Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της ΝΔ
  • [02] Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού
  • [03] Βουτιά στα χρηματιστήρια σε Ντουμπάι-Αμπού Ντάμπι
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών
  • [05] Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τους μεταλλαγμένους τύπους της νέας γρίπης
  • [06] Μαυριτανία: Απαγωγή τριών Ισπανών - μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης
  • [07] Όχι των Ελβετών στην ανέγερση νέων μιναρέδων
  • [08] Πυροβόλησαν κατά αστυνομικών

    [01] Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της ΝΔ

    Δευτερα, 30 11 2009 00:11

    Μήνυμα ενότητας έστειλε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκλογή του μιλώντας από τη Ρηγίλλης , όπου εγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πολλούς οπαδούς του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς, τόνισε μεταξύ άλλων οτι "ο λαός μίλησε και τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή. Σήμερα νικήσαμε όλοι και δεν υπάρχουν ηττημένοι. Τώρα μας ενώνουν οι προκλήσεις για το αύριο. Ολοι μαζί από απόψε. Όλα όσα ειπώθηκαν τα έχω ξεχάσει -σφουγγάρι- και απο δω και μπρος θα περιφρουρήσω την ενότητα της βάσης". Ο κ. Σαμαράς είπε οτι θα αρχίσει από τη Δευτέρα να μιλά (για το κόμμα και την ενότητα) με τη "Ντόρα" και τον "Παναγιώτη" όπως τους αποκάλεσε χαρακτηριστικά καθώς και με τον Κώστα Καραμανλή, ενω ευχαρίστησε το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε νωρίτερα συγχαρεί τηλεφωνικώς τον νικητή για την εκλογή του ενώ με δημόσια δήλωσή της αναγνώρισε πρώτη την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά. Τον νέο πρόεδρο συνεχάρη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που νοσηλεύεται με τραχειοβρογχίτιδα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Η εκλογή του νέου αρχηγού έγινε με μαζική ανταπόκριση που ξεπερνά τις 650.000 ψηφοφόρους και καθυστέρηση περίπου 3 ωρών ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της ΝΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή της η Εφορευτική Επιτροπή και με καταμετρημένο το 72,6% ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 50,1%, έναντι 39,7 της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,6 του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη

    "Η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή".

    "Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ' αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική. "Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες", κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.

    Δήλωση Π. Ψωμιάδη για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ν.Δ.

    Τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ παράλληλα συγχαίρει και τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική της στάση. Στη δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει:

    "Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ' αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία. Προσωπικά, σ' αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα. Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

    Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα "παράσιτα", να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει. Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας". Στο μεταξύ βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος εισήχθη χθες Κυριακή στις 7 μμ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με πυρετό και δύσπνοια. Σύμφωνα με το πρωινό ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη, παίρνει αντιβίωση και οι γιατροί πρόλαβαν την πνευμονία.

    Η εκλογική διαδικασία και τα προβλήματα

    Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν πάντως τα προβλήματα. Το black out στο on line σύστημα οδήγησε στη συνέχιση της διαδικασίας με χειρόγραφο τρόπο, ενώ ανάγκασε την οργανωτική επιτροπή να παρατείνει την ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέδωσε το πρόβλημα στο δίκτυο του ΟΤΕ, ωστόσο ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του διέψευσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ. Την αντίθεσή του με τη χειρόγραφη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την πτώση του συστήματος εξέφρασε ό Παναγιώτης Ψωμιάδης. ο οποίος εισήχθη το βράδυ της Κυριακής σε κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με συμπτώματα πνευμονίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ, γεγονός πολύ σημαντικό για την παράταξη.

    Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τη βάση της ΝΔ. Το μήνυμα που έχει έλθει από όλη την Ελλάδα είναι για μια μεγάλη, δυνατή κεντροδεξιά. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα έχει καταμετρηθεί το 20% των εκλογικών τμημάτων.

    Δήλωση Αρ. Σπηλιωτόπουλου

    Την υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο της ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, η εκλογική διαδικασία έχει ένα καλό και ένα κακό στοιχείο. Το καλό, είπε, είναι η υψηλή συμμετοχή και το δυσάρεστο ότι ταλαιπωρήθηκε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος. "Γιατί, πράγματι, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν είχαν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντέξουν αυτή την πολύ μεγάλη συμμετοχή", σημείωσε και ανέφερε ότι ακόμα και μετά τις 10 το βράδυ, υπήρχαν ουρές και αρκετοί δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν. Έφερε ως παράδειγμα εκλογικά τμήματα στα νότια προάστια που είχε επισκεφθεί νωρίτερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει αφού οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. "Έχει σημασία ο κόσμος ο δικός μας να μην απογοητευτεί επειδή δεν κατέφερε δύο-τρεις φορές να ψηφίσει", κατέληξε.

    Δήλωση Α. Σαμαρά για εκλογική διαδικασία

    Στο γραφείο του στην οδό Βασ. Σοφίας μετέβη μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία. Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που, όπως είπε, ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο:Μαζική συμμετοχή πέρα από τις προσδοκίες

    Επόμενο &gt;Αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

    Είδηση: 30174

    [02] Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

    Δευτερα, 30 11 2009 09:26

    Ξεκινά αύριο Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού για τη νέα γρίπη, με προτεραιότητα στις ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 50 ετών. Σε 18 ανέρχονται οι θάνατοι από τη νόσο στη χώρα μας, 32 άτομα νοσηλεύονται αυτή την ώρα στην εντατική, ενώ κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και στην Ευρώπη. Το πανδημικό κύμα αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή του λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Έως και τις 25 Νοεμβρίου είχαν εμβολιαστεί συνολικά 46.000 πολίτες από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

    Οι υγειονομικές αρχές θα είναι ικανοποιημένες αν εμβολιαστούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τουλάχιστον το 50% του γενικού πληθυσμού. Παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 70.000.000 άνθρωποι. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην προκαταρκτική εξέταση που διατάθηκε για την ασφάλεια του εμβολίου της νέας γρίπης, είπε ότι τόσο ο εισαγγελέας όσο και ορισμένοι γιατροί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ωστόσο θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα περιστατικά, που θα προκύπτουν από την πανδημία της νέας γρίπης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα:

    Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τους μεταλλαγμένους τύπους της νέας γρίπης

    Νέα γρίπη: Στους 18 οι θάνατοι στην Ελλάδα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Πυροβόλησαν κατά αστυνομικών

    Είδηση: 30178

    [03] Βουτιά στα χρηματιστήρια σε Ντουμπάι-Αμπού Ντάμπι

    Δευτερα, 30 11 2009 09:52

    Ελεύθερη πτώση καταγράφουν οι πρώτες συναλλαγές στα χρηματιστήρια του Ντουμπάι και του Αμπού Ντάμπι σήμερα Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κρίση που ξέσπασε σε σχέση με την αποπληρωμή του χρέους ύψους 59 δισεκατομμυρίων του Ντουμπάι. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών, ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Ντουμπάι υποχώρησε κατά 6,90%, ενώ ο αντίστοιχος του Αμπού Ντάμπι σημείωσε πτώση 7,62%. Σύμφωνα με το εσωτερικό κανονισμό των δύο χρηματιστηρίων, οι συναλλαγές διακόπτονται αν η πτώση ξεπεράσει το 10%. Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ξεκίνησε με άνοδο 3,06%, κερδίζοντας 646,25 μονάδες και ανέρχεται στις 21.780,75 μονάδες μετά τις πρώτες συναλλαγές.

    Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι συναλλαγές είχαν πέσει σχεδόν κατά 5%, εξαιτίας της ανησυχίας που δημιούργησε η αβεβαιότητα για τη ρευστότητα στο Ντουμπάι, μετά και το αίτημα του εμιράτου για μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους μίας από τις μεγαλύτερες δημόσιες εταιρείες του.

    Η Κεντρική Τράπεζα των Εμιράτων ανακοίνωσε χθες πως θα θέσει στη διάθεση των τραπεζών περισσότερο ρευστό, υπογραμμίζοντας την υποστήριξή της στον τομέα προκειμένου να καταπραϋνθούν οι ανησυχίες των επενδυτών και να αποκατασταθεί η γαλήνη στις αγορές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών

    Είδηση: 30180

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

    Δευτερα, 30 11 2009 09:33

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούν σήμερα, στις 12.30, οι εκπαιδευτικοί, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο για τον τρόπο πρόσληψης. Η ΟΛΜΕ, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των καθηγητών, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, τις τρεις τελευταίες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

    Επόμενο &gt;Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

    Είδηση: 30179

    [05] Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τους μεταλλαγμένους τύπους της νέας γρίπης

    Δευτερα, 30 11 2009 09:03

    Δυο ασθενείς, που προσβλήθηκαν από μεταλλαγμένους τύπους της νέας γρίπης, κατέληξαν στη Γαλλία, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε ότι τα σποραδικά περιστατικά ανθεκτικότητας στο Tamiflu, δεν αλλάζουν τις εκτιμήσεις για την ασθένεια. Οι δυο ασθενείς είχαν προσβληθεί από τον μεταλλαγμένο ιό που είχε εντοπιστεί και στη Νορβηγία, ενώ στον έναν είχε ανιχνευθεί και μία δεύτερη μετάλλαξη, η οποία προσδίδει ανθεκτικότητα στο Tamiflu.

    Εβδομήντα πέντε, παρόμοια περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters, έχουν αναφερθεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα.

    "οι ιοί γρίπης εμφανίζουν μεταλλάξεις συνεχώς, ωστόσο οι περισσότερες δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ιού και δεν αναφέρονται" Κέιζο Φουκούντα, Σύμβουλος του ΠΟΥ για την πανδημική γρίπη

    Τα τελευταία κρούσματα, στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα, αφορούν ποικιλίες του ιού με ανθεκτικότητα στο αντι-ιικό φάρμακο.

    «Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτές οι μεταλλάξεις μαρτυρούν κάποια θεμελιώδη αλλαγή στους ιούς» δήλωσε στη Γενεύη ο Κέιζο Φουκούντα, ειδικός σύμβουλος του ΠΟΥ για την πανδημική γρίπη.

    "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι - όμως δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή, κάποια σημαντική μεταβολή στην επιδημιολογία ή τις ιδιότητες αυτών των ιών, όσον αφορά την ανθεκτικότητα στην οσελτα-μιβίρη, δηλαδή το Tamiflu" τονίζει σημειώνοντας "οι ιοί γρίπης εμφανίζουν μεταλλάξεις συνεχώς, ωστόσο οι περισσότερες δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ιού και δεν αναφέρονται".

    Στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τα περιστατικά μεταλλαγμένης γρίπης Η1Ν1 περιορίζονται σε άτομα με κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως ασθενείς με λευχαιμία.

    Ο τελευταίος απολογισμός του ΠΟΥ

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, η νέα γρίπη έχει σκοτώσει 7.826 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

    Στην Ευρώπη οι νεκροί από τη νέα γρίπη είναι περίπου 650 με αύξηση 85% σε μια εβδομάδα.

    Η αμερικανική ήπειρος έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με 5.360 νεκρούς (554 μόνο την τελευταία εβδομάδα) και ακολουθεί η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με 1.382 νεκρούς.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επόμενο &gt;Το κλείσιμο των σχολείων περιορίζει κατά 21% τη διάδοση της πανδημίας

    Είδηση: 30177

    [06] Μαυριτανία: Απαγωγή τριών Ισπανών - μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης

    Δευτερα, 30 11 2009 08:24

    Τρεις Ισπανοί πολίτες, μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Δ. Αφρική, έπεσαν θύματα απαγωγής στη Μαυριτανία. Οι απαχθέντες, ανήκαν στην οργάνωση Μπαρσελόνα Ακσιόν Σολιδάρια και επέβαιναν στο τελευταίο όχημα μίας μεγάλης φάλαγγας οχημάτων που κινούνταν στην οδική αρτηρία Νουαντίμπου - Νουακσότ. Οι ένοπλοι που τους απήγαγαν, άφησαν στο όχημα τους, το υλικό τις αποσκευές αλλά και χρήματα που είχαν πάνω τους. Η υπόθεση, συγκλονίζει την Ισπανία με τις αστυνομικές αρχές να θεωρούν ύποπτο για την απαγωγή το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Η είδηση από άλλες πηγές: Secuestrados tres miembros de una ONG catalana en Mauritania

    Όχι των Ελβετών στην ανέγερση νέων μιναρέδων &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;ΠΓΔΜ: Επιστολή Γκρούεφσκι στους ηγέτες χωρών-μελών της ΕΕ

    Είδηση: 30176

    [07] Όχι των Ελβετών στην ανέγερση νέων μιναρέδων

    Δευτερα, 30 11 2009 10:50

    Με ποσοστό 57,5%, στα 22 από τα 26 καντόνια οι Ελβετοί πολίτες δεν ενέκριναν, μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, την ανέγερση νέων μιναρέδων. Τις ανησυχίες της εξέφρασε η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ενώ νωρίτερα η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας, επέκρινε το αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για μίσος και μισαλλοδοξία απέναντι στο Ισλάμ. Ζήτησε ωστόσο, από τους μουσουλμάνους να μην αντιδράσουν με υπερβολικό τρόπο, στην απόφαση των Ελβετών.

    Ικανοποιημένο το "Εθνικό Μέτωπο" της Γαλλίας

    "Είναι μια ένδειξη μίσους των Ελβετών απέναντι στους μουσουλμάνους. Δεν θέλουν μια παρουσία του Ισλάμ στη χώρα τους. Η απόρριψη αυτή δείχνει τη μισαλλοδοξία τους" δήλωσε ο Μασκούρι Αμπντιλάχ, αρχηγός της οργάνωσης Ναχντλατούλ Ουλάμα (NU).

    Στο Παρίσι, πάντως, η αντιπρόεδρος του "Εθνικού Μετώπου", Μαρίνα Λεπέν, δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. "Επιτέλους, οι ελίτ δεν πρέπει να αρνούνται τους φόβους και τις προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών" ανέφερε προσθέτοντας μάλιστα ότι διαψεύστηκαν όλες οι δημοσκοπήσεις που ήθελαν τους Ελβετούς με ποσοστό κοντά στο 53%, να ψηφίζουν υπέρ της ανέγερσης νέων μιναρέδων.

    Επίσημα, η ελβετική κυβέρνηση, σε μία πρώτη αντίδρασή της, προέβλεψε ότι μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τους μιναρέδες, "θα δυσχερανθούν κι ο ελβετικός τουρισμός κι οι ελβετικές εξαγωγές".

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Μαυριτανία: Απαγωγή τριών Ισπανών - μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης

    Είδηση: 30181

    [08] Πυροβόλησαν κατά αστυνομικών

    Δευτερα, 30 11 2009 01:37

    Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στις 11 το βράδυ της Κυριακής, όταν επιχείρησαν να τους κάνουν έλεγχο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, η οποία βρέθηκε λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενός άντρα και μιας γυναίκας.

    Το ζευγάρι επέβαινε σε μοτοσικλέτα η οποία κρίθηκε ύποπτη από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, επειδή ήταν τσακισμένη η πινακίδα κυκλοφορίας και δεν φαινόταν ο αριθμός. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει και αυτός προς στιγμή υπάκουσε αλλά όταν κατέβηκαν οι αστυνομικοί από το περιπολικό πυροβόλησε εναντίον τους με πιστόλι πολλές φορές και στη συνέχεια ανάπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Από τις σφαίρες ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Λίγο αργότερα βρέθηκε στην ίδια περιοχή η μοτοσικλέτα εγκαταλελειμμένη αλλά το ζευγάρι είχε γίνει άφαντο. Σύμφωνα με την αστυνομία για τη μοτοσικλέτα δεν είχε δηλωθεί κλοπή και εξετάζεται για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει και τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Από την Τρίτη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας

    Είδηση: 30175


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 November 2009 - 9:52:17 UTC