Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ
  • [02] ΔΕΚΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
  • [03] ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [04] ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [05] ME ΑΠΩΛΕΙΕΣ 0,03% ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • [06] ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [07] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
  • [08] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ

  • [01] ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2005 (18:13 UTC+2)

    Τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης απειλούν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του νέου Βουτζά, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τα σπίτια και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

    Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι τοπικοί παράγοντες θεωρούν βέβαιο ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Κάτοικοι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης υπέδειξαν σε αστυνομικούς δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο ως ύποπτους γιατί περιφέρονταν με περίεργο τρόπο και τα οποία προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 8 έως 10 μποφόρ η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και διασπάστηκε σε πολλές εστίες προς τις περιοχές της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Κυριακής και στα Περιβολάκια ενώ πριν από λίγη ώρα πέρασε την Αγία Κυριακή και ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τα Σπάτα.

    Στις περιοχές της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Κυριακής έχουν καεί αρκετά σπίτια και έχουν υποστεί ζημιές άλλα ενώ μια γυναίκα έπαθε εγκαύματα στα χέρια της στην προσπάθειά της να εμποδίσει τη φωτιά που απειλούσε το σπίτι της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται.

    Επίσης ένας πυροσβέστης έπαθε αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκε στο Κεντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

    Και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας γύρω στις 13.00 μια δεύτερη εστία της φωτιάς ξεπετάχθηκε σε πευκόφυτη έκταση στο Νέο Βουτζά σε απόσταση τουλάχιστον πέντε χλμ. από την πυρκαγιά της Ραφήνας. Και η πυρκαγιά αυτή λόγω των δυνατών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών και έφθασε στην Καλλιτεχνούπολη όπου μαίνεται αυτή την ώρα.

    Από τις αρχές εκκενώθηκαν το νοσοκομείο "Νταού Πεντέλης" και το "Λύρειο Ιδρυμα" λόγω των πυκνών καπνών που είχαν καλύψει την περιοχή.

    Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση από το βουνό προς τη λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει πέσει το βάρος της πυρόσβεσης.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 240 πυροσβέστες με 80 οχήματα, τα είκοσι από τα οποία έφθασαν από την επαρχία, 100 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος, 20 υδροφόρες που εστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς έφθασαν ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Γ. Βουλγαράκης για να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο των πυροσβεστών.

    Στις 15.30 ξέσπασε μία ακόμη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας σε δασική έκταση, η οποία όμως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αυτής παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

    [02] ΔΕΚΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2005 (12:03 UTC+2)

    Της Νατάσας Θωμά

    Δεκτό κατά πλειοψηφία, έγινε επί της αρχής του, από το Α΄ Θερινό τμήμα της Βουλής, το εργασιακό νομοσχέδιο, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

    Υπέρ ψήφισαν οι 55 βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισαν 41 βουλευτές της

    αντιπολίτευσης. Το μεσημέρι στις τρεις, αναμένεται να γίνει νέα ονομαστική ψηφοφορία αυτή, τη φορά επί των δύο επίμαχων άρθρων που αφορούν το θέμα των υπερωριών και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με αίτημα και πάλι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    [03] ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Σόφια, 28 Ιουλίου 2005 (15:25 UTC+2)

    Σε περίοδο ακυβερνησίας, βρίσκεται η Βουλγαρία, καθώς μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, το βουλγαρικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την προτεινόμενη από τον ηγέτη των σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεβ κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP) και του υποστηριζόμενου από τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας, «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (DPS). Ο Σεργκέϊ Στανίσεβ εκλέχθηκε πρωθυπουργός με ψήφους 120, έναντι 119 κατά, αλλά η κυβέρνηση του απορρίφθηκε με ψήφους 117 υπέρ και 118 κατά. Οι συνεδριάσεις της Βουλής ήταν δραματικές, υπήρχε και μποϊκοτάρισμα από την πλευρά της αντιπολιτεύσεως μιας σειράς διαδικασιών, ακόμα και αμφιβολίες εάν οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν ανταποκρίνονται στο Σύνταγμα. Σε κάθε περίπτωση η ψήφος της Βουλής έδειξε σαφώς, ότι ο προτεινόμενος συνασπισμός BSP και DPS δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

    Η πολιτική κρίση, άρχισε να διαφαίνεται ακόμη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν οι κυβερνώντες μέχρι τώρα του «Εθνικού Κινήματος Συμεών ο Β΄» (NDSV), αρνήθηκαν συμμετοχή σε ευρύ συνασπισμό με το BSP και το DPS. Η βουλγαρική αριστερά, η οποία κέρδισε τις εκλογές στις 25 Ιουνίου στην ουσία νίκησε μόνο με το 1/3 από τους ψήφους των Βούλγαρων εκλογέων και έπρεπε να αναζητήσει συμμάχους από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ο σκοπός τους ήταν οι κεντρικοί σχηματισμοί, αλλά μετά από διαβουλεύσεις, οι οποίες συνέχισαν τρεις εβδομάδες, οι σοσιαλιστές κατόρθωσαν να προσελκύσουν στην πλευρά τους μόνο το υποστηριζόμενο από τους μουσουλμάνους Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Για να διασωθεί, η σχηματιζόμενη κυβέρνηση της μειοψηφίας, έπρεπε να στηρίζεται στην αβέβαιη υποστήριξη μεμονωμένων βουλευτών από τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, πράγμα που τελικά δεν επετεύχθη.

    Αναμένεται ο πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη δεύτερη πολιτική δύναμη- το Εθνικό Κίνημα «Συμεών ο Β΄». Ο σχηματισμός αυτής της κυβέρνησης δε θα είναι τόσο εύκολος λόγω των τεντωμένων σχέσεων μεταξύ του ΝDSV , αφ' ενός και του BSP και του DPS αφ' ετέρου μετά από τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις τους για τον σχηματισμό τριμερούς συνασπισμού.

    Παραμένει η δυνατότητα το ΝDSV να απευθυνθεί προς την κατακερματισμένη δεξιά. Παρά τις εκκλήσεις των δεξιών κομμάτων προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για γρήγορη ανάθεση δεύτερης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στο ΝDSV, οι δύο πλευρές δύσκολα θα φτάσουν σε συμφωνία για από κοινού κεντροδεξιά διακυβέρνηση. Αφορμή για αυτές τις εκτιμήσεις, δίνουν οι μέχρι τώρα διαφωνίες μεταξύ τους. Δύο από τα δεξιά κόμματα «Δημοκράτες για ισχυρή Βουλγαρία» και η «Βουλγαρική Λαϊκή Ένωση», τάχθηκαν υπέρ κυβέρνησης εμπειρογνώμων με πρωθυπουργό μία ανεξάρτητη προσωπικότητα. Το ΝDSV, όμως, δύσκολα θα συμφωνήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό που να μην ανήκει στο κίνημα. Αφ' ετέρου, οι διχαστικές τάσεις στον δεξιό πολιτικό χώρο, που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, δε θα ξεπεραστούν τόσο εύκολα. Παραμένει ακόμα μια δυνατότητα, υπέρ της οποίας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος Ζέλιο Ζέλεφ, μια προγραμματική κυβέρνηση εμπειρογνώμων, που να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ.

    Η έκβαση από την πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Βουλγαρία, είναι ασαφής. Ένα πράγμα, όμως, μπορεί να αναφερθεί: Ένα μήνα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, η πολιτική αστάθεια στη χώρα εντείνεται, κάτι που όλο και περισσότερο προβληματίζει τους Βούλγαρους πολίτες και τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. Από τη Βουλγαρία αναμένεται να αναδείξει ισχυρή και ικανή κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς, στους οποίους υπήρξαν κριτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή τους τομείς της δικαιοσύνης, της δημόσιας τάξης, της γεωργίας, της οικολογίας και της ελεύθερης παραχώρησης υπηρεσιών. Σε περίπτωση που στην αναφορά της για τη Βουλγαρία το φθινόπωρο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεράνει ότι η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, θα συστήνει να εφαρμοστεί η ρήτρα ασφάλειας της Συνθήκης Προσχώρησης μας στην ΕΕ, κάτι που θα αναβάλλει την ένταξη της χώρας για ένα έτος. Μέχρι στιγμής η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ προβλέπεται για την 1 Ιανουαρίου 2007.

    [04] ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2005 (11:55 UTC+2)

    Αντιμέτωπο με συσσωρευμένο όγκο προβλημάτων είναι το εργαστήριο ιατροδικαστικής Θεσσαλονίκης, το οποίο υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

    Τα πενιχρά κονδύλια από τις τακτικές πιστώσεις του ΑΠΘ δεν επαρκούν και έτσι το εργαστήριο έχει χρέος περίπου 40.000 ευρώ από το 2001, που σταμάτησε η επιχορήγηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στις εταιρίες που προμηθεύεται τα αντιδραστήρια.

    Από τις 16 Ιουλίου 2005, το εργαστήριο επειδή δεν έχει οικονομική κάλυψη για όλες τις απαιτούμενες αναλύσεις διέκοψε οριστικά τις εξετάσεις που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης (νεκροτομές - εξετάσεις τοξικομανών - τραυματικών κλπ), δήλωσε στο ΜΠΕ ο διευθυντής του εργαστηρίου, αν. καθηγητής Ιατρικής, Δημήτρης Ψαρούλης.

    Τα σπλάχνα και λοιπά βιολογικά δείγματα με την κατάλληλη συσκευασία και τη συμμετοχή των αστυνομικών τμημάτων και συνοδεία αστυνομικών οργάνων στέλνονταν, από 1 Ιανουαρίου 2003, σε αντίστοιχα εργαστήρια των Αθηνών για τις τοξικολογικές αναλύσεις, διότι το εργαστήριο του πανεπιστημίου Αθηνών χρηματοδοτείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Ομως, στις 11 Νοεμβρίου 2004 το πανεπιστήμιο Αθηνών διέκοψε τις αναλύσεις από τη Βόρεια Ελλάδα λόγω υπερχρεώσεως και μη καταβολής της αποζημιώσεως από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2004 ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς ότι τα σπλάχνα παραμένουν σε ψυγείο. Λίγους μήνες αργότερα με εισαγγελική πλέον εντολή το πανεπιστήμιο Αθηνών πήρε μερικά δείγματα από τον χώρο της Βόρειας Ελλάδας για να διακόψει πλήρως στις 5 Ιουλίου 2005 με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου. Ετσι τα δείγματα στοιβάζονται πλάι σε ψυγείο και ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

    Το εργαστήριο εκπαιδεύει τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στο μάθημα της Ιατρικής & Τοξικολογίας, ενώ με βάση το νόμο 1117/44 εκτελεί και τις ιατροδικαστικές πράξεις που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

    Τα έξοδα των αντιδραστηρίων για τις εξετάσεις αυτές κάλυπτε το εργαστήριο από τις τακτικές πιστώσεις του ΑΠΘ. Ομως, με την αύξηση του αριθμού των αναλύσεων και το κόστος των αντιδραστηρίων τα χρήματα από το ΑΠΘ δεν επαρκούσαν. Το 1998 το εργαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τις αναλύσεις. Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδότησε το εργαστήριο για 3 χρόνια (1999,2000,2001) με το συνολικό ποσό των 25 εκατ. δραχμών. Εκτοτε σταμάτησε η επιχορήγηση και μάλιστα το υπουργείο απάντησε ότι δεν μας χορηγεί πια γιατί δεν είμαστε δική του υπηρεσία, ενώ εργαζόμαστε κυρίως για αυτό, είπε ο κ. Ψαρούλης.

    [05] ME ΑΠΩΛΕΙΕΣ 0,03% ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2005 (16:32 UTC+2)

    Με ανεπαίσθητες απώλειες, της τάξης του 0,03%, έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κατορθώνοντας ωστόσο να παραμείνει έστω και οριακά πάνω από τις 3.300 μονάδες. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 3.306,71, έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 3.299,52 και τις 3.321,50. Ο τζίρος ξεπέρασε τα 230 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των υπό διαπραγμάτευση μετοχών, οι 133 ενισχύθηκαν, οι 135 υποχώρησαν και οι υπόλοιπες 121 έμειναν αμετάβλητες._

    [06] ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2005 (15:57 UTC+2)

    Eνοποίηση των φόρων για όλα τα στάδια της εμπορίας των καυσίμων προωθεί η κυβέρνηση, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί μια πλήρης καταγραφή των τελικών καταναλωτών, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σημερινής σύσκεψης των συναρμόδιων υπουργών.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος.

    'Οπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Αλογοσκούφης το κύριο χαρακτηριστικό των νέων ρυθμίσεων είναι ότι δεν θα επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής και ότι η κυβέρνηση προχωρεί αποφασιστικά στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καταπολέμησης της λαθρεμπορίας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Σιούφας είπε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν αφορούν μια νέα διαρθρωτική παρέμβαση στην αγορά των πετρελαιοειδών, η οποία αποβλέπει στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διαφάνεια._

    [07] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2005 (14:36 UTC+2)

    Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δήμος Νεστορίου Καστοριάς, στις παρυφές του Γράμμου.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλία με το γνωστό έργο του Ελληνα συνθέτη «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού», το οποίο θα ακουστεί σε μία περιοχή όπως ο Γράμμος, που συνδέθηκε με τον εμφύλιο πόλεμο.

    Στις εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 20.30 στο χώρο του River Party στο Νεστόριο, περιλαμβάνονται χαιρετισμοί, παρουσίαση κειμένων από την ηθοποιό Φωτεινή Χαραλαμπίδου, συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με την συνοδεία της χορωδίας του δήμου Μακεδνών, καθώς επίσης και παρουσίαση των ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του Μίκη» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λογοθέτη και «Το χρέος» για τη ζωή και το έργο του.

    Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα αναφερθεί στο έργο του συνθέτη και στην περίοδο του εμφυλίου που του ενέπνευσε το τραγούδι του Νεκρού Αδερφού.

    Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων, η Κατίνα Λατίφη, μέλος της Εθνικής Αντίστασης, αντιστασιακές οργανώσεις, πολιτικός κόσμος και φορείς.

    [08] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2005 (10:26 UTC+2)

    Μια κορυφαία συναυλία με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: 80 χρόνια» θα δοθεί την Κυριακή, 31 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

    Κορυφαίοι ερμηνευτές της μοναδικής αυτής βραδιάς, αφιερωμένης στον Μίκη Θεοδωράκη, θα είναι η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Πέτρος Πανδής. Στην ορχήστρα βρίσκονται οι δεξιοτέχνες της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 28 July 2005 - 18:13:57 UTC