Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξοι για το ελληνικό σχέδιο για την Οικονομία
  • [02] Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ ανατολικά της Ταϊβάν
  • [03] Απελευθέρωση ομήρων στη Σομαλία
  • [04] Θέλει να γίνει Τζέσικα Άλμπα!

    [01] Αισιόδοξοι για το ελληνικό σχέδιο για την Οικονομία

    Κυριακη, 07 02 2010 10:55

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έχει θέσει για την Οικονομία της εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά. "Περιμένουμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να φθάσει τον στόχο της" είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά μέλη της G7 είναι πεπεισμένα ότι το ελληνικό σχέδιο για την Οικονομία θα εκτελεσθεί.

    Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ"

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως είχε προτείνει ο επικεφαλής του, Ντομινίκ Στρος-Καν την περασμένη βδομάδα.

    Η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ, ανέφερε σημειώνοντας:

    "Εμείς, οι εκπρόσωποι της ζώνης του Ευρώ, καταστήσαμε σαφές ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί".

    Σε ερωτήσεις που έθεσαν οι δημοσιογράφοι σε τρεις υπουργούς των χωρών της Ευρωζώνης, στο Γερμανό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ιταλό Τζούλιο Τρεμόντι, για το τι σκοπεύει να κάνει η G7 με το πρόβλημα των χρεών, χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, απάντησε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι:

    "Τα χρέη των χωρών-μελών της ευρωζώνης είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την G7"

    Στη Σύνοδο, αποφασίστηκε επίσης ότι οι χώρες της G7 "θα ακυρώσουν" το χρέος της Αϊτής μετά από τον καταστροφικό σεισμό

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Οι κλυδωνισμοί στην ευρωζώνη στην "παγωμένη" σύνοδο του G7 Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής Είδηση: 33002

    [02] Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ ανατολικά της Ταϊβάν

    Κυριακη, 07 02 2010 10:21

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί στην ανατολική Ταϊβάν, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από τα νησιά Ριουκίου της Ιαπωνίας. Ο σεισμός, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής, είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιόμετρα ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Το Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παλιρροϊκών κυμάτων.

    Πηγή: Reuters Είδηση: 33001

    [03] Απελευθέρωση ομήρων στη Σομαλία

    Παρασκευη, 05 02 2010 16:00

    Ελεύθεροι, μετά την επέμβαση των ανδρών της ναυτικής δύναμης της Δανίας, που κατάφεραν να τους απελευθερώσουν είναι 25 άτομα που κρατούντο όμηροι των σομαλών πειρατών, αν και προς τον παρόν δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την επιχείρηση. Οι όμηροι τους οποίους κρατούσαν πειρατές ανοικτά των σομαλικών ακτών, ήταν στο υπό σημαία Μπαρμπέϊντος πλοίο Ariella. Εκτός από τις επιχειρήσεις της διεθνούς δύναμης που περιπολείς τον κόλπο του Άντεν για την αποτροπή κατάληψης πλοίων από τους πειρατές, στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αποστείλει μία στρατιωτική αποστολή στην Αφρική για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας και θα αρχίσει να σχεδιάζει τώρα με ποιο ακριβώς τρόπο θα γίνει αυτό.

    Κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να στείλουν μία στρατιωτική αποστολή στην Σομαλία για την εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας, είπε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι θα εκπαιδευτούν περίπου 2.000 Σομαλοί νεοσύλλεκτοι ενώ θα βοηθήσει η αποστολή την μεταβατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

    Τα κράτη μέλη συζητούσαν το ενδεχόμενο να σταλεί η αποστολή αυτή από το φθινόπωρο καθώς η κυβέρνηση της Σομαλίας δεχόταν διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις από τους αντάρτες. Με την έγκριση της απόφασης η αποστολή αναμένεται να σταλεί τους προσεχείς μήνες και αναμένεται επίσης να έχει την βάση της στην Ουγκάντα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 32966

    [04] Θέλει να γίνει Τζέσικα Άλμπα!

    Πεμπτη, 04 02 2010 14:20

    Μια νεαρή Κινέζα θέλει να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για να μοιάζει με την ηθοποιό Τζέσικα Αλμπα. Αιτία είναι το γεγονός ότι επιθυμεί να ξανακερδίσει τον φίλο της που έχει εμμονή με την Αμερικανίδα σταρ.

    Η 21χρονη Σιαοτσίνγκ δήλωσε ότι είναι συντετριμμένη από τότε που χώρισε, αν και παραδέχεται ότι ο φίλος της δεν την ανάγκασε να το κάνει, πάντα της έλεγε ότι θα ήταν ωραίο να μοιάζει με την ηθοποιό και μάλιστα της αγόρασε και μια ξανθιά περούκα.

    Αγνοώντας τις συμβουλές φίλων και συγγενών η νέα κατέφυγε στο Νοσοκομείο Πλαστικής Χειρουργικής της Σανγκάης, οι γιατροί του οποίου την ενημέρωσαν πως θα χρειαστεί πολλαπλές επεμβάσεις για να μοιάζει με την Τζέσικα Αλμπα. Επίσης συμφώνησαν να μην πάρουν χρήματα από την κοπέλα.

    Πάντως ο διευθυντής του νοσοκομείου Ζιάνγκ Σαν δήλωσε ότι συμβούλεψε την Σιαοτσίνγκ να σκεφτεί σοβαρά την κατάσταση.

    "Αν θέλει να φαίνεται πιο όμορφη νομίζω ότι μπορούμε να την βοηθήσουμε, αλλά αν θέλει να γίνει ίδια με την Τζέσικα Αλμπα, νομίζω πως θα πρέπει να λύσει το ψυχολογικό της πρόβλημα...", επισήμανε.

    Το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως δεν είναι περίεργο νέες γυναίκες να υποβάλλονται σε πλαστικές για να μοιάσουν με κάποια διασημότητα, ενώ σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση δισεκατομμύρια γιουάν ξοδεύονται κάθε χρόνο στη χώρα για τέτοιες επεμβάσεις.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32885


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 February 2010 - 9:51:01 UTC