Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για το μηχανισμό στήριξης
  • [02] Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Σταματίνα Μαντέλη
  • [03] Ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνητή ζωή
  • [04] Αποσύρονται 17 σκευάσματα για το διαβήτη
  • [05] Νεκρή από φωτιά στην Κέρκυρα
  • [06] Συνάντηση Κατσέλη- Μπατζελή για τα τρόφιμα
  • [07] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά, με τον πρόεδρο της COSCO
  • [08] Συνελήφθη φωτομοντέλο από την Λετονία
  • [09] Πάνω από ... 1.000 χρόνια κάθειρξη για τρία μέλη της ΕΤΑ
  • [10] Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Cosco από επαφές του στην Ελλάδα
  • [11] Η πρώτη τράπεζα μοσχευμάτων κερατοειδούς στην Ελλάδα
  • [12] Σημαντική μείωση του ελλείμματος
  • [13] Γερουλάνος: Απαιτείται διαφάνεια
  • [14] Oρκίστηκε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού

    [01] Κόντρα στη Βουλή για το μηχανισμό στήριξης

    Παρασκευη, 21 05 2010 13:06

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    "Θέλουμε να κάνουμε την κρίση μια πραγματική ευκαιρία" δήλωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών. Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για διπλό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί το επόμενο διάστημα στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και του βιώσιμου κοινωνικού κράτους. "Η επιλογή ήταν ανάμεσα στην κατάρρευση και τη σωτηρία, και επιλέξαμε τη σωτηρία" υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει από το δρόμο της χρεοκοπίας τη χώρα και εγγυάται πλέον την πορεία της ανάπτυξης. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που έλαβε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Γ. Παπανδρέου: "Γλιτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία"

    Στοίχημα της κυβέρνησης στο επόμενο στάδιο -μετά τα μέτρα για την οικονομία- είναι ένα βιώσιμο, ικανό και δίκαιο κράτος πρόνοιας που θα παρέχει προστασία και στήριξη στους αδύναμους, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι απαιτείται και ανάπτυξη, και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση έχει αναδυθεί σε μία εργώδη προσπάθεια για προσέλκυση παραγωγικών κι όχι παρασιτικών επενδύσεων στη χώρα.

    Αλ. Τσίπρας: "Δεν αντέχει τα μέτρα ο λαός"

    Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για καταστροφικές και εγκληματικές επιλογές που θα πάνε τον τόπο πίσω στη δεκαετία του '50 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που έρχεται.

    Ζήτησε να ανακληθούν όλα τα μέτρα όπως και το Ασφαλιστικό, και να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι αυτά τα μέτρα δεν τα αντέχει ο λαός.

    Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι θα έπρεπε αντί να προφητεύει ότι όλα είναι μαύρα, να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και να δείχνει τις καλές του προθέσεις και όχι μόνο τις αντιπολιτευτικές.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Είδηση: 36785

    [02] Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Σταματίνα Μαντέλη

    Παρασκευη, 21 05 2010 15:40

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία της, η προϊσταμένη της διευθύνσεως πολιτικής γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο, που ολοκληρώθηκαν το 2007. Στην πολύωρη απολογία της ενέπλεξε ως "εγκεφάλους" στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και στην υπόθεση των ανταλλαγών τους πρώην Υπουργούς Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Θεόδωρο Ρουσόπουλο, καθώς και τον τότε διευθυντή του πρώην πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου. Η απολογία της ξεκίνησε την Τετάρτη, διεκόπη το βράδυ της ίδιας ημέρας, και συνεχίσθηκε μέχρι αργά τη νύχτα της Πέμπτης.

    Εμπλέκει πολιτικούς

    Η κ. Μαντέλη, που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απιστία σε βάρος του δημοσίου, απλή συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση και για υπεξαγωγή εγγράφων, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών.

    Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Γεωργίας, που παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια, υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών.

    Εξειδικεύει μάλιστα, στα πρόσωπα των τότε υπουργών Επικρατείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου».

    Αναφέρει επίσης, ότι ο μοναχός Αρσένιος της μονής Βατοπεδίου την είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 2003 για να την ενημερώσει περί των διεκδικήσεων της μονής σε παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας και ότι εκείνη η επίσκεψη, είχε γίνει κατόπιν προσωπικού τηλεφωνήματος του τότε υπουργού Γεωργίας, που της είχε αναφέρει ότι «θα την επισκεφθεί ο μοναχός για ένα θέμα».

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36789

    [03] Ένα βήμα πιο κοντά στην τεχνητή ζωή

    Παρασκευη, 21 05 2010 11:49

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ερευνών, Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα συνθετικό ζωντανό κύτταρο, γεγονός που αποτελεί πραγματικά σημαντικό επιστημονικό ορόσημο το οποίο φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την τεχνητή ζωή. Οι ερευνητές, υπό τον Δρ. Κρεγκ Βέντερ -ο οποίος είχε πρωτοστατήσει και στην ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος, ενώ το 2003 είχε δημιουργήσει τον πρώτο συνθετικό ιό- ανέπτυξαν τεχνητά το γενετικό "λογισμικό" (γονιδίωμα) ενός βακτηρίου και στη συνέχεια το εισήγαγαν σε ένα κύτταρο. Δεν λείπουν όμως και οι επικρίσεις σχετικά με την υποτίμηση των δυνητικών κινδύνων αυτής της ανακάλυψης.

    "Συνθετικό DNA ελέγχει πλήρως ένα ζωντανό κύτταρο"

    "Πρόκειται για το πρώτο αυτό-αναπαραγόμενο είδος στον πλανήτη μας, του οποίου ο πατέρας είναι ένας κομπιούτερ" Κρεγκ Βέντερ

    Το μικρόβιο με συνθετικό DNA που δημιουργήθηκε, δεν αποτελεί ακόμα μια πλήρως τεχνητή ζωή, αλλά ανοίγει το δρόμο γι' αυτήν στο μέλλον.

    Το επίτευγμα των ερευνητών του Ινστιτούτου Κρεγκ Βέντερ, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters χαιρετίστηκε σαν σημαντικό επιστημονικό βήμα, όμως οι επικριτές επεσήμαναν ότι η δημιουργία συνθετικών οργανισμών γεννά πολλούς κινδύνους.

    Από την πλευρά τους, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι ο σχεδιασμός τεχνητών βακτηριακών κυττάρων θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, αλλά και καυσίμων, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην απορρόφηση των "αερίων του θερμοκηπίου" και στην κλιματική αλλαγή.

    Στο συνθετικό κύτταρο του Βέντερ, μόνο το γονιδίωμα είναι πραγματικά συνθετικό. Όπως είπε ο ίδιος, είναι σαν να δημιουργεί κανείς νέο "λογισμικό" για ένα κύτταρο. Οι ερευνητές αντέγραψαν ένα υπάρχον βακτηριακό γονιδίωμα, στη συνέχεια αποκωδικοποίησαν τον γενετικό κώδικά του και χημικά ανακατασκεύασαν ένα αντίγραφό του.

    Όπως ανέφερε ο Βέντερ, με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται τεχνητά χρωμοσώματα που "μεταφυτεύονται" σε ένα κύτταρο υποδοχής, αποτελώντας έτσι ένα διαφορετικό οργανισμό, καθώς το κύτταρο "διαβάζει" το διαφορετικό γονιδίωμα που έχει εισαχθεί σε αυτό και μετατρέπεται πλέον σε νέο είδος ζωής με βάση τις εντολές του νέου συνθετικού γενετικού κώδικα.

    Είναι η πρώτη φορά, όπως τόνισε ο πρωτοπόρος -και αμφιλεγόμενος- Αμερικανός γενετιστής, που ένα συνθετικό DNA ελέγχει πλήρως ένα ζωντανό κύτταρο.

    Ο Βέντερ εκτίμησε ότι η ανακάλυψή του μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανική επανάσταση: "Αν μπορούμε όντως να κάνουμε τα κύτταρα να παράγουν ό,τι θέλουμε, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε το πετρέλαιο και να αντιστρέψουμε ένα μέρος της ζημιάς στο περιβάλλον, μέσω απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα (σ.σ. από συνθετικούς μικρο-οργανισμούς, όπως ειδικά φύκια)".

    Ήδη το Ινστιτούτο του Βέντερ συνεργάζεται με εταιρίες πετρελαιοειδών και φαρμακευτικές εταιρίες για την ανάπτυξη βακτηρίων που θα παράγουν εναλλακτικά καύσιμα, νέα φάρμακα και εμβόλια.

    Επιφυλάξεις απο επικριτές

    Οι επικριτές όμως θεωρούν ότι υπερτιμάται η σημασία της ανακάλυψης και υποτιμώνται οι δυνητικοί κίνδυνοι, θεωρώντας ότι η απελευθέρωση νέων οργανισμών στο περιβάλλον μπορεί να αποβεί καταστροφική, δημιουργώντας ένα νέο είδος μόλυνσης, αλλά και κινδύνους για την υγεία, καθώς επίσης απειλές νέου τύπου βιο-τρομοκρατίας.

    Ωστόσο, ο Βέντερ υποστηρίζει ότι ο ίδιος πρωτοστατεί ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις και οι ηθικοί περιορισμοί σε κρατικό επίπεδο που θα διασφαλίζουν το νέο επιστημονικό πεδίο.

    Η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ προγραμμάτισε ήδη ακρόαση για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει τις επιπτώσεις της νέας ανακάλυψης, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από την Επιτροπή Βιοηθικής των ΗΠΑ να μελετήσει το ζήτημα και να αποφανθεί.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Σχετική είδηση: BBC: 'Artificial life' breakthrough announced by scientists

    Είδηση: 36778

    [04] Αποσύρονται 17 σκευάσματα για το διαβήτη

    Παρασκευη, 21 05 2010 12:49

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τη διαβεβαίωση ότι προς το παρόν θα διαθέτει τρία σκευάσματα ανθρώπινης ινσουλίνης έδωσε η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk, η οποία προχωρά σε αναστολή της διακίνησης πολλών προϊόντων της, κυρίως αντιδιαβητικών φαρμάκων, τα οποία χορηγούσε σε 100.000 Έλληνες ασθενείς.

    "Ασύμφορη η κυκλοφορία των φαρμάκων στην Ελλάδα"

    Σε προσωρινή αναστολή της διάθεσης πολλών προϊόντων της στη χώρα μας προχωρεί η δανέζικη εταιρεία Novo Nordisk, με το αιτιολογικό ότι η μείωση των τιμών της τάξης του 25% που επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας καθιστά ασύμφορη την κυκλοφορία τους στην Ελλάδα τα αντιδιαβητικά προϊόντα της.

    Η εταιρεία απέστειλε την Πέμπτη επιστολή προς τους γιατρούς με τους οποίους έχει συνεργασία, ενημερώνοντάς τους για την αρνητική αυτή εξέλιξη.

    Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η απόφασή της αφορά τα εξής προϊόντα:

    ACTRAPID PENFILL INJ.SOL.FL 5Γ3ml x 100iu/ml

    GLUCAGEN HYPOKIT

    LEVEMIR INJ.SOL. 100u/ml FLEXPEN x 5PF.PEN x 3ml

    MIXTARD 30, 40, 50 PENFILL INJ.SOL FL 5Γ3ML

    NOVOMIX 30 FLEXPEN 5 PF PENx3mlx100u/ml

    NOVONORM 0,5 mg 120TABS

    NOVORAPID 1 VIAL 10ml x100u/ml

    VICTOZA IN.SO.PFP 6 mg/ml 2 PF PENS x 3ml

    Διαβεβαιώνει ότι, προς το παρόν, θα διαθέτει απρόσκοπτα ανθρώπινη ινσουλίνη: ACTRAPID, PROTAPHANE και MIXTARD 30 σε φιαλίδια των 10 ml στις μειωμένες τιμές που ορίζονται από το νέο δελτίο τιμών.

    Η εταιρεία εξηγεί ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή ως αποτέλεσμα της έκδοσης του νέου δελτίου τιμών.

    "Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απαξίωση των προϊόντων μας, δεδομένου ότι οι τιμές μας στην Ελλάδα ήταν ήδη μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη και έτσι, η Novo Nordisk Ελλάς ΕΠΕ, θα πρέπει πλέον να λειτουργεί με ζημία, γεγονός που δεν την καθιστά βιώσιμη" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36783

    [05] Νεκρή από φωτιά στην Κέρκυρα

    Παρασκευη, 21 05 2010 17:41

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Μόνη και αβοήθητη, στο κρεβάτι της, από το οποίο δεν μπορούσε να σηκωθεί λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, έσβησε χθες τα ξημερώματα μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία πνίγηκε από τους πυκνούς καπνούς που κατέκλισαν το σπίτι της στην Κέρκυρα, λόγω φωτιάς.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την πυροσβεστική, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Παρασκευής, όταν φωτιά εκδηλώθηκε στη μονοκατοικία στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στο δήμο Φαιάκων στην Κέρκυρα.

    Οι άνδρες της Π.Υ που πήγαν στο σημείο και έσβησαν τις φλόγες, οι οποίες δεν είχαν προλάβει να πάρουν διαστάσεις, βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της την 74χρονη ιδιοκτήτρια, που σύμφωνα και με τους περιοίκους έμενε μόνη της.

    Δίπλα στην άτυχη ηλικιωμένη, που είχε υποστεί μόνο ελάχιστα εγκαύματα, υπήρχε ένα ιατρικό βοήθημα για περπάτημα «Πι», γεγονός που σημαίνει αντιμετώπιζε πρόβλημα στις μετακινήσεις της καθώς και ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πρόλαβε να γλιτώσει από τους πυκνούς καπνούς που την έπνιξαν.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που έχουν αναλάβει το έργο της προανάκρισης, η φωτιά πρέπει να προκλήθηκε από κάποιο καντήλι ή από την μικρή σόμπα που είχε στο δωμάτιό της η 74χρονη. Είδηση: 36792

    [06] Συνάντηση Κατσέλη- Μπατζελή για τα τρόφιμα

    Παρασκευη, 21 05 2010 18:13

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Η αγορά των τροφίμων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και αγροτικής Ανάπτυξης που συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τον έλεγχο των αγαθών, την προστασία του πολίτη, την μείωση των τιμών και την ενίσχυση των παραγωγών.

    Μετά τη συνάντηση, η κ. Λούκα Κατσέλη δήλωσε: "Δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται στενά, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλη τη διατροφική αλυσίδα και να μειώσουμε τις τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή, προκειμένου να προστατεύσουμε το πραγματικό εισόδημα και του παραγωγού, αλλά και του τελικού καταναλωτή. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για τον κλάδο της διατροφής, για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να έχουμε συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες."

    Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Μπατζελή τόνισε: "Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας κρίνεται και από την ανταγωνιστικότητα των διατροφικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, αλλά και στις εξαγωγές. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το εμπόριο των διατροφικών προϊόντων, εφαρμόζοντας δίκαιες αγορές, έτσι ώστε πραγματικά το γεωργικό προϊόν να φτάνει φθηνό στον καταναλωτή, να προστατεύει τη δημόσια υγεία. Εφαρμόζουμε εθνικές και κοινοτικές πολιτικές, διότι η κρίση στην αγορά, η αύξηση των τιμών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι και ευρωπαϊκό. Οφείλουμε, λοιπόν, να συντονιστούμε και να συντονίσουμε τις πολιτικές μας."

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36794

    [07] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά, με τον πρόεδρο της COSCO

    Παρασκευη, 21 05 2010 17:45

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Οι επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας COSCO στην Ελλάδα και τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα από αυτή τη συνεργασία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου της Ν.Δ με τον πρόεδρο της κινέζικης εταιρείας Captain Wei Jiafu, στα γραφεία της Ρηγίλλης.

    «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πάντοτε, με συνέπεια, είπαμε ότι τέτοιες επενδύσεις είναι, όχι μόνον πολυσήμαντες ενόψει μάλιστα των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων που περνάμε, αλλά τις θεωρήσαμε και πολύ σημαντικές, για το γεγονός ότι δείχνουν ακριβώς την εμβέλεια, το εκτόπισμα, το βάθος της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας».

    Α. Σαμαράς

    Ο κ. Σαμαράς καλωσόρισε τον πρόεδρο της Κινέζικης εταιρίας, επισημαίνοντας πως καλωσορίζει και τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή στάσης όσων κάποτε «αμφισβήτησαν την ανάγκη αυτής της επένδυσης και που σήμερα, ευτυχώς, και εκείνοι θεωρούν αναγκαία».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της COSCO ευχαρίστησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί -όπως είπε- «είναι το κόμμα που έφερε την κινεζική εταιρία στην Ελλάδα», ενώ ευχαρίστησε και τον φίλο του -όπως είπε- Κώστα Καραμανλή. «Δεν ξεχνώ την ιστορία και τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στην επένδυση της εταιρίας», επισήμανε ο Captain Wei Jiafu.

    Στη συνάντηση μετείχαν ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, βουλευτής Λασιθίου, Ιω. Πλακιωτάκης, και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36793

    [08] Συνελήφθη φωτομοντέλο από την Λετονία

    Παρασκευη, 21 05 2010 16:16

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Την αρχή του νήματος, που ελπίζουν ότι θα τους οδηγήσει στα ίχνη των μελών ενός ακόμη κυκλώματος μαστροπών που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, νεαρά μοντέλα τα οποία έστελναν σε ερωτικά ραντεβού σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ευρώπη, εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την σύλληψη μίας νεαρής αλλοδαπής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, εντόπισαν στο internet την ιστοσελίδα "best-escort-greece", μέσω της οποίας άγνωστοι μαστροποί, προωθούσαν στην πορνεία νεαρές κοπέλες τις οποίες έστελναν σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου.

    Κατόπιν αυτού, έκλεισαν ραντεβού και συνέλαβαν σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας με την 21 ετών φωτομοντέλο από την Λετονία Annet Calnina, το αντίτιμο για την συντροφιά και τις ερωτικές υπηρεσίες της οποίας έφτανε ως τα 500 ευρώ την ώρα.

    Όμως, και σε αυτή την επιχείρηση, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν, για μία ακόμη φορά να φτάσουν στην σύλληψη των ανθρώπων που την εκμεταλλεύονται, δεδομένου, ότι οι κοπέλες, δεν δίνουν τα χρήματα που αποκομίζουν από τα ερωτικά τους ραντεβού σε κάποιο πρόσωπο, αλλά τα καταθέτουν σε ειδικούς λογαριασμούς, τα στοιχεία των οποίων χάνονται στο πολυδαίδαλο τραπεζικό και νομικό σύστημα που, όπως αποδεικνύεται, τους προσφέρει την απαραίτητη κάλυψη.

    Να σημειωθεί, ότι το κύκλωμα εκμεταλλευόταν ακόμη και γνωστές από το πέρασμά τους από το χώρο της μόδας κοπέλες, ενώ η πλειοψηφία των πελατών του κυκλώματος ήταν κυρίως άνθρωποι με την απαιτούμενη οικονομική επιφάνεια, αφού ηβ¦ ταρίφα για ένα ραντεβού έφτανε ως και τα 1000 ευρώ.

    Όπως λένε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, η συγκεκριμένη υπόθεση, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανεξέλεγκτης δράσης των κυκλωμάτων που κρύβονται πίσω από σελίδες στο διαδίκτυο, ενώ στόχος των διωκτικών Αρχών είναι ο εντοπισμός των μεγάλων χρηματικών ποσών που κερδίζουν οι μαστροποί. Είδηση: 36791

    [09] Πάνω από ... 1.000 χρόνια κάθειρξη για τρία μέλη της ΕΤΑ

    Παρασκευη, 21 05 2010 15:10

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Τρία μέλη της ΕΤΑ καταδικάσθηκαν σε ποινή κάθειρξης 1.040 ετών το καθένα για τη συμμετοχή τους στην επίθεση της 30ης Δεκεμβρίου 2006 στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο πολίτες του Ισημερινού και η οποία τορπίλισε την ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει με την κυβέρνηση.

    Στην πράξη

    Στην πράξη οι ποινές κάθειρξης περιορίζονται σήμερα στην Ισπανία στα 40 χρόνια για τα εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

    Το δικαστήριο έκρινε τα τρία μέλη της ένοπλης βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ένοχα μεταξύ άλλων για "τρομοκρατική δολοφονία" και για "απόπειρα τρομοκρατικής δολοφονίας", καθώς η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων.

    Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους Ματίν Σαρασόλα, Ιγκόρ Πορτού και Μικέλ Σαν Σεμπαστιάν να αποζημιώσουν τους οικείους των δύο θυμάτων με 500.000 και 700.000 ευρώ, καθώς το ένα από τα δύο θύματα είχε να φροντίσει μεγαλύτερη οικογένεια απ' ό,τι το άλλο.

    Οι δύο μετανάστες από τον Ισημερινό, που κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός μικρού φορτηγού γεμάτου εκρηκτικά στις 30 Δεκεμβρίου 2006 σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Μπαράχας της Μαδρίτης.

    Οι Ιγκόρ Πορτού και Ματίν Σαρασόλα συνελήφθησαν στις 9 Ιανουαρίου 2008 και προφυλακίσθηκαν. Ο Μικέλ Σαν Σεμπαστιάν συνελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 2008 στο Σεν-Ζαν-ντε-Λιζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο πρώην στρατιωτικός αρχηγός της ΕΤΑ Γκαρικόιτζ Ασπιάζου Ρουμπίνα, γνωστός ως "Τσερόκι", ο οποίος συνελήφθη το 2008 στη Γαλλία, πρόκειται επίσης να δικαστεί αργότερα για την επίθεση αυτή κατηγορούμενος ότι διέταξε την πραγματοποίησή της.

    Μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώ ίσχυε εκεχειρία που είχε κηρύξει η ΕΤΑ, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έθεσε επισήμως τέλος στο διάλογο που είχε αρχίσει έξι μήνες νωρίτερα επιδιώκοντας την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36787

    [10] Ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Cosco από επαφές του στην Ελλάδα

    Παρασκευη, 21 05 2010 14:50

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης κατά την τριήμερη παρουσία του στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosco Γουέι Ζιαφού, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. O κ. Zιαφού ανέφερε πως ενημέρωσε τον Ελλήνα πρωθυπουργό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο που έχει αναλάβει η εταιρεία την προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί κατά 43%.Σύμφωνα με τον κ. Ζιαφού ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του γι' αυτό το γεγονός και ο πρόεδρος της Cosco του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία.

    Συνάντηση Πρωθυπουργού με πρόεδρο της Cosco

    Την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Cosco μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Γουέι Ζιαφού, σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του έχει εισπράξει πολλές συστάσεις για τον τομέα της ναυτιλίας και των σιδηροδρόμων, τις οποίες θα μεταφέρει σε άλλες κινέζικες εταιρείες προκειμένου να έρθουν για επενδύσεις στη χώρα μας σε συνεργασία μαζί του.

    Σκοπός μας είναι, όπως είπε, να δημιουργήσουμε αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες, ενώ εκτίμησε ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

    Πρόσθεσε δε ότι τα όποια σχέδια πρέπει να ακολουθούνται από τις απαραίτητες μελέτες με κοινό στόχο την αμοιβαία ωφέλεια (win-win situation).

    "Κάθε χώρα κατά την περίοδο ανάταξής της συναντά εμπόδια, αλλά ο ηγέτης και ο λαός βρίσκονται στην ίδια βάρκα", ανέφερε ο κ. Ζιαφού και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει γρήγορα τις δυσκολίες.

    Kληθείς να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosco είπε ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον για αυτούς και αναφέρθηκε στην αύξηση της παραγωγικότητας της προβλήτα 2 μέσα στους 4 πρώτους μήνες του έτους.

    Είπε ακόμα ότι η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει περίπου 300 ντόπιους εργαζόμενους και τόνισε ότι δεν θα φέρει εργαζόμενους από την Κίνα.

    Στη συνάντηση του Κινέζου πρόεδρου της Cosco με τον πρωθυπουργό συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Container Terminal S.A., Li Keqiang.

    Επίσκεψη των αντιπροσωπειών της Cosco Group στον ΟΛΠ ΑΕ

    Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των αντιπροσωπειών της Cosco Group, υπό τον capt. Wei Jiafu και του ΟΛΠ ΑΕ, υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη.

    Σημειώνεται ότι η Cosco Group ανακοίνωσε επίσημα ότι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της στον Πειραιά θα αποτελέσει την κύρια πύλη της Cosco για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τις γύρω περιοχές, στον οποίο θα έχουν άμεση αναφορά, πλην της Cosco και οι όμιλοι της Άπω Ανατολής: K-Line (Ιαπωνία), YML (Κορέα) και Hanjin (Κορέα).

    Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων της Cosco θα εργάζεται μόνο με Έλληνες τεχνικούς και λιμενεργάτες, ο δε αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει σε 650. Και οι δύο πλευρές (ΟΛΠ και Cosco), οι οποίες θα συλλειτουργούν στους προβλήτες Ι και ΙΙ, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια καλής συνεργασίας, σύμφωνα με τις πολιτικές προώθησης πωλήσεων μιας εκάστης.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των δύο πλευρών, πέραν από την εξέταση των θεμάτων του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ ΑΕ, επικεντρώθηκε σε δύο, κυρίως, μείζονα θέματα.

    Η πρώτη αφορά τη συνεργασία της "Cosco Logistics Co." και της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής του ΟΛΠ ΑΕ, "Εταιρία Συνδυασμένων Μεταφορών και Διαχείρισης Εμπορευμάτων ΑΕ" (Logistics ΟΛΠ ΑΕ), καθώς και τη συνεξέταση της συνεργασίας τους για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου.

    Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και μέχρι την έκδοση της σχετικής προκήρυξης παραχώρησης θα συνεχίσουν τις αναγκαίες διαδικασίες διερεύνησης της συμμετοχής τους στο έργο.

    Η δεύτερη αφορούσε τη συνεργασία της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής εταιρίας του ΟΛΠ ΑΕ, "Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες ΑΕ" (ΝΑΥΣΟΛΠ) με τις εταιρίες της Cosco "Ship-Trade Co." και "Shipyard Group Cosco", για θέματα τεχνικής συνεργασίας, επισκευής και συντήρησης πλοίων στην Ελλάδα, καθώς και για την παράδοση δεξαμενής, τύπου Panamax, στη ΝΕΖ.

    Για τα υπόλοιπα έργα, οι δύο πλευρές θα έχουν σειρά νέων συναντήσεων για κάθε έργο εξειδικευμένα, μέσω των θυγατρικών εταιριών της Cosco.

    Ο capt. Wei εξέφρασε τη δέσμευση ότι όλες οι επενδύσεις της Cosco θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, όσον αφορά τον Πειραιά (προβλήτες ΙΙ και III), σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης παραχώρησης, και ότι προσβλέπει στην άριστη συνεργασία με την ΟΛΠ ΑΕ. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση των κοινών τους στόχων.

    Συνάντηση Παπανδρέου με Λίβυο πρωθυπουργό

    Στην εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των επενδύσεων και στον τουρισμό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός με τον Λίβυο ομόλογό του. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι η σημερινή επίσκεψη του Λίβυου ομολόγου του είναι μια νέα αφετηρία για μια πιο δυναμική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ο Λίβυος πρωθυπουργός Μπαγκντάντι Μαχμούντι προσκάλεσε την Ελλάδα για επενδύσεις στη χώρα του ενώ είπε ότι η Λιβύη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση.

    Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Λιβύης, τονίζοντας παράλληλα ότι με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε πως η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη σημαντική θέση της Λιβύης και έχει αποκαταστήσει μαζί της σχέσεις συνεργασίας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η Λιβύη διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο, στο σύνολο του αραβικού κόσμου και αποτελεί επιπλέον πύλη επικοινωνίας με ολόκληρη την Αφρική.

    Ο Λίβυος πρωθυπουργός τόνισε ότι για τον Λιβυκό λαό και τον ηγέτη του Μουαμάρ Καντάφι, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι φίλος και αδελφός, αναφέρθηκε και αυτός στις μακρόχρονες στενές σχέσεις των δύο χωρών και έκανε λόγο για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, των επικοινωνιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του φυσικού αερίου, των υποδομών, του τουρισμού, των θαλάσσιων μεταφορών και των λιβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση:Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής της Cosco

    Είδηση: 36788

    [11] Η πρώτη τράπεζα μοσχευμάτων κερατοειδούς στην Ελλάδα

    Παρασκευη, 21 05 2010 13:20

    Υγεια

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Νέα δεδομένα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων δημιουργεί στη χώρα μας η δημιουργία και λειτουργία της πρώτης Τράπεζας Μοσχευμάτων Κερατοειδούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ". Τα εγκαίνια της Τράπεζας Μοσχευμάτων Κερατοειδούς πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου και την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά.

    "Είναι η πρώτη Τράπεζα Μοσχευμάτων στην Αθήνα και η πρώτη στην Ελλάδα με προδιαγραφές Ε.Ο.Κ", τόνισε ο καθηγητής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας Ιωάννης Βέργαδος.

    Η Τράπεζα Μοσχευμάτων Κερατοειδούς, σύμφωνα με τον κ. Βέργαδο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να εισάγει από το εξωτερικό περισσότερα από 600 μοσχεύματα, ενώ μόλις 100 μεταμοσχεύσεις γίνονταν με μοσχεύματα από δωρεές συγγενών.

    Την ίδια χρονική στιγμή, όπως παρατήρησε ο καθηγητής λόγω έλλειψης της τράπεζας κάθε χρόνο μοσχεύματα χάνονταν κι αυτό γατί εάν το μόσχευμα δεν χρησιμοποιηθεί μετά από λίγες ώρες από τη λήψη του καταστρέφεται. Ταυτόχρονα μεγάλωνε η λίστα των ασθενών που θα πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς.

    "Η λειτουργία λοιπόν της Τράπεζας Μοσχευμάτων Κερατοειδούς, δίνει τη δυνατότητα το μόσχευμα πρώτα απ΄ όλα να αξιολογηθεί, να επεξεργαστεί και να φυλαχθεί για 7 με 10 ημέρες μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος λήπτης στην Ελλάδα η το εξωτερικό. Κι αυτό γιατί η Τράπεζα θα συνεργάζεται με άλλες Τράπεζες του Εξωτερικού προκειμένου η χώρα μας να αναπτύξει πνεύμα αξιοπρεπούς και ισότιμου ανταγωνισμού με όλα τα προηγμένα Κράτη. Θα έχει δε την δυνατότητα να επεξεργάζεται όλα τα μοσχεύματα που θα προκύπτουν", τόνισε ο καθηγητής.

    Η προέλευση των μοσχευμάτων θα γίνεται μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στον οποίο θα πρέπει να απευθύνονται οι συγγενείς των δοτών. Η δημιουργία της Τράπεζας Μοσχευμάτων Κερατοειδούς θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια στον Έλληνα ασθενή, γιατί θα του εξασφαλίζει παροχή μοσχευμάτων όποτε χρειάζεται, θα ελαττώσει την αγορά μοσχευμάτων από το Εξωτερικό και θα προάγει τον εθελοντισμό στην προσφορά οργάνων.

    Παράλληλα θα είναι πολύτιμη πηγή τόσο για τα 8 κέντρα μεταμοσχεύσεων που λειτουργούν σε αντίστοιχα κρατικά νοσοκομεία όσο και για πολλούς ιδιώτες γιατρούς που χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές.

    Η Τράπεζα Μοσχευμάτων Κερατοειδούς δημιουργήθηκε με τη δωρεά της οικογένειας του εφοπλιστή Νίκου Τραυλού, για το λόγο αυτό ο Διευθυντής και το επιστημονικό προσωπικό της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής μαζί με τις ευχαριστίες τους εκφράζουν την ελπίδα να αποτελέσει η δωρεά αυτή παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους Έλληνες την βοήθεια των οποίων χρειαζόμαστε.

    Η λειτουργία της Τράπεζας θα συμβάλει επίσης στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Είδηση: 36786

    [12] Σημαντική μείωση του ελλείμματος

    Παρασκευη, 21 05 2010 13:00

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Σημαντική μείωση κατά 41,5% εμφάνισε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο, όπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γενικό λογιστήριο του κράτους. Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 6,3 δισ. Ευρώ από 10,7 δισ. το ίδιο διάστημα πέρσι, λόγω της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% έναντι ετησίου στόχου 11,7% ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 7,9% έναντι ετήσιου στόχου 4,8%.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 36784

    [13] Γερουλάνος: Απαιτείται διαφάνεια

    Παρασκευη, 21 05 2010 12:36

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Για διαχρονική κρίση στον ελληνικό τουρισμό μίλησε στην εκπομπή της ΝΕΤ ''Πρωινή Ενημέρωση'', ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. "Απαιτείται διαφάνεια, σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή, η κοινωνία αποζητά δικαιοσύνη και οι περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

    Μέτρα για τουριστική ανάπτυξη

    Σε ό,τι αφορά την παραίτηση της κα Γκερέκου, ο κ. Γερουλάνος, μίλησε για διαφάνεια την οποία απαιτεί ο ελληνικός λαός.

    Στον τουρισμό και τα μεγάλα ποσά που ξόδεψε η προηγούμενη κυβέρνηση σε διαφημίσεις, χωρίς να φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, παρουσιάζοντας παράλληλα μια εναλλακτική οικονομική λύση, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα μας.

    Για την ευαισθησία που έχει αρχίσει να επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα θέματα του τουρισμού, ο κ. Γερουλάνος, ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την κίνηση των πολιτών της Ρόδου.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη Λυρική Σκηνή, αλλά και για το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, στο οποίο ο κ. Γερουλάνος έβαλε λουκέτο, λόγω του υπέρογκου ποσού λειτουργικών εξόδων.

    Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει όμως και οι καταγγελίες με τα στημένα παιχνίδια στα ελληνικά γήπεδα.

    Σε μια ποιοτική ΕΡΤ με αναβαθμισμένο τον ρόλο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, προσβλέπει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, θίγοντας παράλληλα και τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τη δημόσια τηλεόραση. Ακόμη, ανέφερε ότι στο Υπουργείο βρέθηκαν περιπτώσεις που "μυρίζουν" διαφθορά, ενώ έκανε λόγο για τεράστια σπάταλη στον ΕΟΤ.

    Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων τόνισε ότι "είναι το μεγάλο αγκάθι στη δημόσια διοίκηση, ενώ ειδικότερα για την ΕΡΤ ήδη γίνεται αξιολόγηση όλου του προσωπικού".

    Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη αρχαιοκαπήλων, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 2 κούρους αμύθητης αξίας, ο κ. Γερουλάνος, αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου, που στόχο έχουν την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ Είδηση: 36782

    [14] Oρκίστηκε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού

    Παρασκευη, 21 05 2010 12:23

    Διαμοιράστε Mister Wong Digg Del.icio.us Slashdot Furl Yahoo Technorati Newsvine Googlize this Blinklist Facebook Wikio

    Ορκίστηκε την Παρασκευή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου. Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο γγ του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Λύτρας.

    Μετά το τέλος της τελετής, και απαντώντας στον επίσκοπο, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τομέα του που αποτελεί βιομηχανία, ο κ. Νικητιάδης είπε ότι "ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία αλλά οικονομική οντότητα". Είδηση: 36781


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 May 2010 - 16:56:38 UTC