Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    [01] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις καλοκαιρινές μπόρες όμως να επιστρέφουν στο προσκήνιο στα ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας χώρας δροσίζοντας λίγο την ατμόσφαιρα, αν και τα επίπεδα υγρασίας σε κάποιες περιοχές μπορεί να εμφανιστούν αυξημένα. Στα κεντρικά και νότια της χώρας ο ήλιος και η ζέστη παραμένουν με το θερμόμετρο όμως και εκεί να μην ξεπερνάει τους 37 με 38 βαθμούς. Οι άνεμοι σαφώς πιο εξασθενημένοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 με 7 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο.

    Αναλυτικά

    Την Κυριακή αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ή και τοπικές σύντομες καταιγίδες τις απογευματινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις θα έχουν ένταση στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα είναι στα 4-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και τη νότια Εύβοια μέχρι τα 7 μποφόρ. Στο Κρητικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να σημειώνει μικρή πτώση στα βόρεια της χώρας, στην υπόλοιπη επικράτεια όμως θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    • Βόρεια: 18 έως 35°C.

    • Κεντρικά: 21 έως 38°C.

    • Δυτικά: 21 έως 35°C.

    • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 21 έως 34°C.

    • Κρήτη: 22 έως 33°C.

    • Κυκλάδες: 22 έως 32°C.

    • Πελοπόννησος: 21 έως 37°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι τα 7 μποφόρ στον Ν. Ευβοϊκό, με τάση εξασθένησης από το απόγευμα.

    Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, καθώς αναμένονται τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

    Επόμενες Ημέρες

    Τη Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια στα κεντρικά, νότια και τη νησιωτική χώρα. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές μπόρες προβλέπονται και πάλι στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι παραμένουν σταθεροί στα πελάγη, μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με το θερμόμετρο όμως να δείχνει και πάλι τους 36 βαθμούς στα κεντρικά και την Πελοπόννησο, μέχρι τους 33 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά τους Αιγαίου θα κυμανθεί στους 32 με 34 βαθμούς.

    Την Τρίτη όλη η νησιωτική, νότια και κεντρική χώρα θα έχει αίθριο καιρό. Παροδικά νέφη θα καλύπτουν τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά με τις βροχές να περιορίζονται στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και στην Θράκη. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι επιμένουν θα εξακολουθήσουν να είναι μέτριοι στα 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα σε όλη τη χώρα μέχρι τους 33 και 34 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά, αλλά στα κεντρικά και νοτιότερα τμήματα θα αρχίσει να σημειώνει και πάλι άνοδο ανεβάζοντας τον υδράργυρο στους 38 βαθμούς η υψηλότερη το μεσημέρι.

    Πρόγνωση:

    Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 00:03

    Είδηση: 15656


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 June 2012 - 8:49:27 UTC