Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρονται οι σφραγίδες του ΟΗΕ
  • [02] "Τραγωδία" στην Κρακοβία
  • [03] "Οι υπάλληλοι έπραξαν νόμιμα"
  • [04] Πυρκαγιά σε σπίτι στην Τζακάρτα
  • [05] Σβήνουν οι ελπίδες
  • [06] Προειδοποίηση Παναγιωτόπουλου
  • [07] 2-1 η Ρέιντζερς στην Κύπρο
  • [08] Ικανοποιημένος ο Σόλιντ
  • [09] Επίθεση με επίκεντρο την υγεία

    [01] Κόσμος

    Κρίσιμη συνεδρίαση

    Αποσύρονται οι σφραγίδες του ΟΗΕ

    10/8/2005 9:47:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εντός της ημέρας η επαναλειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου του Ισπαχάν στο κεντρικό Ιράν, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν σήμερα οι σφραγίδες του ΟΗΕ από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γολαμρεζά Αγαζαντέχ επεσήμανε ότι οι σφραγίδες με τις οποίες ο ΟΗΕ είχε κλείσει το εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου, θα αποσυρθούν σήμερα και οι δραστηριότητες θα αρχίσουν εκ νέου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Την ίδια ώρα, ο νεοδιορισθείς Ιρανός πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να παρουσιάσει νέες προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξαντλούν τα περιθώρια με το Ιράν

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τραγωδία" στην Κρακοβία

    10/8/2005 12:01:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ δύσκολο είναι πλέον το έργο του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το 3-1 στην Κρακοβία από την Βίσλα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ευρείας νίκης στην Αθήνα. Οι "πράσινοι" παρά το ονειρικό ξεκίνημα για την φετινή χρονιά που τους βρήκε να προηγούνται με 1-0 στο 4' της αναμέτρησης, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την καλή εικόνα μέχρι το τέλος και ηττήθηκαν με το χειρότερο δυνατό 3-1. Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα του αφού οι "πράσινοι" έδειξαν να χαλαρώνουν υπερβολικά μετά το γκολ και να αφήνον χώρους στους Πολωνούς, κάτι που φυσικά εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν. Τελικά το 1-1 ήρθε στο 12' όταν ο Παναθηναϊκός έχασε μια καλή ευκαιρία και στην αντεπίθεση, τα λάθη διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, για να φτάσει η μπάλα στον Μπρόζεκ που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Γκαλίνοβιτς. Τα προβλήματα στην άμυνα δεν σταμάτησαν στο πρώτο μέρος, όμως ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως με λιγότερη επιπολαιότητα και μεθοδικότητα στην επίθεση θα μπορούσε να ανακτήσει το προβάδισμα. Το ημίχρονο πάντως έληξε 1-1, ωστόσο όλοι περίμεναν βελτίωση στην επανάληψη και όχι χειρότερη εικόνα από την ομάδα του Μαλεζάνι.

    Χειρότερος στην επανάληψη

    Αντί για βελτίωση όμως ήρθε ο καταποντισμός! Ο Βύντρα δεν μπορούσε από το ξεκίνημα να σταματήσει τον Μπρόζεκ και η νέα ασυνεννοησία του αμυντικού του Παναθηναϊκού με τους Μόρις και Κώτσιο έφερε στο 52' τον Ούτσε αντιμέτωπο ξανά με τον Γκαλίνοβιτς και χωρίς να δυσκολευτεί έκανε το 2-1.

    Στο 69΄ μετά από Σέντρα του Βόουτερ ο Φάνης Γκέκας νίκησε στον αέρα δύο αμυντικούς της Βίσλα και τον Μάινταν κι έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα να "ξύσει" το δεξί δοκάρι. Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, ο Ούτσε έβγαλε μια σέντρα από αριστερά και ο Τόμας Φρανκόφσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο έδαφος -με συνέπεια ο Γκαλίνοβιτς να χάσει την "επαφή" με τη φάση- και στη συνέχεια στα δίχτυα... 3-1 στο 70΄. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 87΄ οι "πράσινοι" έχασαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Μετά από εκτέλεση (έμμεσου) φάουλ του Φλάβιο Κονσεϊσάο, ο Νασίφ Μόρις έπιασε την κεφαλιά, όμως ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ράντοσλαβ Μάινταν πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση, κρατώντας το 3-1.

    Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)

    Κίτρινες: Μπλαζικόφσκι, Σομπολέφσκι, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Ολισαντέμπε, Βύντρα

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Σέριτς, Μπίσκαν (61΄ Τζιόλης), Κονσεϊσάο, Βόουτερ (74΄ Θεοδωρίδης), Παπαδόπουλος (80΄ Χαραλαμπίδης), Γκέκας, Ολισαντέμπε.

    ΒΙΣΛΑ: Μάινταν, Γκλοβάτσκι, Ούτσε, Ζίεντσουκ, Καντόρο, Ντούντκα, Μπλαζικόφσκι (75' Στόλαρτσικ), Κλος, Σομπολέφσκι (67΄ Παουλίστα), Πάβελ Μπρόζεκ (64΄ Πένκσα), Φρανκόφσκι

    [03] Πολιτική

    Απάντηση στην αίτηση Κων. Γαβαθά

    "Οι υπάλληλοι έπραξαν νόμιμα"

    10/8/2005 1:03:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Απαντώντας στην κατάθεση αίτησης προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Κωνσταντίνας Γαβαθά με την οποία στρέφεται κατά της Βουλής των Ελλήνων, η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κάλυψε όσους συνέβαλαν στο να αποκαλυφθεί η υπόθεση της διαρροής στον Τύπο, απορρήτων στοιχείων του "πόθεν έσχες" του Αχιλλέα Καραμανλή. Στη δήλωσή της, η κα. Ψαρούδα-Μπενάκη αναφέρει, πως "οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της Βουλής, αποτελούν δημόσια περιουσία και παραχωρούνται προς χρήση υπηρεσιακή. Τα στοιχεία και η επεξεργασία τους γίνονται από υπαλλήλους κατόπιν εξουσιοδοτήσεως, ενώ πρόσβαση σε αυτά, έχουν οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι των τμημάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Πόθεν Έσχες της Βουλής που αποκάλυψαν και την υπόθεση, έπραξαν καθ όλα νόμιμα και εξετέλεσαν το καθήκον τους, ως όφειλαν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αίτηση κατά της Βουλής

    [04] Κόσμος

    9 νεκροί

    Πυρκαγιά σε σπίτι στην Τζακάρτα

    10/8/2005 8:32:00 πμ

    Εννέα άνθρωποι απανθρακώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια κατοικία στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετέδωσε ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός El-Shinta. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 04:30 τοπική ώρα σε δυτικό προάστιο της Τζακάρτα. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια της φωτιάς. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ανακαλύφθηκαν εννέα σοροί στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του διόρωφου σπιτιού. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν τα θύματα ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

    [05] Κόσμος

    Σβήνουν οι ελπίδες

    10/8/2005 12:41:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο ελάχιστο έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι 123 ανθρακωρύχοι, που βρίσκονται παγιδευμένοι από την Κυριακή σε ορυχείο στη νότια Κίνα, όταν οι στοές του ορυχείου γέμισαν νερά. Μόνο τέσσερις εργάτες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Αρχικά, οι αρχές εκτιμούσαν ότι στις στοές του ορυχείου είναι εγκλωβισμένα 102 άτομα περίπου, αλλά σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ οι παγιδευμένοι στις στοές, 400 μέτρα κάτω από τη γη, είναι 123. Προς το παρόν τα αίτια της καταστροφής παραμένουν αδιευκρίνιστα και διερευνώνται. Οι διασώστες προσπαθούσαν να αντλήσουν τα νερά, αλλά η στάθμη ανέβαινε 50 εκατοστά την ώρα. Η Κίνα κρατά τη θλιβερή πρωτιά στα θανάσιμα εργατικά δυστυχήματα της παγκόσμιας βιομηχανίας ορυχείων, καθώς παράγει τη διπλάσια ποσότητα άνθρακα από αυτήν, που θα μπορούσε να εξορυχθεί με ασφάλεια, καθώς η ταχύτατη οικονομική της ανάπτυξη αυξάνει τις ανάγκες της σε ενέργεια, αν και η κινεζική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να βελτιώσει την ασφάλεια των χώρων εργασίας στην βιομηχανία των ορυχείων.Μόνο το 2005 2.700 ανθρακωρύχοι έχουν σκοτωθεί σε εργατικά ατυχήματα, ενώ το 2004 είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.000.

    [06] Οικονομία

    Δεκαπέντε μέρες προθεσμία

    Προειδοποίηση Παναγιωτόπουλου

    10/8/2005 12:06:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105. 8, ΑΠΕ

    Προθεσμία 15 ημερών δίνει ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ΟΤΟΕ προκειμένου να ορίσει εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων. Με επιστολή της, νωρίτερα αυτό το μήνα η ΟΤΟΕ γνωστοποιούσε, ότι δε θα ορίσει εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΤ, καθώς όπως ανέφερε, το Ταμείο συνεστήθη αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και τόνιζε, πως ο σχετικός νόμος παρουσίαζε προβλήματα συνταγματικότητας. Ωστόσο, το υπουργείο επισημαίνει ότι η συγκρότηση του Ταμείου είναι νόμιμη και χωρίς τον διορισμό εκπροσώπων από την ΟΤΟΕ και την ΟΣΤΟΕ και αναφέρει ότι, σε περίπτωση που δεν υποδειχθούν τελικά εκπρόσωποι, ο υπουργός θα διορίσει εκπροσώπους κατά την κρίση του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξανά απεργία οι τράπεζες

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    2-1 η Ρέιντζερς στην Κύπρο

    10/8/2005 12:08:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ελάχιστες είναι οι ελπίδες της Ανόρθωσης για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου ηττήθηκε 2-1 από τη Ρέιντζερς στο ΓΣΠ στον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού της διοργάνωσης και πλέον χρειάζεται νίκη στο «Αϊμπροξ Παρκ» στη ρεβάνς της 24ης Αυγούστου. Τα γκολ των πρωταθλητών Σκωτίας πέτυχαν οι Νάτσο Νόβο (65΄) και Φερνάντο Ρίκσεν (72΄), ενώ για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια μείωσε ο Νίκος Φρούσσος αμέσως μετά το δεύτερο τέρμα της Ρέιντζερς (73΄). Ο σκόρερ της Ανόρθωσης είχε δοκάρι στο 35ο λεπτό.

    Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)

    Κίτρινες: Ξενίδης, Χατζί, Ρίκσεν, Μπολ, Αντριους

    ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Γιωργαλλίδης, Πουρσαϊτίδης (75΄ Τσολακίδης), Χατζί, Λουκά, Ξενίδης, Μαραγκός (83΄ Κωνσταντίνου), Νικολάου, Κετσπάγια, Κινκλάντζε, Τσιταϊσβίλι (74΄ Καμπάνταης), Φρούσσος.

    ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Βατερόις, Πιέρ-Φανφάν, Αντριους, Ροντριγκέζ, Ρίκσεν, Μπολ, Μάρεϊ, Μπουφέλ (58΄ Λόβενκραντς), Φέργκιουσον, Νόβο (81΄ Μπερκ), Πρσο (74΄ Τόμπσον).

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποιημένος ο Σόλιντ

    10/8/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έστω και αν η άμυνα έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι αργή απέναντι σε ταχείς αντιπάλους, ο Τροντ Σόλιντ εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα δύο 45λεπτα στην Ισπανία, όπου ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μια ισοπαλία και μια ήττα στον φετινό απολογισμό των φιλικών. Στον αγώνα με την οικοδέσποινα Χερέθ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 στα πέναλτι μετά το τελικό 1-1 των 45 λεπτών, ενώ στον ματς με την Σεβίλλη, οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα με 1-0. Ο Σόλιντ είδε πως η ομάδα του μπορεί να αναπτυχθεί με ταχύτητα και να ακολουθήσει τον ρυθμό μιας γρήγορης ομάδας, ωστόσο είδε και πάλι τα κενά που δημιουργούνται στην άμυνα, όταν ο αντίπαλος κάνει γρήγορες αντεπιθέσεις. Στον πρώτο αγώνα η σύνθεση του Ολυμπιακού ήταν: Λέμενς, Κουλουχέρης, Βάλλας, Ανατολάκης, Καφές, Στολτίδης, Μάριτς, Ταραλίδης, Πάντος, Κυριάκος, Καστίγιο. Στον αγώνα με την Σεβίλλη αγωνίστηκαν οι: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Καψής, Σούρερ, Μπουλούτ, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Γεωργάτος, Οκκάς, Κωνσταντίνου.

    [09] Κοινωνία

    Επίθεση με επίκεντρο την υγεία

    9/8/2005 11:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, με αιχμή την υγεία, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατέρρευσε το επιχείρημα του υπουργού Υγείας περί εξαφάνισης των ράντζων από τα νοσοκομεία και αναδείχθηκαν πλέον οι πολλές παρενέργειες του νέου συστήματος εφημεριών. Επίσης, ο κ Βενιζέλος τόνισε, πως "είναι κρίμα, πραγματικά κοσμήματα του ΕΣΥ, όπως το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου κ.ο.κ. να απαξιώνονται και να αμαυρώνονται, επειδή η Κυβέρνηση και τα στελέχη που η ίδια επέλεξε αδυνατούν να λύσουν στοιχειώδη προβλήματα διαχείρισης, λειτουργίας και σεβασμού των κανόνων υγιεινής". Στο μεταξύ, μιλώντας ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος έκανε λόγο για έλλειψη 120 κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των κρατικών νοσοκομείων και διαβεβαίωσε ότι η στελέχωση των Μονάδων, που δε λειτουργούν θα γίνει κατά προτεραιότητα από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2004.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 August 2005 - 8:51:39 UTC