Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εχθρός της γνώσης η TV
  • [02] "Πυρά" Παπανδρέου για την Οικονομία
  • [03] Νέα αντιπαράθεση για τον μέτοχο
  • [04] Εργασίες στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • [05] Στροφή 180 μοιρών ο Τζεράρντ
  • [06] Φορτισμένη πρώτη για τον ΟΦΗ
  • [07] Κόντρα για το στοίχημα στη Βουλή
  • [08] Πήρε Ηλιάδη ο ΠΑΟΚ
  • [09] Μια "ανάσα" από ΠΑΟ ο Σπανούλης
  • [10] Ο ΠΓΣ ανακοινώνει Μουλαμέροβιτς
  • [11] Πρώτη επιλογή ο Άρης για Κακιούζη
  • [12] Στόχος ο τελικός
  • [13] Υδατοσφαίριση: Απωθημένο ετών
  • [14] Εκδήλωση για τον Α. Παπανδρέου
  • [15] Προειδοποίηση Αθανασάκη στους "αντάρτες"
  • [16] Στον πυρετό του …Τζόκερ
  • [17] Τα βρίσκουν ΑΕΚ και Σερέντο
  • [18] Το βάρος στο γήπεδο, στον Λεβαδειακό

    [01] Υγεία

    Σύμφωνα με τρεις νέες μελέτες

    Εχθρός της γνώσης η TV

    6/7/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια νέα αρνητική επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά, μετά την παχυσαρκία και την επιθετική συμπεριφορά, επισημαίνουν τρεις νέες έρευνες. Σύμφωνα με τις μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης μειώνει την γνωστική ικανότητα των παιδιών, ιδιαίτερα στις ηλικίες των 3, 6 και 7 ετών, αλλά και συμβάλλει στις χαμηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις των εφήβων. Αντίθετα, ιδιαίτερα ευεργετική για τις σχολικές επιδόσεις φάνηκε πως ήταν η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, η ύπαρξη ενός κομπιούτερ με σύνδεση στο Διαδίκτυο είχε ως αποτέλεσμα καλύτερες βαθμολογίες στα τυποποιημένα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα παιδιά. Ωστόσο, οι τρεις μελέτες δεν διαχωρίζουν τα ψυχαγωγικά από τα εκπαιδευτικά τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ συνεργάτες του επιστημονικού εντύπου εξηγούν, ότι ένας πιθανός μηχανισμός που η τηλεόραση βλάπτει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις είναι η μείωση του χρόνου για διάβασμα, παιχνίδι και σχολικές εργασίες.

    "Κολλημένα" στην οθόνη

    Στην πρώτη έρευνα, που διεξήχθη από τον δρ. Ρόμπερτ Χάνκοξ του Πανεπιστημίου του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία, τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση περίπου 1.000 παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1972 και 1973. Οι επιστήμονες ζήτησαν πληροφορίες για τις ώρες τηλεθέασης από τους γονείς, αλλά και από τα ίδια τα παιδιά, όταν ήταν πέντε, επτά, εννιά, έντεκα, δεκατριών και δεκαπέντε ετών, ενώ τα ίδια άτομα εξετάστηκαν και στην ηλικία των 26.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά ή οι έφηβοι που παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση (πάνω από τρεις ώρες ημερησίως) έχουν λιγότερα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους θέση και τον δείκτη ευφυΐας, ενώ παράλληλα αυξάνονταν οι πιθανότητες εγκατάλειψης του σχολείου, χωρίς τα παιδιά να έχουν βασικές γνώσεις.

    Μάλιστα, οι επιπτώσεις φάνηκαν να είναι μεγαλύτερες στα παιδιά με μεσαίο δείκτη νοημοσύνης, πιθανόν διότι τα παιδιά με πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης δεν επηρεάζονται από την τηλεθέαση.

    Παρόμοιο ήταν και το αποτέλεσμα της δεύτερης έρευνας, του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Βαλτιμόρη. Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά ηλικίας οκτώ ετών με τηλεόραση στο δωμάτιό τους είχαν χειρότερες επιδόσεις στα σχολικά τεστ, συγκριτικά με συμμαθητές τους χωρίς τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο. "Τα παιδιά που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι, είχαν σταθερά τις χειρότερες βαθμολογίες στα τεστ", επεσήμανε η επικεφαλής της έρευνας, Ντίνα Μπορζεκόφσκι, υπογραμμίζοντας τα θετικά από την χρήση ενός κομπιούτερ.

    Χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις

    Κι αν η τηλεόραση αποδείχθηκε αρνητικός παράγοντας για την γνωστική ικανότητα των παιδιών ηλικίας κάτω των 3 και μεταξύ 6 και 7 ετών, φάνηκε να βοηθά τα παιδιά από 3 μέχρι 5 χρόνων.

    Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανέλυσαν την πορεία 1.800 παιδιών σε διάστημα 10ετίας και κατέληξαν, πως όσο περισσότερη τηλεόραση παρακολουθούσαν τα παιδιά πριν την ηλικία των τριών ετών, τόσο χειρότερη επίδοση είχαν στα μαθηματικά τεστ και την ανάγνωση, όταν ήταν έξι και επτά ετών.

    Ωστόσο, η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων στην ηλικιακή ομάδα των 3-5 ετών επέδρασε θετικά στην ανάγνωση και στην βραχυπρόθεσμη μνήμη.

    Όπως επεσήμαναν οι δρ. Φρέντερικ Ζίμμερμαν και Δημήτρης Χριστάκης, το "κλειδί" βρίσκεται στη διάρκεια και το είδος του προγράμματος, σε συνάρτηση με την ηλικία του παιδιού.

    Σίγουρα, τον πρώτο και πλέον δύσκολο ρόλο έχουν οι γονείς, που καλούνται να θέσουν τα όρια, τη στιγμή, όμως, που οι ίδιοι αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην μικρή οθόνη.

    Σχετικά Links: Archives of Pediatric and Adolescent Medicine

    [02] Πολιτική

    "Πυρά" Παπανδρέου για την Οικονομία

    6/7/2005 11:06:00 μμ

    Επίθεση στην Κυβέρνηση για την Οικονομία εξαπέλυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων Ξένων Πανεπιστημίων που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει σπαταλήσει όλα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας με τρόπο ανεύθυνο", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την δημοσιονομική απογραφή. Αναφερόμενος στο θέμα του βασικού μετόχου, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την θεσμοθέτηση κανόνων που θα είναι σεβαστοί από όλους και υποστήριξε, πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα είχαν ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλα προβλήματα σχετικά με το κύρος της χώρας και αστάθεια στην οικονομία και την απορρόφηση των κονδυλίων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Παράλληλα, επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την εξαγγελία του ότι θα περιορισθεί η σπατάλη στο Δημόσιο και εξέφρασε φόβο ότι σύντομα θα ληφθούν νέα φορολογικά μέτρα."Η Νέα Δημοκρατία ξαναφέρνει στο προσκήνιο την πελατειακή αντίληψη του παρελθόντος και συνέδεσε την αντίληψη αυτή με την εσωστρέφεια, η οποία χαρακτηρίζει τη σημερινή Κυβέρνηση", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    [03] Πολιτική

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου Αθανασάκη

    Νέα αντιπαράθεση για τον μέτοχο

    6/7/2005 9:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/7/2005 11:21:53 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε, για ακόμη μια φορά, το ζήτημα του βασικού μετόχου και, ιδίως, η απόφαση της Κυβέρνησης να αποσύρει και τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν της νέας επιστολής του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου. "Επικρατεί απίστευτος τραγέλαφος", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ανοίγοντας τον "χορό" της αντιπαράθεσης. Παράλληλα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της κατόρθωσε να μην υπάρχει σήμερα εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος και κατέληξε: "ξεκίνησε με μεγαλοστομίες και τυμπανοκρουσίες από τον Μπαϊρακτάρη και στη συνέχεια κάνει, συνέχεια, πίσω ολοταχώς". Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, που υποστήριξε πως "ο κ. Αθανασάκης σφυρίζει αδιάφορα στο ηχηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις κοινοτικές διατάξεις".

    Αναφερόμενος στη συζήτηση της Τετάρτης στο ΕΣΡ, κατά την οποία αποφασίστηκε να διακοπεί η έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας ή απορριπτικών πράξεων μέχρι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, o κ. Ρουσόπουλος τόνισε, πως αποδεικνύεται ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν σέβεται τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές.

    "Σήμερα, σε αντίθεση με το παρελθόν, η Κυβέρνηση και την πολιτική βούληση έχει και δεσμεύεται έναντι των πολιτών να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη διαπλοκή, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε: "γι αυτό συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος, λύση, δηλαδή, που και το Σύνταγμα θα σέβεται και τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες".

    "Τα ψέματα και οι κουτοπονηριές δεν αρκούν πια για να τον βγάλουν από το αδιέξοδο που και με δική του προσωπική ευθύνη έχει δημιουργηθεί", ανταπάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο κ. Αθανασάκης και τον παρέπεμψε στα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής της 2ας Ιουνίου 2005 για την αναστολή ισχύος του Νόμου ΠΑΣΟΚ και σε όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "μήπως και θυμηθεί όσα σήμερα παριστάνει ότι έχει ξεχάσει".

    [04] Κοινωνία

    Ενίσχυση αντικεραυνικού συστήματος προστασίας

    Εργασίες στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    6/7/2005 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Οι εργασίες ενίσχυσης του αντικεραυνικού συστήματος προστασίας της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, θα είναι η αιτία για την διακοπή της κυκλοφορίας, από την Παρασκευή 8 Ιουλίου εως την Τετάρτη 13 του ίδιου μήνα, για δέκα λεπτά κατά το χρονικό διάστημα από 6.30 έως τις 8.30 το πρωί.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η "ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε", αποφασίστηκε η προκαταρκτική φάση των εργασιών, καθώς περιλαμβάνει την τοποθέτηση ανοξείδωτων προστατευτικών μεταλλικών περιζωμάτων ως αγωγών, επιπλέον (ανοξείδωτων) καθοδικών γειώσεων και επιπρόσθετων αλεξικέραυνων. Να σημειωθεί ότι στις 27 Ιανουαρίου, είχε κοπεί ένα καλώδιο στήριξης, μετά από χτύπημα κεραυνού.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στροφή 180 μοιρών ο Τζεράρντ

    6/7/2005 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Όποιον και να ρώταγες την Τρίτη στη Βρετανία, για το σε ποια ομάδα θα καταλήξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Στίβεν Τζέραρντ, δεν θα απαντούσε με σιγουριά. Θα σου έλεγε όμως να στοιχηματίσεις για Ρεάλ, Τσέλσι ή για κάποιο σύλλογο που θα είχε λεφτά να τον αγοράσει. Σίγουρα πάντως θα σου έλεγαν να μην στοιχηματίσεις ότι θα παραμείνει στη Λίβερπουλ. Ευτυχώς δεν παίξαμε τα λεφτά μας, γιατί ο αρχηγός των "ρεντς", έκανε στροφή 180 μοιρών και από εκεί που δήλωνε ανένδοτος, να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, σήμερα ενημέρωσε τους διοικούντες, ότι επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα. Αιτία σύμφωνα με όσα δήλωσε το συναίσθημα. "Δεν μπορούσα να αφήσω τον σύλλογο που αγαπώ", τόνισε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Λίβερπουλ.

    Μάχη συναισθημάτων

    "Όλη τη μέρα χθες σκεφτόμουν την απόφασή μου και το τι ετοιμάζομαι να κάνω. Έκλεισα το τηλέφωνο και την τηλεόραση και τα ξαναπέρασα όλα από το μυαλό μου. Συνυπολόγισα όσα είχαν συμβεί, αλλά δεν μπορώ να φύγω από το σύλλογο. Αγαπώ πολύ τη Λίβερπουλ, είναι η ομάδα της καρδιάς μου", πρόσθεσε ο διεθνής μέσος.

    Τα νέα για την παραμονή του στο σύλλογο ανακοίνωσε πρώτος ο γενικός διευθυντής της ομάδας Ρικ Πάρι: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζεράρντ αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα. Ακόμα και όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα παραμείνει στο σύλλογο εγώ δεν τον πίστεψα" τόνισε

    Ο 25χρόνος μέσος ελπίζει τις επόμενες ημέρες να υπογράψει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, που θα φτάνουν τις 150.000 ευρώ την εβδομάδα, από 120.000 που παίρνει τώρα, σύμφωνα με τη προηγούμενη συμφωνία, που έχει κάνει με το σύλλογο και λήγει σε δυο χρόνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρελθόν ο Τζέραρντ από την Λίβερπουλ

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φορτισμένη πρώτη για τον ΟΦΗ

    6/7/2005 11:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς τον δικαιολογημένο Χατσαντριάν και τον αποφασισμένο, Νίκο Μαχλά πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ, σήμερα. Ο Χατζαντριάν είχε ειδοποιήσει πως θα επιστρέψει την Πέμπτη, ωστόσο η ρήξη στις σχέσεις διοίκηση και Μαχλά, συνεχίστηκε με την σημερινή απουσία του παίκτη, που έδειξε πως θα συνεχίσει να διατηρεί την στάση του απέναντι στον Φανούρη Βατσινά. Αυτό μάλλον ενίσχυσε και το κλίμα αποδοκιμασίων που δημιούργησαν περίπου 100 φίλοι της ομάδας, οι οποίο βρέθηκαν στην προπόνηση. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κατά της διοίκησης, της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Σπύρου Λιβαθηνού, ενώ φώναξαν και το γνωστό πλέον, "Μαχλά θεέ πάρε την ΠΑΕ". Ο Φανούρης Βουτσινάς συνομίλησε με μερίδα οπαδών για αρκετή ώρα και μόνο μετά από αυτό εκείνοι αποχώρησαν.

    Συγκινημένος ο Βλάχος

    Τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του ΟΦΗ, πάντως δεν γλίτωσε ούτε ο νέος προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Βλάχος που λίγο νωρίτερα είχε παρουσιαστεί επισήμως από την διοίκηση. Ο Βουτσινάς παρουσίασε τον Βλάχο τονίζοντας χαρακτηριστικά, " Είμαστε πολύ ευτυχείς που ξεκινάμε αυτή την περίοδο με ένα νέο καταξιωμένο προπονητή". Αφού τον κόσμησε λοιπόν με πολλά κοσμιτικά επίθετα και με διθυραμβικούς χαρακτηρισμούς τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Από την δική του πλευρά ο Βλάχος δήλωσε συγκινημένος και συμπλήρωσε, "Είναι μεγάλη μου χαρά που έχω την ευκαιρία να εργασθώ στον ΟΦΗ. Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες με ιστορία και μπορεί να καλύψει τα όνειρά μου. Είχα πει πριν από το τέλος της περυσινής περιόδου, ότι στόχος μου ήταν να εργασθώ στη νέα σεζόν σε μια μεγάλη ομάδα, που θα μπορεί να υλοποιήσει τα όνειρά μου. Είμαι ευτυχής που ήλθα στον ΟΦΗ".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κόντρα για το στοίχημα στη Βουλή

    6/7/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κόντρα μεταξύ, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είχαμε σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό. Εκκινώντας από το επιχείρημα ότι η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο παιγνίδι, προϋποθέτει αξιοπιστία στο Πρωτάθλημα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν τη σημερινή συζήτηση, προκειμένου να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τις σχέσεις του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ και τις διαδικασίες εισαγωγής των ομάδων στο "Στοίχημα". Κόντρα υπήρξε και για τη νομοθετική ρύθμιση που προσπάθησε να προωθήσει ο υφυπουργός Αθλητισμός, Γιώργος Ορφανός, υπέρ της σωτηρίας του ΠΑΣ Γιάννενα, που όμως απέσυρε μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, ότι η αποφυγή του άδικου υποβιβασμού της ομάδας στη Δ΄ Εθνική, μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς νομοθετική παρέμβαση. Ο κος Ορφανός, έκανε επίσης δεκτή την πρόταση του Α. Λοβέρδου, να αποκλείονται οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ της Γ΄ Εθνικής που "βουλιάζουν" οικονομικά, από το να συμμετέχουν επί μία δεκαετία σε οιοδήποτε αθλητικό σωματείο.

    Υψηλοί τόνοι

    Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στην βουλή, όταν κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, βουλευτές της αντιπολίτευσης έβαλαν κατά της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού, για την απόφασή τους να εισάγουν αγώνες με ελληνικές ομάδες στο κουπόνι για το στοίχημα. Στη συζήτηση τέθηκε θέμα αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους κ. Λοβέρδο, Κοσμίδη, Φλωρίδη και Λιάννη να προβαίνουν σε σκληρές δηλώσεις.

    "Εξυγίανση δεν μπορεί να γίνει όσο επιτρέπεται να παίζουν τους παράγοντες στον αθλητισμό, άνθρωποι με ποικίλες καταδίκες, ή μέσω αχυρανθρώπων - όσο επιτρέπεται η εισβολή χούλιγκαν στους αθλητικούς χώρους" παρατήρησε ο Σωκράτης Κοσμίδης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε: "Πόσες ομάδες μπορούν να μπουν στο «Στοίχημα» χωρίς πρόβλημα αξιοπιστίας; Καθάρισε το Πρωτάθλημα επειδή γίνατε κυβέρνηση;".

    "Τις ομάδες αναλαμβάνουν εκείνοι που διώκονται για κακουργήματα. Τέσσερα δις υπεξαίρεσε μια οικογένεια που εγώ παρέπεμψα στον εισαγγελέα αφού έστειλα το ΣΔΟΕ - και αναλαμβάνουν και πάλι" κατήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε: "Στο "Στοίχημα", αναλαμβάνει το κράτος να πληρώνει τη διαχείριση κινδύνου που πλήρωνε η "Ιντραλότ". Δεν ήταν τυχαίο που ο πρόεδρος της "Ιντραλότ" επαίνεσε πρόσφατα προσωπικά τον κο Καραμανλή».

    "Τώρα θα είναι πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα, που επέστρεψε ο Μάκαρος, που η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά μετετράπη σε παράγκα; Ποιος λείπει;" αναρωτήθηκε και ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος άφησε και υπαινιγμούς περί χαρίσματος των χρεών "στο νέο μέτοχο της ΠΑΣ Γιάννενα".

    "Ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν έχει μετόχους. Είναι Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών", απάντησε ο Γ. Ορφανός, ενώ σε σχέση με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, ο υφυπουργός Αθλητισμού επικαλέστηκε τις τιμωρίες που επεβλήθησαν πέρυσι για επεισόδια σε 18 παιγνίδια, τονίζοντας ότι "αυτό είναι στοιχείο αξιοπιστίας - επιβεβαιώνεται ότι άξιζε τον κόπο η μάχη που δόθηκε, ώστε να μπουν οι τακτικοί δικαστές στα πειθαρχικά δικαιοδοτικά όργανα".

    Στο ίδιο πλαίσιο, αλλά και σε σχέση με το ζήτημα της βίας στα γήπεδα (το οποίο πραγματεύεται το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου), ο κος Ορφανός τόνισε ότι οι φίλαθλοι φέτος υπήρξαν διπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι και η παρουσία της αστυνομίας αισθητά μειωμένη.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν τα κόμματα της Αριστεράς, στη διαδικασία μετατροπής των ΠΑΕ σε ΤΑΠ, με το Νίκο Γκατζή (ΚΚΕ) να υποστηρίζει ότι "αυτό που γίνεται σήμερα θα το χρησιμοποιήσουν αρκετοί κομπιναδόροι - θα υποβιβάζουν ακόμα και ομάδες Α εθνικής κατηγορίας (...) Μια ΠΑΕ, με την μετατροπή της σε ΤΑΠ, θα έχει το δικαίωμα να μην πληρώνει τα χρέη της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία".

    "Μπορούσαν και πριν οι ομάδες να γίνουν ΤΑΠ, αλλά δεν απαλλάσσονταν από τις οικονομικές στους υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους, το Δημόσιο, τους ποδοσφαιριστές - παρατήρησε και η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΣΥΝ). Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για μια βιομηχανία μετατροπής σε ΤΑΠ - για κάθε αεριτζή να παίζει για κάποια χρόνια και να αποκομίζει μεγάλα οφέλη".

    Επί των παρατηρήσεων αυτών, ο κος Ορφανός, ανέφερε ότι με το κατατιθέμενο νομοσχέδιο, "όταν υποβιβάζεται κάποιος από τη Β΄ στη Γ΄ Εθνική, αν δεν πληρώσει τα χρήματά του πάει στη Δ΄ κατηγορία στο χρόνο αυτής της διαδικασίας. Τώρα, όλο αυτό το σενάριο ότι θα ωφεληθούν κάποιοι, τελειώνει".

    Κατά τα άλλα, "στα οικονομικά, έχει μπει μια τάξη, μια πορεία. Εφ΄ όσον συνεχιστεί, φιλοδοξούμε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα, με δεδομένο ότι στη ρύθμιση του Ν.3262, δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέων χρεών. Τώρα που θα ελεγχθούν τα πιστοποιητικά μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δεν γίνονται αποδεκτά καινούργια χρέη, εκτός αν έχουν διακανονιστεί με νόμο ο οποίος υπάρχει και πληρώνονται οι δόσεις κανονικά. Αν χρωστούν σε αθλητές και έχουν τελεσιδικήσει τα χρέη αυτά υπέρ τους, τότε ισχύει ο υποβιβασμός στη Δ΄ Εθνική. Ό,τι είχαμε πει πέρυσι, έχει εφαρμοστεί στο ακέραιο - ούτε μια κεραία λιγότερη", ανέφερε ο κος Ορφανός.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Ηλιάδη ο ΠΑΟΚ

    6/7/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά την εξέταση των εγγυήσεων που έδωσε ο ΠΑΟΚ από τον πρόεδορ της Καλαμαριάς, Ηλία Δαμήλο και τον νομικό του εκπρόσωπο, αποφάσισαν την παραχώρηση του Στέλιου Ηλιάδη στην ομάδα της "τούμπας". Η μεταγραφή αναμένεται να στοιχίσει περίπου 300.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν στην συμφωνία υπάρξουν και έμψυχα ανταλλάγματα από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιό του ο Ηλιάδης θα το υπογράψει πιθανότατα αύριο και ενδεχομένως αύριο κιόλας μεταβεί στα 3-5 Πηγάδια όπου οι νέοι συμπαίκτες του έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Εκεί οι ασκήσεις φυσικής κατάστασης είναι το κύριο αντικείμενο των παικτών όπως είναι φυσικό, ενώ το εξαντλητικό καθημερινό πρόγραμμα έχει θέσει εκτός του Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

    [09] Μπάσκετ

    Μια "ανάσα" από ΠΑΟ ο Σπανούλης

    6/7/2005 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ολοκληρώνεται το παζλ των μεταγραφών στον Παναθηναϊκό μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει στα χέρια του πρόταση για τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 400.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και όπως όλα δείχνουν η απάντησή του στον πρωταθλητή Ελλάδας θα είναι θετική. Οι "πράσινοι" περιμένουν από ημέρα σε ημέρα και την τελική απάντηση του Μάικ Μπατίστ , στην πρόταση που του έχουν κάνει, για ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στις τάξεις των «πρασίνων» πριν ακόμη αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως προς τη διάρκεια της συνεργασίας και το οικονομικό. Η ΚΑΕ πρότεινε συμβόλαιο δύο χρόνων στον Μπατίστ, αλλά όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους για έναν μόνο χρόνο. Τέλος, ο Παναθηναϊκός διαψεύδει συμφωνία με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, αλλά πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να διαπραγματεύονται την επιστροφή του αγαπημένου παίκτη των φιλάθλων των "πρασίνων".

    [10] Μπάσκετ

    Ο ΠΓΣ ανακοινώνει Μουλαμέροβιτς

    6/7/2005 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άμεσες μεταγραφικές εξελίξεις αναμένονται στον Πανελλήνιο τις επόμενες ώρες. Ο σύλλογος της Κυψέλης μπορεί ακόμα και σήμερα το βράδυ να ανακοινώσει την απόκτηση του πρωην πλει μέικερ του ΠΑΟΚ, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, καθώς ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Φραγκής Δανιηλίδης, θα συναντηθεί απόψε με τον εκπρόσωπο του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, προκειμένου να καταλήξουν στους όρους του συμβολαίου του. Το μόνο που χωρίζει τον "Μούλα" από τον Πανελλήνιο είναι οι τελικές υπογραφές. Μόλις τελειώσει και επίσημα η συμφωνία με τον Μουλαομέροβιτς, θα τεθεί επί τάπητος η περίπτωση του Νίκου Παπανικολόπουλου που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

    [11] Μπάσκετ

    Πρώτη επιλογή ο Άρης για Κακιούζη

    6/7/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην επιλογή των Ελλήνων παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό να μην επιστρέφουν στην Ελλάδα, τοποθέτησε ο Μιχάλης Κακιούζης την απόρριψη της πρότασης που δέχθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας πρώην φόργουορντ της Σιένα, τόνισε πως η άρνησή του δεν είχε να κάνει με την αδυναμία των "ερυθρολεύκων" να προσελκύσουν ένα μεγάλο όνομα, αλλά με το ότι οι συνθήκες στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι ώριμες για την επιστροφή των καλών παικτών από τα καλά ξένα πρωταθλήματα. Ο Κακιούζης μίλησε και για την αποχώρησή του από την Σιένα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, "Δεν έχει σπάσει τίποτα. Τελείωσε το συμβόλαιό μου και αυτό είναι όλο. Είμαι ανοικτός, όμως, για να γυρίσω στη Σιένα. Αγαπώ την πόλη, την ομάδα και τον κόσμο και δεν θέλω να το επαναλαμβάνω συνέχεια. Έχω δείξει ότι δεν είναι απλά λόγια όσα λέω. Αν γίνει πρόταση που να με ικανοποιεί οικονομικά γυρίζω στη Σιένα χωρίς δεύτερη κουβέντα".

    Επιστροφή στην πατρίδα

    Πάντως ο Κακιούζης δεν απορρίπτει κάποτε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όχι όμως τώρα, αφού δήλωσε πως προς το παρόν δεν το σκέφτεται. "Δεν ξέρω γιατί, αλλά τον τελευταίο μήνα κυκλοφόρησε ευρέως ότι θέλω να γυρίσω. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδειξε ενδιαφέρον για μένα δεν σημαίνει πως εγώ είπα ποτέ ότι θα γυρίσω στην Ελλάδα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν το σκέφτομαι. Δεν σημαίνει ότι το απορρίπτω, απλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Για να είμαι ειλικρινής, έγιναν κάποιες προσπάθειες από τον Ολυμπιακό, αλλά είμαστε πολύ μακριά. Φυσικά το κριτήριο δεν θα είναι τα χρήματα. Πρώτα απ όλα θα μετρήσει, το ποιες φιλοδοξίες θα μου προσφέρει αυτή η ομάδα. Ποτέ δεν ήταν βασικό κριτήριο τα λεφτά. Παίζει σίγουρα ρόλο, αλλά αν θυμάστε, κάποτε πλήρωσα κιόλας την ΑΕΚ από την τσέπη μου για να φύγω".

    Το κεφάλαιο Άρης

    Τέλος ο Κακιούζης αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη πρόταση που είχε από τον Άρη, ενώ δε δίστασε να προβεί και σε αποκαλύψεις... "Όχι, φέτος δεν είχα πρόταση από τον Άρη. Μου δίνεις, όμως, την ευκαιρία να ξαναμιλήσω για τον κόσμο του Άρη. Με τέτοια αγάπη που μου δείχνει πρέπει να σου πω, ότι αν γύριζα στην Ελλάδα θα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μόνο και μόνο για τον κόσμο. Ούτε από τους ΑΕΚτζήδες με τους οποίους θεωρητικά είμαστε πιο κοντά λόγω κοινών αισθημάτων, δεν έχω λάβει τέτοια e-mail και μηνύματα λατρείας. Είναι για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Θα πήγαινα στον Άρη μόνο και μόνο για τον λαό του".

    [12] Στόχος ο τελικός

    6/7/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται το τελικό στάδιο της προετοιμασίας των κολυμβητών και κολυμβητριών της εθνικής, η οποία θα ταξιδέψει στο Μόντρεαλ προκειμένου να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος θα λάβει μέρος στα 200μ πεταλούδα και στα 400μ μικτή ατομική. Ο αθλητής του ΓΣ Περιστερίου θα μεταβεί στον Καναδά με πολλές ελπίδες για μια καλή εμφάνιση και τονίζει ότι στόχος του είναι η πρόκριση στον τελικό.

    "θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι"

    "Απομένει περίπου μία εβδομάδα προετοιμασίας, πριν από τη συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Προσπαθούμε μέσω της προπόνησης να ρυθμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μία πολύ καλή παρουσία στους αγώνες", δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής και συνέχισε:

    "Τα μηνύματα από τους Μεσογειακούς Αγώνες ήταν αρκετά ικανοποιητικά, όμως δεν έχουν καμία σχέση οι αγώνες που έγιναν στην Αλμερία με αυτούς που θα γίνουν στον Καναδά. Εκεί, φαβορί ήταν οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και ο Τυνήσιος ο Μελούλι, όμως τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα υπάρχουν πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι το σίγουρο είναι ότι θα θέλουν να διατηρήσουν τους τίτλους τους και προκειμένου να το επιτύχουν θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στόχος μου είναι αρχικά η είσοδος μου στον τελικό, κάτι το οποίοι θα είναι σπουδαία επιτυχία και από εκεί και πέρα, όλα είναι θέμα συγκυριών. Ως ελληνική αποστολή, γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον Καναδά, ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας και θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για το πιο θετικό αποτέλεσμα".

    [13] Υδατοσφαίριση: Απωθημένο ετών

    6/7/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εδώ και τέσσερα χρόνια, έμεινε απραγματοποίητο το όνειρο να αγωνιστούν, ο Έλληνας πολίστας και ο Ισπανός ντράιβερ. Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, τους κυνηγούσαν ο (Ισπανός μάνατζερ) Μανουέλ Εστιάρτε και ο (Κροάτης προπονητής) Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, για λογαριασμό της ιταλικής Πεσκάρα. Τελικά, ο Γκαμπριέλ Ερνάντεθ ενέδωσε στον πειρασμό, αλλά ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου αντιστάθηκε σθεναρώς... Τώρα, αρχίζει να γίνεται ο ίδιος ο δρόμος και ο Έλληνας παίκτης ελπίζει πως θα καταλήξουν στο ίδιο μονοπάτι, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

    Ο δρόμος δείχνει Πειραιά

    Μέσω Τορόντο, μπορεί να γίνει αυτό. Πώς θα συμβεί αυτό, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήδη ενέταξε στο δυναμικό του ως ξένο παίκτη τον Σέρβο φουνταριστό Σλόμπονταν Νίκιτς; Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δηλώσει δημοσίως την πρόθεσή τους να αποκτήσουν κοινοτικό παίκτη και ο γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου του 1975 Καταλανός ντράιβερ μοιάζει με την ιδανική λύση, εξ ου και το «ψηστήρι» στο οποίο επιδίδεται ο Χατζηθεοδώρου.

    Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι σαν προπονητής και πρόεδρος, αφού μίλησε με τον παίκτη, προς τον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ο οποίος κατά την περίοδο 2004-05 αντιμετώπισε τους πρωταθλητές Ελλάδος, ως παίκτης της γερμανικής Σπαντάου και είναι έτοιμος να δηλώσει και το ποσό που θα χρειστεί για να δαπανηθεί η ομάδα του Πειραιά για να τον αποκτήσει.

    «Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος και συζητώ οποιαδήποτε πρόταση. Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ασφαλώς με τιμά, αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Πάντως, το ενδεχόμενο να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου μακρινό...» επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ο πρώην παίκτης της Καταλούνια, της Σαμαπντέλ, της Ρεάλ Κανόε, της Μπαρτσελόνα, της Μπαρτσελονέτα και της Σπαντάου. «Αυτό που τον απασχολεί είναι ότι η κοπέλα με την οποία συζεί είναι έγκυος, αλλά θα του βρούμε και τον καλύτερο μαιευτήρα» δήλωσε αστειευόμενος ο Χατζηθεοδώρου, εκτιμώντας ότι «ο Γκάμπι βλέπει με πολύ καλο μάτι την περίπτωση του Ολυμπιακού».

    Ο Ερνάντεθ, ένας χαρισματικός σουτέρ και σκόρερ, αγωνίζεται στη θέση «4» της αριστερής πλευράς και αποτελεί έναν από τους καλύτερους πολίστες παγκοσμίως. Ο «μικρός Εστιάρτε», όπως τον αποκαλούν, υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2001 στη Φουκουόκα, όπου σημείωσε τρία από τα τέσσερα γκολ των «Φούριας Ρόχας» και τους οδήγησε στη νίκη επί της Γιουγκοσλαβίας με 4-2 και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ηταν απών από τα δύο προηγούμενα ισπανικά έπη (τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ), ενώ συμπλήρωσε ήδη 12 χρόνια θητείας στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Στο παλμαρέ του, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στη Φουκουόκα, συμπεριλαμβάνονται επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο

    Πρωτάθλημα της Ρώμης (1994) και στο World League της Πάτρας (2002) και το χάλκινο μετάλλιο στο FINA Cup του Σίδνεϊ (1999). Επίσης, κατέλαβε την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, την πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 και την έκτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    [14] Πολιτική

    Με αφορμή τα 9 χρόνια από τον θάνατό του

    Εκδήλωση για τον Α. Παπανδρέου

    6/7/2005 11:25:00 μμ

    Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, της οικογένειας του ιδρυτή του κόμματος, φίλων και συνεργατών του, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Ίδρυμα "Γεώργιος Παπανδρέου" εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την συμπλήρωση εννέα χρόνων από τον θάνατό του. " Ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε με το μέλλον. Χρέος του Κινήματός μας είναι, τιμώντας τις παραδόσεις μας, να δώσουμε στόχο και όραμα στον ελληνικό λαό", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που αναφέρθηκε στη σύλληψη του πατέρα του από τη δικτατορία το 1967, αλλά και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του εξόριστη στο εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο με προσωπικές στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφετηρία την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Αμερική, το 1953, σε σκηνοθεσία του Νίκου Πιλάβιου και με τίτλο "1953 - 1967: Η επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα".

    [15] Πολιτική

    Παρέμβαση για τις δημόσιες διαφοροποιήσεις

    Προειδοποίηση Αθανασάκη στους "αντάρτες"

    6/7/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αναταραχή φαίνεται πως προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις στελεχών, που διαφοροποιούν την θέση τους από την επίσημη γραμμή του κόμματος και τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση. "Όποιο στέλεχος έχει συγκεκριμένες προτάσεις, να τις καταθέσει στον πρόεδρο του Κινήματος, στο Πολιτικό Συμβούλιο ή στα όργανα στα οποία μετέχει, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Σταύρου Μπένου και του Χρίστου Βερελή. Την Τετάρτη, ο κ. Μπένος χαρακτήρισε γενναία την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει το ασφαλιστικό και το εργασιακό, ενώ ο κ. Βερελής, σε συνέντευξή του, υποστήριξε πως "με το σύνθημα Γιώργο άλλαξέ τα όλα, χάσαμε πολύτιμο χρόνο". Ο κ. Αθανασάκης υπενθύμισε την αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου ότι "τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ρόλο δημοσιογράφου ρεπόρτερ ή σχολιαστή", προσθέτοντας πως "όταν δίνεται η εντύπωση ή όταν μπορεί να δοθεί η εντύπωση ότι η πολυφωνία οδηγεί μάλλον σε περισσότερο θόρυβο ή γίνεται για την πρόκληση θορύβου ή προβολής, δεν είναι ούτε επιθυμητή, ούτε απαραίτητη". Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στο μέλλον δεν θα αγνοηθεί παρόμοια συμπεριφορά, εφόσον συνεχιστεί, ενώ, ερωτηθείς ποιά θα είναι η αντιμετώπιση, απάντησε "προτρέχετε".

    [16] Κοινωνία

    Μοιράζει την Πέμπτη 7 εκατομμύρια ευρώ

    Στον πυρετό του Τζόκερ

    6/7/2005 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Κι αν σου κάτσει&#894;" φαίνεται πως αναρωτιούνται χιλιάδες Έλληνες, που σπεύδουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για να συμπληρώσουν ένα ή και περισσότερα δελτία του Τζοκερ, το οποίο μοιράζει την Πέμπτη επτά εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από δέκα συνεχή τζακ ποτ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΑΠ, τέσσερις στους δέκα είναι συστηματικοί παίκτες του Τζόκερ, ενώ οι επίδοξοι νικητές προέρχονται κυρίως από την κατώτερη και μέση οικονομική τάξη. Το 57% είναι άνδρες και το 43% γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 44 ετών, που ελπίζουν να μαντέψουν σωστά τους 5+1 "μαγικούς" αριθμούς. Σημειώνεται, πως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα τζακ ποτ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού, που τον Νοέμβριο του 2004 μοίρασε 11 εκατομμύρια ευρώ.

    Σχετικά Links: ΟΠΑΠ

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τα βρίσκουν ΑΕΚ και Σερέντο

    6/7/2005 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Στέφανο Σορεντίνο. Ο τερματοφύλακας της Τορίνο ήρθε για να συζητήσει με τη διοίκηση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ και, αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ένωση. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής θα έρθει ως δανεικός στην ΑΕΚ, για ένα χρόνο με την Ένωση να έχει δικαίωμα αν μείνει ικανοποιημένη από την απόδοσή του να μπορεί να τον αγοράσει του χρόνου το καλοκαίρι. Η ΑΕΚ, προσπαθεί να βρει λύση από την Ιταλία και για την θέση του κεντρικού αμυντικού, με τα ονόματα των Μπρούνο Τσιρίλο και Λούκα Μετζάνο, να βρίσκονται πρώτα στη λίστα του Ίλια Ίβιτς. Ο Τσιρίλο είναι 28 ετών και αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Σιένα, ως δανεικός από τη Λέτσε. Ο Μετζάνο είναι επίσης 28 ετών, και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Τορίνο.

    Παραίτηση Κιντή

    Η απόκτηση του Τσιρίλο που πέρυσι είχε έρθει στην Αθήνα ως μέλος της ιταλικής Ολυμπιακής ομάδας, θεωρείται δύσκολη, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Λέτσε και θα πρέπει να καταβληθεί ένα σεβαστό ποσό.

    Ο Μετζάνο είναι πιο εφικτός στόχος οικονομικά, αλλά και πάλι ίσως να μην ευοδωθεί και δεύτερη μετακίνηση παίκτη από την Τορίνο στην ΑΕΚ. Πληροφορίες από τα ιταλικά ΜΜΕ πάντως, κάνουν λόγο για συμφωνία με την ΑΕΚ, για τριετές συμβόλαιο!

    Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση που υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ υο Γιώργος Κιντής.

    Ο εμπνευστής της υπαγωγής της Ένωσης στο άρθρο 44, χάρη στην οποία ο "Δικέφαλος" μπόρεσε να ορθοποδήσει οικονομικά, φέρεται θιγμένος από τα συνεχή αρνητικά σχόλια του ελληνικού τύπου προς το πρόσωπό του.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το βάρος στο γήπεδο, στον Λεβαδειακό

    6/7/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε μακέτα θα γνωρίσουμε αύριο στις 12 το μεσημέρι το νέο γήπεδο του Λεβαδειακού, καθώς η προγραμματισμένη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την νέα περίοδο. Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα είναι 10.000 θέσεων και το σκεπαστό κομμάτι θα καλύπτει τις 6.000, ενώ θα υπάρχουν κερκίδες VVIP, VIP και Executive. Σήμερα ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία θα διατίθενται και με ευκολίες μέσω πιστωτικών καρτών και αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοχοι θα έχουν κάποια σημαντικά προνόμια, όπως εκπτώσεις στην μπουτίκ της ομάδας αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις τόσο την πόλης όσο και της ευρύτερης περιφέρειας (Χαλκίδα, Αράχωβα, Κομμένα Βούρλα κ.α.). Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Εισιτήρια V.V.Ι.Ρ.: 1.000 ευρώ, Εισιτήρια V.Ι.Ρ.: 600 ευρώ, Εισιτήρια EXECUTIVE: 500 ευρώ. Υπάρχουν ακόμη διαρκείας των 400 και 300 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια του συνδέσμου, καθώς και τα φοιτητικά, μαθητικά και πολυτέκνων είναι των 200 ευρώ.

    Προσοχή στις συνθήκες εργασίας

    Στο μεταξύ το θέμα του γηπέδου όπως είναι φυσικό απασχολεί όλους στην ομάδα και ο Τάκης Λεμονής δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, δείχνοντας μάλιστα με δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" πως δίνει μεγάλη σημασία στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργάζεται με τους παίκτες του. "Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ανακατασκευή του γηπέδου μας, αλλά και νέων μικρών γηπέδων, καθώς και η δημιουργία δεύτερης ομάδας", τόνισε ο Τάκης λεμονής και σμυπλήρωσε, "Με ενδιαφέρει η ενίσχυση του Λεβαδειακού, όμως περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες με τις οποίες θα δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές". Ο νέος τεχνικός του Λεβαδειακού δεν μίλησε για τις μεταγραφές της ομάδας, αλλά για το όριο ηλικίας που δείχνει να είναι αρκετά ψηλό στην ομάδα της Λιβαδειάς, τόνισε, "Το σημαντικότερο σε μια ομάδα είναι η χημεία ανάμεσα στους παίκτες της και όχι η ηλικία τους. Υπάρχουν παίκτες που, αν και βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία, έχουν πολύ καλή νοοτροπία και το αντίθετο. Πρέπει να ξέρεις για ποιον ακριβώς λόγο φέρνεις έναν παίκτη και αυτοί που έρχονται δεν πρέπει να σκέφτονται μόνο τα οικονομικά, αλλά να έχουν και κίνητρο".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 July 2005 - 20:53:06 UTC