Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αναλαμβάνει Υπ. Οικονομικών ο Β. Ράπανος για λόγους υγείας
  • [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Δεν αναλαμβάνει Υπ. Οικονομικών ο Β. Ράπανος για λόγους υγείας

    Επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να αναλάβει την θέση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους υγείας, απέστειλε στον Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Ράπανος. Στην απόφαση του οδηγήθηκε ύστερα από τις συστάσεις των θεραπόντων ιατρών του. Την Δευτέρα ο κ. Ράπανος υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση, με απολύτως φυσιολογικά αποτελέσματα, όπως σημείωσαν οι γιατροί και αναμένεται να λάβει την Τρίτη εξιτήριο από το ιδιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο εισήχθη την Παρασκευή με λιποθυμική τάση. Ωστόσο όπως τονίζεται ο οργανισμός του είναι αρκετά εξσθενημένος για να μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

    Ο κ.Ράπανος στην επιστολή του αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την «εξαιρετικά τιμητική πρόταση να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών που είχε και τη συναίνεση των προέδρων των δύο άλλων κομμάτων», προσθέτει:

    «Το πρόσφατο συμβάν που οδήγησε στην εισαγωγή στο νοσοκομείο δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα και με τους θεράποντες ιατρούς μου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου προς το παρόν δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχθώ τελικά την τιμητική πρότασή σας».

    Ο κ. Ράπανος κλείνει την επιστολή του ευχόμενος στον πρωθυπουργό «επιτυχία στο δύσκολο έργο για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», και διαβεβαιώνει ότι «στο μέτρο των δυνάμεών μου θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».

    Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Ράπανο για την προθυμία με την οποία αποδέχτηκε το ρόλο που του ανέθεσε και του ευχήθηκε να ανακτήσει σύντομα τις δυνάμεις του και να προσφέρει στην εθνική προσπάθεια.

    «Θέλω πριν απ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες τον ρόλο που σου ανέθεσα και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια. Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που παρά την περιπέτειά σου, δηλώνεις "παρών" » αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τον κ. Ράπανο.

    Το όνομα του Υπουργού Οικονομικών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί την Τρίτη.

    «Η θέση του Υπουργού Οικονομικών είναι πολύ σημαντική και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο αντικαταστάτης του πρέπει να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά και να εκπέμπει τα ίδια μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό», τόνισε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Ράπανο ταχεία ανάρρωση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 22:25

    Είδηση: 15790

    [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Το επόμενο εικοσιτετράωρο θα είναι ζεστό, με ασθενείς προς μέτριους ανέμους και αρκετό ήλιο. Την Τετάρτη θα δροσίσει και πάλι η ατμόσφαιρα, με τους ανέμους να ενισχύονται σημαντικά και τοπικές βροχές να απασχολούν τα ηπειρωτικά.

    Την Τρίτη, ηλιοφάνεια θα καλύπτει όλη τη χώρα, με εξαίρεση την Θράκη, όπου θα αναπτυχθούν νέφη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ασθενείς τοπικές βροχές δεν αποκλείονται προς το τέλος της ημέρας στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία. Οι άνεμοι, που έχουν εξασθενήσει στα πελάγη, δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και Αιγαίο, από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει υψηλές τιμές, πριν αρχίσει να παρουσιάζει πτώση την Τετάρτη. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 17 έως 35°C.

    Κεντρικά: 22 έως 38°C.

    Δυτικά: 22 έως 34°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 23 έως 35°C.

    Κρήτη: 22 έως 38°C.

    Κυκλάδες: 22 έως 34°C.

    Πελοπόννησος: 22 έως 38°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική η μέρα θα είναι ηλιόλουστη, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει και πάλι από τους 24 βαθμούς το πρωί στους 37, ίσως και 38 βαθμούς, το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ και, πρόσκαιρα, μέχρι τα 5 μποφόρ.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ, που γρήγορα θα ενισχυθούν φτάνοντας, τοπικά, τα 5 μποφόρ.

    Επόμενες Μέρες

    Την Τετάρτη αναμένεται αλλαγή του καιρού, με νέφη να καλύπτουν από νωρίς τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και νοτιότερα, στην Πελοπόννησο. Τοπικές μπόρες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία και, τις απογευματινές ώρες, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στα πελάγη, φτάνοντας τα 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά και στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει στους 30 βαθμούς στα κεντρικά και στους 31 στα δυτικά και, στα νοτιότερα τμήματα, μέχρι τους 35 με 36 βαθμούς.

    Την Πέμπτη ηλιοφάνεια θα επικρατεί στη νησιωτική χώρα, όπως και στην Πελοπόννησο και κεντρική Ελλάδα, με λίγες, όμως νεφώσεις. Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Θεσσαλία και στην ορεινή δυτική Μακεδονία και Ήπειρο. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρήσουν τις ισχυρές εντάσεις στο Αιγαίο, σε αντίθεση με το Ιόνιο, όπου σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι τους 28 βαθμούς στα βόρεια, τους 32 με 33 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 30 με 34 στα νησιά του Αιγαίου.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 22:31

    Είδηση: 15773

    [03] Με μια ματιά

    -Σώα περισυνελέγη τα ξημερώματα μια 24χρονη επιβάτης του πλοίου «Κνωσός Παλλάς», η οποία έπεσε στη θάλασσα, 6,7 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου.

    -Ουρές σχηματίζονται και σήμερα από το πρωί στα φαρμακεία του Πειραιά που χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στην Αττική.

    -Ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 χρόνια επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 9 κατηγορουμένους για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998.

    -Τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα στις ΗΠΑ από την τροπική καταιγίδα που έχει προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες.

    -Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε το βράδυ σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Η πρώτη χρονικά σημειώθηκε στις 3:22 σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία στην Ηλιούπολη. Τέσσερις άνδρες μπήκαν στο διαμέρισμα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφού απείλησαν με μαχαίρι και όπλα τον 47χρονο ένοικο άρπαξαν 150 ευρώ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγη ώρα αργότερα, στις 3:55, πάλι στην Ηλιούπολη πιθανότατα οι ίδιο δράστες μπήκαν πάλι σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου και άρπαξαν κοσμήματα από την 62χρονη ένοικο.

    -Στις 3:41 συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με άλλα άτομα, είχε μπει από παράθυρο στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου και άρπαξαν ηλεκτρικές συσκευές.

    -Στις 3:53 τρεις γεωργιανοί διέρρηξαν διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία στο Μαρούσι, από το οποίο απουσίαζαν οι ένοικοι. Αφού πήραν το χρηματοκιβώτιο, επιχείρησαν να το κατεβάσουν από τις σκάλες της πολυκατοικίας τοποθετώντας το πάνω σε ένα στρώμα, έγιναν, όμως, αντιληπτοί από τους υπόλοιπους ενοίκους με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στο διαμέρισμα και να πηδήξουν από το μπαλκόνι για να διαφύγουν. Από την πτώση τραυματίστηκε ελαφρά ένας εκ των διαρρηκτών, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ οι δύο συνεργοί του αναζητούνται.

    -Στις 7 το πρωί στην Καλλιθέα δύο άνδρες εισέβαλαν σε ισόγεια κατοικία και αφού χτύπησαν την αλλοδαπή ένοικο, άρπαξαν κοσμήματα άγνωστης αξίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 10:29

    Είδηση: 15820


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 June 2012 - 8:50:16 UTC