Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλύβης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως συμμορία
  • [02] Χαρακόπουλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο «λεφτά υπάρχουν»
  • [03] Μαρκόπουλος: «Το μνημόνιο πρέπει να καταστραφεί ολοκληρωτικά»
  • [04] Χριστοφιλοπούλου: Η ασφάλεια των πολιτών είναι κομμάτι του κράτους
  • [05] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για το τέλος των ακινήτων
  • [06] Οδηγίες προς ψηφοφόρους από το Υπ. Εσωτερικών

    [01] Καλύβης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως συμμορία

    Δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως πολιτικό κόμμα αλλά ως μια συμμορία δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης στη ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Α.ΚΑΛΥΒΗΣ: « Δεν είναι η πρώτη φορά το οποίο έχει γίνει. Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζεις ως πολιτικό κόμμα, αλλά ως μια συμμορία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το περιεχόμενο του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διαφέρει όταν απευθύνεστε σε ακροατήριο από το εξωτερικό και διαφορετικό από το ακροατήριο του εσωτερικού; Ποια είναι η καταγγελία του μνημονίου και πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο;»

    Α.ΚΑΛΥΒΗΣ: « Είναι άλλο πράγμα η διπλωματική γλώσσα, μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι η αυστηρή διπλωματική γλώσσα και ποια είναι η γλώσσα μιας συγκέντρωσης, αλλά η ουσία δεν αλλάζει»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 16:58

    Είδηση: 14189

    [02] Χαρακόπουλος: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο «λεφτά υπάρχουν»

    Κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπ. βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος στη NETFM, ο οποίος τόνισε «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νέο 'λεφτά υπάρχουν'». Ο κ. Χαρακόπουλος μίλησε για το debate υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει ώστε ο πολίτης που θα προσέλθει στις κάλπες να είναι καλύτερα ενημερωμένος για τις θέσεις των κομμάτων. Επίσης, ο υπ. βουλευτής ΝΔ καταδίκασε την σημερινή επίθεση του εκπρ. Τύπου της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

    Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Είναι πρωτόγνωρα φαινόμενα αυτά, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες συμπεριφορές σε προεκλογική περίοδο, νομίζω ότι παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες, σε σκοτεινές περιόδους που ο λαός έδωσε αγώνες για να ξεπεραστούν τέτοια φαινόμενα, δυστυχώς διολισθαίνει όλο και περισσότερο η πολιτική ζωή σε τέτοιες συμπεριφορές, πρέπει να είναι ομόθυμο η καταδίκη αυτών των συμπεριφορών, μένω εμβρόντητος.»

    ΓΙΑ DEBATE

    Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « To debate θα πρέπει να γίνει και νομίζω ότι όσο περισσότερο γίνεται δημόσιος διάλογος πάνω στα προγράμματα, στις θέσεις των κομμάτων τόσο καλύτερα ενημερωμένος θα προσέλθει στην κάλπη ο πολίτης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες στη συνάντηση που είχε ο κος Τσίπρας με τους πρέσβεις του G20 δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του ούτε για καταγγελία του μνημονίου»

    Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή καταγγέλλουν το μνημόνιο, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση για την οποία εγκαλούσαν τη ΝΔ και τον Σαμαρά στο παρελθόν, μένει να διευκρινίσουν τι θέλουν»

    Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νέο «λεφτά υπάρχουν» σε μια πιο πλούσια εκδοχή στη λογική του «δώσε και μένα μπάρμπα», δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε αυτές τις λογικές που είναι καταδικασμένες και μας οδήγησαν στην περιπέτεια που βρισκόμαστε»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 16:58

    Είδηση: 14184

    [03] Μαρκόπουλος: «Το μνημόνιο πρέπει να καταστραφεί ολοκληρωτικά»

    « Το μνημόνιο πρέπει να καταστραφεί ολοκληρωτικά, πρέπει να φύγει από τη μέση και πρέπει η χώρα να αναπτύξει δικό της ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και δημοσιονομικής αναπροσαρμογής » δήλωσε στη ΝΕΤFM ο υπ. βουλευτής «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Κώστας Μαρκόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε επίσης ότι η λαθρομετανάστευση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε το κράτος να είναι δίπλα στον πολίτη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Το θέμα της λαθρομετανάστευσης οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να το δούμε κατάματα.

    Τον παράνομο μετανάστη που μπήκε στη χώρα τον σέβομαι ως ανθρώπινη υπόσταση, αλλά δεν τον σέβομαι ως ισότιμο πολίτη και δεν έχω κανένα λόγο να τον σεβαστώ, μπήκε παράνομα, δεν υπάρχει για μένα, δεν έχει χαρτιά γιατί εκείνος επέλεξε αυτό το πράγμα. Το κράτος μου τους έχει καταγράψει ποτέ; Δεν ξέρει ούτε που είναι οι νόμιμοι μετανάστες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φτάνουμε στο σημείο ο πολίτης να παίρνει την καραμπίνα στα χέρια του και να τον σκοτώνει;»

    Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Ασφαλώς και όχι. Αλλά πριν από αυτό δεν πρέπει να δούμε αν το κράτος μπορεί να υπάρξει με διαφορετικό τρόπο δίπλα στον πολίτη; Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος για τον πολίτη, όταν το κράτος δεν το κάνει για τον πολίτη, ε δεν θα τα βάλουμε και με τον πολίτη. Ασφαλώς δεν θέλω να έχει κανένας καραμπίνα σπίτι του γιατί είναι παράνομο, αλλά να σας πω υπάρχει και κάτι νόμιμο σε αυτή τη χώρα πια; Εδώ φτάσαμε, αυτή είναι κατάντια της χώρας και οφείλεται στη δειλία του πολιτικού προσωπικού να αντιμετωπίσει τα πράγματα.»

    Κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: « Το μνημόνιο πρέπει να καταστραφεί ολοκληρωτικά, πρέπει να φύγει από τη μέση και πρέπει η χώρα να αναπτύξει δικό της ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και δημοσιονομικής αναπροσαρμογής και όχι να της επιβάλλουν αυτά που κάποιοι άλλοι θέλουν όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά για να την υποδουλώσουν τοκογλυφικά και για να αγοράσουν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 16:57

    Είδηση: 14182

    [04] Χριστοφιλοπούλου: Η ασφάλεια των πολιτών είναι κομμάτι του κράτους

    Να εμψυχωθεί και να ενδυναμωθεί περαιτέρω η αστυνομία ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας σε όλο το λεκανοπέδιο δήλωσε στη ΝΕΤFM η υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή το συμβάν στην Παιανία όπου 25χρονος καταδίωξε και σκότωσε 43χρονο που εισέβαλε στο σπίτι του. «Υπάρχει ένα μήνυμα σε όλους μας ότι η ασφάλεια των πολιτών μαζί με την υγεία και την παιδεία είναι τα κομμάτια του κράτους» πρόσθεσε η κα. Χριστοφιλοπούλου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

    Ε.ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: « Πράγματι η περιοχή της ανατολικής Αττικής, και όχι μόνο, όλο το λεκανοπέδιο έχει σοβαρότατο πρόβλημα και διαρρήξεων, κλοπών και εγκληματικότητας, παρότι θα πω ότι υπάρχουν και προβλήματα χρηματοδότησης των δυνάμεων ασφαλείας, υπάρχει όμως και μια προσπάθεια και με την ΔΙΑΣ και με τις περιπολίες να αντιμετωπιστούν. Δεν αρκεί. Πρέπει να εμψυχωθεί και να ενδυναμωθεί περαιτέρω η Αστυνομία.

    Το δεύτερο που θέλω να εκφράσω είναι τη λύπη μου που η πολιτική ατζέντα αλλάζει από ένα συμβάν, αλλά το πρόβλημα της εγκληματικότητας και υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρχει στα σχέδια των κομμάτων.

    Σε κάθε περίπτωση για το περιστατικό πρέπει να εφαρμοστεί μια δίκαιη δίκη και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα μήνυμα σε όλους μας ότι η ασφάλεια των πολιτών μαζί με την υγεία και την παιδεία είναι τα κομμάτια του κράτους, ενός κράτους που σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, τα οποία πρέπει να προστατέψουμε, ενώ αντίθετα ένα κράτος μεγάλο, σπάταλο, πελατειακό πρέπει να το συμμαζέψουμε ακόμη περισσότερο.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 16:57

    Είδηση: 14181

    [05] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για το τέλος των ακινήτων

    Τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων του 2011 έχουν μεταβιβασθεί από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους εφορίες, αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή ενημερωτική ανακοίνωση. Για όσους εξακολουθούν να έχουν οφειλές, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πίστωση του αντίστοιχου ποσού στους λογαριασμούς τους ώστε να μην εμφανίζεται οφειλή προς την επιχείρηση, ενώ σε όσους πλήρωσαν το τέλος εκπρόθεσμα (μετά τις 30 Απριλίου) το ποσό θα επιστραφεί με τον επόμενο λογαριασμό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα άμεσης επιστροφής, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί το γραφείο της ΔΕΗ στην περιοχή του.

    Αναλυτικά, για το τέλος ακινήτων η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:

    Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για τον λόγο αυτόν, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών, διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος, για είσπραξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση -για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ- εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.

    Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

    Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί -εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του- ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).

    Για τη διευκόλυνσή τους οι πελάτες αυτοί -πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ- είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στον λογαριασμό τους, στη θέση Πληροφορίες.

    Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι ζητά την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν, αναπόφευκτα, κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 17:46

    Είδηση: 14226

    [06] Οδηγίες προς ψηφοφόρους από το Υπ. Εσωτερικών

    Είκοσι τηλεφωνικές γραμμές έχουν διατεθεί ήδη στο κοινό προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές, αλλά και τον τόπο ψηφοφορίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για τα τηλεφωνικά κέντρα με αριθμούς: 213 1361500 και 213 1364500.

    Ώρες λειτουργίας:

    Πέμπτη 7/6 και Παρασκευή 8/6 από 08.00 έως 17.00.

    Σάββατο 9/6 και Κυριακή 10/6 από 08.00 έως 15.00 και

    από Δευτέρα 11/6 έως και την Κυριακή των εκλογών 17/6 οι γραμμές θα είναι ανοιχτές από τις 8.00 έως τις 21.00.

    Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα διατεθούν περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Επιπλέον, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm, βρίσκεται ηλεκτρονική φόρμα αναζήτησης του εκάστοτε εκλογικού κέντρου.

    Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το όνομα ενός εκλογέα δεν είναι γραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου Δήμου, και δεν στερείται του εκλογικού του δικαιώματος, μπορεί να αναζητήσει πιστοποιητικό εγγραφής σας στα δημοτολόγια, με την επίδειξη του οποίου ασκείται κανονικά το εκλογικό δικαίωμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες που είναι γραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων. Σημειώνεται ότι για το λόγο αυτό τα καταστήματα των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 17:32

    Είδηση: 14224


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 June 2012 - 16:49:35 UTC