Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυστήριο για γιότ "φάντασμα"
  • [02] Υπονομεύει ο Γούλφοβιτς
  • [03] Είκοσι τρεις νεκροί στο Ιράκ
  • [04] "Σταματήστε το τείχος"
  • [05] Απειλεί το Ισραήλ
  • [06] Έχασε η Μπαρτσελόνα
  • [07] Σκόραρε ο Κατσουράνης
  • [08] Έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας

    [01] Κόσμος

    Εντοπίσθηκε να πλέει χωρίς το πλήρωμά του

    Μυστήριο για γιότ "φάντασμα"

    23/4/2007 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η αυστραλιανή αστυνομία σταμάτησε τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου του γιοτ που εντοπίσθηκε να πλέει σε απόσταση 80 ναυτικών μιλίων ανοικτά του Τάουνσβιλ, κοντά στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο, χωρίς το πλήρωμά του. Αγνοούνται τα τρία άτομα που επέβαιναν στο γιότ, ενώ οργιάζουν οι φήμες. Πρόκειται για τους αδελφούς Πίτερ και Τζέϊμς Τάνστεντ και τον φίλο τους Ντέρεκ Μπάτεν από την Δυτική Αυστραλία. Άλλοι κάνουν λόγο για πειρατεία, άλλοι για τραγικό ατύχημα, ενώ η αστυνομία από την πλευρά της, αποκλείει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Το μυστήριο είναι ότι όταν τα μέλη του λιμενικού ανέβηκαν στο "KAZ II", ένα καταμαράν μήκους 12 μέτρων, η μηχανή του λειτουργούσε, όμως δεν υπήρχε κανένα ίχνος από το πλήρωμα. Η Φραν Τάνστεντ, σύζυγος του Πίτερ Τένστεντ δήλωσε ότι η οικογένειά της θα συνεχίσει τις έρευνές για τον εντοπισμό των τριών ανδρών ενοικιάζοντας σκάφη και μικρά αεροπλάνα. Το γιοτ ρυμουλκήθηκε στο Τάουνσβιλ, όπου ειδικοί αναλύουν τα στοιχεία των συσκευών πλοήγησης. Όπως προκύπτει από τις πρώτες αναλύσεις του GPS, το οποίο βρέθηκε επίσης σε λειτουργία, το γιοτ συνέχιζε τον πλου του μέχρι την περασμένη Κυριακή, πριν στραφεί προς μια θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσε κακοκαιρία.

    Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης παραλληλίζουν το "μυστήριο του KAZ II" με αυτό του "Mary Celeste", του πλοίου που έκανε τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Γένοβα και βρέθηκε τον Δεκέμβριο 1872 εκτός πορείας, χωρίς το πλήρωμά του. "Λέγονται πολλά αλλά εμείς δεν βρήκαμε τίποτα το ύποπτο. Οι τρεις άνδρες πήγαν για περιπέτεια, προφανώς έπεσαν σε σφοδρή κακοκαιρία και χάθηκαν" δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Γουόρεν Γουέμπερ.

    [02] Κόσμος

    Την Παγκόσμια Τράπεζα με το σκάνδαλο για νεποτισμό

    Υπονομεύει ο Γούλφοβιτς

    23/4/2007 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Υπονομεύει το ρόλο της Παγκόσμιας Τράπεζας το σκάνδαλο που έχει προκληθεί από τις κατηγορίες για νεποτισμό εναντίον του προέδρου της διεθνούς οργανισμού, Πολ Γούλφοβιτς αναφέρει μνημόνιο της Ανεξάρτητης Ομάδας Εκτίμησης (IEG), μιας εσωτερικής υπηρεσίας της Τράπεζας, που είναι επιφορτισμένη με την εκτίμηση της αποτελεσματικότητάς της. Στο μνημόνιο, που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Financial Times της, η IEG, η οποία σε τακτικά χρονικά διαστήματα δίνει αναφορά στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμια Τράπεζας τονίζει ότι "ο θεσμός βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, όπου η αποτελεσματικότητά της ως προς την ανάπτυξη βρίσκεται προ του κινδύνου εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στη διεύθυνσή του, τα οποία πρόσφατα ήλθαν στην επιφάνεια". "Μία τάχιστη κι επαρκής επίλυση του προβλήματος είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσει η Τράπεζα να είναι αποτελεσματική στον τομέα της ανάπτυξης", καταλήγει το μνημόνιο. Σύμφωνα με τη βρετανική οικονομική εφημερίδα το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την αναφορά αυτή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ σε μία κίνηση πίεσης 42 πρώην διευθυντικά στελέχη του διεθνούς οργανισμού δημοσίευσαν χθες στους Financial Times μία ανοικτή επιστολή, με την οποία καλούν σε παραίτηση τον Γούλφοβιτς.

    [03] Ιράκ

    Σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις αυτοκτονίας

    Είκοσι τρεις νεκροί στο Ιράκ

    23/4/2007 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Ιράκ από επιθέσεις αυτοκτονίας, οι τρεις απ αυτούς σε εστιατόριο της Βαγδάτης στη συνοικία Καραντέτ Μαριάμ, κοντά στην Πράσινη Ζώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και είκοσι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον γραφείων κουρδικού πολιτικού κόμματος. Τέλος στην Μπακούμπα, καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω σε αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία.

    [04] Ιράκ

    Διέταξε ο ο Ιρακινός Πρωθυπουργός

    "Σταματήστε το τείχος"

    23/4/2007 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή ενός τείχους που θα διαχωρίζει τις σουνιτικές περιοχές της Βαγδάτης από τις γειτονικές σιιτικές γειτονιές διέταξε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκ, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις τουι. "Ζήτησα χθες να σταματήσει η ανέγερση και ν αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις για να προστατευθεί η περιοχή", τόνισε ο Μαλίκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κάιρο έπειτα από τις συνομιλίες του με τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

    [05] Μ. Ανατολή

    Απειλεί το Ισραήλ

    23/4/2007 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας απειλεί το Ισραήλ τους Παλαιστινίούς, στη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις με πυραύλους εναντίον ισραηλινών στόχων μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ισραηλινά ελικόπτερα έριξαν φυλλάδια στα αραβικά με το μήνυμα αυτό, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή. Το Σάββατο, τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο Ισραηλινοί.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έχασε η Μπαρτσελόνα

    23/4/2007 12:19:00 πμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο λόγος που το ισπανικό πρωτάθλημα θεωρείται ένα από τα κορυφαία του κόσμου είναι ότι όλες σχεδόν οι ομάδες παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα και δυναμική, άρα κανένα παιχνίδι δεν θεωρείται εκ των προτέρων χαμένο ή κερδισμένο. Η Μπαρτσελόνα αν και πρωτοπόρος, ηττήθηκε στη Βιγιαρεάλ με 2-0 και έδωσε την ευκαιρία στη Σεβίλη, αλλά και στη Ρεάλ Μαδρίτης να την πλησιάσουν σε απόσταση βολής. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φροντίζει πριν αποχαιρετίσει την Μαδρίτη να κάνει δώρα στην Ρεάλ. Ο Αγγλος σταρ μπήκε αλλαγή όταν η Βαλένθια είχε ισοφαρίσει με τον Μοριέντες το γκολ του Φαν Νιστελρόι και φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη στο Μπερναμπέου σερβίροντας με σπεσιαλιτέ σέντρα από φάουλ το τελικό 2-1 στον Σέρχιο Ράμος. Η Ρεάλ πήρε λοιπόν το ντέρμπι και παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου εν αντιθέσει με την Βαλένθια που έμεινε πολύ πίσω. Στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος ανέβηκε εκ νέου η Σεβίλη, που επικράτησε άνετα 4-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σάντσεθ Πιχουάν», σε αγώνα για την 31η ημέρα της πριμέρα ντιβιζιόν. Οι παίκτες του Χουάντε Ράμος, αν και αρχικά επηρεάστηκαν από το χαμένο πέναλτι του Λουίς Φαμπιάνο, μόλις στο 9ο λεπτό, ήταν καταιγιστικοί στο β΄ μέρος και πήραν τη νίκη με γκολ των Κερζάκοφ (49΄), Πουέρτα (54΄), Σεβαντόν (69΄) και Λουίς Φαμπιάνο (82΄). Για τους Βάσκους, που συνεχίζουν να βρίσκονται λίγο πάνω από τη «διακεκαυμένη» ζώνη, σκόραρε ο Γέστε στο 77΄. Νίκη-χρυσάφι στην προσπάθειά της να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πέτυχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι επικράτησαν 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν με τέρματα των Κοβάτσεβιτς, Σάβιο και εξακολουθούν να ελπίζουν στη σωτηρία. Από την άλλη πλευρά οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν πίσω στη βαθμολογία και πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσουν θέση στην τετράδα, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνοπτικά: Σοσιεδάδ-Ατλ. Μαδρίτης 2-0 (7΄ Κοβάτσεβιτς, 84΄ Σάβιο) Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-1 (16 Φαν Νιστελρόι, 52 Μοριέντες, 74 Ράμος) Εσπανιόλ-Μπέτις 2-2 (9΄ Ριέρα, 90΄πεν. Ταμούντο - 45΄, 78΄ Εντού) Λεβάντε-Χετάφε 1-1 (4΄ Ρίγκα - 56΄ Μπελενγκέρ) Μαγιόρκα-Ταραγόνα 1-0 (22΄ Βίκτορ) Σαραγόσα-Θέλτα 2-0 (72΄ & 76΄ Εβέρτον) Λα Κορούνια-Οσασούνα 1-0 (90΄ Λόπο) Ουέλβα-Σανταντέρ 4-2 (2΄ Ούτσε, 32΄ Άμο, 40΄ Καθόρλα, 64΄ Ρόσου - 8΄ Κόλσα, 66΄ Ζίγκιτς) Σεβίλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1 (49 Κερζάκοφ, 54 Πουέρτα, 69 Σεβαντόν, 82 Φαμπιάνο 77 Γέστε) Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 2-0 (56 Πιρές, 85 Μπαρένο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες) Μπαρτσελόνα 59 Σεβίλη 58 Ρεάλ Μαδρίτης 57 Σαραγόσα 53 Βαλένθια 53 Ατλέτικο Μαδρίτης 50 Ουέλβα 49

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σκόραρε ο Κατσουράνης

    22/4/2007 11:59:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άνετη εντός έδρας νίκη 3-1 πέτυχε η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Πόρτο, επί της Μπελενένσες και αύξησε σε 62 τους βαθμούς της στο πλαίσιο της 26ης ημέρας. Ο Αντριάνο άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό για να διπλασιάσει τα τέρματα της Πόρτο ο Γκονζάλες στο 45΄ από το σημείο του πέναλτι. Για την Μπελενένσες μείωσε ο Νιβάλντο στο 50΄ και το τελικό διαμόρφωσε για την πόρτο ο Άλβες στο 86΄. Στις υπόλοιπες σημερινές αναμετρήσεις, η Πάκος Φερέιρα πέρασε νικηφόρα, 0-1, από το γήπεδο της Άβες, ενώ Λεϊρία επικράτησε, 1-0, εντός έδρας της Μαδείρα. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος ανέβηκε η Μπενφίκα, που νίκησε άνετα 3-0 εκτός έδρας τη Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «Αετών» ήταν ο Κώστας Κατσουράνης που δημιούργησε το πρώτο γκολ με έξοχη ασίστ στον Μίκολι στο 54΄ (ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το 2-0 στο 77΄) και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν επίσης βασικός και αντικαταστάθηκε στο 85΄ από τον Ζοάο Κοϊμπρα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης ημέρας: Μαρίτιμο-Μπενφίκα 0-3 Αμαδόρα-Μποαβίστα 2-1 Αβες-Πάκος Φερέιρα 0-1 Λεϊρια-Μαδέιρα 1-0 Πόρτο-Μπελενένσες 3-1 Μπεϊρα Μαρ-Ακαντέμικα 23/4 Μπράγκα-Σετούμπαλ 23/4

    Βαθμολογία (σε 26αγ.) Πόρτο 62 Μπενφίκα 57 Σπόρτινγκ Λισ. 55 -25αγ. Μπελενένσες 43 Μπράγκα 39 -25αγ. Πάκος Φερέιρα 39 Λεϊρια 35 Μαδέιρα 32 Ναβάλ 31 -25 αγ.

    [08] Μπάσκετ

    Έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας

    23/4/2007 11:38:00 πμ

    Συντάκτης: Θανάσης Κάρλος

    Στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η πρώτη ομάδα της περιφέρειας ηττήθηκε από την τελευταία, εντός έδρας. Συγκεκριμένα οι Ουόρριορς επικράτησαν με σκορ 85-97 των Μάβερικς, μέσα στο Ντάλας, με πρωταγωνιστή τον Μπάρον Ντέιβις που πέτυχε τους 19 από τους συνολικά 33 πόντους του στην 3η περίοδο. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στη σειρά των πλέι οφ για τις δύο ομάδες, με τους Ουόρριορς να προηγούνται με 1-0. Ακόμη μια έκπληξη ήταν και η ήττα των Σαν Αντόνιο από τους Ντένβερ Νάγκετς με σκορ 89-95 μέσα στη έδρα τους. Στο Φοίνιξ, οι Σανς με 95-87 επικράτησαν των Λέικερς στον πρώτο αγώνα της σειράς τους. Σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκε ο Αμάρε Στούνταμάιρ για τους γηπεδούχους με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ.

    Συνοπτικά σε αγώνες για τον 1ο γύρο των πλέι οφ στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Κλίβελαντ-Ουάσινγκτον 97-82 Φοίνιξ-Λέικερς 95-87 Σαν Αντόνιο-Ντένβερ 89-95 Ντάλας-Γκόλντεν Στέιτ 85-97


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 April 2007 - 9:25:47 UTC