Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παναγιωτόπουλος-Βαρεμένος-Γεννηματά-Μπαλού στη ΝΕΤ για τη βία
  • [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Παναγιωτόπουλος-Βαρεμένος-Γεννηματά-Μπαλού στη ΝΕΤ για τη βία

    Η βίαιη επίθεση του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, με καλεσμένους μας υποψηφίους βουλευτές Πάνο Παναγιωτόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργο Βαρεμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, την εκπρόσωπο και υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και την υποψήφια του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού.

    Αποκρουστικό γεγονός χαρακτήρισε την επίθεση ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι αυτοί που εκκολάπτουν τέτοιες ιδεοληψίες, πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από όλους τους πολίτες, γιατί το έχουν κάνει επανειλημμένως. Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε πραγματικά και αληθινά για τα φαινόμενα της βίας, από όπου και αν προέρχονται, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    Αποκάλυψη τώρα χαρακτήρισε το γεγονός ο Γιώργος Βαρεμένος,, τονίζοντας ότι η επίθεση αποτελεί πράξη ακραίας και συγκεκριμένης βίας, που έγινε δημόσια από έναν άνθρωπο ο οποίος είναι εκπρόσωπος κόμματος της Βουλής. Φανταστείτε τι γίνεται από τις αγγέλες των νεοναζιστικών λύκων εκτός δημοσιότητας τόνισε και συμπλήρωσε ότι την Χρυσή Αυγή την ψήφισαν άνθρωποι απελπισμένοι αλλά και απογοητευμένοι από ένα σάπιο σύστημα. Η καταδίκη είναι αυτονόητη τόνισε αλά θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονα και μια κάθαρση της κοινωνίας, ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, συμπλήρωσε.

    Καταδικάζω απερίφραστα τα φαινόμενα τόνισε η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου ενάντια στις πράξεις βίας. Όλοι πρέπει να πάρουμε ξεκάθαρη θέση όλοι μας σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να σκεφτεί καλά πριν ψηφίσει και πάλι την Χρυσή Αυγή.

    Οι πολίτες πρέπει με την ψήφο τους να βάλουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε η Αλεξάνδρα Μπαλού, σημειώνοντας ότι αυτά τα φαινόμενα εκτρέφονται σε περιόδους κρίσης και όταν ο λαός δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που βιώνει αυτή την κρίση, αποδίδοντας ευθύνες στο αστικό πολιτικό σύστημα.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 00:14

    Είδηση: 14264

    [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Πιο θερμό και καλοκαιρινό θα είναι το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Στα πελάγη θα επικρατεί ηρεμία, με τους ανέμους στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τοπικά τα 6 μποφόρ.

    Την Παρασκευή θα υπάρχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι στα πελάγη, στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, φτάνοντας τους 30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και μέχρι τους 34 βαθμούς στα κεντρικά. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 12 έως 30°C.

    Κεντρικά: 14 έως 34°C.

    Δυτικά: 14 έως 30°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 18 έως 30°C.

    Κρήτη: 16 έως 29°C.

    Κυκλάδες: 18 έως 28°C.

    Πελοπόννησος: 14 έως 33°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3-5 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί, που δε θα ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ.

    Επόμενες Μέρες

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να σημειώνει περαιτέρω άνοδο. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς στα ανατολικά και δυτικά τμήματα, ενώ στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ανέλθει στους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, πιο ασθενείς στο Ιόνιο, μέχρι τα 4 μποφόρ και στο Αιγαίο στα 4-6 μποφόρ. Στο Κρητικό πέλαγος θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι της ίδιας έντασης, τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ.

    Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι πολύ καλές συνθήκες, με τον ήλιο να επικρατεί σε όλη τη χώρα και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει τη μικρή ανοδική της πορεία, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 36 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και τους 33 με 35 βαθμούς στην υπόλοιπη επικράτεια.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 00:15

    Είδηση: 14220

    [03] Με μια ματιά

    Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία τους από φυσικά φαινόμενα -καύσωνα, σεισμούς, δασικές πυρκαγιές- ξεκινά η ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η εκστρατεία είναι μέρος του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Υπουργό Προστασίας του πολίτη και θα γίνει σε περισσότερους από 30 ναούς της αρχιεπισκοπής.

    Επίσημη τετραήμερη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στην Κύπρο. Ο κ. Κύριλλος θα φθάσει στο διεθνές αερορόμιο Λάρνακας, με ειδική πτήση από τη Μόσχα, ενώ έχουν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Τον Πατριάρχη Μόσχας θα υποδεχθούν, στο αεροδρόμιο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον Πατριάρχη Κύριλλο θα συνοδεύουν, ο στενός συνεργάτης του και πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκι Σέργιος και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ρωσίας. Στις 13.30 σήμερα το μεσημέρι θα γίνει επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα ακολουθήσει, παρουσία του, πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Επίσης, θα καταθέσει στεφάνια στα «Φυλακισμένα Μνήματα» και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

    Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Ναυπλίου δύο ένοπλες ληστείες που είχαν σημειωθεί στις 23 Ιουλίου 2010 και στις 28 Δεκεμβρίου 2011, σε τράπεζες στο Πόρτο Χέλι και στο Κρανίδι, αντίστοιχα. Δράστης είναι ένας 42χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα τρεις συνεργοί του. Συνολικά, από την δράση της, η ομάδα αυτή είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό, που ξεπερνά τις 570.000 ευρώ. Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ναυπλίου, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας. Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την ασφάλεια Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 10:42

    Είδηση: 14278


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 June 2012 - 8:49:29 UTC