Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νύχτα συλλήψεων και μικροεπεισοδίων
  • [02] Στο πουθενά οι έρευνες για τον Μπιν Λάντεν
  • [03] Α. Σαμαράς: Κοινή δράση με τον πρωθυπουργό κατά της διαφθοράς

    [01] Νύχτα συλλήψεων και μικροεπεισοδίων

    Κυριακη, 06 12 2009 10:10

    Από περιορισμένης έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κερατσίνι σημαδεύτηκε η χθεσινή ημέρα των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από το θάνατο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ από την αστυνομία έγιναν συνολικά 75 συλλήψεις. Σήμερα, στις 11:30 το πρωί θα γίνει το μνημόσυνο στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης, ενώ το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε πολλές άλλες πόλεις.

    Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, σε Αθήνα και Κερατσίνι οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 75 άτομα, εκ των οποίων 12 στα Εξάρχεια που προκαλούσαν φθορές σε οχήματα, 41 στο Κερατσίνι τα οποία επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ και έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο, όπου προξένησαν ζημιές και 22 στο στέκι των αντιεξουσιαστών με το όνομα "Ρεσάλτο" όπου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνα παρουσία εισαγγελέα. Ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι, εκ των οποίων ένας έλληνας και ένας αλβανός που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων πέντε ιταλοί και τρεις αλβανοί, μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

    Πέρα από αυτά τα επεισόδια, τις πρώτες πρωινές ώρες, ομάδα νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματίες. Ανάλογα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην πύλη εμπορευμάτων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Σήμερα, ένα χρόνο από τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, σχεδόν ολόκληρη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν ταραχές κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από φοιτητές και σπουδαστές.

    Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπου και εκεί η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή.

    Ήδη από χθες στην Αθήνα έχουν αναπτυχθεί και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα- με την εντολή να επιτηρούν διακριτικά, χωρίς να προκαλούν - 5.000 αστυνομικοί.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του, έχει ζητήσει την τήρηση της τάξης, ενώ αίσθηση προκαλεί η έκκληση του πατέρα του Αλέξη προς όλους να απέχουν από πράξεις βίας, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα αμαυρώσει τη μνήμη του παιδιού του.

    Όσον αφορά στις έρευνες και τους προληπτικούς ελέγχους της ΕΛΑΣ για την αποτροπή εκτρόπων, χθες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε στέκια ατόμων που κινούνται στο χώρο των αντιεξουσιαστών και προχώρησαν σε περισσότερες από 170 προσαγωγές νεαρών ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την πρόκληση επεισοδίων. Είδηση: 30467

    [02] Στο πουθενά οι έρευνες για τον Μπιν Λάντεν

    Κυριακη, 06 12 2009 11:06

    Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες των αμερικανών και των συνεργατών τους που εδώ και χρόνια προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του ηγέτη της Αλ- Κάιντα, ενώ καμμία από τις πληροφορίες που φθάνουν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιόπιστη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αρχηγός της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν και δεν έχει καμιά αξιόπιστη σχετική πληροφορία εδώ και χρόνια.

    Σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του δικτύου ABC, ο Γκέιτς είπε επίσης πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για το ότι ένας κρατούμενος μπορεί να είδε τον μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν εφέτος.

    "Δε γνωρίζουμε στ' αλήθεια πού βρίσκεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Εάν γνωρίζαμε, θα πηγαίναμε να τον βρούμε", εμφανίζεται να δηλώνει ο Γκέιτς, σε αποσπάσματα που διένειμε το ABC.

    Ερωτηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ είχαν "καλές πληροφορίες" σχετικά με το πού βρίσκεται, ο Γκέιτς απάντησε "νομίζω ότι έχουν περάσει χρόνια".

    Το BBC μετέδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ένας κρατούμενος στο Πακιστάν ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες πως ο μπιν Λάντεν βρισκόταν στο Γκάζνι, στο ανατολικό Αφγανιστάν, τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.

    Η Επιτροπή αρμόδια για τις Διεθνείς Σχέσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ σε έκθεσή της τον περασμένο μήνα επέρριψε στην έλλειψη συντονισμένων προσπαθειών από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους και των ανώτερων αξιωματούχων του Αμερικάνικου στρατού το γεγονός ότι επετράπη στον μπιν Λάντεν να διαφύγει από τις σπηλιές στα βουνά Τόρα Μπόρα στα τέλη του 2001.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 30468

    [03] Α. Σαμαράς: Κοινή δράση με τον πρωθυπουργό κατά της διαφθοράς

    Κυριακη, 06 12 2009 11:26

    Στο πλευρό του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας, όπως η πάταξη της διαφθοράς, αλλά και αντίθετος στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" δίνει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει, καθώς και τις αλλαγές που είναι αποφασισμένος να προωθήσει στο εσωτερικό του κόμματος. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ μετά την αλλαγή της ηγεσίας.

    Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" δίνει το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις αλλαγές που προωθεί εντός της ΝΔ

    Ο νέος πρόεδρος του κόμματος προαναγγέλλει κοινή δράση με τον πρωθυπουργό για την πάταξη της διαφθοράς, δηλώνει αντίθετος με την υιοθέτηση του γερμανικού εκλογικού συστήματος, ενώ για την κατάσταση της οικονομίας τονίζει χαρακτηριστικά πως πρέπει να φύγουμε από το κατώφλι της χρεοκοπίας με ανάπτυξη και όχι με ασφυξία της οικονομίας. Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται για επιλογές χωρίς αποκλεισμούς στον κομματικό μηχανισμό, κλείνει την πόρτα σε στελέχη που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις σκανδάλων και επιμένει ότι προτεραιότητά του είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ και όχι η προσέγγιση με στελέχη του ΛΑΟΣ.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με συνεντεύξεις του στον Τύπο, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του για προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Είδηση: 30469


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 December 2009 - 9:51:18 UTC