Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα υποψήφιος ο Πρωθυπουργός
  • [02] Παπανδρέου: Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας
  • [03] Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις
  • [04] Επανεκλογή Μπαρόζο στο τιμόνι της Κομισιόν
  • [05] Πεδίο αντιπαράθεσης η οικονομία
  • [06] Α. Παπαρήγα: ομιλίες σε ναυτεργάτες και γυναίκες
  • [07] ΣΥΡΙΖΑ: στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια
  • [08] Το νοσοκομείο Η Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης
  • [09] Οικολόγοι - Πράσινοι: ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια
  • [10] ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας πουρέ
  • [11] Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ανεργία
  • [12] Καρδιοαγγειακός κίνδυνος για τους διαβητικούς τα φάρμακα για το διαβήτη
  • [13] Υπεγράφη η πράξη για την απόσυρση των ΙΧ
  • [14] Νομοθετικές πράξεις για Ολυμπιακή-ΦΠΑ-Πλειστηριασμούς
  • [15] Στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η Ντ. Μπακογιάννη
  • [16] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ΒΔ της Λαμίας

    [01] Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα υποψήφιος ο Πρωθυπουργός

    Στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Με την υποψηφιότητά του σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες ο πρωθυπουργός θέλει να υποδηλώσει το ενδιαφέρον του για την περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Ο κύριος Καραμανλής θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες το απόγευμα στις επτά και μισή.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην Λάρισα, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

    "Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι πάντα δίπλα στους Έλληνες αγρότες. Οι αγρότες το ξέρουν. Θα το δείξουν και στη συγκέντρωση της Κυριακής, και στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου". Την Κυριακή ο κ. Καραμανλής μιλάει στην Λάρισα.

    Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον Αντένα, ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι ήταν προσωπική απόφασή του, αυτή για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

    Τόνισε μάλιστα πως ένας πολιτικός κρίνεται βάσει της συνολικής πολιτικής διαδρομής και της συμπεριφοράς του.

    Είδηση: 26831

    [02] Παπανδρέου: Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 17:34

    Την δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την εξασφάλιση ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος κατά την επίσκεψη του στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όπως είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου η δέσμευση αυτή αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ και απέναντι στους πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Λαϊκό ενημερώθηκε από την διοίκηση και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στο νοσοκομείο και τον χώρο της Υγείας.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στην απαξίωση και τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επειδή έχουμε χρέος, χρέος απέναντι στον πολίτη, απέναντι στη δική μας ιστορία, αλλά και τις αρχές, τις αξίες που υπηρετούμε, να εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη, την ποιοτική υπηρεσία για κάθε πολίτη σ' αυτή τη χώρα", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενος από τον πολιτικό εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Υγείας Γιώργο Φλωρίδη, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των νοσηλευτών και των εργαζομένων, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

    Στα γραφεία της διοίκησης Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίζονται, τα τελευταία χρόνια στα νοσοκομεια, είναι η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, προβλήματα τα οποία έθιξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Αντωνόπουλος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για "μηχανήματα στη ναφθαλίνη" και "τεράστια απαξίωση" του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, "με αποτέλεσμα ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να έχουμε φτάσει δέκα χρόνια πίσω".

    Επιπλέον, εξέφρασε τη βούλησή του για ριζικές αλλαγές.

    Ο Διοικητής του Λαϊκού Τάσος Γρηγορόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λαϊκό, υπάρχουν και στα περισσότερα νοσοκομεία" και πρόσθεσε ότι "ευελπιστεί, αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, να βοηθήσει όσο μπορεί τους ασφαλισμένους πολίτες".

    Κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διατυπώθηκε καταγγελία για ρουσφέτια, καθώς και για τη δημιουργία πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής στο Λαϊκό, χωρίς, όπως ελέχθη, να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

    Αργότερα, στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου και αφού ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τη ΜΕΘ, οι παραπάνω κατηγορίες διατυπώθηκαν εκ νέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε:

    "Δηλαδή τα δίνουν προίκα σε κάποιον διοικητή;". Και πρόσθεσε ότι "αυτή η κυβέρνηση είναι γρήγορη στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις, αλλά αργή στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών".

    Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφτηκε κι έναν νοσηλευόμενο, πρώην συνεργάτη του.

    "Όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και στο όνομα των σκοπιμοτήτων της, θέτεις θέματα που δεν έχουν πρόβλημα, αυτό δείχνει, ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς και να δώσεις λύσεις στα πραγματικά προβλήματα", απάντησε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Αντί να αναρωτιέται για τους λόγους διάλυσης του ΕΣΥ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και πριν τις εκλογές για το πως απαντά στα αγωνιώδη αιτήματα νοσηλευτών και γιατρών για να γίνουν αμέσως οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι πόροι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.", σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26827

    [03] Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

    Αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν το κλίμα των ημερών. Η δημοσκόπηση της MARC για τον Alpha δείχνει τη διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στο 7,2%, ενώ μέτρηση της VPRC για τον TVXS ανεβάζει τη διαφορά στις 8 ποσοστιαίες μονάδες.

    H δημοσκόπηση της MARC

    Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ, έναντι της ΝΔ, δημοσκόπηση της MARC. Στο 41,2% η εκτίμηση νίκης για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, μπορει να εκλεξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6% έναντι 29,4% της ΝΔ.

    Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%, ο ΛΑΟΣ 5,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,8%.

    Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η σύνθεση της Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα είναι και πάλι πεντακομματική.

    Δημοσκόπηση της VPRC

    Την ίδια ώρα, στις οκτώ μονάδες ανεβάζει τη διαφορά, γκάλοπ της VPRC για λογαριασμού του TVXS με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% και τη ΝΔ 34,5%

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 26816

    [04] Επανεκλογή Μπαρόζο στο τιμόνι της Κομισιόν

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 15:47

    Την επανεκλογή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μπαρόζο ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Η υποψηφιότητά του είχε ήδη υποστηριχθεί από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και η επανεκλογή του επικεφαλής της Επιτροπής ήταν βέβαιη, καθώς οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί του είναι η κύρια δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο.

    Για δεύτερη πενταετή θητεία

    Με άνετη απόλυτη πλειοψηφία επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μπαροζο, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας συγκέντρωσε 382 ψήφους έναντι 219. Υπήρξαν 117 αποχές. Από τους 736 βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, συμμετείχαν συνολικά στην ψηφοφορία 718.

    Ο Μπαρόζο πήρε την ψήφο άνω του 50% των 736 ευρωβουλευτών, ενώ μια σχετική πλειοψηφία θα ήταν αρκετή.

    Η επίδοσή του θα επέτρεπε να αποφευχθεί μια δεύτερη ψηφοφορία αν ίσχυε η συνθήκη της Λισαβόνας. Με τη συνθήκη της Λισαβόνας είναι απαραίτητη μια απόλυτη πλειοψηφία.

    Κατά την ψηφοφορία για την πρώτη θητεία του, τον Ιούλιο 2004, ο Μπαρόζο είχε συγκεντρώσει 413 ψήφους υπέρ, 251 κατά και 44 αποχές.

    Χαιρετίζουν την επανεκλογή Μπαρόζο

    Τη "σταθερότητα" της Ευρώπης απέναντι στις μεγάλες "προκλήσεις" που έχει να αντιμετωπίσει θα εγγυηθεί η επανεκλογή Μπαρόζο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντερικ Ράινφελντ, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Χαίρομαι που βλέπω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα την επανεκλογή του Πορτογάλου στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" δήλωσε σε ανακοίνωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    "Αυτή η επανεκλογή μας προσφέρει την σταθερότητα που είναι απαραίτητη για να επικεντρωθούμε στις σημαντικές προκλήσεις που έρχονται, όπως η οικονομική κρίση ή η κλιματική αλλαγή" πρόσθεσε ο κεντροδεξιός Σουηδός πρωθυπουργός.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Πολωνός Γέρζι Μπούζεκ, επίσης συντηρητικός, δήλωσε ότι πρόκειται για μια "νίκη της δημοκρατίας".

    "Δεν έχουμε πλέον πολιτικό κενό στην Ευρώπη" και "ο πρόεδρος Μπαρόζο μπορεί να ξεκινήσει να σχηματίζει την ομάδα του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή" πρόσθεσε. "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξε τις προθέσεις του, απαιτώντας από τον Μπαρόζο καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να δεσμευτεί και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τα επόμενα πέντε χρόνια", εκτίμησε ο Μπούζεκ.

    "Η επανεκλογή αυτή αποτελεί μια καινούργια αρχή για τις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επιτροπής" σημείωσε ο ίδιος.

    Μεγάλη επιτυχία για την Ομάδα του ΕΛΚ αποτελεί η επανεκλογή Μπαρόζο, δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζοζέφ Ντολ, πρόεδρος της ομάδας των χριστιανοδημοκρατών ΕΛΚ, της σημαντικότερης κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    "Πρόκειται επίσης για μια ένδειξη σταθερότητας και δύναμης για την Ευρώπη, η οποία είναι απαραίτητη σ' αυτή την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε" ανέφερε ο ίδιος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26830

    [05] Πεδίο αντιπαράθεσης η οικονομία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 17:16

    Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ παραμένει η οικονομία. Απάντηση στην τομεάρχη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, αναφορικά με τον επιπλέον δανεισμό 100 δισ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια από την κυβέρνηση, έδωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου. Αφορμή στάθηκε η δήλωση της Λούκας Κατσέλη ότι ο ελληνικός λαός θα περίμενε από τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει πού πήγαν τα επιπλέον 100 δισ. ευρώ που δανείσθηκε η κυβέρνηση μέσα σε πέντε χρόνια. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

    Η αύξηση του χρέους βρέθηκε αυτή τη φορά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αφορμή ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το που πήγαν τα 100 δισ. ευρώ που δανείστηκε η κυβέρνηση την τελευταία 5ετία.

    Χτες η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, κάλεσε τη ΝΔ, να εξηγήσει πού πήγαν τα επιπλέον 100 δις ευρώ, που δανείστηκε η κυβέρνηση μέσα σε 5 χρόνια.

    Απαντώντας σήμερα ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι το χρέος από 182,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2003 ανέβηκε σε 262 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 79,6 δισ. ευρώ. Όπως επισημαίνει, το διάστημα 2004-2008 ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ήταν 7,5% ανά έτος, όταν την περίοδο 1981-1989 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ήταν 33,6%

    Ο Γιάννης Παπαθανασίου απαντώντας στο που πήγαν τα χρήματα από το πρόσθετο δανεισμό επισημαίνει ότι το 87% της αύξησης του χρέους οφείλεται σε ανελαστικές υποχρεώσεις που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ έως το 2003

    Πιο συγκεκριμένα 62,5% του πρόσθετου χρέους πήγε για την αποπληρωμη τόκων για τα 182,3 δισ. ευρώ, 12,5% σε πληρωμές εξοπλιστικών δαπανών (της περιόδου 2000-2003), 3,3% για πληρωμές σε χρέη νοσοκομείων, 8,9% στην κοινωνική ασφάλιση, 8,8% για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος (της περιόδου 2004-2008) και 4% για πληρωμές σε άλλες υποχρεώσεις

    Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του θέλει να καταδικάσει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους χαμηλόμισθους σε χρέη.

    "Χθες στο ΠΑΣΟΚ εξήγγειλαν άμεσο υπερδανεισμό. Ο κ. Παπανδρέου, που ισχυρίστηκε ότι «δεν χρωστάει σε κανέναν», με την πολιτική του θέλει να καταδικάσει όλους τους Έλληνες - και κυρίως τους χαμηλόμισθους - σε χρέη, χρέη, χρέη. Να χρωστάνε δηλαδή «τα μαλλιά της κεφαλής τους', τόνισε χαρακτηριστικά

    Είδηση: 26836

    [06] Α. Παπαρήγα: ομιλίες σε ναυτεργάτες και γυναίκες

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Για βήματα μπροστά, τόσο στο επίπεδο της εργατικής συνείδησης, όσο και της λαϊκής αντεπίθεσης, έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ναυτεργάτες στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ στον Πειραιά.

    Ταυτόχρονα τους κάλεσε να μην χαθεί καμία ψήφος κάτω, όπως είπε, από την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα: "Πρέπει να καταλάβουν, ότι δεν μπόρεσαν να ενσωματώσουν το ρεύμα δυσαρέσκειας των πολιτών στο καλούπι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν έχοντας στο νου τους ότι βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα με την κυρίαρχη πολιτική. Η επόμενη ημέρα των εκλογών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς έρχονται τρομακτικές αλλαγές και συνέπειες για τις νέες γενιές και τους ηλικιωμένους. Το μέλλον της χώρας, εξαρτάται από το λαό ο οποίος με την ψήφο του μπορεί να ενισχύσει το αγωνιστικό ρεύμα κερδίζοντας χρόνο και ανακόπτοντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων της ΕΕ. Την επόμενη των εκλογών θα έχουμε μια επανάληψη του ίδιου έργου με εναλλαγή κυβέρνησης. Υπάρχουν κόμματα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και κόμματα που υπηρετούν αποκλειστικά το λαό. Η ΝΔ λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ "παροχολογεί" , επέλεξε αυτή την τακτική για να κερδίσει τα συντηρητικά μεσαία στρώματα. Για το ΠΑΣΟΚ μόνο συνθήματα, κοροϊδεύει το λαό με την αύξηση των 30 λεπτών και καθησυχάζει το κεφάλαιο για διατήρηση των κεκτημένων τους".

    Αναφερόμενη στα κόμματα ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ούτε και τα ίδια δεν ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι η γραμμή τους είναι γραμμή συνηγορίας του ευρωμονόδρομου.

    Επίσης αναφερόμενη στην πράσινη ανάπτυξη τόνισε ότι θα είναι και αυτή μια καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ τα μέτρα που θα ληφθούν για να βγούμε από την οικονομική κρίση θα οδηγήσουν σε βαθύτερη καπιταλιστική κρίση.

    Στις 19:30, η κ. Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών, στον Πολυχώρο "Απόλλων" (Ερμουπόλεως και Πηλίου).

    Είδηση: 26825

    [07] ΣΥΡΙΖΑ: στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 17:28

    Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Γιάννης Θεωνάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του σχήματος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, τα χαρακτήρισε ψηφοδέλτια μάχης και αγώνα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως "παρά τις αδυναμίες και τα λάθη του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ μέρος του γερασμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Κανείς θα νιώσει εξαπατημένος αν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 4 Οκτωβρίου. Η αποχή δεν βοηθά στο να αλλάξουν τα πράγματα και δεν στέλνει κανένα μήνυμα σε όσους απεργάζονται πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων".

    Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 412, εκ των οποίων 235 για πρώτη φορά, ενώ το 65% είναι άντρες και το 35% είναι γυναίκες, απ όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές κατηγορίες.

    Ο κ. Τσίπρας είναι υποψήφιος με σταυρό στην Α' Περιφέρεια Αθήνας, όπου μεταξύ άλλων συναντάμε τις υποψηφιότητες του Νίκου Βούτση, του Ρήγα Αξελού, του Περικλή Κοροβέση και της Άννας Φιλίνη.

    Στη Β' περιφέρεια μεταξύ άλλων βρίσκονται ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ανδρέας Καρίτζης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Ρουμπάνης και Γιώργος Βαρεμένος.

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες με τις πληροφορίες να θέλουν τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο επικεφαλής, ενώ μεταξύ των υπολοίπων ονομάτων αναφέρονται η ηθοποιός Κάτια Γέρου, οι πανεπιστημιακοί Τζίνα Πολίτου και Άλκη Ρήγο, τον Χρήστο Κατσούλα εκ μέρους της ΚΟΕ και τον Παναγιώτη Μαντά εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον ανένταχτο πανεπιστημιακό, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Άλκη Ρήγο, θα μιλήσουν σήμερα, στις 20:00, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (Λιμάνι).

    Οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξης:

    NOMOY XIOY

    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου

    ΙΩΑΝΝΟΥ-ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ του Ιωάννη

    ΚΑΒΥΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Στυλιανού

    ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ - ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΤΟΥΛΑ) συζ. Κωνσταντίνου

    ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

    ΖΑΒΟΥ-ΜΠΟΜΠΑ ΕΥΘΥΜΙΑ του Ιωάννη

    ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου

    ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

    ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

    ΓΙΑΛΑΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αναστασίου

    ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ του Πέτρου

    ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γεωργίου

    ΜΟΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χαράλαμπου

    ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη

    ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    ΔΗΜΟΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ιωάννη

    ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σάββα

    ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΛΙΑΝΑ) του Νικολάου

    ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Παναγιώτη

    ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

    ΓΑΥΡΑ-ΠΟΥΛΗ ΑΜΑΛΙΑ του Παναγιώτη

    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιλτιάδη

    ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Ιωάννη

    ΤΟΜΠΑΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου

    ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου

    ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΪΟΣ του Χρήστου

    ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΗΛΙΑΣ του Δημητρίου

    ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του

    ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ ΜΑΓΔΑ του

    ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου

    ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ του Θεμιστοκλή

    ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ του Χρήστου

    ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

    ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΑ) του Αντωνίου

    ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ (ΓΙΟΣΚΑΣ) του Παναγιώτη

    ΣΠΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Πλούταρχου

    ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου

    ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

    ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του Κωνσταντίνου

    ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ιάσωνα

    ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Παναγή

    ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

    ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ του Χασάν

    ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

    ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ

    ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΒΙΤΑ) του Γεωργίου

    ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ του Χαλήλ

    ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

    ΓΑΜΒΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Στυλιανού

    ΚΑΝΑΡΑ - ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του Ιωάννη

    ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεόφιλου

    ΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Παναγιώτη

    ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Ανέστη

    ΤΣΑΝΑΚΑ-ΠΡΟΒΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Δημητρίου

    ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου

    ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ

    ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ

    ΨΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ

    ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου

    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ του Ευαγγέλου

    ΜΑΡΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ιωάννη

    ΜΟΚΚΑ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννη

    ΤΗΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου

    ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου

    ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Λάμπρου

    ΦΑΤΟΥΡΟΥ - ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ συζ. Ανδρέα

    ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    ΚΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αποστόλου

    ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου

    ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου

    ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Ανδρόνικου

    ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου

    ΦΙΛΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Αχχιλέως

    ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

    ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Σωτηρίου

    ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αναστασίου

    ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αθανασίου

    ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Βασιλείου

    ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

    ΑΝΤΩΝΟΥΣΑΚΗ ΟΛΓΑ του Νικολάου

    ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Νικολάου

    ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευαγγέλου

    ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη

    ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΒΙΚΥ) του Δημητρίου

    ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Σπυρίδωνα

    ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Αντωνίου

    ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου

    ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου

    ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου

    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΝΤΙΟΣ) του Χαριλάου

    ΔΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου

    ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μιχαήλ

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνος

    ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου

    ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ τουβ¦..

    ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ

    ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΗΜΟΣ) του Βασιλείου

    ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΥΛΛΑ) του Βασιλείου

    ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Γεωργίου

    ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

    ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ) του Νικολάου

    ΒΟΥΚΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κυριάκου

    ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΖΩΗ του Χαράλαμπου

    ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

    ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Εμμανουήλ

    ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ

    ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ του Νικολάου

    ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου

    ΚΑΣΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

    ΛΑΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

    ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    ΝΤΑΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ευαγγέλου

    ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΤΣΑΚΙΡΗ ΠΟΠΗ

    ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

    ΑΡΙΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΡΟΥΛΑ) του Χρήστου

    ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ του Γρηγορίου

    ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αθανασίου

    ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του Αλεξάνδρου

    ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευαγγέλου

    ΦΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αργυρίου

    ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

    ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά

    ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαραλάμπους

    ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Σπυρίδωνος

    ΚΩΤΣΙΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

    ΛΕΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου

    ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου

    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

    ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χριστόδουλου

    ΓΛΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στυλιανού

    ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (ΑΡΗΣ) του Θεοδώρου

    ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Θεόδωρου

    ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) του Ιωάννη

    ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    ΓΚΑΣΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου

    ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου

    ΔΡΟΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΖΑΡΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

    ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου

    ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη

    ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Αριστοτέλη

    ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδοσίου

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ του Παναγιώτη

    ΣΑΛΟΥΡΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ του Γεωργίου

    ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου

    ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΙΑΧΑ ΕΛΕΝΗ του Νικηφόρου

    ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη

    ΔΙΩΤΗ ΗΡΩ του Μαρίνου

    ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Ταξιάρχη

    ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Οδυσσέα

    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Χρήστου

    ΣΑΚΚΑ ΙΛΕΑΝΝΑ (ΛΙΑΝΑ) του Κωνσταντίνου

    ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΡΕΤΗ (ΡΙΤΑ) του Αιμίλιου

    ΧΙΟΝΑΡΙΔΗ - ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ ΞΕΝΙΑ του Ανέστη

    ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    ΓΕΡΑΡΔΗ-ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΛΙΝΑ) συζ Δημητρίου

    ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου

    ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ - ΜΠΑΣΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΒΑ)

    ΠΑΥΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΦΡΑΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

    ΑΛΑΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

    ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Πάνου

    ΓΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Χαραλάμπους

    ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ελευθερίου

    ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

    Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

    ΓΑΪΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου

    ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου

    ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπύρου

    ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΡΙΑ) του Παναγιώτη

    ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) του Ιωάννη

    ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Στυλιανού

    ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ) του Βρασίδα

    ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου

    ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ) του Σπυρίδωνος

    ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου

    ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου

    ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ) του Γεωργίου

    ΠΑΠΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ

    ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) του Χαραλάμπους

    ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ) του Αθανασίου

    ΠΟΥΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιακώβου

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου

    ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιωάννη

    ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σωκράτη

    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Χρήστου

    ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Καλλέργη

    ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του Γεωργίου

    ΚΕΡΑΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου

    ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σωτηρίου

    ΝΙΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη

    ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνα - Αριστοτέλη

    ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Βασιλείου

    ΠΡΙΦΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

    ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαράλαμπου

    ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου

    ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου

    ΤΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

    ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    ΜΟΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευαγγέλου

    ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου

    ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του Σάββα

    ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

    ΖΑΡΚΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του

    ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ του Αναστασίου

    ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ανδρέα

    ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΩ του Χρήστου

    ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου

    ΚΟΓΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του

    ΚΡΙΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του

    ΛΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του

    ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου

    ΛΙΟΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του

    ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του

    ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρίδωνα

    ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

    ΓΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ευθυμίου

    ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου

    ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου

    ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χαράλαμπου

    ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου

    ΧΟΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου

    Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΑΓΟΣ) του Ευγένιου

    ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη

    ΛΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Μιχαήλ

    ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου

    ΜΑΓΕΙΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Εμμανουήλ

    ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ελευθέριου

    ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη

    ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ (ΛΙΑ) του Γεωργίου

    Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου

    ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου

    ΒΑΜΒΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του Νικολάου

    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) του Ελευθερίου

    ΚΑΡΝΕΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ευάγγελου

    ΚΑΨΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χριστόφορου

    ΚΥΛΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του Κυριακούλη

    ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

    ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη

    ΤΟΥΛΟΥΜΗ - ΚΟΥΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του Δημητρίου

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΥΛΑ) του Ιωάννη

    ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

    ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ του Δημητρίου

    ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΪΑ του Λάμπρου

    ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΠΕΣΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου

    ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου

    ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

    ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ του Στέργιου

    ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου

    ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου

    Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) τουβ¦β¦

    ΑΜΠΑΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

    ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ..

    ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

    ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ)

    ΠΛΙΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΠΟΛΑΤΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ β¦..

    ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

    ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λεωνίδα

    ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου

    ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη

    ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου

    ΜΠΙΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Θωμά

    ΧΑΛΙΔΙΑ ΖΩΗ

    ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου

    ΑΛΕΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη.

    ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη

    ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

    ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΜΙΧΟΛΟΥ ΑΝΝΑ του Ιωάννη

    ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου

    ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ - ΧΟΡΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ συζ. Βασιλείου

    ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου

    ΒΕΔΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ του Σπυρίδωνος

    ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

    ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αποστόλου

    ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Στέργιου

    ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ομήρου

    ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

    ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΙΝΤΝ του Τζεμήλ

    ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ιωάννη

    ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ του Αριστοτέλη

    ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ του Μεμέτ

    ΠΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑ του Ιωάννη

    ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - ΠΟΥΠΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχαήλ

    ΣΕΛΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιωάννη

    ΣΠΥΡΤΟΥ ΑΝΝΑ του Δημητρίου

    ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ

    ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Αριστείδη

    ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Κωνσταντίνου

    ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    ΙΣΙΓΩΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου

    ΜΠΙΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Χρήστου

    ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου

    ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ευαγγέλου

    ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ευαγγέλου

    Είδηση: 26829

    [08] Το νοσοκομείο Η Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης

    ΛΑΟΣ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 13:14

    Το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Η Αγία Βαρβάρα" επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με την διοίκηση, τους εργαζόμενους, και περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά στο χώρο της υγείας.

    "Επισκέφθηκα ένα χώρο υγείας που είχα επισκεφθεί πριν 25 χρόνια ως ρεπόρτερ. Δυστυχώς, δεν είδα θεαματικές αλλαγές. Πάσχουμε στον τομέα της υγείας. Είμαστε η χώρα με τα λιγότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην ΟΝΕ. Εμείς που γεννήσαμε τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη και όλους τους μεγάλους γιατρούς, δεν έχουμε κατορθώσει, 2500 χρόνια μετά, να έχουμε μια αποτελεσματική Υγεία. Λείπουν πολλά και πάνω από όλα η ουσιαστική βοήθεια του κράτους προς τον ασθενή, προς τα Δημόσια νοσοκομεία. Πιστεύω ότι έρχεται μια νέα ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα", τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26823

    [09] Οικολόγοι - Πράσινοι: ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 18:16

    Τα ψηφοδέλτια τους σε όλη την επικράτεια παρουσίασαν σήμερα οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται πανεπιστημιακοί καθηγητές, μέλη οικολογικών οργανώσεων και απλοί πολίτες.

    Στόχος η ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την διάσωση του Περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα είναι η Μαρία Πίνιου Καλή, γνωστή για τους αγώνες της στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Όπως δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν μια δυνατή ομάδα με ενεργούς πολίτες που έχουν επιλέξει να αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής όλων. Η επιστροφή σε μια από τα ίδια δεν είναι η λύση. Θα ξαναδώσουν οι πολίτες λευκή εντολή σε κάποιο από τα δύο κόμματα που ευθύνονται για την κρίση που βιώνουμε";

    Η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, τόνισε: "Στις 4 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για το ποια οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική θα έχουμε. Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες με την ψήφο ή την απουσία τους επιλέγουν πώς θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προσφέρουν μια επιλογή συνείδησης. Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών επιδιώκουν να στρέψουν την οικονομία προς κοινωνική και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατεύθυνση σε μια εποχή που βιώνουμε μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Προωθούν μια συνεκτική πράσινη λύση που δημιουργεί 100.000 πράσινες θέσεις εργασίας, μειώνει το κοινωνικό χάσμα, ενδυναμώνει την υπεύθυνη οικονομία, προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλει στην προστασία του κλίματος. Επιδιώκουν από όποια θέση κι αν έχουν στη Βουλή να συμβάλλουν στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, στις βαθιές πολιτικές αλλαγές που χρειαζόμαστε ως χώρα, στη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και λήψη των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους".

    Είδηση: 26833

    [10] ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας πουρέ

    Κοινωνία

    Την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του πουρέ λαχανικών με την εμπορική επωνυμία "ΓΚΟΥΡΜΑΝ" από την επιχείρηση εισαγωγής της ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος πουρέ λαχανικών, το οποίο βρέθηκε να περιέχει θραύσματα γυαλιού.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν πουρέ λαχανικών με την εμπορική επωνυμία "ΓΚΟΥΡΜΑΝ" σε γυάλινη συσκευασία των 550 g, με αριθμό παρτίδας 080610 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.10.2011.

    Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται από τη βουλγαρική επιχείρηση "Konex Tiva Ltd" και διακινήθηκε στη χώρα μας από την εταιρεία "Interproduct AE" στην ποσότητα των 120 τεμαχίων.

    Ο ΕΦΕΤ όσους έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26837

    [11] Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ανεργία

    Ειδήσεις

    Ως η πλουσιότερη περιοχή του κόσμου αναδεικνύεται η Ευρώπη ξεπερνώντας την Βόρειο Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε ιδιωτικό αμερικανικό ινστιτούτο.

    Ο παγκόσμιος πλούτος, καταμετρημένος σε εταιρικά κεφάλαια, μειώθηκε από τα 104,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2007 στα 92,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2008.

    Συγκεκριμένα, στην Βόρειο Αμερική, ο πλούτος σημείωσε πτώση κατά 21,8% σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου παρατηρήθηκε μείωση μόλις κατά 5,8%.

    Η αμερικανική ήπειρος στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της σε μετοχές, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου της Wall street.

    Μπορεί οι οικονομικοί αναλυτές να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ, αλλά, οι πολίτες του κόσμου θα αργήσουν να νιώσουν την θέρμη της πολυπόθητης ανάκαμψης στην καθημερινότητά τους.

    Η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ προβλέπει ρεκόρ ανεργίας στις 30 χώρες της ζώνης, με 10 εκατομμύρια νέους ανέργους να προστίθενται στην μαύρη λίστα ως τα τέλη του 2010.

    Στο κόκκινο βρίσκεται η ανεργία για την Ισπανία και την Ιρλανδία, όπου αναμένεται να αγγίξει το 19,8% και 15,1% αντιστοίχως. Ακολουθεί η Γερμανία με 11,8% και οι Ηνωμένες Πολιτείες με 10%.

    Ακόμα κι αν η οικονομία καταφέρει να ανακάμψει, όπως τονίζει η Βρετανική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, ο δείκτης της ανεργίας, τα αποτελέσματα του οποίου αργούν να φανούν, θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

    Το παράδειγμα της Βρετανίας επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών.

    Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 210.000, φθάνοντας συνολικά τα 2, 47 εκατομμύρια.

    Απαραίτητες οι δαπάνες που θα ενισχύσουν την αγορά εργασίας ακόμη και για χώρες των οποίων τα δημοσιονομικά έχουν «καθίσει» λόγω των πακέτων στήριξης, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ. Εξ ίσου αναγκαία και η κρατική χείρα βοήθειας στην παγκόσμια οικονομία, ως ότου ορθοποδήσει, αποφαίνονται οι ηγέτες της Ε.Ε.. Το επόμενο εικοσιτετράωρο θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσουν την κοινή τους στάση εν όψει της συνόδου των G-20 στο Πιτσμουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26838

    [12] Καρδιοαγγειακός κίνδυνος για τους διαβητικούς τα φάρμακα για το διαβήτη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 15:57

    Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη δεν περιορίζουν τη φλεγμονή που συνδέεται με τις καρδιοπάθειες, αναφέρουν Αμερικανοί ερευνητές σε μελέτη τους που υπογραμμίζει την ανάγκη για σωστή διατροφή και σωματική άσκηση. Τόσο τα καρδιακά νοσήματα όσο και ο διαβήτης είναι φλεγμονώδεις ασθένειες και οι ερευνητές θεωρούν ότι ο έλεγχος του διαβήτη επηρεάζει θετικά.

    "Την εποχή που ξεκινήσαμε τις δοκιμές, θεωρούσαμε ότι αν ελέγξουμε το διαβήτη, θα μειώσουμε τις φλεγμονές", είπε η δρ Αρούνα Πραντάν του Brigham & Women's Hospital και της Ιατρικής Σχολής του Harvard στη Βοστώνη, η έρευνα της οποίας δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

    "Αυτή η έρευνα δείχνει ότι μόνο μειώνοντας τη γλυκόζη δεν επηρεάζεται ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την καρδιακή νόσο και αυτός είναι η φλεγμονή", είπε σε τηλεφωνική της συνέντευξη η Πραντάν.

    Η ίδια πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην ερμηνεία των ευρημάτων μίας σειράς εκτενών μελετών για το διαβήτη που συμπεραίνουν ότι ο επιθετικός έλεγχος του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα δεν συμβάλλει πολύ στην προστασία κατά του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.

    "Το να αντιμετωπίζουμε απλά το διαβήτη δεν δείχνει να ωφελεί την πρόληψη αυτών των αγγειακών περιστατικών", είπε η ίδια.

    Εκτιμάται ότι 23,6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και 246 εκατομμύρια παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη.

    Οι περισσότεροι υποφέρουν από διαβήτη τύπου 2, που συνδέεται με την κακή διατροφή και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

    Οι διαβητικοί ενήλικες έχουν δύο με τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό ή να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα σε σχέση με τους μη διαβητικούς.

    Το 75% των διαβητικών πεθαίνουν από καρδιακό νόσημα ή από εγκεφαλικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση.

    ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

    Η Πραντάν και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν την έρευνα σε δείγμα 500 ανθρώπων με διαβήτη τύπου 2 για να διαπιστώσουν αν η ινσουλίνη ή το χάπι μετφορμίνη για το διαβήτη, ή και τα δύο, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα των δεικτών φλεγμονής, όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη CRP (μία πολυλειτουργική κυτοκίνη (μικρή πρωτεΐνη) η οποία θεωρείται σημαντική στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπών και ονομάζεται ιντερλευκίνη-6) και ο διαλύτης υποδοχέων 2 του παράγοντα νέκρωσης όγκου (sTNFr2), ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στις αυτοάνοσες παθήσεις.

    Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έλαβαν ινσουλίνη και ένα ψευδοφάρμακο (χάπι placebo), μόνο μετφορμίνη ή μετφορμίνη με ινσουλίνη.

    Μετά από 14 εβδομάδες, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα φάρμακα βοήθησαν στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, αλλά είχαν μικρή επίδραση στη φλεγμονή.

    Η Πραντάν επισήμανε ότι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ήταν παχύσαρκοι, με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) 36.

    Ο ΔΜΣ ισούται με το βάρος σε κιλά διαιρούμενο με το ύψος σε εκατοστά. Κάποιος με ΔΜΣ 25 ως 29 θεωρείται υπέρβαρος, ενώ από 30 και πάνω παχύσαρκος.

    Η Πραντάν είπε ότι η μελέτη της επιβεβαιώνει την ανάγκη οι διαβητικοί να έχουν σωματική δραστηριότητα, να κάνουν υγιεινή διατροφή και να έχουν το σωστό βάρος.

    Ορισμένοι ενδέχεται να χρειάζεται να λαμβάνουν στατίνες και ασπιρίνη για να ελέγχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακό νόσημα.

    Και πρόσθεσε ότι οι διαβητικοί σαφώς και χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους για να μειώνουν τον κίνδυνο άλλων επιπλοκών, όπως τα προβλήματα στα μάτια και στα νεφρά και την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμούς.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 26822

    [13] Υπεγράφη η πράξη για την απόσυρση των ΙΧ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 17:18

    Το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πήρε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στην παροχή κινήτρων για την απόσυρση των ρυπογόνων ΙΧ, καθώς σήμερα Τετάρτη υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά τη δημοσίευση θα τεθεί σε εφαρμογή, καθώς είναι ήδη έτοιμες οι σχετικές εγκύκλιοι από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

    Οικονομικά κίνητρα

    Υπεγράφη σήμερα από τον Κάρολο Παπούλια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η οποία προβλέπει περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας, ανανέωση του στόλου των οχημάτων και απόσυρση παλαιών και εφαρμογή "πράσινου" δακτυλίου.

    Η ρύθμιση που προβλέπει τα μέτρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, το όφελος από την απόσυρση ανά κατηγορία αποσυρόμενου επιβατικού ΙΧ είναι το εξής:

    -έως 900 κ.εκ. 500 ευρώ -900-1.400 κ.εκ. 1.000 ευρώ -1.400-2.000 κ.εκ. 1.500 ευρώ -2.000-2.400 κ.εκ. 1.800 ευρώ -2.400+ κ.εκ. 2.200 ευρώ

    Μάλιστα, υπάρχει και επιπλέον όφελος που φτάνει τα 1.000 ευρώ για την αγορά νέου οχήματος προδιαγραφών EURO4 ή EURO5.

    Στόχος των μέτρων είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω της απόσυρσης περίπου 730.000 οχημάτων (60% του γηρασμένου στόλου) μέχρι τα τέλη του 2012, που έχει ισχύ το μέτρο.

    Τα αυτοκίνητα που ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να αποσυρθούν ανήκουν στις κλάσεις Β, Γ και Δ, δηλαδή είναι εκείνα που έχουν κυκλοφορήσει έως τις 31/12/2004.

    Και περιβαλλοντικά τέλη

    Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που δεν θα αποσυρθούν, με τρόπο που θα εφαρμοστεί άμεσα από το 2010 -τέλη με αυξήσεις από 50 έως 150 ευρώ για αυτοκίνητα πριν από το 2005 και μείωση κατά 18 ευρώ για τα νεώτερα- καθώς και καθιέρωση "πράσινου" δακτυλίου στα όρια του ισχύοντος, που θα ισχύσει από το 2011, και θα κυκλοφορούν σε αυτόν ελευθέρα τα αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν

    Για δύο τουλάχιστον μήνες θα υπάρχουν διαθέσιμα καινούρια ΙΧ που ταξινομήθηκαν πριν από τις 7 Αυγούστου, με την κατά 50% έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα αυτά διατίθενται φθηνότερα, από 400 έως 2000 ευρώ.

    Η δαπάνη απόσυρσης και ανανέωσης του στόλου οχημάτων για την περίοδο 2009-2012, έχει υπολογιστεί στα 2.301 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας και του ΦΠΑ από τις επιπλέον πωλήσεις οχημάτων, υπολογίστηκε στα 1.701,1 εκατ. ευρώ.

    Είδηση: 26834

    [14] Νομοθετικές πράξεις για Ολυμπιακή-ΦΠΑ-Πλειστηριασμούς

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 17:12

    Υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες ρυθμίζονται κρίσιμα θέματα που εκκρεμούσαν στη Βουλή, λόγω της κήρυξης των εκλογών. Με τις πράξεις αυτές προωθείται, το πάγωμα των πλειστηριασμών για χρέη 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, η πληρωμή του ΦΠΑ σε δόσεις και η τακτοποίηση του θέματος των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Είδηση: 26832

    [15] Στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η Ντ. Μπακογιάννη

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, με αφορμή την ετήσια σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί με τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

    Την επομένη, 28 του μηνός, θα έχει διμερείς συναντήσεις με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον, τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

    Το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στην ολομέλεια της γενικής συνέλευσης.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26824

    [16] Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ΒΔ της Λαμίας

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 09 2009 12:55

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, στις 10.13 το πρωί, με επίκεντρο την περιοχή 24χλμ βορειοδυτικά της Λαμίας και 175 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Η δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Από τη δόνηση δεν προκλήθηκαν ζημιές. Ωστόσο, συνεργεία των δήμων επισκέπτονται τα δημοτικά διαμερίσματα γύρω από το επίκεντρο και αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να έχουν μια σαφή εικόνα.

    Πηγή : ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Είδηση: 26813


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 September 2009 - 16:53:27 UTC