Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Στην πρώτη γραμμή της μάχης
  • [02] Ευρωβαρόμετρο: ανησυχία για την αγορά εργασίας

    [01] Κ. Καραμανλής: Στην πρώτη γραμμή της μάχης

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 21:34

    "Να μη βιάζονται κάποιοι για το αποτέλεσμα της κάλπης", τόνισε στην ομιλία του στο Αιγάλεω, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. "Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης" ανέφερε ο πρωθυπουργός, λέγοντας επίσης ότι "τώρα θα δείξουμε πώς δίνονται οι μάχες". Στην τελική φάση της βρίσκεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και ήδη άρχισαν να διαρρέουν ονόματα που έχουν "κλειδώσει". Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πόσα και ποια από τα πρόσωπα που τα ονόματά τους ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και πολυσυζητημένες υποθέσεις θα αποκλειστούν από τις λίστες. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και την πιθανή υποψηφιότητα μελών της παλαιάς φρουράς.

    Πρώτη προεκλογική ομιλία Καραμανλή στο Αιγάλεω

    Ως τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση και μετά χαρακτήρισε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο κ. Καραμανλής και κάλεσε τους νέους της ΝΔ να δώσουν πόρτα-πόρτα τη μάχη των εκλογών. Αναφερόμενος στη στάση του κ. Παπανδρέου στο θέμα της επανεκλογής του κ. Παπούλια, ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ναρκοθέτησε το σύνταγμα και επανέλαβε ότι η απόφαση για εκλογές υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

    Στην αναφορά του στο θέμα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι τώρα είναι η ώρα για γενναίες αλλαγές, ώστε η χώρα να βγει με ασφάλεια από την κρίση και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν σαφή θέση στα ζητήματα της οικονομίας και να πουν την αλήθεια στο λαό. Επίσης κάλεσε τους πολίτες που όπως είπε μπορεί να τους πίκραναν κάποια λάθη της κυβέρνησης να σκεφτούν νηφάλια και να βάλλουν πάνω από τα επιμέρους, το εθνικό συμφέρον. Κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ σαν υπαίτιους που δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν καταγγέλλοντες για το δημόσιο έλλειμμα, ενώ τόνισε ότι η Ν.Δ. προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις.

    Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Στις δύσκολες ώρες πρέπει να κυριαρχεί η υπευθυνότητα με αναγκαίες αποφάσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μόνο ευχάριστα μέτρα και δίνει υποσχέσεις. Δεν έχει οικονομική πολιτική. Η ανευθυνότητα και τα ευχολόγια δεν συνιστούν πολιτική, είναι δημαγωγία και οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο. Αντιμετωπίζουμε την κρίση με συγκεκριμένα μέτρα, ή με ανευθυνότητες και ευχάριστες αοριστολογίες;

    Ότι κι αν ψηφίσετε νέες και νέοι, θέλω να ξέρετε όλη την αλήθεια για την κατάσταση. Κρίνεται η προοπτική της χώρας και η ελπίδα για την επόμενη μέρα. Δεν μιλώ γενικά, για το δικό σας μέλλον μιλώ το οποίο δεν μπορεί να διακυβεύεται.

    Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τις δαπάνες, να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη φοροδιαφυγή και να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές. Τα ευχολόγια δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις δεν μειώνουν ελλείμματα. Περιορισμό στις δαπάνες ή έκρηξη ελλειμμάτων; Πάταξη φοροδιαφυγής ή αδικία σε βάρος αυτών που πληρώνουν; Ασφαλιστική μεταρρύθμιση ή χωρίς συντάξεις οι νέοι; Μέτρα για λαθρομετανάστευση ή ανοχή στους δουλεμπόρους; Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους νέους που θα πάμε και πως θα πάμε. Δεν υποσχόμαστε θαύματα για την ανεργία, αλλά ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που την πήραν από το 3% και την πήγαν στο 11%. Εμείς πετύχαμε μείωση και σταθεροποίηση, δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, βαθιές τομές, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κρίσιμα για οικονομία, απλοποίηση ίδρυσης επιχειρήσεων κλπ. Δεν μπορεί να ισχύουν βαρέα και ανθυγιεινά από κατάλογο του περασμένου αιώνα, δεν μπορούν να υπάρχουν χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις πέραν πάσης λογικής".

    Σενάρια για τους συνδυασμούς

    Από Πέμπτη η Ρηγίλλης θα αρχίσει να ανακοινώνει τους εκλογικούς συνδυασμούς ανά περιφέρεια και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό ανανέωση.

    Αρκετά είναι τα σενάρια που έχουν δει το ως της δημοσιότητας για τον επικεφαλής και τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί, είναι του Γιώργου Σουφλιά, του Μιλτιάδη Εβερτ, του Δημήτρη Σιούφα και του Ευάγγελου Αντώναρου.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην απόφαση που θα ληφθεί για όσους πλήγωσαν καθ' οιονδήποτε την παράταξη και προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους το κοινό αίσθημα, όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

    Την τελική επιλογή πάντως θα την κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες παραμένουν στο επίπεδο της φημολογίας.

    Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αργολίδα θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Ανδριανός, ενώ στην Α Αθήνας φέρονται να έχουν «κλειδώσει» η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Μαυρομάτης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Χρήστος Τεντόμας.

    Στην Αιτωλοακαρνανία η νομαρχιακή σύμβουλος Λίνα Χατζή φέρεται να είναι το νέο πρόσωπο και εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου το οποίο θα εκπροσωπηθεί σε μεγάλο βαθμό στους συνδυασμούς της νέας δημοκρατίας σε όλη τη χώρα.

    Πηγή: NET, NET 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 26581

    [02] Ευρωβαρόμετρο: ανησυχία για την αγορά εργασίας

    Ειδήσεις

    Καταγραφή που δείχνει απογοητευμένους τους Έλληνες, από τις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές που αυτές δημιουργούν, προκύπτει από τη νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από τις 12 Ιουνίου, μέχρι τις 6 Ιουλίου και η κατάσταση στον τομέα της αγοράς εργασίας.

    Όπως προκύπτει, η ανησυχία για την πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια, προβληματίζουν έντονα την κοινή γνώμη της χώρας μας. Επίσης οι Έλληνες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους πολίτες, ως προς την κατάσταση του περιβάλλοντος.

    Είδηση: 26580


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 September 2009 - 20:59:35 UTC