Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 31 χρόνια Δημοκρατία
  • [02] Νέο μακελειό στο Ιράκ
  • [03] Πυρκαγιές στο Λασίθι
  • [04] Νιγηρία: Πτώση λεωφορείου σε ποταμό
  • [05] "Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία"
  • [06] Προκρίθηκαν και οι γυναίκες
  • [07] Εκτός τελικού Μαγγανάς και Γιαννιώτης
  • [08] "Τεχνολογία και Επενδύσεις στην Ελλάδα"

    [01] Πολιτική

    Επετειακές ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων

    31 χρόνια Δημοκρατία

    24/7/2005 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τριανταένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα παραθέσει το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο την καθιερωμένη δεξίωση για την ημέρα αυτή. Φέτος έχουν προσκληθεί για να παραστούν στη δεξίωση εκατοντάδες αντιστασιακοί, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και εργάτες. Μηνύματα για την σημερινή μέρα εξέδωσαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ. "Η διαδρομή της δημοκρατίας στην Ελλάδα υπήρξε πολύ θετική αν αναλογιστούμε σε τι κατάσταση ήταν το ελληνικό πολίτευμα το 1975 και σε τι σημείο βρίσκεται σήμερα", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Η κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη επεσήμανε ότι η δημοκρατία είναι κάτι δυναμικό πράγμα που δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

    [02] Ιράκ

    Χωρίς τέλος οι αιματηρές επιθέσεις

    Νέο μακελειό στο Ιράκ

    24/7/2005 3:27:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν, από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα το μεσημέρι της Κυριακής, νοτιοανατολικά της Βαγδάτης. Η επίθεση σημειώθηκε στο προάστιο Αλ-Μαχτάλ και είχε στόχο το αστυνομικό φυλάκιο του Αλ-Ρασάντ, αναφέρουν πηγές του ιρακινού Υπουργείου Εσωτερικών. Ολοσχερώς καταστράφηκαν 22 αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί σταθμευμένα, ενώ και τα γύρω κτίρια υπέστησαν αρκετές ζημιές. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται αρκετοί αστυνομικοί και πολίτες. Νωρίτερα, σε διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ το πρωί της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους τρείς άνθρωποι εκ των οποίων οι δύο ήταν αστυνομικοί. Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε από βόμβα που έπεσε σε αστυνομική σχολή που βρίσκεται στην ιρακινή πρωτεύουσα, ένας άλλος δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από άγνωστους οπλοφόρους και ένα κοριτσάκι μόλις έξι χρόνων έχασε τη ζωή του και έξι πολίτες τραυματίστηκαν από εκρηκτικά που περιέχονταν σε ένα μικρό φορτηγό που εξερράγη.

    [03] Κοινωνία

    Δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές

    Πυρκαγιές στο Λασίθι

    24/7/2005 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2005 5:01:32 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι δύο πυρκαγιές στο νομό Λασιθίου. Οι φωτιές σημειώθηκαν στις περιοχές Δράση και Ζένια δημοτικά διαμερίσματα του Αγίου Νικολάου. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβεστικές μονάδες και ελικόπτερα. Δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές. Αναμένεται ανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

    [04] Κόσμος

    56 νεκροί

    Νιγηρία: Πτώση λεωφορείου σε ποταμό

    24/7/2005 6:08:00 μμ

    Πενήντα έξι επιβάτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κοντά στο Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε και έπεσε σε ποταμό, δήλωσαν υπεύθυνοι της ασφάλειας των δρόμων και μάρτυρες. Ένας υπεύθυνος της ασφάλειας των δρόμων στο Κάνο, ο Χαμέντ Ιμπραχίμ, δήλωσε στον τόπο του δυστυχήματος ότι μόνον έξι επιβάτες κατέστη δυνατό να διασωθούν, οι οποίοι φέρουν σοβαρά τραύματα και νοσηλεύονται στο Κάνο.

    [05] Μ. Ανατολή

    "Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία"

    24/7/2005 3:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει Ισραήλ και Παλαιστίνη, στο συντονισμό για την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, που θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου, δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα. Την ελευθερία κίνησης στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ της Γάζας και του έξω κόσμου και την ασφάλεια, μελετούν τα δυο μέρη, διευκρίνισε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι "πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε καλές λύσεις σε πολλά από τα θέματα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε και σε συμφωνία". Νωρίτερα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ανέφερε ότι μετά από την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, οι ΗΠΑ επιθυμούν να διαβεβαιώσουν ότι το έδαφος αυτό θα είναι ελεύθερο και θα έχει πρόσβαση στη Δυτική Όχθη. Η Κοντολίζα Ράις το μεσημέρι του Σαββάτου είχε συνομιλίες με την παλαιστινιακή ηγεσία, με θέμα το ζήτημα της ισραηλινής αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας. Στη συνέχεια συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρωθυπουργό Αχμάντ Κορέι και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

    Ακόμη, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη θέση τους να σταματήσει κάθε ισραηλινή "εποικιστική δραστηριότητα". "Όταν οι Ισραηλινοί αποχωρήσουν από τη Γάζα, το έδαφός της δεν θα περικυκλωθεί και δεν θα απομονωθεί, ώστε να παραμείνουν οι Παλαιστίνιοι έγκλειστοι", δήλωσε η κ. Ράις. Ωστόσο η ίδια επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά ώστε να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες όσον αφορά τη συνεργασία για την ισραηλινή αποχώρηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Ραμάλα η Κοντολίζα Ράις

    [06] Προκρίθηκαν και οι γυναίκες

    24/7/2005 4:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με εκπληκτική άνοδο στον ρυθμό της και την απόδοσή της, η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Ολλανδίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του τουρνουά υδατοσφαίρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τον αγώνα αφού στα δύο πρώτα επτάλεπτα δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως στο τρίτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έκανε ένα 3-0 και πήρε την διαφορά που αναζητούσε για να φτάσει στο τελικό 7-4.

    Τα επτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-0, 1-1

    ΕΛΛΑΔΑ: Κοζομπόλη 2, Μωραϊτίδου 2, Λιόση 1, Καραγιάννη 1, Ρουμπέση 1

    ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Ντε Χαμ 2, Φαν Ντε Σλουτ 1, Κλάιν 1

    Υπερηφάνεια

    Ενθουσιασμός και περηφάνια ήταν τα συναισθήματα που επικρατούν στην ελληνική ομογένεια του Μόντρεαλ μετά τη χθεσινή νίκη της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών επί της Ολλανδίας, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για ένα αίσιο αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα υγρού στίβου του Μόντρεαλ. Ο προπονητής Κούλης Ιωσηφίδης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ δήλωσε συγκρατημένη αισιοδοξία: "Η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες αρκεί να βρει τον καλό της εαυτό. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες και τις υπολογίζουμε, αλλά σ' αυτό το πρωτάθλημα δεν φοβάμαι καμιά ομάδα παρά μόνο τον κακό μας εαυτό", σημείωσε σιβυλλικά ο Έλληνας προπονητής. Υπογράμμισε ότι δεν έχει δει πιο πρόχειρο αθλητικό γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι δράμα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τους περυσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας". Οι Έλληνες του Μόντρεαλ θα κατακλύσουν τις κερκίδες του υγρού στίβου τη Δευτέρα καθώς η ελληνική ομάδα πόλο γυναικών πρόκειται να αναμετρηθεί με το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά: "Εμείς θα υποστηρίξουμε τις Ελληνίδες", δήλωσε ο επιχειρηματίας Σωτήρης Αντύπας υποσχόμενος πως θα πλημμυρίσει ο τόπος με ελληνικές σημαίες για να εμψυχωθεί η ελληνική ομάδα.

    Ένατη η Ελλάδα στην συγχρονισμένη

    Την ένατη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Στον τελικό που έγινε χθες τη νύχτα, οι Ελληνίδες κολυμβήτριες (Ελευθερία Φτούλη, Ναταλία Ανθοπούλου, Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη, Ελένη Γεωργίου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Ολγα Πελεκάνου, Εύη Μακρυγιάννη), βαθμολογήθηκαν με 46.333 και κατετάγησαν ένατες με συνολική βαθμολογία 91.833. Το χρυσό μετάλλιο πήγε για μία ακόμη φορά σε ρωσικά χέρια, με τις κολυμβήτριες να συγκεντρώνουν 99.334 βαθμούς, ενώ στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Γιαπωνέζες (97.834) και οι Ισπανίδες (97.750).

    [07] Εκτός τελικού Μαγγανάς και Γιαννιώτης

    24/7/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εκτός τελικού έμειναν οι δύο Ελληνες αθλητές που μετείχαν στα προκριματικά των 400μ. ελεύθερο, στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Ο Δημήτρης Μαγγανάς πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, τερμάτισε 4ος στην 7η σειρά με 3:49.99, αλλά κατέλαβε την 12η θέση στην γενική κατάταξη και αποκλείστηκε. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ξεπέρασε το μεγάλο όνομα των αγώνων, τον Αμερικανό Μάικλ Φελπς, που στην ίδια σειρά έμεινε έβδομος με 3:50.53 και φυσικά εκτός τελικού. Αντίθετα, απογοήτευσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, που τερμάτισε τελευταίος στην 6η προκριματική σειρά με χρόνο 3:53.19 και κατετάγη 23ος σε σύνολο μεταξύ 57 αθλητών.

    [08] Τεχνολογία

    "Τεχνολογία και Επενδύσεις στην Ελλάδα"

    24/7/2005 2:50:00 μμ

    Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Σικάγο, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συμπόσιο για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και την περαιτέρω οικονομική της άνθιση, που διοργανώνει το ΣΑΕ και το Ηνωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο (UHAC). Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συμπόσιο με τίτλο "Τεχνολογία και Επενδύσεις στην Ελλάδα, το οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πύλη προς τα Βαλκάνια και την ΕΕ". Προσκλεκλημένοι στο Συμπόσιο είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Φώλιας και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ). "Το τεράστιο ενδιαφέρον της Ομογένειας για το πρώτο Συμπόσιο που διοργανώσαμε για τους Έλληνες επιστήμονες, αλλά και η ολοκλήρωση των στόχων μας μέσα στον Ιούνιο, μας ενθαρρύνουν να οργανώσουμε και ένα δεύτερο συμπόσιο αφιερωμένο στις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα", τόνισε ο Αντριου Άθενς, πρόεδρος του ΣΑΕ και του UHAC.

    Το Συμπόσιο θα συγκεντρώσει επενδυτές, επιχειρηματίες και επιστήμονες και θα προσπαθήσει να προβάλει τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα είναι συμφέρουσα.

    Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανάμεσα σε συμμετέχοντες από την Ελλάδα και αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πιθανούς επενδυτές.

    Η συμμετοχή για επενδυτές και επιστήμονες είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.saeworld.org


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 July 2005 - 16:50:48 UTC