Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 113,97 δολάρια το πετρέλαιο
  • [02] Πλουσιότερο μανεκέν στον κόσμο η Ζιζέλ
  • [03] Συνεργασία Παπανδρέου με Ραγκούση-Αθανασάκη
  • [04] Ανθοκομική Έκθεση Κηφισίας
  • [05] Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΝ
  • [06] Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς
  • [07] Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία
  • [08] Πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός
  • [09] Πήραν το ντέρμπι οι Σέρρες
  • [10] Νίκη γοήτρου ο Πανιώνιος

    [01] Οικονομία

    Στις διεθνείς αγορές

    Στα 113,97 δολάρια το πετρέλαιο

    30/4/2008 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ελαφρά άνοδο παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στα 113,97 δολάρια η διαπραγμάτευση του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη, στα 111,15 δολάρια το βαρέλι το μπρεντ. Στο μεταξύ οι οικονομολόγοι περιμένουν σήμερα νέα μείωση του επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ωστόσο αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος του κύκλου της νομισματικής χαλάρωσης που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο. Το ενδεχόμενο αυτό θα ενισχύσει το δολάριο και θα πιέσει καθοδικά τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού εκτιμούν οι αναλυτές.

    Ελαφρώς καθοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν μεταξύ των 1,5518 - 1,5612 δολαρίων, ενώ το απόγευμα βρισκόταν στα 1,557 δολάρια. Η ισοτιμία αναφοράς του ευρώ που εκδίδει η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,554 δολάρια. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) η συνολική αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 942 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 626 εκατ. ευρώ αφορούσαν αγορές και τα 316 εκατ. ευρώ πωλήσεις κρατικών τίτλων. Στη διατραπεζική αγορά, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, τα επιτόκια διαμορφώθηκαν ως εξής: Μιας ημέρας 4,25%, δύο ημερών 4,10%, μιας εβδομάδας 4,29%, ενός μήνα 4,42%, τριών μηνών 4,88%, έξι μηνών 4,89% και ενός έτους 4,98%.

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    ΗΠΑ

    Πλουσιότερο μανεκέν στον κόσμο η Ζιζέλ

    30/4/2008 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛIΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Πρώτη στον κατάλογο των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων στον κόσμο, εξακολουθεί να βρίσκεται το διάσημο μανεκέν από τη Βραζιλία, Ζιζέλ Μπούντχεν, με αποδοχές που εκτιμάται ότι το 2007 έφτασαν τα 35 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes. Η 27χρονη καλλονή, το συμβόλαιο της οποίας ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών εσωρούχων έληξε στα τέλη του 2007, εξακολουθεί να έχει συμβόλαια με άλλες 20 εταιρείες, στην πλειοψηφία τους καλλυντικών, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Forbes. Ακολουθεί η Γερμανίδα καλλονή, η Χάιντι Κλουμ 34 χρόνων, και μητέρα τριών παιδιών με 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, κυρίως χάρη σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει και έχει και τη παραγωγή της. Η Βρετανίδα επίσης 34χρονη Κέιτ Μος φιγουράρει στην τρίτη θέση με 7,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως λίγο περισσότερα από την τέταρτη στη σειρά την 26χρονη Βραζιλιάνα Αντριάνα Λίμα που κερδίζει 7 εκατομμύρια και την Ολλανδέζα Ντούτζεν Κρόες με 6 εκατομμύρια δολάρια, κατά το Forbes.

    [03] Πολιτική

    Ταχεία η ανάρρωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    Συνεργασία Παπανδρέου με Ραγκούση-Αθανασάκη

    30/4/2008 8:39:00 μμ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε στο σπίτι του στο Καστρί την επίσκεψη των κυρίων Αθανασάκη και Ραγκούση

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με γοργούς ρυθμούς αναρρώνει από το ατύχημά του ο Γιώργος Παπανδρέου, και πολύ γρήγορα θα είναι σε θέση να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητές του. "Η υγεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει καλά όπως ακριβώς είχαν πει οι γιατροί", δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μαζί με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος, Νίκο Αθανασάκη είχαν δίωρη συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου στο Καστρί.

    Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι κατευθύνσεις του προέδρου σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα οι οποίες θα επικεντρώνονται στα προβλήματα του πολίτη στο βιοτικό του επίπεδο, στην ακρίβεια, στον πληθωρισμό και στον υπερδανεισμό των νοικοκυριών.

    Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, μια πρώτη γεύση του πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα θα δοθεί με το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Πρωτομαγιά που θα εκδοθεί απόψε. Επίσης ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια θα συνεχιστεί, υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα συζητείται στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του κινήματος για το θέμα αυτό ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΟΤΕ παρέπεμψε στις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συμφωνίες που υπέγραψε ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πόσο στις εξελίξεις "υπάρχει ουσία για την Ελλάδα και πόση είναι η επικοινωνιακή υπερβολή της Κυβέρνησης".

    [04] Πολιτισμός

    Έως και τις 18 του μήνα

    Ανθοκομική Έκθεση Κηφισίας

    30/4/2008 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ανοίγει επίσημα τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης η 54η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Κηφισιάς. Περισσότερα από 2.000 είδη της ελληνικής, και όχι μόνο, χλωρίδας θα ευωδιάζουν έως και τις 18 Μαΐου, στο Άλσος "Δημήτρης Ζωμόπουλος". Συνεπής στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της, η δημοτική Αρχή της Κηφισιάς διοργανώνει το πανηγύρι της φύσης, που φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Τη φετινή Έκθεση, στην οποία οι συμμετοχές των Ελλήνων παραγωγών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, θα πλαισιώσουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το περιβάλλον και τον φυτικό του πλούτο.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα με παρέλαση 60 παλαιών αυτοκινήτων από την Πολιτεία προς το Άλσος της Κηφισιάς και την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ακολούθησαν τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης, που συνοδεύτηκαν από πυροτεχνήματα. Με πυρήνα των εκθεμάτων και των επιμέρους εκδηλώσεων την οικολογική προσέγγιση της κηπουρικής, στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, βοτανικοί κήποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περίπτερα περιβαλλοντικών μηνυμάτων, και άλλα, για την προώθηση βιολογικών προϊόντων. Μουσικο-χορευτικές δραστηριότητες, θέατρο σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη, στρογγυλές τράπεζες με περιβαλλοντικά θέματα συζήτησης, μαθητικά πανηγύρια, δεξιοτεχνίες ανθοδετικής, προβολές ντοκιμαντέρ ειδικού περιεχομένου αλλά και μαθητικά πανηγύρια είναι μερικές από τις εκδηλώσεις, που προβλέπεται να πλαισιώσουν την 54η Ανθοκομική Έκθεσης της Κηφισιάς.

    Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, γεωπόνοι θα παραδίδουν μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, που θα επισκέπτονται το Άλσος. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί και συμβουλευτικός σταθμός για τους επισκέπτες, που θα ζητούν προτάσεις για τη φροντίδα του κήπου και των φυτών τους.

    [05] Πολιτική

    Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΝ

    30/4/2008 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα, οι εξελίξεις, κυρίως στην οικονομία στη χώρα μας, καθώς και ενεργειακά θέματα, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού. Όπως εκτιμά η Πολιτική Γραμματεία, "η διεθνής οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης του πλούτου σε ελάχιστα χέρια, αλλά και της αποθέωσης της κερδοσκοπικής δραστηριότητας του κεφαλαίου τόσο στη χρηματοπιστωτική σφαίρα, όσο και στην παραγωγή πρώτων υλών (πετρέλαιο) και βασικών διατροφικών αγαθών". Για την Ελλάδα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ τονίζει ότι η κατάσταση "επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης διαμορφώνει ένα πλαίσιο όπου κυριαρχεί η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και η υπερχρέωση μέσω τραπεζών. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη οικονομική ασφυξία πλατιών λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν βασικές ανάγκες". Είναι σαφές, τονίζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, ότι "τα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού και η απόλυτη πίστη στην "ελεύθερη" αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν χρεοκοπήσει καθώς όχι μόνο δεν οδηγούν στην ευημερία αλλά δημιουργούν τρομακτικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα".

    Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρεται και στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μετατρέψει την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίου -Endessa Hellas από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΝ εκφράζει την πλήρη και ριζική αντίθεσή του με την απόφαση του υπουργείου και προσθέτοντας ότι η κυβερνητική απόφαση είναι σκανδαλώδης, "αφού ζημιώνει τη ΔΕΗ με δεκάδες εκατομμύρια ετησίως, πράγμα που αναγνώρισε ευθέως στη Βουλή και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλος". "Δεν είναι καθόλου τυχαίο, τονίζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανακοινώσει αυτή την απαράδεκτη απόφασή της μέρες του Πάσχα και την ώρα που ο κ. Καραμανλής συνυπέγραφε στη Μόσχα τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, θεωρώντας, ίσως ότι θα περάσει απαρατήρητη από την κοινή γνώμη ή θα επισκιαστεί από τους θριαμβικούς κυβερνητικούς τόνους για την ελληνορωσική συμφωνία".

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση "να πάρει αμέσως πίσω την απόφασή της και να προασπιστεί τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των καταναλωτών, που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων".

    [06] Κοινωνία

    Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς

    30/4/2008 7:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/4/2008 8:56:13 μμ)

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τις συναλλαγές σε ομόλογα, αποτελεί το κυρίαρχο αίτημα των συνδικάτων στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς. Άλλα αιτήματα των εργαζομένων είναι η αντίθεση στις μορφές μερικής απασχόλησης, μαύρης και άτυπης εργασίας, η προστασία του εισοδήματος, η σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η μείωση της ανεργίας και η διασφάλιση των εργατικών κατακτήσεων. Μηνύματα για το νόημα και το περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απηύθυναν τα κόμματα και οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

    Κόμματα και πολιτικοί για την Εργατική Πρωτομαγιά

    ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ (Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας) Στο μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά, η κ. Πετραλιά αναφέρει ότι, "η διασφάλιση των εργασιακών και ατομικών δικαιωμάτων, η ουσιαστική κοινωνική προστασία του μόχθου των μεγαλύτερων και η πραγματική στήριξη των νεότερων γενιών, αποτελεί σήμερα την έμπρακτη τιμή που οφείλουμε στους αγώνες του κόσμου της εργασίας. Με αδιαπραγμάτευτη την προσήλωσή μας στην κατάκτηση υψηλότερου επιπέδου ζωής για όλους, πλήρους, ασφαλούς και ποιοτικής εργασίας για όλους, συνεχίζουμε δυναμικά τη μάχη ενάντια στην ανεργία, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στις παθογένειες και τις αδικίες που υποθηκεύουν την αλληλεγγύη και την συνοχή της κοινωνίας. Σε αυτόν τον συνεχή αγώνα, για μια κοινωνία που πορεύεται με δημιουργικότητα και δικαιοσύνη, με σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες του κάθε ανθρώπου, επιβάλλεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, τιμώντας με έργα την πορεία που διέγραψαν οι διεκδικήσεις τους και επιταχύνοντας το βήμα για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών."

    ΝΔ - Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ Ο γραμματέας της ΚΕ της ΛΔ Λ. Ζαγορίτης σε μήνυμά του αναφέρει ότι "η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τις δίκαιες αμοιβές, την καλύτερη ποιότητα ζωής, την εγγύηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων". "Οι προκλήσεις της νέας εποχής, μας καλούν να εργαζόμαστε διαρκώς για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, την εξουδετέρωση της φτώχειας, την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θέτουν επιτακτικά, την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Για πολιτικές που εγγυώνται ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον. Η δικαίωση κάθε πολιτικής, περνά μόνο μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι την μετακύλισή τους στο μέλλον. Οι κοινωνίες που δεν τολμούν, είναι καταδικασμένες να ζουν με τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν", προσθέτει.

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την εργατική Πρωτομαγιά, "η ανθρωπότητα, 121 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Μετά από μια περίοδο κατά την οποία οι συντηρητικές δυνάμεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού επιχείρησαν να αποδομήσουν κοινωνικές κατακτήσεις, αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, και να οικοδομήσουν ένα νέο σύστημα εξουσίας, στηριγμένο σε μια χωρίς προηγούμενο συγκέντρωση κεφαλαίων, τίθεται πλέον, προς συζήτηση και αντιμετώπιση σειρά μεγάλων θεμάτων που συνδέονται με την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης. Με την ενεργοποίηση των προοδευτικών και σοσιαλιστικών κινημάτων διεθνώς, η πολιτική επιβάλλεται να κερδίζει έδαφος, σε βάρος της υποκριτικής ηθικολογίας και της σκόπιμης αντίληψης ότι, "όλοι και όλα ίδια είναι. Σήμερα, γίνεται περισσότερο φανερό από ποτέ, ότι όχι απλώς δεν είναι ίδιες οι πολιτικές και τα κόμματα, αλλά ότι οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι αυτές που απειλούν τις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής και αυταρχικής αντίληψης, που μόνο της μέλημα έχει την κατάληψη και νομή της εξουσίας. Η αλληλουχία των σκανδάλων που σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως και το σύνολο των ασκούμενων πολιτικών, αποκαλύπτουν πλήρως την φύση μιας κυβέρνησης, και μιας κομματικής ηγεσίας, που στηρίχθηκαν στο ψεύδος και την υποκρισία, για να υπηρετήσουν τους λίγους σε βάρος των πολλών. Στόχος τους, τα οφέλη προς τους "ημετέρους", που με την σειρά τους θα στήριζαν χωρίς προϋποθέσεις, την παραμονή τους επί μακρόν και χωρίς αρχές, χωρίς αξίες, στην εξουσία. Κάθε μέρα που περνά, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πτυχές αυτής της πρωτοφανούς μεταπολιτευτικά επιχείρησης. Και όλο και περισσότεροι πολίτες, ακόμη και προερχόμενοι από τις τάξεις της συντηρητικής παράταξης, παρακολουθούν έκπληκτοι τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το οικογενειακό εισόδημα συρρικνώνεται, το κοινωνικό κράτος υπονομεύεται, βασικά αγαθά, όπως η Παιδεία και η Υγεία υποβαθμίζονται, ο πολίτης βιώνει ένα καθεστώς ανασφάλειας, και κάθε ελληνική οικογένεια αισθάνεται ανίκανη να σχεδιάσει το μέλλον της. Αυτή η πορεία μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Το ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί όλους τους Έλληνες να συστρατευτούν στον αγώνα για την δημιουργία μιας Δίκαιης Κοινωνίας, μιας Δυνατής Ελλάδας. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες να συμπορευθούν μαζί μας για την οικοδόμηση μιας Νέας Κοινωνικής Συμφωνίας, με την οποία θα μπορέσουμε, μαζί με το λαό, για το λαό, να πραγματοποιήσουμε με σιγουριά τις μεγάλες ριζοσπαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η χώρα μας. Πυρήνας της Προγραμματικής Πρότασης του ΠΑΣΟΚ, είναι η αντιμετώπιση των τεράστιων κοινωνικών ανισοτήτων, που πλήττουν ευρύτερα στρώματα του ελληνικού λαού και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που στο επίκεντρο του έχει τον άνθρωπο και επενδύει στην γνώση και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Στόχος μας, η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων, που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται μια νέα πορεία διαφάνειας, δικαιοσύνης και ευημερίας για τη χώρα και τους πολίτες.

    ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Από εδώ, αυτήν την ημέρα, της Πρωτομαγιάς, αυτήν την όμορφη μέρα, θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Το μήνυμα είναι απλό. Είμαστε κοντά στον εργαζόμενο. Είμαστε κοντά στον Έλληνα πολίτη και στην Ελληνική οικογένεια. Είμαστε κοντά στους αγώνες που δίνουν, για μια δίκαιη κοινωνία. Είμαστε κοντά τους και μαζί θα θέσουμε τέρμα σε μια κατάφορα άδικη πολιτική, αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Μια πολιτική που έχει συρρικνώσει το οικογενειακό εισόδημα, μια πολιτική που έχει στηρίξει την αυθαιρεσία, τους λίγους και «ημέτερους» έναντι των πολλών, μια πολιτική που έχει υπονομεύσει το κοινωνικό κράτος, την δημόσια παιδεία, την δημόσια υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, την πρόνοια. Θα βάλουμε τέρμα σε μια πολιτική που έχει την αντίληψη ότι, το κράτος είναι δικό τους, ότι το κράτος είναι ένα λάφυρο για να το μοιραστούν. Σε μια άθλια πολιτική λεηλασίας του κόπου του ελληνικού λαού, των ασφαλιστικών ταμείων. Να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι, δεσμεύομαι και προσωπικά να χτυπήσω αλύπητα κάθε λογική ιδιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, κάθε λογική διαφθοράς, κάθε λογική που θεωρεί ότι το κράτος ανήκει σε κάποιους, τους οποίους όμως, εμπιστεύθηκε ο κόσμος για να κυβερνήσουν την χώρα. Εμείς, θα κυβερνήσουμε με απόλυτο σεβασμό στην περιουσία του έλληνα πολίτη και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά. Δεν μπορεί να διασύρεται μια χώρα, δεν μπορεί μια τέτοια πολιτική να εκφράζει την Ελλάδα και τον Έλληνα, δεν είναι αυτή η κυβέρνηση που εκφράζει πραγματικά τα αισθήματα, τις αξίες του Έλληνα πολίτη. Θα χτυπηθεί η αθλιότητα της υποκρισίας, η αθλιότητα της συγκάλυψης, η αθλιότητα της διαφθοράς. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος, τον οποίο εμείς επιλέγουμε και καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα μαζί μας, για ένα καλύτερο αύριο, για μια δίκαιη κοινωνία.

    ΚΚΕ Η ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά της καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους, Έλληνες και αλλοδαπούς, να τιμήσουν την Πρωτομαγιά του 2008, τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, "σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία της ταξικής και πολιτικής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής". "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι. Έχουν τον ίδιο στόχο: υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η διαφορά τους βρίσκεται μόνο στο ποιος θα έχει την κυβέρνηση. Σας κοροϊδεύουν προκλητικά όταν λένε πως ενδιαφέρονται για εσάς, ότι θέλουν « δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», να σταματήσει η κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι και οι δυο συνεργοί για όλα όσα εσείς πληρώνετε", προσθέτει το ΚΚΕ, που καλεί σε αποδυνάμωση του δικομματισμού και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

    Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ «Χρειάζεται ανατροπή πολιτικής και όχι απλώς αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Αν θέλουν οι εργαζόμενοι να χτυπήσουν τις ανομίες, τα παράνομα σκάνδαλα, θα πρέπει να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στο αντιπάλεμα των νόμιμων σκανδάλων, αυτών που γίνονται με τη βούλα του νόμου, τα σκάνδαλα που έχουν σχέση με τη πιο στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης», τόνισε η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    ΣΥΝ Η ΚΠΕ του ΣΥΝ στο μήνυμά της αναφέρει ότι "η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης - τιμής - αγώνων για μια κοινωνία ελευθερίας - ισότητας - δικαιοσύνης αλληλεγγύης, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει μέσα στις συνθήκες αποκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου των «δομημένων» ομολόγων, αλλά και της διαχρονικής λεηλασίας της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις και από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στη χώρα μας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να προωθεί τις σκληρές αντεργατικές πολιτικές και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συναινεί στα βασικά μαζί της, οι εργαζόμενοι δέχονται βαριά πλήγματα σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των μισθών τους, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, την πλήρη και σταθερή απασχόληση που αντικαθίσταται από τη μερική, την προσωρινή και την ελαστική. Την ίδια στιγμή, δημόσιες επιχειρήσεις και τράπεζες ξεπουλιόνται στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα", προσθέτει ο ΣΥΝ."

    ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ Σύμφωνα με τον Αλ. Αλαβάνο, «η Πρωτομαγιά είναι μέρα γιορτής της εργατικής τάξης. Όμως, στην Αθήνα, μάλλον το κεφάλαιο θα χαμογελάει, με τις διαφορετικές εκδηλώσεις που γίνονται. Έχουν μεγάλη ευθύνη η φιλοκυβερνητική παράταξη και όσοι άλλοι προωθούν τη διάσπαση και έτσι την αποδυνάμωση των δυνάμεων της εργασίας. Το μήνυμα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ιδιαίτερα προς τις νέες και τους νέους εργαζόμενους, που τόσο έχουν ανάγκη τη βοήθεια των συνδικάτων, αλλά και προς όλο τον κόσμο της εργασίας είναι: αλληλεγγύη, ενότητα, κοινή δράση».

    ΛΑ.Ο.Σ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας της Ο.Κ.Ε. Κοινωνικής Προστασίας του ΛΑ.Ο.Σ., "οι Έλληνες εργαζόμενοι ζουν σήμερα τις πιο σκληρές ημέρες της μεταπολεμικής περιόδου, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι, βιώνοντας την πιο αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που τους αναγκάζει να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση είναι αποτέλεσμα των επιλογών όλων των Κυβερνήσεων που άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής των Κυβερνήσεων στις αρχές της παγκοσμιοποίησης και της απόλυτης εξάρτησης από το κατεστημένο των Τραπεζών και των μεγαλοβιομηχάνων, που αυξάνουν αλματωδώς τα κέρδη τους, τα οποία εξάγουν, αφήνοντας την Ελληνική οικονομία και τους εργαζόμενους να καταρρέουν. Ελπίδα ανάκαμψης με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν. Η Κομισιόν μιλάει για περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών εισοδημάτων και για τα επόμενα 2 χρόνια. Οι αυξήσεις αγαθών ευρείας κατανάλωσης ξεπέρασαν τους τελευταίους μήνες το 16% και το 50% τον τελευταίο χρόνο. Η ανάπτυξη μειώθηκε από 4% στο 3,4%, ενώ ο πληθωρισμός από 3% πήγε στο 3,7%. Είναι η πρώτη φορά που οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων είναι κάτω από τον πληθωρισμό, καθιστώντας δυσχερέστερη τη διαβίωση των εργαζομένων και συνταξιούχων. Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα, σύσσωμη η εργατική τάξη αντιδρά σθεναρά και αγωνίζεται σε όλους τους εργασιακούς χώρους να ματαιώσει τα σχέδια της Κυβέρνησης για περαιτέρω εξαθλίωσή τους. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τάσσεται αλληλέγγυος και συμπαρίσταται σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που αντιδρούν στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, των Τραπεζών και του μεγάλου Κεφαλαίου."

    [07] Πολιτική

    Σχετικό νομοσχέδιο από το υπ. Παιδείας

    Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία

    30/4/2008 7:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την υποχρεωτική εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία προβλέπει νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, για το οποίο ενημέρωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Το νομοσχέδιο αυτό, όπως είπε, είναι "ένα καθαρό νομοσχέδιο χωρίς τροπολογίες, με έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα και μπορεί να λειτουργήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των νομοθετικών διαδικασιών".

    Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά από καινοτομίες που ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και καθιστά υποχρεωτική την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

    Επίσης, εισάγει την διεπιστημονικότητα στην αντιμετώπιση, την πρώιμη εξέταση των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τη δια βίου επέκταση της φροντίδας της πολιτείας, τη συνεχή αξιολόγηση της εξέλιξης ενός παιδιού, με στόχο, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να επανενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα.

    Το νομοσχέδιο αυτό, είπε ο κ. Στυλιανίδης, υιοθετεί την συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων που εδώ και είκοσι χρόνια έχει καταθέσει και το αναπηρικό κίνημα και οι γονείς που έχουν παιδιά με τέτοια προβλήματα.

    Η πολιτική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αυτού, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, είναι η προώθηση της ανθρώπινης Ελλάδας. Μιας ελληνικής πολιτείας δηλαδή, όπως ανέφερε, που σκύβει με ευαισθησία και ανθρωπιά πάνω στα προβλήματα, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και δουλειά σε όλα τα άτομα με αναπηρία.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους καθηγητές πρόσθετης στήριξης, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι διασφαλίστηκε η έγκριση των σχετικών κονδυλίων, ύψους 70 εκατ. ευρώ και θα πληρωθούν οι καθηγητές πρόσθετης διδακτικής στήριξης - περίπου 40 χιλιάδες άτομα- για εκκρεμότητες πληρωμών από το β τρίμηνο του 2006 μέχρι σήμερα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

    30/4/2008 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πλεονέκτημα έναντι της ΑΕΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα περίοδο απέκτησε ο Παναθηναϊκός που νίκησε εύκολα την 'Ένωση' με 4-1 στη Λεωφόρο

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ τρην οποία νίκησε εύκολα με 4-1 και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Σούπερ Λίγκας. Πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται μαζί στην κορυφή με 11 βαθμούς, με τους "πράσινους" να έχουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τους Παπαδόπουλο (8), Μάτος (27), Ιβανσιτς (32, 45+) να πετυχαίνουν τα τέσσερα τέρματα των "πρασίνων", ενώ ο Ριβάλντο με απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71. Στο 8 ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά "κρέμασε" τον (εκτός θέσης) Μάχο και άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 27 ο Μάτος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μάχο και πάλι δεν υπολόγισε σωστά κι έτσι διαμορφώθηκε το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα (32) ο Ιβανσιτς με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο "παραθυράκι", δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς των "πρασίνων" (3-0). Ο Αυστριακός ήταν εκπληκτικός και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το 4-0, μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Σαλπιγγίδη και υποδειγματικό πλασέ. Εκτός από τα γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε και ευκαιρίες (πλασέ του Καραγκούνη στο 3, "διπλή" με Ιβανσιτς, Παπαδόπουλο στο 18 και προβολή Σαλπιγγίδη στο 31) που δεν τελεσφόρησαν, ενώ όλη η... ύπαρξη της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά περιορίστηκε σε δύο έξοχες προσπάθειες του Ριβάλντο (28, 40) που όμως δεν κατέληξαν σε γκολ. Γενικά η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο "κοιμισμένη", κάτι που έχει συμβεί και στις δύο από τις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις της με το "τριφύλλι". Πάντως, η Ένωση κατάφερε να πετύχει το "γκολ της τιμής", όταν ο Ριβάλντο με φάουλ-σήμα κατατεθέν του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς στο 71 (4-1), γκολ που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του "τριφυλλιού". Κίτρινες: Σαριέγκι, Τζιόλης - Καφές, Μάχο, Ενσαλίβα, Παπασταθόπουλος, Καλόν Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι, Μόρις, Βύντρα, Νίλσον, Μάτος (76΄ Σιμάο), Τζιόλης, Ίβανσιτς, Καραγκούνης (68΄ Νίνης), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (86΄ Μανούτσο) ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Πλιάτσικας, Μπούρμπος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Καφές (62΄ Ζούλιο Σέζαρ), Τόζερ (34΄ Ενσαλίβα), Εντίνιο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (46΄ Καλόν), Μπλάνκο

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήραν το ντέρμπι οι Σέρρες

    30/4/2008 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νίκη μίση άνοδο πέτυχε σήμερα ο Πανσερραϊκός που έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ μέσα στα Ιωάννινα, με δύο γκολ του Γκουγκουλιά (54, 73) και ένα του Γεωργιάδη στις καθυστερήσεις. Για τους γηπεδούχους, που το τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ατάντο (2η κίτρινη), μείωσε ο Κιάσσος στο 87. Συνοπτικά, σε αγώνες για την 27η ημέρα του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Εθνικός-Καλλιθέα 2-1 Καστοριά-Θρασύβουλος 0-1 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Εθνικός Αστέρας 0-3 Καλαμάτα-Πανθρακικός 2-0 Ηλυσιακός-Κέρκυρα 0-2 Χαϊδάρι-Αγροτικός Αστέρας 0-2 Ιωνικός-Άγιος Δημήτριος 3-0 Πιερικός-Αιγάλεω 0-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 27 αγώνες) Πανσερραϊκός 51 Θρασύβουλος 48 Ιωνικός 47 ΠΑΣ Γιάννινα 46 Εθνικός 44 Καλλιθέα 44 Αγροτικός Αστέρας 43 Πανθρακικός 42 Κέρκυρα 37 Ηλυσιακός 36 ΑΣΚ Ολυμπιακός 32 Εθνικός Αστέρας 31 Αιγάλεω 30 Καστοριά 28 Χαϊδάρι 28 Καλαμάτα 28 Πιερικός 25 Άγιος Δημήτριος 11 * Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός. * Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη γοήτρου ο Πανιώνιος

    30/4/2008 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με σκόρερ τον Μπερνάρ Κουμορτζί στο 80 ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον Άρη σε αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μέτριο, χωρίς ευκαιρίες με τους δύο προπονητές να πειραματίζονται, καθώς δεν υπήρχε ουσιαστικό αντικείμενο. Ο Πανιώνιος απείλησε περισσότερο και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 37 ο Κουμορτζί προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Κέλεμεν, αλλά σούταρε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης από πολύ ευνοϊκή θέση, σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια, σε νέα προσπάθεια του Φερνάντες, μπλόκαρε ο Κέλεμεν. Βέβαια, νωρίτερα (36) θα μπορούσε ο Άρης να έχει πανηγυρίσει, όμως ο Χαβίτο καθυστέρησε να πλασάρει τον Κρέσιτς και ο Μαϊστόροβιτς πρόλαβε να κάνει την προβολή και να παραχωρήσει κόρνερ. Στη συνέχεια η ποιότητα του αγώνα βελτιώθηκε και το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφέστατα καλύτερο. Στη φάση του 55ου λεπτού, το γκολ έμοιαζε σίγουρη υπόθεση για τους "κιτρινόμαυρους", όταν ο Καράμπελας γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα και ο Αμορόζο βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας. Κι όμως, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να χάσει ευκαιρία που δεν... χάνεται, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 66 πρωταγωνιστής για τον Πανιώνιο ήταν και πάλι ο Μπερνάρ Κουμορτζί, που με κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Κέλεμεν, όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση και απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο αρχηγός του Άρη βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή στο 68, αλλά η παράβαση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, ενώ στο 79 ο Κέλεμεν πραγματοποίησε εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση στο αριστερό σουτ του Σκούφαλη. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Πανιώνιος πέτυχε το νικητήριο γκολ από τον παίκτη που δικαιωματικά το άξιζε. Μετά τη "μάχη" που έδωσε ο Αραβίδης με τους κεντρικούς αμυντικούς του Αρη, η μπάλα έφτασε στον Κουμορτζί κι ο Νιγηριανός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα 1-0, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Κίτρινες: Κουμορτζί, Κουτσόπουλος, Παπαδόπουλος, Σκούφαλης - Καράμπελας, Παπαδόπουλος Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας) Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Κουτσόπουλος, Μάκος (63΄ Σκούφαλης), Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (78΄ Βάγκνερ), Φερνάντες, Νικολάου, Χετεμάι, Χούτος (68΄ Αραβίδης). Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Νέτο, Καράμπελας, Κουλουχέρης, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Γκαρσία, Σιστόν (68΄ Νεμπεγλέρας), Χαβίτο, Τιάγκο (58΄ Ιβιτς), Αμορόζο (63΄ Κόκε).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 April 2008 - 20:49:58 UTC