ για καλλιτέχνες και φοιτητές κοστίζει 5 ευρώ.

    Σχετικά Links: Art Athina 2005


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 May 2005 - 8:50:51 UTC