Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα
  • [02] Χ. Καστανίδης: Αναβαθμίζεται η Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος
  • [03] Μέτρα και κυρώσεις για το εργατικό δυστύχημα
  • [04] Η κ. Γερακούδη υπερπεριφερειάρχης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας
  • [05] Πολιτική αναταραχή στην Ακτή του Ελεφαντοστού
  • [06] Τέλη διοδίων: «Μετράνε και στην εφορία»
  • [07] Σύντομα η παχυσαρκία θα ξεπεράσει το κάπνισμα ως παράγοντας κινδύνου για καρκίνο
  • [08] Τι κάνει ένα μπόνους ; Καθυστερεί και τοκετούς

    [01] Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

    Τεταρτη, 29 12 2010 23:23

    Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών στο λιμάνι της Πάτρας, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος. Οι συλληφθέντες είχαν κρυφτεί σε ημιαξόνια φορτηγού οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα. Κατά τον εντοπισμό τους, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54445

    [02] Χ. Καστανίδης: Αναβαθμίζεται η Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος

    Τεταρτη, 29 12 2010 20:57

    Αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή η Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (αποκαλούμενη επιτροπή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος), σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδης.

    Η αναβάθμιση αυτή υλοποιείται προκειμένου να ανταποκριθεί η Αρχή "επιτυχέστερα στις προκλήσεις που θέτουν η ποικιλομορφία και ποσοτική εξάπλωση του εθνικού και διασυνοριακού οικονομικού εγκλήματος και ο διαρκής εκσυγχρονισμός των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την αθέμιτη διακίνηση και απόκρυψη κεφαλαίων", όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.

    Παράλληλα, αναβαθμίζεται και ο μηχανισμός ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ("πόθεν έσχες") έτσι ώστε να είναι πλέον ουσιαστικός ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που στοιβάζονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες στο κτήριο του Αρείου Πάγου.

    Ακόμη, βελτιώνεται η διαδικασία που ακολουθείται για την εφαρμογή των μέτρων δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και των λοιπών, οικονομικών κυρίως, κυρώσεων που επιβάλλονται με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων. Και αυτό γιατί η προβλεπόμενη σήμερα (ν. 3691/2008) εμπλοκή του υπουργού Οικονομικών και η παρεμβαλλόμενη από μέρους του απόφαση για την επιβολή των διαταχθέντων μέτρων και κυρώσεων δημιουργεί περιττές καθυστερήσεις και αντίκειται στην αρχή της άμεσης εκτελεστότητας των εν λόγω αποφάσεων και κανονισμών.

    Σκοπός της νέας Αρχής

    Ειδικότερα, σκοπός της νέας Αρχής είναι η λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων εκείνων μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που υποχρεούνται στην υποβολή των δηλώσεων αυτών.

    Η Αρχή συγκροτείται από έντεκα μέλη με τριετή θητεία και πρόεδρός της (πλήρους απασχόλησης) ορίζεται ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εν ενεργεία ο οποίος θα επιλέγεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Τα άλλα μέλη της Αρχής θα διορίζονται ύστερα από πρόταση των υπουργών Δικαιοσύνης, Θαλασσίων Υποθέσεων, Οικονομικών, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, όπως επίσης και με πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η Αρχή απαρτίζεται από τρεις αυτοτελείς μονάδες που είναι: 1) Διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών, 2) Οικονομικών Κυρώσεων κατά Υπόπτων Τρομοκρατίας και 3) Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ("πόθεν έσχες"). Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η Αρχή έχει πρόσβαση σε κάθε μορφής δημόσιο αρχείο ή αρχείο Οργανισμού, ακόμη και σε αυτό του συστήματος "Τειρεσίας".

    Επίσης, ο πρόεδρος της Αρχής έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, να ανοίγει θυρίδες, όπως επίσης μπορεί να "παγώνει" τη μεταβίβαση ή εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

    Τρομοκρατία

    Η Μονάδα Οικονομικών Κυρώσεων κατά Υπόπτων Τρομοκρατίας της Αρχής συγκροτείται, πέραν του προέδρου από δύο μέλη, πλαισιώνεται δε από πέντε, αποσπώμενους από άλλους δημόσιους φορείς, υπαλλήλους, που κρίνονται αρκετοί για το περιορισμένο αντικείμενό της Μονάδας. Μάλιστα, ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τη διασφάλιση της μυστικότητας των συνεδριάσεων της Μονάδας αυτής της Αρχής και της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών που χειρίζεται.

    Τέλος, η Μονάδα αυτή της Αρχής αναλαμβάνει την επιβολή αντίστοιχων μέτρων και κυρώσεων σε βάρος των προσδιοριζόμενων ως σχετιζόμενων με την τρομοκρατία φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων. Καλύπτεται, έτσι, μια αδυναμία της χώρας μας ως προς τη δημιουργία ενός συστήματος ταχείας και αποτελεσματικής δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές πράξεις, όπως επιτάσσει η απόφαση 1373/2001 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και όπως προβλέπεται στην Ειδική Σύσταση ΙΙΙ της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF).

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54442

    [03] Μέτρα και κυρώσεις για το εργατικό δυστύχημα

    Τεταρτη, 29 12 2010 19:56

    Αντιμέτωπη με σοβαρές συνέπειες βρίσκεται η εταιρεία που απασχολούσε τον άτυχο εργαζόμενο ο οποίος έχασε τη ζωή του, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας την ώρα που καθάριζε τα τζάμια. Ορατό είναι το ενδεχόμενο του αποκλεισμού της εταιρείας για μια τριετία, από τα δημόσια έργα.

    Ο Αιγύπτιος Ασίζ Εμάντ εργάζονταν ανασφάλιστος από το 2008, ενώ οι έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, μετά από μελέτη των στοιχείων που τηρούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στον ΟΕΕ, δείχνουν ότι ο 44χρονος ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ από το 1998 έως το 2004 και εν συνεχεία μέχρι το 2008 εργαζόταν σαν αυτασφάλιστος. Από το 2008 όμως και μετά δεν καλύπτονταν από κάποιο ασφαλιστικό φορέα. Ο 44χρονος Αιγύπτιος επιχειρήθηκε από την εταιρεία να εμφανιστεί ως υπεργολάβος του εαυτού του και τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δείχνουν πως υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Από τους ελέγχους του ΣΕΠΕ σε 5439 επιχειρήσεις το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε ότι το 30% των αλλοδαπών και το 23,09% Ελλήνων εργαζόμενων ήταν ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους (περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ) 1,583.500 ευρώ.

    Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της έρευνας όλων των πτυχών του τραγικού περιστατικού, την πλήρη διαλεύκανσή του, η οποία αναμένεται άμεσα, θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι: «εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το θάνατο του Αιγύπτιου εργαζόμενου καθαριότητας, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία, ειδικότερα στον χώρο της καθαριότητας και υπενθυμίζει ότι η Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα έχουν κάνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που όμως δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους φορείς. Η ΓΣΕΕ καλεί το Υπουργείο Εργασίας το ΣΕΠΕ και τη δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στην τιμωρία των υπευθύνων και στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και τη φροντίδα της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενου».

    Εργόσημο και κάρτα

    Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων το υπουργείο Εργασίας από τη νέα χρονιά, θεσπίζει την το εργόσημο με το οποίο θα αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία που φθάνει τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ. Το εργόσημο θα είναι μια πολύπτυχη επιταγή με τους αριθμούς ΑΜΚΑ συγκεκριμένης χρηματικής αξίας που θα περιλαμβάνει το ποσό της αμοιβής και την εισφορά. Θα το προμηθεύεται ο εργοδότης από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρήματα θα μπαίνουν στα ΑΤΜ και ακολούθως θα παίρνουν κουπόνια με το ποσό της αμοιβής που θα δίνουν στον εργαζόμενο, ο οποίος με το κουπόνι και ένα κωδικό θα παραλαμβάνουν μέσω των ταμειακών μηχανών την καθαρή αμοιβή, στην οποία θα έχουν παρακρατηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές Παράλληλα με την κάρτα εργασίας που θα προμηθευτούν από τον Ιούλιο αρκετοί εργαζόμενοι (σε πρώτη φάση των μεγάλων επιχειρήσεων) θα υπάρχει κίνητρο για τους εργοδότες, αφού οι συνεπείς θα έχουν έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν έως και 25% μέχρι το 2013.

    Αντιδράσεις

    Από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμμαχία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι αντέδρασε ακαριαία επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες επιλήφθηκαν της υπόθεσης μία ολόκληρη εβδομάδα μετά το θάνατο του άτυχου οικονομικού μετανάστη. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54437

    [04] Η κ. Γερακούδη υπερπεριφερειάρχης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας

    Τεταρτη, 29 12 2010 21:02

    Η νυν γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη αναλαμβάνει στο εξής, τη θέση της Γενικής Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.Μετά την ανακοίνωση του ορισμού της, η κ. Γερακούδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

    "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή επιλογή μου, από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Κατανοώ και γνωρίζω τις ευθύνες που αναλαμβάνω . Με συνέπεια, δουλειά , διάλογο και συνεννόηση, με όλους τους αρμόδιους φορείς, θα πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Με οδηγό τον τρόπο δουλειάς ένα χρόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρακαταθήκη τα αποτελέσματά της θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και για την ομαλή μετάβαση στη νέα διοικητική δομή της χώρας, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και για τη διαχείριση για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι να περάσει στους αιρετούς Περιφερειάρχες, του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το 2011 είναι μία δύσκολη και κρίσιμη χρονιά που θα κρίνει την πορεία της χώρας. Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια, φοβία, αδιαφορία, αμέλεια. Απαιτείται προγραμματισμός, δράση και αποτελεσματικότητα. Απαιτείται πάνω απ' όλα συλλογικότητα, συνεργασία και κοινός βηματισμός όλων για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για τη χώρα και για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Είμαστε ήδη έτοιμοι να συγκροτήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πιστεύω ότι από την 1η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ο νέος θεσμός με τον καλύτερο τρόπο. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Είμαι αποφασισμένη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στην ευθύνη. Θέλω να πιστεύω, ότι σ' αυτήν την πορεία θα πάμε μαζί, σας καλώ να πάμε μαζί με τη συνεχή υποστήριξη, την ενθάρρυνση αλλά και με την κριτική όλων σας. Ας δουλέψουμε με πίστη και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του τόπου μας".

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54441

    [05] Πολιτική αναταραχή στην Ακτή του Ελεφαντοστού

    Τεταρτη, 29 12 2010 21:41

    Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ότι μόνο ο πρεσβευτής που θα διοριστεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Αλασάν Ουατάρα, θα τύχει της αναγνώρισής τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται η Ε.Ε. και ο ΟΗΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο αντίπαλος του κ. Ουατάρα, είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπάγκμπο.

    Επίσης η Ε.Ε. κατάρτισε κατάλογο 61 ονομάτων συνεργατών του τέως προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, απαγορεύοντάς τους την είσοδο σε ευρωπαϊκό έδαφος.

    Η πλευρά του κ. Ουατάρα, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης, αν δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις με δυτικοαφρικανούς μεσολαβητές, για ομαλή πολιτική λύση.

    Όπως δήλωσε ο Πατρίκ Ατσι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ουατάρα: «Η αποστολή των μεσολαβητών δεν έχει τελειώσει και για μας, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η αποστολή που έγινε την Τρίτη στο Αμπιτζάν επιβεβαίωσε ότι ο Λοράν Γκμπάγκμπο δεν είναι πλέον πρόεδρος, και η αποχώρησή του είναι υπό διαπραγμάτευση. Εάν κατά την επιστροφή των απεσταλμένων στις 3 Ιανουαρίου στο Αμπιτζάν, ο Γκμπάγκμπο δηλώσει ότι δεν θα φύγει ειρηνικά, η στρατιωτική επιλογή δεν αποκλείεται. Εάν το Πράσινο Ακρωτήριο, δηλώνει ότι η στρατιωτική δράση αποκλείεται, σίγουρα πρέπει να έχει πληροφορίες ότι ο Γκμπάγκμπο είναι έτοιμος να αποχωρήσει ειρηνικά από την εξουσία».

    Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές να πάρουν μέτρα πρακτικής στήριξης των κυανοκράνων, που κινδυνεύουν από επιθέσεις φρουρών πιστών στον απερχόμενο πρόεδρο, ενώ αρκετοί κάτοικοι της χώρας έχουν περάσει τα σύνορα, αναζητώντας ασφαλή καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54443

    [06] Τέλη διοδίων: «Μετράνε και στην εφορία»

    Τεταρτη, 29 12 2010 20:50

    Θα υπολογίζονται από την εφορία, οι δαπάνες που θα καταβάλλουν οι οδηγοί για τα διόδια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και θα αθροίζονται στο συνολικό ποσό που θα υπολογίζεται για την κάλυψη του αφορολόγητου πόσου εισοδήματος. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τα διόδια που θα πληρώνονται μέσω κάρτας τηλεδιοδίων. Στην περίπτωση αυτή, οι οδηγοί θα πρέπει να ζητούν από την αρμοδία για την εκμετάλλευση των διοδίων εταιρία, βεβαίωση ετήσιας δαπάνης διοδίων, όπως ορίζει και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

    Πηγές: ΝΕ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54440

    [07] Σύντομα η παχυσαρκία θα ξεπεράσει το κάπνισμα ως παράγοντας κινδύνου για καρκίνο

    Τεταρτη, 29 12 2010 20:21

    Ενότητα:

    Υγεια

    Η παχυσαρκία θα πάρει σύντομα στη Γερμανία τη θέση του καπνίσματος ως ο κύριος παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου καρκινολογικού εργαστηρίου της χώρας.

    Ο λόγος είναι η αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων στη Γερμανία. Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνους του οισοφάγου, του εντέρου, των νεφρών, του παγκρέατος και του μαστού, μολονότι δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πλήρως οι ακριβείς μηχανισμοί που εμπλέκονται.

    "Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα του επόμενου σταδίου της έρευνάς μας", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο στη Χαϊδελβέργη ο Ότμαρ Βίστλερ, επικεφαλής του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ).

    Ο ίδιος δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου αναμένεται ότι θα αυξηθεί στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής.

    "Οι καρκίνοι είναι νόσοι που εμφανίζονται κυρίως σε μεγάλη ηλικία", εξήγησε.

    Ο καθηγητής Βίστλερ δήλωσε πως από τους 450.000 ανθρώπους που εμφανίζουν καρκίνο κάθε χρόνο στη Γερμανία, περίπου οι μισοί θεραπεύονται και πολλοί άλλοι υποβάλλονται σε θεραπείες με τις οποίες ο καρκίνος ελέγχεται.

    Νέα φάρμακα και η τάση να προσαρμόζονται οι θεραπείες στο συγκεκριμένο ασθενή υπόσχονται αύξηση του ποσοστού των καρκινοπαθών που θεραπεύονται, δήλωσε.

    Το DKFZ στη Χαϊδελβέργη είναι το μεγαλύτερο βιοϊατρικό ερευνητικό ινστιτούτο στη Γερμανία και έχει προσωπικό άνω των 2.200 ατόμων.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54438

    [08] Τι κάνει ένα μπόνους ; Καθυστερεί και τοκετούς

    Τεταρτη, 29 12 2010 20:41

    Πανικός έχει προκληθεί στα μαιευτήρια της Ταϊβάν όπου εκατοντάδες γυναίκες ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους που έχουν υποσχεθεί οι αρχές για όσα παιδιά γεννηθούν το 2011.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberty Times, δύο πόλεις της Ταϊβάν-Ταϊπέι και Νέα Πόλη της Ταϊπέι-σχεδιάζουν να δώσουν ένα χρηματικό δώρο σε όσα παιδιά γεννηθούν τη νέα χρονιά με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του κράτους της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας).

    Το κάθε παιδί, που ένας από τους δύο γονείς είναι δημότης των πόλεων αυτών θα λάβει 20.000 δολάρια Ταϊβάν (680 δολάρια ΗΠΑ).

    Η Νέα Πόλης της Ταϊπέι είναι καινούργιος δήμος με 3,8 εκατομμύρια κατοίκους.

    Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 2011, και πολλές έγκυες θέλουν πάση θυσία να καθυστερήσουν τον τοκετό.

    Ο μαιευτήρας Χσου Σιχ-πιν τόνισε στην εφημερίδα πως ήδη πολλές γυναίκες που έχει προγραμματιστεί να γεννήσουν με καισαρική, του ζήτησαν να αναβάλει τον τοκετό. "Αν μπορώ ικανοποιώ το αίτημά τους", είπε χαρακτηριστικά.

    Αντίθετα, ο συνάδελφός του Τσιανγκ Λι-μενγκ δεν εγκρίνει αυτή την πρακτική και επισημαίνει πως η καθυστέρηση του τοκετού είναι ενάντια στη φύση, ενώ η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνη".

    aπε

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54439


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 December 2010 - 22:02:27 UTC