Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Έχουμε τις λύσεις για την οικονομία
  • [02] Ιράν: δεν διαπραγματευόμαστε για τα πυρηνικά
  • [03] Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις
  • [04] Τσίπρας: Το σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα μ' εμάς
  • [05] Ο Ν. Χρυσόγελος εκπρόσωπος των Οικολόγων
  • [06] Προσφυγή κατά Χριστοφοράκου ετοιμάζει ο Κ. Γείτονας
  • [07] Iνδία: θάνατοι από νοθευμένα ποτά
  • [08] Ημέρα καταστροφών

    [01] Παπανδρέου: Έχουμε τις λύσεις για την οικονομία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 19:12

    Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα και τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση, αν κερδίσει τις εκλογές, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Μίλησε για φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα και τόνισε ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους. Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξήσει τον ΦΠΑ και όπως είπε τα λεφτά για το πρόγραμμα του θα προέλθουν από την περικοπή των δαπανών του σπάταλου δημόσιου τομέα και την φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων. Επίσης αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό είπε δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα της ασφάλισης στη χώρα, δεν μπορεί να επιλυθεί με το συγκεκριμένο τρόπο. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις για την έξοδο από την κρίση τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Για το οικονομικό επιτελείο δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει όλο το δυναμικό του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος, απαντώντας σε ερώτηση για τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.

    Πολιτικές δεσμεύσεις

    Για μικρό σχήμα με λιγότερους υπουργούς, ώστε να είναι αποτελεσματικό και λειτουργικό, το υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου από τη ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Για το κυβερνητικό σχήμα, "φωτογράφισε" κυρίως τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ζητήματα για το πολιτικό χρήμα, την αλλαγή της διοικητικής και περιφερειακής οργάνωσης της χώρας στην κατεύθυνση της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, και μέτρα που θα εξασφαλίζουν καθαρές σχέσεις και κανόνες στα ΜΜΕ .

    Επανέλαβε ότι θα συγκρουστεί με πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, για να είναι ένας σωστός και δίκαιος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι θα ζητήσει από όλους να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και θα πληρώσουν οι πλουσιότεροι που έχουν και την μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.

    Αναφερόμενος στον κ. Σημίτη, δήλωσε ότι θα τον ήθελε στη Βουλή διότι σέβεται το ανεκτίμητο έργο του.

    Επίσης τόνισε πως η προσπάθεια για ανάταση της χώρας, είναι προσπάθεια όλων των πολιτών και η κυβέρνησή του, θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με κανόνες, αξίες και διαφάνεια. Σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις και όχι δύο κόμματα ή δύο πρωθυπουργοί. Το δίλημμα που έθεσε ο κ. Παπανδρέου είναι αν η χώρα θα συνεχίσει τον κατήφορο ή θα μπει σε μια πορεία ανάτασης.

    Εθνικά θέματα

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για το θέμα των Σκοπίων επιμένει "στην κόκκινη γραμμή την οποία άλλωστε, χάραξε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και υιοθέτησε η κυβέρνηση". Στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει απεμπολήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας και ότι την απόφασή του θα λάβει ύστερα από αξιολόγηση των βημάτων που θα έχει κάνει η Τουρκία στο Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις, ενώ για το Κυπριακό δήλωσε ότι στήριξε τον διάλογο μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ και πρόσθεσε ότι χρειάζεται και η βούληση της Τουρκίας να μην παρεμβαίνει και να αφήσει ελεύθερη την τουρκοκυπριακή κοινότητα για να αποφασίσει μόνη της για μια λύση δίκαιη και λειτουργική στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου.

    Για το θέμα των μεταναστών ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όσοι έχουν υιοθετήσει την Ελλάδα ως πατρίδα θα μπορούν μετά από συγκριμένες διαδικασίες να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα και βέβαια τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, έχουν το δικαίωμα να είναι Έλληνες πολίτες.

    Aντιδράσεις

    Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ: "Χθες και σήμερα ακούσαμε τον υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου Πλήρης απογοήτευση...Βολικές ασάφειες. Μεγάλες αντιφάσεις. Εξωπραγματικές προτάσεις. Σ' ένα πρόγραμμα 100 ημερών...τριετούς διάρκειας. Πρόγραμμα ανεφάρμοστο που αν γινόταν πράξη θα κόστιζε, σε περίοδο κρίσης, πάνω από 10 δις ευρώ. Χρήματα που δεν υπάρχουν. Δεν το λένε, δεν το ομολογούν, αλλά θα δανεισθούν! Αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση θα δανειστούν πολύ. Αυξάνοντας απερίσκεπτα και το έλλειμμα και τους φόρους. Επιβαρύνοντας τους Έλληνες για πολλές γενιές. Η λογική τους είναι μια. Να πάρουνε την εξουσία και ... βλέπουνε. Οι πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό το περασμένο σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αυτό το σαββατοκύριακο, ήταν απλώς συντριπτική. Ο πρωθυπουργός φάνηκε αμετανόητος και αναξιόπιστος. Αμετανόητος για τις πολιτικές του που έχουν φέρει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Και αναξιόπιστος, όταν ζητά από τους πολίτες τρίτη ευκαιρία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ένα πλήρες σχέδιο εξόδου από την κρίση, με χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες ενέργειες. Ένα σχέδιο που στηρίζει το εισόδημα, την απασχόληση, την υγιή επιχειρηματικότητα και ανοίγει νέους αναπτυξιακούς δρόμους για τη χώρα. Όσο για τα περί δανεισμού που επικαλείται ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θα συνιστούσα μεγαλύτερη περίσκεψη από το κόμμα που προσέθεσε 100 δις ευρώ στο δημόσιο χρέος τα τελευταία πεντέμισι χρόνια και μόνο φέτος δανείστηκε ήδη είκοσι δις περισσότερα από ό,τι είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό. Οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση".

    Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: "Εκείνος που ζητά 3η ευκαιρία, γιατί ο λαός δύο φορές του την αρνήθηκε, είναι ο κ. Παπανδρέου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα του την αρνηθούν και τρίτη φορά".

    "Τα περί παροχών του ΠΑΣΟΚ είναι απάτη", τόνισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μ. Μαΐλης. Συνεχίζοντας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Με πρόσχημα τις αντοχές της οικονομίας υπόσχεται μερικά ψίχουλα για τους εργαζόμενους, αλλά κρύβει ότι θα διατηρήσει και θα συμπληρώσει το αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ. Στην ουσία επιχειρεί να καλύψει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση που θα εξαπολύσει μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση. Το κόλπο της παροχολογίας στηρίζουν και η ΝΔ και τα περισσότερα ΜΜΕ, αν και γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ίδιας γραμμής με της ΝΔ, δίχως παροχές στο λαό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δικομματικού καβγά για την καρέκλα και συνολικά της ενίσχυσης του δικομματισμού".

    Ο Γ. Δραγασάκης υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: "Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά «άλλο δρόμο». Κινείται κι αυτή στο μονόδρομο της λιτότητας, αύξησης της ανεργίας και της διεύρυνσης των ανισοτήτων. Εκείνο που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ε.Θ. είναι ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας μέσα σε ένα περιτύλιγμα επικοινωνιακών όρων χωρίς αντίκρισμα".

    Τέλος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για ανέξοδες υποσχέσεις.

    Είδηση: 26697

    [02] Ιράν: δεν διαπραγματευόμαστε για τα πυρηνικά

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 18:10

    Άλλη μια ευκαιρία είχε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να δηλώσει τις προθέσεις της χώρας του στο θέμα των πυρηνικών, υποδεχόμενος τον Βρετανό πρεσβευτή Σάϊμον Γκας ο οποίος του επέδωσε τα διαπιστευτήριά του. Όπως δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος:

    "Η πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς είναι νόμιμο δικαίωμα και οριστικό του ιρανικού έθνους και το Ιράν δεν θα διαπραγματευθεί με κανένα τα αναντίρρητα δικαιώματά του, αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την διεθνή συνεργασία για να διευθετηθούν τα προβλήματα της οικονομίας και ασφάλειας στον κόσμο. Εκτιμούμε ότι τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς την συμμετοχή όλων".

    Είδηση: 26699

    [03] Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις

    Την πρόθεσή του να κυβερνήσει ακόμη και με ισχνή πλειοψηφία εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Θεσσαλονίκη. Υποστήριξε ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα συμμετάσχουν βμάχιμα στελέχη τα οποία θα σηκώσουν τα μανίκια μετά τις εκλογέςβ και χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη βαξιολογότατο στέλεχος για την Ελλάδα και την Ευρώπηβ. Προσέθεσε ότι ίδιος τον ήθελε στη Βουλή και σημείωσε ότι βσέβεται την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην αποδεχτεί τις προτάσεις για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματοςβ. Το ΠΑΣΟΚ όπως τόνισε θα ανοίξει την υπόθεση Siemens και σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό τόνισε ότι υπάρχει κόκκινη γραμμή."Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις δύσκολες αποφάσεις, στο πλευρό του ελληνικού λαού", είπε χαρακτηριστικά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26698

    [04] Τσίπρας: Το σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα μ' εμάς

    Εκλογές 2009 -

    ΣΥΡΙΖΑ

    Αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές δηλώνει στο ΒΗΜΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσθέτει ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την "ενοχλητική" Αριστερά και αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλώνει υπερήφανος που θα εκτεθεί στη σταυροδοσία και επισημαίνει ότι το κόμμα του κατάφερε με πλήρη δημοκρατική συνεννόηση να διευθετήσει τα ανοιχτά θέματα και να μπει σε διάταξη εκλογικής μάχης.

    Ερωτώμενος για την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να μην είναι υποψήφιος τη χαρακτηρίζει "προσωπική" και λέει ότι είναι απολύτως σεβαστή. "Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί μας, από τη θέση που ο ίδιος επιλέγει" αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Για τον Κ. Καραμανλή λέει ότι βάζει ψηλά τον πήχη σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που θα επιτείνουν την ύφεση, ενώ για τον Γ. Παπανδρέου ότι εμφανίζεται τόσο ανοιχτός και γενικόλογος στα πάντα, που επί της ουσίας δεν λέει τίποτα.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26696

    [05] Ο Ν. Χρυσόγελος εκπρόσωπος των Οικολόγων

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 12:53

    Το Νίκο Χρυσόγελο ανέδειξαν ως εκπρόσωπό τους για την προεκλογική περίοδο, στο έκτακτο συνέδριό τους οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ . Ο κ.Χρυσόγελος, πάντως, για να εκλεγεί βουλευτής χρειάζεται σταυρό προτίμησης. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι εμφανίζονται ανοιχτοί στις μετεκλογικές συνεργασίες όπως τονίζουν στην εκλογική τους διακήρυξη και ζητούν τη ψήφο των πολιτών για να δοθεί στο περιβάλλον η προτεραιότητα που του αξίζει. Παράλληλα καλούν τους πολίτες να αγνοήσουν τα μηνύματα που προτείνουν μια ακόμα λευκή επιταγή σε κόμμα εξουσίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26693

    [06] Προσφυγή κατά Χριστοφοράκου ετοιμάζει ο Κ. Γείτονας

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 12:39

    Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας εναντίον του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Χριστοφοράκος στις απολογίες του τον εμπλέκει μαζί με τον εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο, στις χρηματοδοτήσεις που ισχυρίζεται ότι έκανε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έως και το 2007. Στη δήλωσή του, ο κ. Γείτονας κάνει λόγο για εξόφθαλμες συκοφαντίες και αναλήθειες και αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή μέσω των δικηγόρων του ζήτησε από την Εισαγγελέα του Μονάχου να του χορηγηθούν όλα τα στοιχεία για να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26694

    [07] Iνδία: θάνατοι από νοθευμένα ποτά

    Ειδήσεις

    Τραγικές διαστάσεις έχει πάρει η κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στην Ινδία, με συνέπεια οι νεκροί να έχουν φτάσει τους 29. Ταυτόχρονα άλλα 24 άτομα ασθενούν από τις παρενέργειες της κατανάλωσης νοθευμένων ποτών και νοσηλεύονται, ενώ τουλάχιστον 20 έχουν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

    Μέσα στο τελευταίο διήμερο επιβεβαιώθηκαν 11 θάνατοι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 250 άτομα έχουν πεθάνει από την αρχή του χρόνου σε έξι άλλα κρατίδια από παρόμοια περιστατικά συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Νέο Δελχί. Βασικό κίνητρο κατανάλωσης των νοθευμένων ποτών, είναι η τιμή τους, που είναι πολύ πιο χαμηλή, από αυτή του εμπορίου.

    Είδηση: 26701

    [08] Ημέρα καταστροφών

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 16:07

    Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τον τουριστικό θέρετρο Αλάνια, νότια της Τουρκίας, την ώρα που το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εξακολουθεί να πλήττεται από την κακοκαιρία. Μέχρι τώρα 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες. Στο Καζακστάν, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά κέντρο αποτοξίνωσης τοξικομανών. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει άγνωστη. Στη Ρουμανία, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη ελαστικών και χημικών.

    Πυκνό σύννεφο καπνού σκέπασε το Βουκουρέστι εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθήκη ελαστικών και χημικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν τη φωτιά που πήρε γρήγορα διαστάσεις. Εννέα πυροσβέστες και επτά πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κανείς όμως δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

    Η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου κτίρια έχουν πλημμυρίσει, ενώ πολλοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων και του στρατού.

    Είδηση: 26692


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 September 2009 - 16:52:25 UTC