Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 7 October 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρομπάι: «Το μέλλον σας στην Ευρωζώνη» - Σαμαράς: «Οι αντοχές μας στα όρια»
  • [02] Α. Σαμαράς - Χ.Β. Ρομπάι: Καρποφόρος συζήτηση - συλλογική δράση
  • [03] Συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι στο μέγαρο Μαξίμου
  • [04] Κ. Πουλάκης: Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής
  • [05] Σ. Λυκούδης: Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα
  • [06] Κικίλιας, Κωνσταντοπούλου, Αμοιρίδης για ευρωπαϊκή και εσωτερική πολιτική σκηνή
  • [07] Γ. Μανιάτης: Πρέπει να έχουμε σαφή στρατηγική

    [01] Ρομπάι: «Το μέλλον σας στην Ευρωζώνη» - Σαμαράς: «Οι αντοχές μας στα όρια»

    «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, οι εταίροι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να την στηρίζουν» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και αναγνώρισε τις προσπάθειες και τις επιλογές του ελληνικού λαού.

    «Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έκανε θαρραλέες επιλογές για την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Είχα την διαβεβαίωση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει με την δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις. Οι προσπάθειες με την μείωση του ελλείμματος πρέπει να συνεχιστούν παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να σπάσουν τα μονοπώλια και τα κατεστημένα συμφέροντα» δήλωσε ο κ. Ρομπάι.

    Επισήμανε την ανάγκη παράλληλα με την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη ώστε εκείνοι που έχουν περισσότερα να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι «με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας θα αποδώσει στην οικονομία και στην δημόσια διοίκηση».

    Έκλεισε διαβεβαιώνοντας ότι «όλα τα όργανα και τα κράτη μέλη θα στηρίξουν την Ελλάδα. Για εκείνους που αμφιβάλλουν τους θυμίζω ότι εγκρίναμε βοήθεια 240 δισ. ευρώ». Ο κ. Ρομπάι σημείωσε ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική και ότι χρειαζόμαστε και συλλογική δράση πέρα από τις ενέργειες των κρατών μελών. Επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κάνουν ότι μπορούν για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έδωσε έμφαση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων. Τέλος ανέφερε ότι όλες οι χώρες πρέπει να έχουν διαρθρωτικές αλλαγές και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η ακεραιότητα της ευρωζώνης.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις μεγάλες επίμονες και επίπονες προσπάθειες του ελληνικού λαού να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. «Τόνισα την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο.

    Συνέχισε λέγοντας ότι παρουσίασε στον κ. Ρομπάι το διευρυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και έθεσε το θέμα των δηλώσεων στο εξωτερικό για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη που δυσκολεύουν την προσπάθεια της χώρας. Σημείωσε πάντως ότι αυτό έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τις δικές δηλώσεις.

    Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός ότι «του μίλησα για την συρρίκνωση της οικονομίας και για την ανεργία» και πρόσθεσε ότι η πολιτική του προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Αύριο Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση. Την Κυριακή στις 7:00 μμ θα έχει σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη όπου θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων ενώ την Δευτέρα στις 11.45 θα δεχθεί τους εκπροσώπους της Τρόικας και την Τρίτη θα ταξιδεύσει στην Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι.

    Σχετικές Ειδήσεις : Α. Σαμαράς - Χ.Β. Ρομπάι: Καρποφόρος συζήτηση - συλλογική δράση

    ΣΥΡΙΖΑ: Δεν διεκδίκησε τίποτα ο κ. Σαμαράς από τον Χ.Β. Ρομπάι

    Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Ευημερούν» μόνο οι δείκτες της ανεργίας

    ΚΚΕ: Στήριξη στην κυβέρνηση από Ρομπάι στα νέα βάρβαρα μέτρα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: AΠE, NET, NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 20:54

    Είδηση: 21001

    [02] Α. Σαμαράς - Χ.Β. Ρομπάι: Καρποφόρος συζήτηση - συλλογική δράση

    Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

    Αντώνης Σαμαράς: «Είχα την χαρά να ενημερώσω τον κ. πρόεδρο για τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Στοχεύουμε στην έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης και μάλιστα προς το εσωτερικό της χώρας, που την έχουμε ανάγκη για να τονωθεί η ρευστότητα. Αυτό γίνεται πιο σημαντικό μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όριά τους και οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο. Πολιτική μας είναι η ύφεση να ανακοπεί και η ανεργία να μειωθεί.Τον ευχαρίστησα για τις προσεκτικές δηλώσεις που έκανε πάντα για τη χώρα μας. Του παρουσίασα το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

    Χέρμαν βαν Ρομπάι: «Είχα μακρά και καρποφόρο συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Μερικοί αμφιβάλλουν αλλά νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει θαρραλέες επιλογές και ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός καταβάλλει τις απαιτούμενες προσπάθειες, που πρέπει να συνεχιστούν και να σπάσουν τα κατεστημένα συμφέροντα, να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Με διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν με δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις. Αυτό απαιτεί σημαντικές προσπάθειες που άρχισαν με σημαντική μείωση ελλείμματος κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών. πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. αυτοί που έχουν τα περισσότερα θα πρέπει να φέρουν και το μεγαλύτερο βάρος. Η αναδιάρθρωση της οικονομίας είναι επίπονη και δύσκολη και πρέπει να υπάρξει προοπτική για θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζω ότι εγκρίναμε 240 εκατ. βοήθειας και η ΕΚΤ έχει αγοράσει πολύ ελληνικό χρέος και με βοήθεια αυτού του προγράμματος έχουμε διαπραγματευτεί εκατομμύρια μείωσης χρέους σε ιδιώτες δανειστές. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα αυτό θα επιφέρει αποτελέσματα. Η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, γι αυτό χρειαζόμαστε συλλογική δράση».

    Σχετική είδηση: Συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι στο μέγαρο Μαξίμου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 20:17

    Είδηση: 20988

    [03] Συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι στο μέγαρο Μαξίμου

    Με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι συναντάται ο πρωθυπουργός, στο Μαξίμου, ανοίγοντας νέο γύρο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους. Επί τάπητος η πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, το πακέτο των 11,5 δισ. αλλά και το μείζον θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

    Στην Αθήνα φτάνουν και οι επικεφαλής της τρόικας για την ολοκλήρωση των ελέγχων στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να κλείσουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς θα δεχτεί την Δευτέρα τους επικεφαλής της τρόικας και την Τρίτη θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 17:30

    Είδηση: 20984

    [04] Κ. Πουλάκης: Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής

    Η ελληνική κοινωνία πια, βρίσκεται σε αναβρασμό εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Α. Σαμαράς δεν έχει επισκεφθεί καμία από τις χώρες του Νότου, οι οποίοι περνάνε τα ίδια προβλήματα με εμάς, για να αρχίσουν να υφαίνονται οι πολιτικές συμμαχίες στην ευρωζώνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Μη χάσουμε την ουσία, η οποία είναι ότι η μεγάλη αντίθεση της κοινωνίας σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική, η οποία ακολουθείται. Διότι, όταν βλέπει ότι κάνει το καλό παιδί η κυβέρνηση, ο κύριος Σαμαράς, απέναντι στην κυρία Μέρκελ ή στην πολιτική της ευρωζώνης και της τρόικας, και δεν λέει ούτε μια κουβέντα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χτυπηθεί, και η ελληνική κοινωνία πια βρίσκεται σε αναβρασμό εναντίον αυτής της πολιτικής».

    Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: «Μένουμε στο ότι ο κύριος Σαμαράς δεν έχει επισκεφτεί καμία από τις χώρες του Νότου, οι οποίοι περνάνε τα ίδια προβλήματα με εμάς, για να αρχίσουν να υφαίνονται οι πολιτικές συμμαχίες στην ευρωζώνη, για μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Δηλαδή, σχεδιάζεται η Νέα Ευρώπη από άλλους, χωρίς εμάς, κι αυτό είναι στα αρνητικά, διότι εμείς έχουμε πρώτα απ' όλα το πρόβλημα και την πίεση, την οποία μας έχουν δημιουργήσει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 14:22

    Είδηση: 20948

    [05] Σ. Λυκούδης: Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα

    Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, προτιμά να έχουν επαφή με τους Ευρωπαίους παράγοντες όλα τα κόμματα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Σπύρος Λυκούδης, διερωτώμενος για να θέλει κάποιος να αποκλειστεί ο Τσίπρας από τον Ρομπάι. Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι σε επίπεδο των τριών αρχηγών, μερικές πολιτικές συμπυκνώνονται και διαμορφώνονται ως ενιαίο σύνολο. Άρα, όπως υποστήριξε, χρειάζεται αυτή η συνάντηση πολύ περισσότερο, πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στα μέτρα, τα χαρακτήρισε ρεαλιστικά, ωστόσο, όπως είπε, σημασία έχει αν είναι έτοιμος ο εταίρος να τα αποδεχτεί, σε μια προσπάθεια δικής μας ειλικρίνειας να τα πετύχουμε. Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν απώλειες στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. «Νομίζω όλο το κόμμα απαιτεί από όλους τους βουλευτές, με συναίσθηση των μεγάλων επιλογών που έχουμε κάνει, να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, στο όνομα των μεγάλων πρωτοβουλιών που παίρνουμε, και που είναι συλλογικές. Έχουν υποχρέωση» τόνισε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εκτιμάτε ότι υπάρχει και πίσω από την ιστορία με τη μη συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με τον κύριο Ρομπάι κυβερνητικός δάκτυλος»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Δεν ξέρω. Δεν το πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, προτιμά να έχουν επαφή με τους Ευρωπαίους παράγοντες όλα τα κόμματα, για να δέχονται κρίσεις, αμφισβητήσεις της δικής τους πολιτικής, να γίνεται ένας διάλογος, να αντλούν εμπειρίες. Πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα θα ήθελαν όλοι να συνομιλούν με τους Ευρωπαίους. Γιατί να πρέπει να θέλει κάποιος να αποκλειστεί ο Τσίπρας από τον Ρομπάι; Δεν το πιστεύω».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Και αυτό το σχήμα, η πολιτικής της χώρας να χαράσσεται στις συναντήσεις των τριών αρχηγών, έχει και αυτό προβλήματα, διότι ουσιαστικά υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν υπουργοί, και λοιπά. Όμως, είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο των τριών αρχηγών, μερικές πολιτικές συμπυκνώνονται και διαμορφώνονται ως ενιαίο σύνολο. Άρα, χρειάζεται αυτή η συνάντηση, πολύ περισσότερο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Νομίζω ότι είναι απολύτως ρεαλιστικά (τα μέτρα) για να διαμορφώσουν μια εσωτερική συνεννόηση, ένα εσωτερικό μέτωπο. Τώρα, το κατά πόσον οι εταίροι, η άλλη πλευρά, θα τα αποδεχτούν, εκεί μετράει αυτό που έχει υπάρξει ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δηλαδή «δεν σας πιστεύουμε», και με το «δεν σας πιστεύουμε» κουμπώνονται, σφίγγονται, πηγαίνουν στη γωνία. Εγώ νομίζω ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα, αλλά σημασία έχει αν είναι έτοιμος ο εταίρος να τα αποδεχτεί, σε μια προσπάθεια δικής μας ειλικρίνειας αυτά να τα πετύχουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιθανολογείτε ότι μπορεί να υπάρχουν απώλειες στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, δεν το αποκλείω, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο το θέμα. Είναι πολύ μεγάλες επιλογές, που θέλουν πολύ μεγάλες αντοχές, εάν είναι σωστές, γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι. Σε αυτή την ιστορία η πίεση είναι πολλές φορές αφόρητη, και έχει σχέση και με τους ανθρώπους».

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Προσωπικά εγώ, και ως γραμματέας του κόμματος, και ως βουλευτής, και ως στέλεχος του κόμματος, νομίζω όλο το κόμμα απαιτεί από όλους τους βουλευτές, με συναίσθηση των μεγάλων επιλογών που έχουμε κάνει, να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, στο όνομα των μεγάλων πρωτοβουλιών που παίρνουμε, και που είναι συλλογικές. Έχουν υποχρέωση. Τέτοιο σεβασμό, όμως, όχι «αν δεν το κάνετε, θα...» Αλλά να ξέρει κάποιος ότι αν στις μεγάλες επιλογές δεν σεβαστεί τη συλλογική απόφαση, ο ίδιος βάζει πρόβλημα σε σχέση με το κόμμα του».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 14:21

    Είδηση: 20945

    [06] Κικίλιας, Κωνσταντοπούλου, Αμοιρίδης για ευρωπαϊκή και εσωτερική πολιτική σκηνή

    Βασίλης Κικίλιας

    Οι αποφάσεις, αυτές νομίζω ότι είναι κόντρα στις αυστηρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης, τόνισε από πλευράς ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας.

    Σημείωσε, ότι πιστεύει στις μέσες λύσεις και στάθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο πακέτο μέτρων.

    Ο λαός δεν αντέχει κάτι άλλο, αυτή είναι η δυσβάστακτη αλήθεια συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι ζητάμε το προφανές, όπως μεταξύ άλλων, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ένα ευρωομοόλογο

    Όσον αφορά στην εξεταστική, σημείωσε ότι αυτοί που έχουν ευθύνη να κάτσουν και στο σκαμνί, αν πρέπει.

    Είμαι υπέρ 1.000% είπε χαρακτηριστικά, αλλά διερωτήθηκε αν αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχει το περιθώριο ώστε να γίνει για αυτό.

    Ζωή Κωνσταντοπούλου

    Καλό είναι η Ελλάδα να μην παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις στην Ε.Ε. τόνισε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας όμως ότι τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Κικίλιας είναι αντιφατικά με την πολιτική της ΝΔ

    Είναι η ώρα να μην ληφθούν τα μέτρα από τη στιγμή που υπάρχει η συνειδητοποίηση στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

    Όσον αφορά στην εξεταστική, σημείωσε ότι η ανάληψη ευθυνών δεν έχει την έννοια συγνώμη λάθος, η ανάληψη ευθυνών σημαίνει και απόδοση των ευθυνών.

    Ζητήσαμε εξεταστική επιτροπή της Βουλής ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και πολιτικές και ποινικές σε όσους ανήκουν . Είναι επιτακτικό ο λαός να μάθει ποιος τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση

    Η ίδια μίλησε επίσης και για κάτι που, όπως είπε πέρασε, χθες στα ψιλά γράμματα.

    Χαρακτήρισε, πραξικόπημα από την κυβέρνηση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τον ορισμό διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως επίσης και το ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μειώνεται η συμμετοχή του δημοσίου σε μία σειρά δημοσίων επιχειρήσεων.

    Γιάννης Αμοιρίδης

    Η τρόικα θα πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό κοινωνικό τρόπο, κλειδί είναι η συμπληρωματική πρόταση κουβέλη για ρήτρα ισοδυνάμων υπογράμμισε από πλευράς ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Αμοιρίδης.

    Αναφορικά με την εξεταστική, παρατήρησε ότι ο πολιτικός κόσμος έχει οφειλή προς τους πολίτες και πρέπει να τη βγάλει

    Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα χαθεί η μπάλα αν πάμε σε τέτοιο βάθος χρόνου (από το 1994 και πέρα).

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 15:00

    Είδηση: 20923

    [07] Γ. Μανιάτης: Πρέπει να έχουμε σαφή στρατηγική

    Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με ποια στρατηγική πηγαίνουμε ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής που θα γίνει τον επόμενο μήνα, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Μανιάτης. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα, διερωτώμενος αν είναι δυνατόν να συζητάμε για μείωση ή εξαφάνιση των επιδομάτων των ΑμεΑ. Επιπλέον, αναρωτήθηκε πώς μπορεί ένας δικαστικός με ένα μισθό της τάξης των 3.000-4.000 ευρώ, να μπει στην ίδια μοίρα με τον αστυνομικό των 700 ευρώ και γιατί οι υψηλόμισθοι δικαστικοί δεν μπορούν να μειώσουν τις αποδοχές τους, χωρίς αυτό να μειώσει την παραγωγικότητά τους και χωρίς να θέτουν θέματα συνταγματικότητας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ασφαλώς, στηρίζουν την κυβέρνηση. Άρα, οποιαδήποτε μέτρα θα παρθούν, είναι βέβαιο ότι πρέπει να έχουν προηγουμένως συζητηθεί και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων. Πολύ περισσότερο, όμως, από αυτό, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντήσει την τρόικα. Πριν την συναντήσει, είναι προφανές ότι θα πρέπει να έχει υπάρξει μια συνεννόηση και συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο, ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να είναι συντεταγμένοι και σε κοινή κατεύθυνση και ο πρωθυπουργός, και ο κύριος Κουβέλης, και ο κύριος Βενιζέλος, ώστε να πουν περίπου τα ίδια πράγματα με πιθανές μικροδιαφοροποιήσεις, ανάλογα με την πολιτική του κάθε κόμματος... Πρέπει να έχουμε σαφή στρατηγική. Ασφαλώς κάθε φορά στην πολιτική είναι ζήτημα το πώς χειριζόμαστε την τρέχουσα συγκυρία, όμως πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με ποια στρατηγική πηγαίνουμε εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής που θα γίνει τον επόμενο μήνα».

    Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Εμείς βάζουμε ένα σύνθημα, που είναι και δέσμευσή μας, όχι ύπαρξη οριζοντίων μέτρων. Είναι δυνατόν να συζητάμε για μείωση ή εξαφάνιση των επιδομάτων των ΑμεΑ; Εμείς αυτό το θέμα, που είναι στο πλαίσιο των 11,5 δισ. που συζητούμε τώρα, δεν γίνεται να το συζητήσουμε, δεν το δεχόμαστε».

    Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Τα ζητήματα είναι τεράστια των Ελλήνων πολιτών, σε κάθε κατηγορία. Όταν ακούσεις το πρόβλημα της κάθε κοινωνικής ομάδας, πραγματικά είναι έτσι όπως το περιγράφουν. Δεν υπάρχει κανένας που να είναι ευχαριστημένος. Είναι αυτό που νομίζω πως πρέπει να κάνει μια οικογένεια. Αντί να τραβάμε ο καθένας το ύφασμα προς τη δική του πλευρά, να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Και νομίζω ότι και τα άλλα κόμματα της Βουλής είναι χρήσιμο να βοηθήσουν, με πιθανές ιδέες που ίσως υπάρξουν. Εγώ θα ήθελα να δω αυτό που λένε εποικοδομητική αντιπολίτευση».

    Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Εγώ δεν καταλαβαίνω, και θέλω να είμαι σαφής, όταν ένας δικαστικός έχει ένα μισθό της τάξης των 3-4.000 ευρώ, δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορώ να τον βάλω στην ίδια μοίρα με τον αστυνομικό των 700 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο νεοδιόριστος δικαστικός μπορεί να παίρνει 2.000, ασφαλώς αν έχει η εθνική οικονομία να του τα δώσει, και ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος ή αστυνομικός να παίρνει 600 ή 700 ευρώ. Και γιατί δεν μπορούν οι υψηλόμισθοι δικαστικοί να μειώσουν τις αποδοχές τους, χωρίς αυτό να μειώσει την παραγωγικότητά τους και χωρίς να θέτουν θέματα της συνταγματικότητας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 14:20

    Είδηση: 20942


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 September 2012 - 16:49:44 UTC