Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μάτια στραμμένα στη συμπρωτεύουσα

    [01] Τα μάτια στραμμένα στη συμπρωτεύουσα

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 09 2009 11:35

    Στη Θεσσαλονίκη εστιάζεται το προεκλογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε την 74η Διεθνή Έκθεση και στη συνέχεια επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο. "Δε χωρούν εφησυχασμοί και ωραιοποιήσεις σ΄ αυτήν τη διεθνή οικονομική συγκυρία. Τώρα, είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις και τολμηρές αλλαγές", τόνισε ο Κ. Καραμανλής εγκαινιάζοντας την Έκθεση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του κ. Καραμανλή στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα αναπτύξει τους άξονες της οικονομικής του πολιτικής, καθώς και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αύριο, Κυριακή.

    Κ. Καραμανλής: "Ώρα για γενναίες αποφάσεις"

    Τώρα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ και επισήμανε ότι η προσφυγή σε εκλογές έγινε αποκλειστικά και μόνο για το εθνικό συμφέρον.

    Τώρα πρέπει να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν.Να προχωρήσουμε σε μεγάλες και τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι τρεις κομβικές κατευθύνσεις του για μετά τις εκλογές είναι το "νοικοκύρεμα" του κράτους, η αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

    Οι Έλληνες έχουμε δείξει πως, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όταν στις δύσκολες στιγμές προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και βάζουμε εθνικούς στόχους. Εύχομαι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, είπε.

    Για τη Διεθνή Έκθεση είπε ότι είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

    Για τη Μακεδονία και τη Θράκη επισήμανε ότι έχει αναδειχθεί σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την 74η ΔΕΘ και στη συνέχεια επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης.

    Στον αγιασμό που έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρης Μπακατσέλος παρουσίασαν στον πρωθυπουργό στοιχεία για τη φετινή διοργάνωση όπως και για τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών που είναι κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Σωτήρης Χατζηγάκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, οι υφυπουργοί (κ.κ. Βλάχος, Κασσίμης, Ιωαννίδης, Γκιουλέκας, Παπαδόπουλος, Κιλτίδης), ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Δρακόντεια τα μέτρα

    Εν τω μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα, καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια των συνδικάτων και των σωματείων. Το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση στις 18.00 στην Πλατεία Συντριβανίου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 18.30 στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα αργότερα η εξωκοινοβουλευτική αριστερά στην Καμάρα.

    Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εκδηλώσεις και η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύονται από τρεις εισαγγελείς.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της τροχαίας Θεσσαλονίκης, από το πρωί του Σαββάτου έκλεισαν σταδιακά κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ενώ έως το μεσημέρι της Κυριακής απαγορεύεται η στάθμευση σε όλο το κέντρο.

    Στις 7 Σεπτεμβρίου στην συμπρωτεύουσα θα μεταβεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Στις 8 και 9 η Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 και 10 ο Αλέξης Τσίπρας και το σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Διαδήλωσαν τα Σώματα Ασφαλείας

    Την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων ζήτησαν ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο, που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

    Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο, όπου από το βήμα σκηνής μίλησαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, βουλευτές και πολιτευτές κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, κινήθηκαν, στη συνέχεια, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Λουκά Ανανίκα.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26410


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 September 2009 - 8:59:20 UTC