Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση από την Κομοτηνή
  • [02] Αγνοείται μία γυναίκα
  • [03] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου
  • [04] Συνελήφθη με εννέα κιλά ηρωίνης
  • [05] Αιματηρές συγκρούσεις
  • [06] Αλλαγές στη φορολογία
  • [07] "Καμπανάκι" από Τρισέ
  • [08] Εγκαίνια μονάδας τεχνητού νεφρού

    [01] Πολιτική

    Εξαπέλυσε η Α. Παπαρήγα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

    Επίθεση από την Κομοτηνή

    24/6/2006 7:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2006 7:42:17 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Δριμεία επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, εξαπέλυσε, το Σάββατο, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην Κομοτηνή, όπου περιοδεύει. Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι εκφράζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό για την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Κριτική, όμως, άσκησε και στο ΣΥΝ, τον οποίο κατηγόρησε για μοιρολατρία, αυταπάτες και "ανούσια ερωτοτροπία" με το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας μεγαλύτερο ποσοστό διαχείρισης της εξουσίας. Μιλώντας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, Γ.Γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας, που προτείνει το ΚΚΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος αντίστασης στις επιχειρούμενες αλλαγές και στην κατάλυση των κεκτημένων δικαιωμάτων, που, όπως είπε, επιχειρούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην Παιδεία λέγοντας ότι όλα τα κεκτημένα στην Παιδεία, καταλύονται από τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο αντιδραστικές που έχουν προταθεί από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

    [02] Κοινωνία

    Σύγκρουση θαλαμηγού - ιστιοφόρου

    Αγνοείται μία γυναίκα

    24/6/2006 2:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Σύγκρουση θαλαμηγού υπό σημαία Βρετανίας με ιστιοφόρο ελληνικής σημαίας σημειώθηκε στις 13:50, του Σαββάτου, ανοιχτά της Βούλας. Στο ιστιοφόρο επέβαιναν ένας άνδρας, που περισυνελέγη από το πλήρωμα της θαλαμηγού, και μια 25χρονη, η οποία μέχρι τώρα αγνοείται και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό της. Στις έρευνες συμμετέχουν ένα Super Puma, μονάδα των υποβρύχιων καταστροφών και πλωτά σκάφη του λιμενικού, τα οποία έσπευσαν στην περιοχή. Η σύγκρουση της θαλαμηγού "Clats" με το ιστιοφόρο "Sea Bird" σημειώθηκε μόλις 1,5 μίλι από την ακτή και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ιστιοφόρο έπρεπε να ανακόψει ταχύτητα καθώς κινούνταν με τις μηχανές και είχε τη θαλαμηγό από τα δεξιά του.

    [03] Κοινωνία

    Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος

    Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου

    24/6/2006 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνάντησε, το Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Χριστόδουλος, που μετέβη στο Φανάρι, για να ευχηθεί προσωπικά στον κ. Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή. "Έρχομαι από αγάπη και σεβασμό προς το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη για να ανταλλάξουμε ασπασμό αγάπης, να μεταφέρουμε τις ευχές και την υποστήριξη της Ελλάδος σε κάθε δύσκολη στιγμή του Πατριαρχείου", είπε ο κ. Χριστόδουλος φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη.

    [04] Κοινωνία

    Συνελήφθη με εννέα κιλά ηρωίνης

    24/6/2006 2:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Εννέα κιλά και διακόσια εβδομήντα γραμμάρια ηρωίνης βρέθηκαν στην κατοχή 20χρονου εμπόρου ναρκωτικών από την Αλβανία που συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επικοινώνησαν με τον 20χρονο όσο εκείνος βρισκόταν στην Αθήνα. Μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, ο νεαρός ήρθε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας την ποσότητα της ηρωίνης σε εννέα δέματα. Στο σιδηροδρομικό σταθμό τον περίμεναν οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών, οι οποίοι τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν τα ναρκωτικά. Στην Αττική, στην περιοχή του Ζωγράφου, συνελήφθη ένας 46χρονος Έλληνας ο οποίος καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του 22 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Επίσης, στον Άγιο Στέφανο Αττικής συνελήφθη ένας Αλβανός που κατείχε ποσότητα κοκαΐνης.

    [05] Κόσμος

    Αιματηρές συγκρούσεις

    24/6/2006 1:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2006 1:44:19 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τους 100 αγγίζουν οι Ταλιμπάν που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, τις τελευταίες τρεις ημέρες, σε μάχες με στρατεύματα της δυτικής συμμαχίας και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Σαράντα ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην επαρχία Ουρουζγκάν και άλλοι 25 στο Κανταχάρ, πρωτεύουσα του νότιου Αφγανιστάν και προπύργιο των Ταλιμπάν. Την Τετάρτη και την Πέμπτη είχαν σκοτωθεί ακόμη 31 Ταλιμπάν. Στο Αφγανιστάν σημειώνεται τον τελευταίο καιρό η μεγαλύτερη έξαρση της βίας, από τότε που ανατράπηκαν οι Ταλιμπάν, το 2001. Μόνο φέτος, έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 40 ξένων στρατιωτών.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: US-led forces 'kill 65 Taleban'

    [06] Οικονομία

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Αλλαγές στη φορολογία

    24/6/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2006 3:14:43 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Τη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύει από την 1 Ιανουαρίου του 2007 προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, εκτιμώντας ότι με τις ρυθμίσεις που επέρχονται, τα μεσαία στρώματα θα ελαφρυνθούν περίπου κατά 6%. Επιπλέον, μιλά για μια πιο άνετη εισοδηματική πολιτική την επόμενη χρονιά, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα είναι σαφώς υψηλότερες από φέτος. Αναφορικά με τα κονδύλια του Δ' ΚΠΣ, ο υπουργός αναφέρει ότι "θα είμαστε έτοιμοι να το αξιοποιήσουμε από την 1η Ιανουαρίου 2007". Όπως τονίζει, "δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την κατανομή τους" αλλά υπάρχει ως δεδομένο ότι "ο Πρωθυπουργός ευνοεί την κατανομή υπέρ της Περιφέρειας". Ο κατ' αρχήν προσανατολισμός, όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι να πάει το 70% στην Περιφέρεια και το 30% στην Αττική.

    Κλίμακες και συντάξεις

    Ειδικότερα, ο υπουργός αναφέρει ότι με τη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα νομοθετηθεί φέτος, θα αυξηθεί στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο και επαναλαμβάνει ότι τη διετία 2007-2008 οι κατώτερες συντάξεις του ΟΓΑ θα διαμορφωθούν στα 330 ευρώ και το ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

    Για τις φορολογικές κλίμακες, ο υπουργός Οικονομίας γνωστοποιεί ότι ο ανώτατος συντελεστής θα παραμείνει 40% για τα εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ και ότι καθιερώνεται ενδιάμεσος 39% για τα εισοδήματα από 30.000-100.000, που σταδιακά έως το 2009 θα μειωθεί στο 35%.

    Για τα εισοδήματα από 12.000-30.000 ευρώ ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 29% και σταδιακά έως το 2009 θα μειωθεί στο 25%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καμπανάκι" από Τρισέ

    Σχετικά Links:

    Ελευθεροτυπία

    [07] Οικονομία

    Για τον υπερδανεισμό

    "Καμπανάκι" από Τρισέ

    24/6/2006 12:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Έκκληση προς τις τράπεζες να είναι πιο προσεκτικές στη χορήγηση δανείων έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Ο κ. Τρισέ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι τράπεζες "πρέπει να αυστηροποιήσουν τα κριτήρια στις χορηγήσεις, καθώς η πλειονότητα των δανειοληπτών μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τα επόμενα χρόνια". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, ο όποιος επισήμανε ότι "οι τράπεζες θα πρέπει να αρχίσουν πλέον να προβληματίζονται, διότι πολλοί καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει".

    Αυξάνονται τα ανεξόφλητα υπόλοιπα

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των νοικοκυριών σε στεγαστικά δάνεια στο τέλος Απριλίου έφθανε τα 48,69 δισεκατομμύρια ευρώ και ήταν αυξημένο κατά 32,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

    Τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν με ρυθμό 25,5% και το υπόλοιπό τους έφθασε τα 23,294 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι χορηγήσεις των προσωπικών δανείων αυξήθηκαν κατά 45,1% και το υπόλοιπό τους διαμορφώθηκε σε 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [08] Υγεία

    Από τον Υπουργό Υγείας

    Εγκαίνια μονάδας τεχνητού νεφρού

    24/6/2006 4:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2006 6:43:14 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία υπερσύγχρονη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, εγκαινίασε, το Σάββατο, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Αθανάσιο Γιαννόπουλο. Η μονάδα θα αποτελέσει σημαντική ανακούφιση για τους νεφροπαθείς της περιοχής, που αναγκάζονταν να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την Υγεία "κοινωνική και εθνική υπόθεση, πέραν και πάνω από βραχύβιες πολιτικές" προσθέτοντας: "Η κατεξοχήν έκφραση του πολιτισμού μιας οργανωμένης κοινωνίας είναι η Υγεία". Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως, ανακοινώνοντας την επέκταση του προγράμματος τηλεδιασκέψεων και τηλεϊατρικής σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος έλεγξε και το καρδιογράφημα μιας ηλικιωμένης. Στο μεταξύ, μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι θα επιδιώξει την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης 200 βουλευτών για να ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και μέσω διακομματικής επιτροπής της Βουλής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 June 2006 - 16:50:41 UTC