Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Στρος Καν στην Αθήνα
  • [02] Στον Ανακριτή οι έξι συλληφθέντες
  • [03] «Μάχη» για το ευρω-ομόλογο
  • [04] Νέες εξελίξεις για τον ιδρυτή της WikiLeaks-Νέες αποκαλύψεις από τον ιστότοπο
  • [05] Σάλος από την πρόταση Καντονά να τραβήξουν οι πολίτες τα χρήματά τους από τις τράπεζες
  • [06] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πλημμυρίδας
  • [07] Σύσκεψη για τα στερεά απόβλητα
  • [08] Το Σάββατο η ορκωμοσία του Σπ Σπύρου
  • [09] Στη Βουλή τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ
  • [10] Βλάβη στο Θεόφιλος
  • [11] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [12] Σύσκεψη για θέματα παιδείας
  • [13] Χωρίς προβλήματα και επεισόδια οι πορείες στο Ρέθυμνο
  • [14] Πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Δράμας για το Φαλακρό
  • [15] Λιγότερες υποτροφίες φέτος λόγω φορολογίας
  • [16] Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών
  • [17] Εκδήλωση οικονομολόγων για το ασφαλιστικό
  • [18] Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ σήμερα στη Λάρισα
  • [19] Με το συγκρότημα «ΜΠΛΕ» το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
  • [20] Σύσκεψη για την παράκαμψη
  • [21] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [22] Πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου
  • [23] Εκδήλωση για τα παιδικά χωριά SOS
  • [24] Γιορτή από «το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • [25] Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κορώνη
  • [26] Πνιγμένη στα σκουπίδια η πόλη
  • [27] Αντιδράσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τις εναλλάξ εφημερίες
  • [28] Εικαστική έκθεση για την ανακύκλωση
  • [29] Μικρής έκτασης επεισόδια στις συγκεντρώσεις για τον Αλ. Γρηγορόπουλο
  • [30] Πρόταση του Δήμου Πτολεμαϊδας, για την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Π.Ο.Υ στην Πτολεμαϊδα
  • [31] Παρουσία Τιμοσίδη η μεταφορά του νοσοκομείου
  • [32] «Κυριακή και μουσικοί»
  • [33] Βιβλιοπαρουσίαση: Η παραβολή του ασώτου
  • [34] Στη Λάρισα σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος
  • [35] Βρέθηκε βάρκα με 124 κιλά χασίς
  • [36] Μουσική βραδιά για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ
  • [37] Έκθεση ζωγραφικής
  • [38] Επεισόδιο με πυροβολισμό και μαχαιριές μεταξύ αλλοδαπών στη Λάρισα
  • [39] Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

    [01] Συναντήσεις Στρος Καν στην Αθήνα

    Τριτη, 07 12 2010 08:27

    Το σχέδιο επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος φθάνει σήμερα, στην Αθήνα.Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τους κοινωνικούς εταίρους ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα.

    Στήριξη από Μπαρόζο

    Τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου απέσπασε την απόλυτη πολιτική στήριξη του προέδρου της Κομισιόν με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Ο Ζοζέ Μπαρόζο, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και εκτίμησε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί το 2011.

    Όπως είπε, απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες για την έγκριση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος και για την έγκριση της επόμενης δόσης.

    Τόνισε ωστόσο ότι χρειάζονται ακόμα τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

    Αντιδράσεις

    Η στήριξη Μπαρόζο στην κυβέρνηση, είναι στήριξη των νέων άγριων μέτρων σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων, σχολίασε το ΚΚΕ.

    «Η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου φανερώνει την αποτυχία του μνημονίου» δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και τόνισε την ανάγκη ολικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Θετική εισήγηση Μπαρόζο για την γ' δόση Κρίσιμες συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

    Είδηση: 50847

    [02] Στον Ανακριτή οι έξι συλληφθέντες

    Τριτη, 07 12 2010 09:15

    Απολογούνται σήμερα στον Aνακριτή, οι έξι συλληφθέντες, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Δεκάδες ψηφιακοί δίσκοι, χειρόγραφες σημειώσεις, αντίγραφα δικογραφιών, ημερολόγια, ατζέντες και 13 φύλλα από ανακοίνωση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είναι μερικά από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής που περιλαμβάνονται στη δικογραφία την οποία έχει στα χέρια του ο Aνακριτής. Οι αρχές έχουν εντοπίσει ακόμη, πλαστά στοιχεία ταυτότητας που εκτιμούν ότι θα τους οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις.

    Πέμπτη γιάφκα στην Άνω Γλυφάδα

    Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα που είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία, ένας από τους έξι συλληφθέντες.

    Το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 και ερευνάται από συνεργεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Eίχε νοικιασθεί τον περασμένο Μάιο και πριν από λίγες μέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.

    Στο διαμέρισμα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκαν όπλα, αλλά ένας Η/Υ και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία θα εξετασθούν.

    Ειδικοί της Σήμανσης παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλα άτομα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αναζητούνται γιάφκες και ύποπτοι

    Είδηση: 50855

    [03] «Μάχη» για το ευρω-ομόλογο

    Τριτη, 07 12 2010 11:01

    Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, είναι και το ενδεχόμενο έκδοσης ενός κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου με στόχο τη σταθερότητα του ευρώ. Ωστόσο η βούληση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προς την κατεύθυνση αυτή σκοντάφτει στη σταθερή άρνηση της Γερμανίας, η οποία θεωρεί ότι το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές. Την ιδέα απορρίπτει με τη σειρά του και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι «κάθε κράτος οφείλει να είναι υπεύθυνο για το χρέος του», παντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ορθότητα της έκδοσης κοινών ομολόγων στους κόλπους της ευρωζώνης για τον επιμερισμό των κινδύνων.

    Την ιδέα αυτή υπερασπίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι. Αλλά απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με το επιχείρημα ότι μία τέτοια ενέργεια θα αποθάρρυνε τα κράτη να διατηρήσουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.

    Εξάλλου για τη Γερμανία, η οποία απολαμβάνει τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στην ευρωζώνη, το να αγοράσει από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της θα σήμαινε καταβολή υψηλότερων επιτοκίων.

    Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Γιούργκεν Σταρκ, είναι η ενίσχυση του σεβασμού του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας από τα κράτη της ζώνης του ευρώ, με την αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση δημοσιονομικής παρεκτροπής, είπε. «Δεν περνάμε νομισματική, αλλά δημοσιονομική κρίση», είπε. Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει περισσότερα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες για την ενίσχυση των κριτηρίων σταθερότητας στην ευρωζώνη. «Ό,τι έχει προταθεί μέχρι σήμερα δεν μπορεί να είναι η τελευταία λέξη».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Συναντήσεις Στρος Καν στην Αθήνα

    Σχετική είδηση: Κρίσιμες συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin

    Είδηση: 50950

    [04] Νέες εξελίξεις για τον ιδρυτή της WikiLeaks-Νέες αποκαλύψεις από τον ιστότοπο

    Τριτη, 07 12 2010 10:09

    Ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης θα πρέπει να παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, του ιστότοπου που τις τελευταίες ημέρες έχει αναστατώσει τη διεθνή διπλωματία με τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων τηλεγραφημάτων των αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών. Την πληροφορία για τον Ασάνζ αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Guardian. Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 39χρονος Αυστραλός είναι πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000-200.000 στερλινών. Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι θα πρέπει να εγγυηθούν για εκείνον. Ο συνήγορος του Ασάνζ, Μαρκ Στέφενς, δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Guardian. "Προς το παρόν δεν έχω καταλήξει σε καμιά συμφωνία με την αστυνομία", δήλωσε. Ο Στέφενς τόνισε χθες Δευτέρα ότι έχει επαφές με την βρετανική αστυνομία για να κανονίσει μια συνάντηση με τον πελάτη του, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται στην Βρετανία. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα, αν ο Ασάνζ συλληφθεί και παραδοθεί στην σουηδική αστυνομία, έκδοσής του στις ΗΠΑ.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με διώξεις τον Ασάνζ μετά την σταδιακή δημοσιοποίηση από το WikiLeaks 250.000 αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

    Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία έλαβε χθες νέο ένταλμα σύλληψης από την αστυνομία της Σουηδίας κατά του Ασάνζ για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη στην διατύπωσή του.

    Εξάλλου η ελβετική τράπεζα Postfinance ανακοίνωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του Ασάνζ λόγω "λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον τόπο κατοικίας του". Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται "για απευθείας δωρεές στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks".

    Την ίδια ώρα βέβαια δε σταματούν οι δημοσιοποιήσεις των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από το WikiLeaks. Όπως αναδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Guardian το ΝΑΤΟ επεξεργάσθηκε σχέδια για την προστασία των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) από απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία. Το σχέδιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για την προστασία της Πολωνίας επεκτάθηκε στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στις οποίες υπάρχουν ισχυρές ρωσικές μειονότητες, αφού ζήτησαν να έχουν συμπληρωματική προστασία απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύονται από τη βρετανική εφημερίδα.

    «Τα γεγονότα της Γεωργίας κυριάρχησαν στην επικαιρότητα εδώ, όπως σπάνια έχει συμβεί», αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρίγα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, που επίσης δημοσιεύουν αποσπάσματα.

    Ο Πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα χρηματοδοτείται από τους εμπόρους ναρκωτικών και από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με αμερικανικά απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε η WikiLeaks και επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Pais.

    «Ο Ντανιέλ Ορτέγκα και οι Σαντινίστας λαμβάνουν τακτικά χρήματα από τους διεθνείς εμπόρους ναρκωτικών για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας (FSLN)», επισημαίνει ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στη Μανάγκουα Πολ Τριβέλι. Σε αντάλλαγμα, ο Πρόεδρος Ορτέγκα ζητάει από τους δικαστές να αφήνουν ελεύθερους τους εμπόρους ναρκωτικών που συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικές δυνάμεις.

    «Το 1984 (στη διάρκεια της πρώτης του θητείας) ο Ντανιέλ Ορτέγκα διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία με τον κολομβιανό λαθρέμπορο Πάμπλο Εσκομπάρ και του παρείχε άσυλο για πολλούς μήνες στη Νικαράγουα όταν ο Εσκομπάρ διέταξε την δολοφονία του κολομβιανού υπουργού Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει ο πρώην πρεσβευτής. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Ορτέγκα και το FSLN έχουν λάβει πολλά χρήματα σε μετρητά από τον Εσκομπάρ».

    Σε άλλο διπλωματικό τηλεγράφημα από το 2008 επισημαίνεται πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νικαράγουα έπαιρναν «βαλίτσες γεμάτες χρήματα» στα επίσημα ταξίδια τους στη Βενεζουέλα.

    Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ευελπιστεί πως οι αποκαλύψεις των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον ιστότοπο WikiLeaks δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ζιάνγκ Γιου, έκανε το παραπάνω σχόλιο στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Μεταξύ των δημοσιοποιημένων τηλεγραφημάτων είναι και ένα στο οποίο ανώνυμη κινεζική πηγή ισχυρίζεται ότι το Politburo της Κίνας ενορχήστρωσε κυβερνοεπιθέσεις κατά της Google.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50916

    [05] Σάλος από την πρόταση Καντονά να τραβήξουν οι πολίτες τα χρήματά τους από τις τράπεζες

    Τριτη, 07 12 2010 10:19

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η εκστρατεία κατά των τραπεζών του Ερίκ Καντονά. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, καλεί τους πολίτες να τιμωρήσουν τις τράπεζες αποσύροντας τις καταθέσεις τους. Ημέρα κλειδί, η σημερινή όπου καλούνται όλοι οι πολίτες να τραβήξουν τα χρήματα που έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

    Καταδικάζουν την εκστρατεία Γιούνκερ, Ρεν, Λαγκάρντ

    Για ανεύθυνη στάση έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημειώνοντας ότι ένας πολίτης όπως ο Καντονά δεν θα πρέπει να παρασύρει τους απλούς ανθρώπους σε εσφαλμένες αποφάσεις.

    Έντονα επικριτικός εμφανίσθηκε και ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

    «Είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιστεύω ότι ο Καντονά είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής παρά οικονομολόγος» τόνισε με νόημα.

    Η πρόταση του Ερίκ Καντονά, έχει διαδοθεί μέσω Facebook και έχει βρει πολλούς υποστηρικτές, ειδικά στη Βρετανία όπου ο ίδιος είχε μεγαλουργήσει ως ποδοσφαιριστής της Manchester United.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και η Γαλλίδα υπ. Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «ο καθένας θα πρέπει να παρεμβαίνει ανάλογα με τις δυνατότητες του».

    Για γελοία και ανεύθυνη στάση έκανε λόγο και ο υπ. Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν.

    Πηγή: AFP

    Είδηση: 50917

    [06] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πλημμυρίδας

    Τριτη, 07 12 2010 11:27

    Ο καθορισμός των μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση της πλημμυρίδας που πλήττει την παραλιακή της Σάμου θα συζητηθούν κατά την σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα στην Νομαρχία Σάμου ο Νομάρχης κ. Μανόλης Κάρλας με τη συμμετοχή τεχνικών.

    Είδηση: 50962

    [07] Σύσκεψη για τα στερεά απόβλητα

    Τριτη, 07 12 2010 11:24

    Σύσκεψη για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του έργου της διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Νομού Λέσβου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αναλύθηκαν πλήρως τα προβλήματα και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να υποβληθεί άμεσα ο φάκελος κλεισίματος του έργου. Για την κάλυψη άμεσων αναγκών και για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων προσδιορίσθηκαν οι ανάγκες σε απορριμματοφόρα, κάδους, εξοπλισμούς κλπ. και εντός των ημερών θα εκδοθεί από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 50961

    [08] Το Σάββατο η ορκωμοσία του Σπ Σπύρου

    Τριτη, 07 12 2010 11:23

    Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, στην Κέρκυρα, θα γίνει η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

    Τον αιρετό περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου και τους περιφερειακούς συμβούλους θα ορκίσει ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

    Ο κ. Σπύρου βρίσκεται στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο των μετεκλογικών επαφών του στα νησιά του Ιονίου ενώ θα έχει συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και τα μέλη του συνδυασμού του, ενώ θα επισκεφτεί τις υπηρεσίες του Νομού.

    Είδηση: 50963

    [09] Στη Βουλή τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ

    Τριτη, 07 12 2010 11:21

    Τη συμπλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών αιτείται με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος. Ο βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του το πρόβλημα που δημιουργείται από την εφαρμογή του νέου τρόπου διορισμού των αναπληρωτών καθηγητών στην εκπαίδευση.

    Οι καθηγητές που δεν αποδέχονται το διορισμό τους αποκλείονται μόνο για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία. Ο Βουλευτής προτείνει είτε αποκλεισμό για μια πενταετία, είτε την καθιέρωση και δεύτερου πίνακα απ' όπου οι τοπικοί Διευθυντές θα μπορούν να επιλέγουν καθηγητές, εφόσον από τον πανελλήνιο πίνακα έχουν δημιουργηθεί κενά. Η Υπουργός ερωτάται αν θα αντιμετωπίσει το ζήτημα συνολικά, ακόμη και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, και ειδικότερα αν θα συμπληρωθούν άμεσα οι τρεις κενές θέσεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Σάμου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 50960

    [10] Βλάβη στο Θεόφιλος

    Τριτη, 07 12 2010 11:20

    Για τον Πειραιά αναχώρησε χθες στις 6 το απόγευμα κενό φορτίου προκειμένου να αποκαταστήσει την βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του το πλοίο Θεόφιλος. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε, κατά τις πρωινές ώρες, καθώς το πλοίο, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμένα της πόλης της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από Λήμνο, με 152 επιβάτες. Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 50958

    [11] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Τριτη, 07 12 2010 11:18

    Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον ΕΠΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΠΟ και την Κέρκυρα, την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Δεκεμβρίου.

    Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», σε συνθήκες μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα, δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 20

    Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας και το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργανώνουν ομιλία του Δικηγόρου Νίκου Κωνσταντόπουλου, με θέμα:«Η ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 20:00, το βράδυ.

    Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση ψηφιακής εικόνας του Σπύρου Βλάχου και του Θεοτόκη Ζερβού, στην Κερκυραϊκή πινακοθήκη του Μιχάλη Βραδή. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50959

    [12] Σύσκεψη για θέματα παιδείας

    Τριτη, 07 12 2010 11:17

    Σε ανοικτή συγκέντρωση καλεί η ΕΛΜΕ Χίου την προσεχή Δευτέρα και στις 6.30 το απόγευμα στον Οίκο Χίου Διδασκάλου τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο γονέα, για ενημέρωση - συζήτηση με θέμα: «Τρέχουσες εξελίξεις στις δυο βαθμίδες της Εκπαίδευσης».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 50957

    [13] Χωρίς προβλήματα και επεισόδια οι πορείες στο Ρέθυμνο

    Τριτη, 07 12 2010 11:15

    Πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί και το απόγευμα και στο Ρέθυμνο, από τους μαθητές των σχολείων, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, όπου οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και βία.

    Αργότερα, στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους από φοιτητές και εκπροσώπους φορέων, ενώ οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγα λεπτά μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση, όπου φώναξαν συνθήματα, ενώ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

    Είδηση: 50955

    [14] Πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Δράμας για το Φαλακρό

    Τριτη, 07 12 2010 11:14

    Κάλεσμα στην ΤΕΔΚ νομού Δράμας απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού. «Πιστεύουμε ότι είναι η ευκαιρία μας, εν όψει Καλλικράτη, να δώσουμε τη μάχη μας ώστε η ναυαρχίδα του τουρισμού στο νομό μας, να επανέλθει στη θέση που της αξίζει» επισημαίνεται στη σχετική επιστολή της Ένωσης. Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Άγγελος Καλλίας, μετέφερε την αγωνία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου για τη στασιμότητα, που παρατηρείται στην αξιοποίηση του Φαλακρού, καθώς και την έλλειψη σχεδιασμού για συνδυασμένη τουριστική εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων του νομού Δράμας.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 50954

    [15] Λιγότερες υποτροφίες φέτος λόγω φορολογίας

    Τριτη, 07 12 2010 11:14

    Λιγότερες υποτροφίες είναι αναγκασμένο να προσφέρει εφέτος στους Αριστούχους απόφοιτους Λυκείων της Λέσβου το Ίδρυμα «Νικόλαος Παπαδημητρίου». Σε σχετική ανακοίνωση το Ίδρυμα γνωστοποίησε ότι εφέτος δέχθηκε 61 αιτήσεις για χορήγηση υποτροφίας από Αριστούχους τελειόφοιτους Λυκείων της Μυτιλήνης που εισήχθησαν σε ανώτατες σχολές, εκ των οποίων είναι σε θέση να βραβεύσει μόνο 12 (έναντι 33 πέρυσι), συμπεριλαμβανομένων και των δωρεών των κ. Αθανασίου Μαρτίνου και Αλίκης Νικολαϊδη, που θα καλύψουν τις υποτροφίες 3 αριστούχων.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η νέα φορολογική νομοθεσία επιβάλλει φόρο και στα μη κερδοσκοπικά Ιδρύματα, γεγονός που όπως ήταν φυσικό επηρέασε αρνητικά την ανταπόκριση των Δωρητών. Παρ' όλα αυτά, το Ίδρυμα, στο πλαίσιο του τακτικού του προγραμματισμού συνέχισε κανονικά την παροχή υποτροφιών σε 6 αριστούχους φοιτητές ανώτατων Ιδρυμάτων που κατάγονται από τη Λέσβο, καθώς και σε 30 φοιτητές που αρίστευσαν στις σπουδές τους το 2009-2010 και ανανέωσαν τις υποτροφίες τους.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 50956

    [16] Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών

    Τριτη, 07 12 2010 11:34

    Εκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων και των αντιπροσώπων συγκαλεί για σήμερα Τρίτη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας.

    Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας θα συζητηθεί η πρόταση για κινητοποίηση στις 15 βεκεμβρίου ενάντια στην κρίση της αγοράς, την περαίωση και το ασφαλιστικό.

    Είδηση: 50971

    [17] Εκδήλωση οικονομολόγων για το ασφαλιστικό

    Τριτη, 07 12 2010 11:34

    Εκδήλωση με θέμα «Ασφαλιστικό ζήτημα: αλλαγές, προοπτικές για την κοινωνική ασφάλιση, ρόλος των επαγγελματικών ταμείων» διοργανώνει η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας-Τμήμα Θεσσαλίας, σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

    «Divani Palace». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο οικονομολόγος Σωτήρης Χρυσάφης, ειδικός επιστήμονας επί ασφαλιστικών θεμάτων, αντιπρόεδρος του Ταμείου Οικονομολόγων, τέως πρόεδρος επικουρικών ταμείων.

    Είδηση: 50969

    [18] Κλιμάκιο της ΟΤΟΕ σήμερα στη Λάρισα

    Τριτη, 07 12 2010 11:33

    Η υπογραφή κλαδικών συμβάσεων και οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών, θα συζητηθούν στη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στη Λέσχη Τραπεζουπαλλήλων, με τη συμμετοχή κλιμακίου της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.

    Είδηση: 50967

    [19] Με το συγκρότημα «ΜΠΛΕ» το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

    Τριτη, 07 12 2010 11:32

    Ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά συγκροτήματα, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και φανατικό κοινό ανάμεσα στους νέους, οι « ΜΠΛΕ» θα δώσουν φέτος ένα ξεχωριστό χρώμα στην καθιερωμένη «Γιορτή των Αστεριών» και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

    Νωρίτερα, το τοπικό συγκρότημα «Miracle Drug» θα κρατήσει συντροφιά στους εκατοντάδες νέους που αναμένεται να κατακλύσουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

    Είδηση: 50966

    [20] Σύσκεψη για την παράκαμψη

    Τριτη, 07 12 2010 11:32

    Στην Κέρκυρα θα βρεθεί την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής της ΥΠΑ ο οποίος θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της ΠΙΝ, το δήμαρχο Κερκυραίων, τουριστικούς φορείς και άλλους παράγοντες προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της παράκαμψης του αεροδρομίου.

    Η ΥΠΑ ζητάει να διακοπή η κυκλοφορία στα φανάρια του αεροδρομίου προκειμένου να μην χρειαστεί η μεταφορά του σημείου απογείωσης γεγονός που δεν θα επιτρέπει την προσέγγιση μεγάλων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50970

    [21] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τριτη, 07 12 2010 11:32

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία των πέντε μεσσηνιακών ομάδων, που μετέχουν στον 6ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής εν όψει των αναμετρήσεων της Κυριακής που θα διεξαχθούν στις 3 μετά το μεσημέρι.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Η πρωτοπόρος του Ομίλου Καλαμάτα, δοκιμάζεται στην καυτή έδρα της Κάτω Αχαγιάς με αντίπαλο την ισχυρή Αχαϊκή.

    Στο Στάδιο των Φιλιατρών έχει προγραμματισθεί το μεσσηνιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Εράνη και το Πάμισο Μεσσήνης.

    Ο Μεσσηνιακός που υπέστη βαριά ήττα στην Σπάρτη από την ομώνυμη ομάδα με σκορ 9-1, υποδέχεται στην έδρα του τον Εθνικό Σαγέϊκων.

    Ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας, που φλέγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται καθηλωμένος στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στον Αστέρα Μαχαιράδου.

    ΒΟΛΕΪ

    Άσχημη εικόνα παρουσιάζουν μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές η Καλαμάτα '80 και η Γυμναστική Εταιρεία Μεσσηνίας, που μετέχουν στο 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Παράλληλα το προσεχές Σάββατο το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην Τέντα, όπου στις 6.30 το απόγευμα η ΓΕΜ θα υποδεχθεί την Καλαμάτα '80, στο σημαντικό καλαματιανό ντέρμπι.

    ΑΘΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

    Ο προπονητής του Άθλου Καλαμάτας Βασίλης Αγγελάκος και ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στο άθλημα του Τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι στα γραφεία του συλλόγου (Χρυσανθέμων 3), κάνοντας τον απολογισμό μιας πλούσιας με επιτυχίες χρονιάς και οριοθετώντας τους στόχους για το 2011.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50968

    [22] Πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου

    Τριτη, 07 12 2010 11:31

    Μεγάλη ήταν σε συμμετοχή η πορεία των μαθητών της πόλης, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου από πυρά αστυνομικού.

    Οι μαθητές ξεκίνησαν από τα Λύκεια και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη και κατά της αστυνομικής βίας, κυρίως, έξω από το Α.Τ. Σαρόκου και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική και δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

    Η ΟΛΜΕ είχε προκηρύξει στάση εργασίας ενώ το μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιώργος Ραιδεστινός, τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα τιμά τη μνήμη του Αλέξη ενώ συνεχίζει να αγωνίζεται για την ενίσχυση της δωρεάν, δημόσιας εκπαίδευσης.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 50964

    [23] Εκδήλωση για τα παιδικά χωριά SOS

    Τριτη, 07 12 2010 11:44

    Η Τοπική Ομάδα Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS και ο ΟΠΑΝΑΜ διοργανώνουν φιλανθρωπική βραδιά με το μουσικό σχήμα "Cubareto". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 07:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Elite".

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50989

    [24] Γιορτή από «το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Τριτη, 07 12 2010 11:42

    Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Μέσα σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πολλά είδη του Οργανισμού, όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σχολικά, λευκά είδη κ.α.), καθώς και υπέροχες χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο κατασκευές, που με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη έχουν κατασκευάσει εθελόντριες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεών του Πανελλαδικά. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50987

    [25] Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Κορώνη

    Τριτη, 07 12 2010 11:41

    Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Κορώνη η Χριστουγεννιάτικη εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη φορέων της περιοχής. Στην εορταγορά που θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Κορώνης και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, ρούχα κ.α. Τα έσοδα, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

    Πανηγυρικό χαρακτήρα θα δώσουν φέτος οι Γυναίκες της Κορώνης, θέλοντας να τιμήσουν την απόφαση της Unesco για την επιλογή της Κορώνης να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διακρατική πρόταση υποψηφιότητας της Μεσογειακής Διατροφής και τον χαρακτηρισμό της ως εμβληματικής κοινότητας.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50986

    [26] Πνιγμένη στα σκουπίδια η πόλη

    Τριτη, 07 12 2010 11:41

    Αντιμέτωπη με τους σωρούς των σκουπιδιών είναι και πάλι η Κέρκυρα, καθώς έχει σταματήσει η αποκομιδή λόγω κατάληψης του ΧΥΤΑ από εργαζόμενους στο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.

    Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση καθώς όπως επισημαίνουν τους οφείλονται δεδουλευμένα 2 μηνών. Πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Μιχάλης Κάρρας έδωσε συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο Σύνδεσμος Καθαριότητας δυσκολεύεται να πληρώσει τους εργαζόμενους εξαιτίας των μεγάλων οφειλών που έχουν πολλοί Δήμοι προς το Σύνδεσμο.

    Είδηση: 50988

    [27] Αντιδράσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τις εναλλάξ εφημερίες

    Τριτη, 07 12 2010 11:40

    Με εναλλάξ σύστημα θα εφημερεύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Γενικό, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας, και ύστερα από σχετική εισήγηση του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφερειας κ. Π. Τομάρα.

    Ωστόσο, η απόφαση παρά το γεγονός ότι ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκαλεί ήδη τις αντιδράσεις των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που τονίζουν πως η εξέλιξη θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο το ρόλο του τριτοβάθμιου νοσοκομείου.

    Αποστάσεις και επιφυλάξεις από την απόφαση τηρεί και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ηλίας Σκυλλάκος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Λάρισας, εξέφρασε αμφιβολίες για τη δυνατότητα ανταπόκρισης συγκεκριμένων τομέων του Νοσοκομείου στο νέο σύστημα, προσθέτοντας ότι με την απόφαση το ίδρυμα χάνει τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του.

    Και ο πρόεδρος των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κ. Μπαργιώτας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη, τρεις μήνες πριν την σύνταξη του υγειονομικού χάρτη της Θεσσαλίας και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από την πλευρά των γιατρών.

    Είδηση: 50983

    [28] Εικαστική έκθεση για την ανακύκλωση

    Τριτη, 07 12 2010 11:40

    Ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, διοργάνωσε φέτος σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Φέτος, οι δράσεις αυτές ολοκληρώνονται με εικαστική έκθεση, που σκοπό έχει την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον πλανήτη και για το θεσμό της ανακύκλωσης.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. ΤΑΣΣΟΣ», σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της επιχείρησης «Φάρις» κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το θέμα της θα είναι: «Ανακύκλωση - επανάχρηση - οικειοποίηση». Πρόκειται για μια ιστορική έκθεση, που διαπραγματεύεται τη χρήση προϋπαρχόντων αντικειμένων στην καλλιτεχνική διαδικασία και την επανάχρησή τους από τους σύγχρονους εικαστικούς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, το Σάββατο στις 08:30 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50984

    [29] Μικρής έκτασης επεισόδια στις συγκεντρώσεις για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

    Τριτη, 07 12 2010 11:39

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Ειδικότερα, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από πολιτικές οργανώσεις και φορείς σημειώθηκαν αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Ακολούθησαν 8 προσαγωγές ατόμων, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας.

    Είδηση: 50981

    [30] Πρόταση του Δήμου Πτολεμαϊδας, για την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Π.Ο.Υ στην Πτολεμαϊδα

    Τριτη, 07 12 2010 11:38

    Πρόταση να διοργανωθεί στην Πτολεμαϊδα, το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κατέθεσε ο Δήμος Πτολεμαϊδας, προκειμένου να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής την περιοχή και να αξιοποιηθεί πολλαπλώς, τόσο με το σύνολο των επιφανών στελεχών από όλη την Ευρώπη που θα συμμετέχουν σ΄αυτό, όσο και με την ενδεχόμενη εκπόνηση μελετών για την προστασία της υγείας των κατοίκων.

    Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, έλαβε την συγκατάθεση των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβούλιου για την δήλωση υποψηφιότητας της Πόλης , η απόφαση επικυρώθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Πτολεμαϊδα και τέλος ζήτησε η διοργάνωση του Παγκόσμιου συνεδρίου να είναι από τα πρώτα θέματα του νέου δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μη χάσει ο Δήμος Εορδαίας μια τέτοια ευκαιρία.

    Είδηση: 50985

    [31] Παρουσία Τιμοσίδη η μεταφορά του νοσοκομείου

    Τριτη, 07 12 2010 11:38

    Στην Κέρκυρα αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα μεταφοράς του νοσοκομείου στο νέο κτίριο, ο υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, όπως δήλωσε χθες μιλώντας στο Κερκυραϊκό Κανάλι.

    Η μεταφορά των ασθενών θα ξεκινήσει σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του διοικητή, την Παρασκευή στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια θα παρέχετε στο νέο νοσοκομείο στο Κοντόκαλι ενώ για τη διευκόλυνση της διαδικασίας μεταφοράς τις ημέρες αυτές και μέχρι την Παρασκευή θα περιοριστούν οι υπηρεσίες μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.

    Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας θα πραγματοποιήσουν σήμερα τρίωρη στάσης εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00 το απόγευμα. Σήμερα, επίσης, θα γίνει νέα έκτακτη Γ.Σ. των εργαζομένων με την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας τους (της ΠΟΕΔΗΝ). Τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δηλώνει με ανακοίνωση του το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50982

    [32] «Κυριακή και μουσικοί»

    Τριτη, 07 12 2010 11:37

    Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί", την Κυριακή στις 07:00 το απόγευμα θα δοθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50980

    [33] Βιβλιοπαρουσίαση: Η παραβολή του ασώτου

    Τριτη, 07 12 2010 11:36

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ) και ο «Πολιτιστικός Αντίλογος» διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου "Η παραβολή του ασώτου" του Γιάννη Καρβέλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Ο συγγραφέας και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιώργος Παπαβασιλόπουλος θα συζητήσουν για τα λογοτεχνικά μαθηματικά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Φαραί», στην παραλία της Καλαμάτας, το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50977

    [34] Στη Λάρισα σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος

    Τριτη, 07 12 2010 11:36

    Παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής βιακυβέρνησης κ. Γεωργίου Ντόλιου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη μέχρι και αύριο Τετάρτη, η διημερίδα επιμόρφωσης για τους αιρετούς Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και βημάρχους, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

    Η επιμορφωτική διημερίδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και

    Ηλεκτρονικής βιακυβέρνησης, την Κεντρική Ένωση βήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani» της Λάρισας.

    Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των αιρετών Περιφερειακών και βημοτικών Αρχών, που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου σχετικά

    με τα πρώτα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας (πρόγραμμα «Καλλικράτης»).

    Είδηση: 50976

    [35] Βρέθηκε βάρκα με 124 κιλά χασίς

    Τριτη, 07 12 2010 11:44

    Ακυβέρνητη βάρκα με 78 δεματά ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 124 κιλών εντοπίστηκε από ψαρά χθες το μεσημέρι στο λιμάνι των Μπενιτσών. Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο που έσπευσε επί τόπου ενώ, όπως διαπιστώθηκε η βάρκα είχε δηλωθεί ως κλεμμένη.

    Είδηση: 50990

    [36] Μουσική βραδιά για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

    Τριτη, 07 12 2010 11:45

    Ο Σύλλογος Φίλων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ διοργανώνει μουσική βραδιά αύριο στις 09:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Ανδρέας Μουτεβελής και ο Στράτος Νικολόπουλος. Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση με έργα μελών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50991

    [37] Έκθεση ζωγραφικής

    Τριτη, 07 12 2010 11:35

    Έκθεση ζωγραφικής της Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50975

    [38] Επεισόδιο με πυροβολισμό και μαχαιριές μεταξύ αλλοδαπών στη Λάρισα

    Τριτη, 07 12 2010 11:35

    Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών με πυροβολισμό, μαχαιριές και δύο τραυματίες, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου της Λάρισας.Στη συμπλοκή των αλλοδαπών ο πρώτος, 39 ετών, δέχθηκε μαχαιριές στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και ο δεύτερος, 37 ετών, χτυπήθηκε με σφαίρα στο στήθος.

    Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε έναν 39χρονο αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν άλλοι δύο αλλοδαποί 37 και 26 ετών αντίστοιχα που πήγαν να βοηθήσουν τον 39χρονο. Στη συμπλοκή οι δράστες τραυμάτισαν τον 39χρονο με δύο μαχαιριές, μία στην κοιλιακή χώρα και μία στην πλάτη, ενώ πυροβολήθηκε μια φορά και ο 37χρονος.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας πριν από τη συμπλοκή οι τρεις αλλοδαποί βρίσκονταν στο σπίτι του 39χρονου. Τότε στο σπίτι πήγε ένας 18χρονος, ο οποίος ζήτησε από τον 39χρονο να βγει έξω και να μιλήσουν. Ο 18χρονος αναγνωρίστηκε από τον αλλοδαπό που δεν τραυματίστηκε, ενώ οι δράστες του πρωτόγνωρου επεισοδίου δεν συνελήφθησαν. Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν δύο κάλυκες, φυσίγγια και ένα πιστόλι. Οι δράστες αναζητούνται και οι δυο τραυματίες νοσηλεύονται ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και ο άλλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

    Είδηση: 50974

    [39] Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

    Τριτη, 07 12 2010 11:34

    Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προγραμματίζεται γι αύριο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εύας του Δήμου Ανδρούσας. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 02:00 μετά το μεσημέρι.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 50972


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 December 2010 - 9:59:20 UTC