Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 6,5 ως 5,4 μονάδες η διαφορά
  • [02] Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROM

    [01] Από 6,5 ως 5,4 μονάδες η διαφορά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 20:46

    Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Μega, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32%, η ΝΔ 26,5, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΛΑΟΣ 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι Οικολόγοι 2,3%, τα υπόλοιπα κόμματα 2,7% και οι αναποφάσιστοι 19,9%. Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία: ποσοστό 36% σημειώνει ο Γ. Παπανδρέου, έναντι 35,5% του Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, καταλληλότερος να χειριστεί την οικονομική κρίση αναδεικνύεται ο Κ. Καραμανλής 35%, με τον Γ. Παπανδρέου να συγκεντρώνει 33%. Σε ερώτηση για το πόσο ειλικρινής ήταν ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το50,8% των ερωτηθέντων απαντά πολύ ειλικρινής, και 49,2% καθόλου. Σε άλλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας "Real News", στην πρόθεση ψήφου προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΣΟΚ, 33,1%, ΝΔ 27,7%, ΚΚΕ 7,1%, ΛΑΟΣ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Oικολόγοι 1,4%. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία προηγείται ο Κ. Καραμανλής με 38,7% και ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου 36,9%.

    Πηγή: NET 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26492

    [02] Προκλήσεις σκοπιανών στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας-FYROM

    Ευρώπη

    Σε νέες βαρύτατες συμβολικές προκλήσεις καπηλείας ελληνικών εθνικών συμβόλων εις βάρος της χώρας μας προχώρησαν σκοπιανοί στο "Αρένα Πόζναν" της Πολωνίας, όπου διεξάγεται το «Ευρωμπάσκετ 2009»!

    Ένα τεράστιο κόκκινο πανό με το αρχαιοελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας εντός ενός περιγράμματος της χώρας των Σκοπίων συμπεριλαμβανομένης της Θράσκης και της Μακεδονίας ως το Αιγαίο, κι άλλο ένα με παραποιημένη ως προς τα χρώματα την ελληνική σημαία όπου το μπλέ είχε αντικατασταθεί με το κόκκινο και το λευκό με το κίτρινο χρώμα, άπλωσαν οι περίπου 300 σκοπιανοί οπαδοί σε ολόκληρο το πέταλο πίσω από την μπασκέτα που προθερμάνθηκαν οι παίκτες της ΠΓΔΜ, κατά την ανάκρουση του ύμνου της πατρίδας τους!

    Μάλιστα, όταν ορθώς ο εκφωνητής ανέφερε την χώρα τους ως FYROM [Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας], δηλαδή, με το διεθνώς αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, εκείνοι τον αποδοκίμασαν εντόνως.

    Προκλητική -και επιπλέον ιδιαιτέρως ασεβώς αυτήν την φορά- συμπεριφορά εκδήλωσαν κι αμέσως μετά, όταν έφτασε η σειρά της ανάκρουσης του ελληνικού εθνικού ύμνου προς τιμήν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, "γιουχάροντας" τους διεθνείς μας.

    Οι Αρχές της ΠΓΔΜ, φοβούμενες το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων έξω από το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος» στα Σκόπια, αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη από το μεσημέρι υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απέκλεισαν με κιγκλιδώματα όλες τις περιμετρικές οδούς προς το «Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος».

    Απογοήτευση επικράτησε και μεταξύ των περίπου 1.000 φιλάθλων της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας να προσέλθουν σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί.

    Όσον αφορά την ευρεία ήττα της ομάδας των σκοπιανών από την εθνική μας ομάδα στον πρώτο αγώνα του Α' ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2009, προκάλεσε μεγάλες και ατέρμονες γκρίνιες στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

    «Εφιαλτικό απόγευμα» και «καταστροφική ήττα», είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς των τηλεοπτικών σταθμών των Σκοπίων, για την ήττα της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, από την εθνική Ελλάδας.

    Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 5», σχολίασε ότι «ναι μεν η Ελλάδα θεωρείτο το φαβορί πριν τον αγώνα, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η διαφορά θα μπορούσε να φθάσει τους 32 πόντους».

    Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Σίτελ» σημείωσε ότι «ήταν εμφανής η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας στον σημερινό αγώνα!».

    Είδηση: 26499


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 September 2009 - 21:17:12 UTC