Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 5 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 17)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996

  • Με τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη και τον υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο, συναντηθηκε το πρωι, η αμερικανιδα πρεσβειρα, Μαντλιν Ολμπραιτ.
  • Στοχος της ειπε, ηταν να διερευνησει τις δυνατοτητες μιας διαρκους διευθετησης του Κυπριακου και προσθεσε οτι υπαρχει παραθυρο για την επιτευξη προοδου τον επομενο χρονο.
  • Για τα ελληνοτουρκικα ειπε οτι υπαρχει υφερπουσα κριση στο Αιγαιο και οτι οι αμφισβητησεις πρεπει να παραπεμφθουν στη Χαγη.
  • Την απαντηση της Τουρκιας στις προυποθεσεις της Κοινοτητας για εφαρμογη του προγραμματος ΜΕΔΑ, θα δωσει η Τανσου Τσιλερ στον Ιρλανδο υπουργο Εξωτερικων.
  • Διαδοχικες συναντησεις με στελεχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνησης εχει και σημερα ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης.
  • Την Παρασκευη αποφασιζει η κτηνιατρικη επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης για τα μετρα που θα προτεινει σχετικα με τον αφθωδη πυρετο στον Εβρο.
  • Πολιτικο μνημοσυνο για τον Ανδρεα Παπανδρεου πραγματοποιησε η Ολομελεια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
  • Τεραστιο οπλοστασιο της Μαφιας, ανακαλυψε η ιταλικη αστυνομια στο Παλερμο.
  • Ενας 13χρονος συνεληφθη στη Βρετανια με την κατηγορια της δολοφονιας ενος εννιαχρονου κοριτσιου.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η μονιμη αντιπροσωπος των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ, Μαντλιν Ολμπραιτ, ολοκληρωσε τις επαφες της με την ελληνικη πολιτικη ηγεσια. Μετα τις συναντησεις που ειχε το πρωι με τον Πρωθυπουργο, Κωστα Σημιτη και τον υπουργο Εξωτερικων Θεοδωρο Παγκαλο, δηλωσε οτι στοχος της ηταν να διερευνησει τις ευκαιριες για την εξευρεση μιας διαρκους και συνολικης διευθετησης του Κυπριακου. Τονισε οτι η Ουασιγκτον θελει να βοηθησει τα εμπλεκομενα μερη να αδραξουν την ευκαιρια οσο υπαρχει προς την κατευθυνση αυτη. Προσθεσε ακομη οτι υπαρχει παραθυρο για την επιτευξη προοδου στο εθνικο θεμα τον επομενο χρονο και τονισε οτι ηρθε η ωρα για πρακτικες λυσεις στο ονομα των ανθρωπων που ζουν στο νησι και προκειμενου να αποτραπει το ξεσπασμα ενος ευρυτερου πολεμου. Η κ. Ολμπραιτ δηλωσε οτι κατανοει το ενδιαφερον της ελληνικης κυβερνησης για την ασφαλεια στην περιοχη της Κυπρου αλλα προσθεσε οτι οι ΗΠΑ ανησυχουν για την υπερβολικη συγκεντρωση στρατιωτικων δυναμεων. Η μονιμη αντιπροσωπος των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ, διεψευσε οτι ειχε συστησει το τουρκικο λομπυ στις Ηνωμενες Πολιτειες και αναφερομενη στις ελληνοτουρκικες σχεσεις τονισε οτι η θεση της Ουασιγκτον ειναι οτι οι αμφισβητησεις στο Αιγαιο πρεπει να παραπεμφθουν στο Δικαστηριο της Χαγης η σε καποιο αλλο διαιτητικο οργανο, η τριτο μερος προς διευθετηση. Τονισε παντως οτι υπαρχει υφερπουσα κριση στο Αιγαιο που πρεπει να διευθετηθει.

Η Μαντλιν Ολμπραιτ κατα την παραμονη της στην Αθηνα συναντηθηκε χθες με τον υπουργο Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη και τον αρχηγο της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης Μιλτιαδη Εβερτ. Το απογευμα αναμενεται στη Λευκωσια, δευτερο σταθμο της περιοδειας της στο τριγωνο Ελλαδα-Κυπρος-Τουρκια.

Το ενιαιο αμυντικο δογμα Ελλαδας-Κυπρου ειναι πολιτικη επιλογη της ελληνικης κυβερνησης η οποια δεν προκειται να αλλαξει οσο παραμενει το σημερινο στατους στη Μεγαλονησο. Τη δηλωση αυτη εκανε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, κληθεις να σχολιασει τις αναφορες της κ. Ολμπραιτ στο ενιαιο αμυντικο δογμα και τις ανησυχιες που εξεφρασε σχετικα με τη συγκεντρωση μεγαλων δυναμεων στην περιοχη, εξαιτιας και του δογματος αυτου. Ο κ. Ρεππας ειπε επισης οτι η Ελλαδα μπορει να συζητησει θεμα αποστρατικοποιησης της Κυπρου υπο την βασικη προυποθεση οτι θα υπαρξει δεσμευση ολων για πληρη αποστρατιωτικοποιηση της νησου. Ο κ. Ρεππας, ανεφερε επισης οτι και η κ. Ολμπραιτ δεν μετεφερε καμια συγκεκριμενη προταση ουτε για αποστρατιωτικοποιηση της Κυπρου, ουτε για εγκατασταση πολυεθνικης δυναμης. Κληθεις να σχολιασει τις ανησυχιες που εξεφρασε η κ. Ολμπραιτ για το ενδεχομενο εντασης στην Κυπρο, ο κ. Ρεππας δηλωσε οτι η ενταση η ενα θερμο επεισοδιο μπορουν να αποφευχθουν με την απομακρυνση των δυναμεων κατοχης απο την Κυπρο. Και προσθεσε οτι η ανησυχια της κ. Ολμπραιτ, πηγαζει ακριβως απο την υπαρξη των δυναμεων κατοχης.

Σε διαπραγματευσεις με την ελληνικη κυβερνηση, για τον επαναπροσδιορισμο των προτεραιοτητων στη χρηματοδοτηση των μεγαλων εργων απο το Δευτερο Πακετο Ντελορ βρισκεται η Ευρωπαικη Επιτροπη, συμφωνα με την Επιτροπο κυρια Βουλφ- Ματις, λογω στενοτητας πορων και συσσωρευσης υποχρεωσεων. Οπως μεταδιδει το ΑΠΕ απο το Στρασβουργο, η Βουλφ-Ματις αφησε σαφως να εννοηθει οτι οι διαπραγματευσεις μεταξυ της Ευρωπαικης Επιτροπης και της ελληνικης κυβερνησης αφορουν τη διαθεση των πορων, που προοριζονταν για την εκτροπη του Αχελωου, την προωθηση των εργων για την Εγνατια οδο και τον αξονα Πατρων-Αθηνας- -Θεσσαλονικης.

Το θεμα ηρθε στην Ολομελεια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, με ερωτηση του Ευρωβουλευτη του Συνασπισμου, Μιχαλη Παπαγιαννακη, ο οποιος ζητουσε να πληροφορηθει, κατα ποσον εχουν υποβληθει απο ελληνικης πλευρας οι αναγκαιες για τη χρηματοδοτηση του εργου της εκτροπης του Αχελωου, μελετες περιβαλλοντικης συμβατοτητας. Οταν η Επιτροπος απαντησε οτι το ζητημα αυτο εξακολουθει να εκκρεμει, ο κ. Παπαγιαννακης διατυπωσε το ερωτημα, εαν θα ηταν σκοπιμοτερο τα ποσα που θα εκταμιευονταν για το εργο, να διατεθουν για τη χρηματοδοτηση των αλλων μεγαλων εργων. Η Επιτροπος υιοθετησε εμμεσως την προταση αυτη. Επεσημανε οτι για το λογο αυτο απευθυνθηκε παρακληση στην ελληνικη κυβερνηση να επανεξετασει τις ιεραρχησεις της αναφορικα με το Κοινοτικο Πλαισιο Στηριξης.

Την απαντηση της στις προυποθεσεις που εθεσε το Συμβουλιο Γενικων Υποθεσεων της Ευρωπαικης Ενωσης για χρηματοδοτηση της Τουρκιας μεσω του προγραμματος ΜΕΔΑ, θα δωσει η υπουργος εξωτερικων της γειτονικης χωρας Τανσου Τσιλερ στον ιρλανδο ομολογο της και προεδρευοντα του συμβουλιου υπουργων Εξωτερικων Ντικ Σπριγκ.Ο κ. Σπριγκ θα ενημερωσει την κ. Τσιλερ για την αποφαση του Συμβουλιου Γενικων Υποθεσεων της Ευρωπαικης Ενωσης, με την οποια καλειται η Αγκυρα να σεβαστει το Διεθνες Δικαιο προκειμενου να λαβει τα κοινοτικα κονδυλια. Το Συμβουλιο Υπουργων Εξωτερικων θα συνελθει ατυπα στις αρχες Σεπτεμβριου οπου θα εκτιμησει αν η Τουρκια ειναι διατεθειμενη να συμμορφωθει με τις αρχες που θετει η Ευρωπαικη Ενωση.

Συνεχιζονται οι επαφες του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη με στελεχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνησης ενοψει των αλλαγων στο κομμα αλλα και για το συντονισμο του κυβερνητικου εργου. Το πρωι πραγματοποιηθηκε συσκεψη υπο τον πρωθυπουργο και με τη συμμετοχη του υπουργου Ναυτιλιας, Κοσμα Σφυριου, των υφυπουργων Οικονομικων και Κοινωνικων Ασφαλισεων, Γιωργου Δρυ και Νικου Φαρμακη καθως και του Διοικητη του ΙΚΑ, Γρηγορη Σολωμου. Αντικειμενο της συσκεψης ηταν τα ελλειμματα στα ασφαλιστικα ταμεια.

Ο Πρωθυπουργος συναντηθηκε στη συνεχεια με τον υπουργο Γεωργιας Στεφανο Τζουμακα και συζητησαν θεματα που αφορουν την ενισχυση του στολου των πυροσβεστικων αεροσκαφων της χωρας μας. Ο κ. Τζουμακας, αναφερομενος στο θεμα του αφθωδους πυρετου, δηλωσε οτι εκπροσωποι της Ευρωπαικης Ενωσης επισκεφθηκαν τον Εβρο και πραγματοποιησαν σχετικη ερευνα, τα συμπερασματα της οποιας συζητουνται ηδη σε συσκεψη στο υπουργειο Γεωργιας υπο την προεδρια του υφυπουργου Αποστολου Φωτιαδη.

Την Παρασκευη θα αποφασισει η μονιμη κτηνιατρικη επιτροπη για τα οριστικα μετρα που θα προτεινει στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ σχετικα με τα κρουσματα αφθωδους πυρετου στον Εβρο. Θεωρειται πολυ πιθανο η προσωρινη καραντινα να ισχυσει πλεον μονο για τις περιοχες του Εβρου οπου υπαρχει προβλημα. Η εκτιμηση αυτη ενισχυεται και απο το οτι οι εμπειρογνωμονες της επιτροπης εξεφρασαν συμφωνα με πληροφοριες την ικανοποιηση τους για τα μετρα που εχουν ληφθει. Στο μεταξυ, θανατωθηκαν χθες τα πρωτα 1. 300 ζωα απο τις 7. 000 που προκειται να σφαγιασθουν. Ωστοσο, εμπλοκη παρατηρειται στο θεμα της αποζημιωσης που ζητουν οι κτηνοτροφοι καθως και στον τροπο καταβολης της.

Η Ολομελεια του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου απετισε σημερα φορο τιμης στην προσωπικοτητα και το εργο του Ανδρεα Παπανδρεου, με ομιλια του Προεδρου του σωματος, Κλαους Χενς, και τηρωντας ενος λεπτου σιγη, πριν την εναρξη των εργασιων. Ο Γερμανος σοσιαλδημοκρατης προεδρος Χενς χαρακτηρισε τον Ανδρεα Παπανδρεου ως εναν απο τους πατερες της δημοκρατικης Ελλαδας και σταθηκε ιδιαιτερα στη συμβολη του στην πορεια της Ευρωπαικης Ενωσης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεραστιο οπλοστασιο της Μαφιας, το οποιο περιελαμβανε μεταξυ αλλων αντιαρματικους πυραυλους και εκτοξευτηρες ρουκετων, ανακαλυφθηκε απο την αστυνομια σε υπογειο νοσοκομειου στο Παλερμο της Σικελιας, ανακοινωθηκε σημερα απο αστυνομικη πηγη. Η αστυνομια κατεσχεσε ακομα, δοχεια γεματα με 30 κιλα εκρηκτικων υλων, χειροβομβιδες, αλεξισφαιρα γιλεκα, πιστολια και περιπου πενηντα αυτοματα Καλασνικωφ. Χθες το βραδυ συνεληφθη εξαλλου ο "νονος" του Τραπανι Βιτσεντζο Σινακορι, ο οποιος κατεζητειτο τα τρια τελευταια χρονια. Ο Σινακορι θεωρειται "πιστος" του αρχινονου της Μαφιας Τοτο Ριινα, ο οποιος βρισκεται στη φυλακη απο τον Ιανουαριο του 1993.

Η αστυνομια της πολης του Λιβερπουλ, συνελαβε και παραπεμπει εναν 13χρονο με την κατηγορια της δολοφονιας ενος 9χρονου κοριτσιου, μια υποθεση που εχει πολλα κοινα στοιχεια με την ανατριχιαστικη δολοφονια του 2χρονου Τζειμς Μπαλτζερ. Στην ανακοινωση της Αστυνομιας, ο νεαρος, που το ονομα του δεν αποκαλυπτεται για λογους αρχης, κατηγορειται οτι δολοφονησε την 9χρονη Τζεηντ Μαθιους, το πτωμα της οποιας βρεθηκε στις 8 Ιουλιου σε μια εγκαταλελειμενη σιδηροδρομικη γραμμη.

Συναντηση αναμεσα στον υπουργο Εξωτερικων του Ισραηλ Νταβιντ Λεβι και τον Παλαιστινιο ηγετη Γιασερ Αραφατ, ειναι πιθανον να πραγματοποιηθει τις επομενες ημερες, συμωνα με τον κ. Λεβι. Στο μεταξυ, εκατονταδες χιλιαδες εργαζομενοι του δημοσιου τομεα κηρυξαν σημερα σταση εργασιας διαρκειας δεκα ωρων, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις περικοπες του προυπολογισμου τις οποιες αποφασισε η νεα συντηρητικη κυβερνηση. Η απεργια, εχει παραλυσει τις χρηματαγορες της χωρας, νοσοκομεια, αεροδρομια, λιμανια, το σιδηροδρομικο δικτυο, καθως και αλλες δημοσιες υπηρεσιες.

Κυκλο συνομιλιων με τα αλβανικα κομματα για τον καθορισμο της ημερομηνιας διεξαγωγης των εκλογων για τη τοπικη αυτοδιοικηση ανηγγειλε χθες ο Αλβανος Προεδρος, Σαλι Μπερισα και καλει τα κομματα που θα μετασχουν στις δημοτικες εκλογες, να παρουσιασουν τους υποψηφιους τους για μελη της Κεντρικης Εφορευτικης Επιτροπης, μεχρι τις 19 του μηνος. Στο μεταξυ, ως "παρανομη φιλολογια", κατασχεθηκαν απο τη μεθοριακη αστυνομια της Πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας της Μακεδονιας 225 αντιτυπα βιβλιων γραμμενων στην αλβανικη γλωσσα, με θεμα τα ανθρωπινα δικαιωματα. Σημειωνεται πως, η κατασχεση αλβανοφωνων βιβλιων και εφημεριδων ειναι συνηθες φαινομενο στα συνορα της Αλβανιας με τα Σκοπια, καθως οι δυο χωρες βρισκονται σε αντιδικια οσον αφορα τα εθνικα και πολιτισμικα δικαιωματα της αλβανικης μειονοτητας.

Ο αμερικανος μεσολαβητης Ριτσαρντ Χολμπρουκ εφτασε πριν απο λιγο στο Βελιγραδι, δευτερο σταθμο της νεας περιοδειας του στην πρωην Γιουγκοσλαβια, που εχει ως στοχο την πιστη εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας του Ντειτον και την παραδοση στις διεθνεις αρχες, των κατηγορουμενων για εγκληματα πολεμου. Αμεσως μετα την αφιξη του στο Βελιγραδι ο Χολμπρουκ μετεβη στο προεδρικο μεγαρο, για συνομιλιες με τον προεδρο της Σερβιας Σλομπονταν Μιλοσεβιτς.

Η κυβερνηση των ΗΠΑ, αποφασισε υστερα απο πιεσεις της Ευρωπαικης Ενωσης, την αναστολη επι εξαμηνο, της Πραξης που προβλεπει κυρωσεις εναντιον εταιριων που συνεργαζονται με την Κουβα. Ο Γερμανος υπουργος Εξωτερικων Κλαους Κινκελ δηλωνει σε ανακοινωση του οτι η αποφαση η οποια εληφθη χθες απο τον προεδρο Κλιντον θα επιτρεψει "να αποφευχθει η σοβαρη διαταραξη των οικονομικων σχεσεων αναμεσα στις Ηνωμενες Πολιτειες και την Ευρωπαικη Ενωση".

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον προεδρο του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου, Αντριου Αθενς, συναντηθηκε, το πρωι, ο Προεδρος της Βουλης, Αποστολος Κακλαμανης. Μετα τη συναντηση, ο κ. Κακλαμανης δηλωσε οτι συζητηθηκαν τα θεματα που απασχολουν τους ομογενεις μας και επεσημανε τη στηριξη που δινει και πρεπει να συνεχισει να δινει η Βουλη στο εργο του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου. Εξαλλου, ο κ. Κακλαμανης σχολιαζοντας την αποφαση του Συμβουλιου Υπουργων της Ευρωπαικης Ενωσης, ειπε οτι προκειται για ενα σημαντικο γεγονος. Ειναι μια θετικη ανταποκριση στο πλαισιο της Κοινοτικης αλληλεγγυης, που πρεπει να υπαρχει και που μεχρι τωρα αποζητουσε η χωρα μας. Να εκφρασθει, ειπε η Κοινοτικη αλληλεγγυη προς την Ελλαδα και τονισε οτι πιστευει πως η Τουρκια θα υποχρεωθει να δεσμευθει και θα παψει να προκαλει προβληματα σε βαρος της διεθνους νομιμοτητας και φυσικα σε βαρος της χωρας μας, κατεληξε ο Προεδρος της Βουλης.

Τα αστυνομικα οργανα εδρασαν με γνωμονα και στο πλαισιο των κανονισμων για τη διασφαλιση της ταξης, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, απαντωντας σε ερωτησεις σχετικα με την εμφανιση αστυνομικων ως δημοσιογραφων κατα τη χθεσινη επιχειρηση συλληψης του Μανωλη Βογιατζη. Ο Βογιτζης, ειχε ταμπουρωθει στο σπιτι του και απειλουσε να το τιναξει στον αερα, οταν δικαστικοι κλητηρες, του επεδωσαν αγωγη εξωσεως. Για τη μεταμφιεση των αστυνομικων σε δημοσιογραφους, ο κ. Ρεππας δικαιολογησε εμμεσως την τακτικη τους τονιζοντας οτι ειναι υπερβολικο να αποδοθουν ολες οι ευθυνες στους αστυνομικους. Ο κ. Ρεππας ειπε ακομη οτι η δεοντολογια του δημοσιογραφικου επαγγελματος ειναι θεμα των ιδιων των δημοσιογραφων και προσθεσε οτι η κυβερνηση αναμενει με ιδιαιτερο ενδιαφερον τις πρωτοβουλιες των δημοσιογραφικων οργανων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την υστατη προσπαθεια του για την αποκτηση ξενου παικτη πραγματοποιει ο Ολυμπιακος, ο οποιος συνεχιζει με εντατικους ρυθμους την προετοιμασια του στο Μοναχο. Γνωστος Σερβος μανατζερ θα εχει στο Μοναχο συναντηση με τον τεχνικο του Ολυμπιακου, Ντουσαν Μπαγεβιτς, προκειμενου να υπαρξει συζητηση για δυο παικτες, τα ονοματα των οποιων δεν εγιναν γνωστα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι απο τη συναντηση αυτη αλλα και απο τις γενικοτερες εξελιξεις για το θεμα, θα κριθει και το μελλον του Εμιλ Κρεμενλιεφ στην ομαδα του ``μεγαλου λιμανιου``.

Το θεμα Μπορελι ειναι αυτο που απασχολει τους ανθρωπους του Παναθηναικου, που περιμενουν με αγωνια την αποφαση της ΦΙΦΑ, μετα την προσφυγη που εχει κανει η ισπανικη Οβιεδο, στην οποια ο αργεντινος εχει υπογραψει επισης συμβολαιο. Η ΦΙΦΑ αναμενεται να αποφασισει σχετικα με το θεμα αυτο σε μια περιπου εβδομαδα.

Η αφορητη ζεστη που επικρατει στην Ατλαντα και που σε πολλες περιπτωσεις αγγιζει τους 40 βαθμους Κελσιου, υποχρεωνει τους αθλητες και τις αθλητριες που προετοιμαζονται στην πολη της Τζορτζια για τους Ολυμπιακους Αγωνες, να καταναλωνουν καθημερινα το λιγοτερο .. . οκτω λιτρα νερο! Τα ιατρικα τιμ των χωρων, απο την ωρα που πατησαν το ποδι τους στην Ατλαντα, εχουν πιασει δουλεια προκειμενου οι αθλητες και οι αθλητριες να μην αντιμετωπισουν προβληματα απο τη ζεστη. Ετσι καθημερινα ετοιμαζουν διαφορα ``κοκτειλ`` με νερο και βιταμινες

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος με πιθανοτητα για βροχη στα βορεια απο το απογευμα. Οι ανεμοι πνεουν μετριοι εως ισχυροι και στο Αιγαιο τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα και το Ιονιο τους 33 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 36 και στα νησια του Αιγαιου τους 32 βαθμους Κελσιου. Αυριο στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα θα υπαρχουν νεφωσεις παροδικα αυξημενες με τοπικες βροχες η καταιγιδες κυριως στα βορεια. Στην υπολοιπη χωρα ο καιρος θα ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι, στα ανατολικα μετριοι εως ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 17 July 1996 - 18:20:15