Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-07-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συνάντηση Πάγκαλου-Μπέρνς
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος (ΤΚΕ)-Πώληση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι συναντήσεις Μπέρνς με Πάγκαλο και Τσοχατζόπουλο, η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την Τιτίνα Λοϊζίδου και η πώληση της τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης):20.000 μετατάξεις 2.000 προσλήψεις επιλαχόντων μέχρι τα Χριστούγεννα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος): Εφαγαν και 1,5 δις απο το Πατριαρχείο. Ενώ το πόρισμα για την εκκλησιαστική περιουσία σκανδαλίζει το πανελλήνιο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σκηνές μαρτυρίου για Χριστόδουλο. Το πόρισμα σκανδαλίζει όλη την Ιεραρχία.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εξπρές εισαγωγές στο Χρηματιστήριο. Θα αρκούν πλέον τρία χρόνια υγιούς λειτουργίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συνδικάτο εγκλήματος: Επώνυμοι στο κύκλωμα.

    Η ΑΥΓΗ: Διαβουλεύσεις στη σκιά των S-300. Ο Μπέρνς χθές σε Πάγκαλο και Τσοχατζόπουλο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόλεμος ΜΙΤ-ΚΥΠ στο Αιγαίο. Τι κρύβεται πίσω απο την περίεργη έκρηξη με θύμα επιλοχία του ελληνικού στρατού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εκλεισαν (προσωρινά) το στόμα του Πάγκαλου. Ο Μπέρνς στον υπουργό με τους δημοσιογράφους σε απόσταση.

    ΕΘΝΟΣ: Βόμβα δικαστικών. Καταργούν υπουργική απόφαση για φορολόγησή τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θεός σχωρέστους άφησαν τα.. καντήλια. Οσο προχωρεί ο έλεγχος στα "παγκάρια", η δυσωδία φουντώνει.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεσηκώθηκαν και οι βουλευτές με την υποκρισία του "πόθεν έσχες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκλησία: όλο το πόρισμα για την περιουσία. Τα σκάνδαλα, οι πρωταγωνιστές και οι ευθύνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέλι-γάλα και πιέσεις για "Πάτριοτ". Η "παρένθεση" με ΗΠΑ έκλεισε, οι μπίζνες όχι.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σύγκρουση κυβέρνησης -δικαστών για 60 δις αναδρομικά- φοροπαλλαγές. Ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο απο δικαστικές αποφάσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Νέες προοπτικές για το Κυπριακό. Τι σημαίνει η απόφασις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε αδιέξοδο η Αγκυρα. Η δικαστική απόφαση για τον "Αττίλα" διευρύνει το χάσμα Τουρκίας -Ευρώπης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τα μάζεψε ο αμερικανός πρέσβης. Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον δεν συμβαδίζουν με τις δεσμεύσεις Κλίντον υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ηταν κόλαση οι 20 μέρες φυλακής, λέει η 17χρονη. Μετά την απίστευση περιπέτεια, μιλάει στα "ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: 15% κάτω οι τιμές στ'ανταλλακτικά. Μειώσεις και σε βασικά είδη τροφίμων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τεράστια κέρδη απ'το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δήμαρχο στο β'γύρο βγάζουν δύο δημοσκοπήσεις. Νέα έρευνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανάσα-θάνατος. Στο "κόκκινο" η ατμοσφαιρική ρύπανση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέος κώδικας στο Δημόσιο. Τι αλλάζει για τους υπαλλήλους και τους πολίτες.

    [2] Συνάντηση Πάγκαλου-Μπέρνς

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "Πάγκαλος-Μπέρνς έδωσαν χθές εξηγήσεις και επήλθε "νηνεμία" στο πέλαγος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε οτι οι αναφορές του στον κ. Κλίντον είχαν στόχο τη μη τήρηση των προεδρικών υποσχέσεων για το Κυπριακό απο τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο κ. Μπέρνς κατάλαβε οτι άνοιγε και πάλι ο δρόμος να πιέσει για την αγορά των πυραύλων "Πάτριοτ" και όχι των ρωσικών S-300. Γι αυτό και πήγε μετά στον Ακη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ο αναμενόμενος τερματισμός της έντασης στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σημειώθηκε τελικά χθές το μεσημέρι οταν ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αμερικανό πρέσβη Ν. Μπέρνς και του εξήγησε οτι όταν την περασμένη εβδομάδα μιλούσε για "χονδροειδέστατα ψεύδη" δεν ενοούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον"

    "Πάντως, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα", που επικαλούνται τα ΝΕΑ, "εκτιμούσαν χθές οτι -παρά την "παρένθεση " των ελληνοαμεριακνών σχέσεων -η Ουάσιγκτον συνεχίζει την προώθηση της πρωτοβουλάις της για εξεύρεση ενός "συμβιβασμού" στο θέμα των S-300. Κύριοι άξονες αυτού του συμβιβασμού φέρεται να είναι: α)η αντικατάσταση των S-300 με πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς. Ετσι, η μεν Τουρκία δεν θα έχει πρόσχημα να "ανησυχεί" οτι η εμβέλειά τους θα φτάνει τα παράλιά της, η δε Δύση (κυρίως οι ΗΠΑ) δεν θα ανησυχεί για τις δυνατότητες των ρωσικών ραντάρ. β)Η υιοθέτηση ενός συστήματος παρακολούθησης των πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης για την αποστρατικοποίηση. Οπως και να έχιε διπλωματικές πηγές έκαναν γνωστό οτι ο αμερικανός διαμεσολαβητής Τόμ Μίλερ θα βρεθεί και πάλι στην περιοχή τον Σεπτέμβριο και θα γίνει - αυτή τη φορά - δεκτός και απο την Αθήνα".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι η συνάντηση "επαναδρομολόγησε" σύμφωαν με πληροφορίες, την αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό με δύο βασικά στοιχεία: την απόκτηση αφενός απο την κύπρο ενός υποδεέστερου συστήματος αεράμυνας- οι Αμερικανοί προτείνουν το μικρότερης απο το 3-- εμβέλειας και δυνατοτήτων, επίσης ρωσικό, σύστημα,150, το οποίο δεν μπορεί να ελέεγχει σε βάθος τον τουρκικό εναέριο χώρο. Την εξασφάλιση του ελέγχου της αεροπορικής δραστηριότητας της Λευκωσίας με "αυτοδέσμευση" της Αγκυρας και την προώθηση της πρόταση της Λευκωσίας για συνολική αποστρατικοποίηση. Την ίδια στιγμή η Λευκωσία τηρεί σιγήν ιχθύος. Εξίσου συγκρατημένος και ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη οτι είναι επιθυμητή η πρωτοβουλία που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, υπο την προϋπόθεση οτι θα κινείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι και πρέπει να παραμείνουν σε καλό επίπεδο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν οτι κατά τη διάρκεια της χθεισνής συνάντησης δόθηκαν "εκατέρωθεν εξηγήσεις" για την κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις Αθηνών-Ουάσιγκτον καθώς και οτι ο Μπέρνς διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών πως η αμερικανική πολιτική επί του Κυπριακού δεν έχει μεταβληθεί".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ "σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται, ο κ. Μπέρνς δεν προσπάθησε μόνο να δώσει τέλος στην ένταση κλείνοντας την "παρένθεση" με τις θέσεις της αμερικανικής πλευράς αλλά προσπάθησε να μεταφέρει και τις προτάσεις που σκόπευε να κομίσει στην Αθήνα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμ Μίλερ εν όψει της νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "συγγνώμη" για μια ακόμη φορά ζήτησε ο υπουργός Εξωτειρκών Θ. Πάγκαλος απο τις ΗΠΑ κατά τη συνάντηση που είχε χθές με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη συμπεριφορά του Μπίλ Κλίντον απέναντι στο Κυπριακό".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "ικανοποιητικές... εξηγήσεις, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, έδωσε χτές ο ΥΠΕξ Θ. Πάγκαλος στον αμερικανό "ανθύπατο", Ν. Μπέρνς και η "ηρεμία" στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναμένεται να επισφραγιστεί με την υιοθέτηση μιας διαδικασίας απαγκίστρωσης και απο την εγκατάσταση των "S-300"

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "σε πολιτικό... στριπτίζ υποχρέωσαν οι ΗΠΑ τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο κ. Πάγκαλος εξήγησε στον αμερικανό διπλωμάτη οτι οι δηλώσεις του δεν ειχαν καμία πρόθεση να θίξουν τον πρόεδρο Κλίντον και δεσμευθηκε πως ολες οι διπλωματικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ είαν ευπρόσδεκτες συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας για εγκατάσταση πυράυλων στην Κύπρο... μικρότερου βεληνεκούς απο ο, τι οι "S-300".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ έχει τίτλο "Η πιο κρυφύ συγγνώμη Πάγκαλου -Σημίτη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) στο σχόλιό του τονίζει οτι "οι εξελίξεις χθές έδειξαν οτι η ελληνοαμεριακνική κρίση κλείνει στη φάση αυτή με τον Πρόεδρο Κλίντον να κατατροπώνει την ελληνική κυβέρνηση και να διατηρεί περήφανη στάση.. τα συμπεράσματα είνα εύκολα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει οτι "τη δριμεία κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "σκηνικό έντασης καλλιεργεί μεθοδικά και συστηματικά η Αγκυρα το τελευταίο διάστημα, στήνοντας διαδοχικά μικρά μεθοριακά επεισόδια σε όλα τα μέτωπα απο το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη. Ακροβατώντας στα όρια ενός θερμού επεισοδίου και με φραστικές απειλές επιδιώκει να διατηρήσει ένα κλίμα αντιπαράθεσης, προβάλλοντας συνεχώς το ενδεχόμενο κρίσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "θα ήταν ένα "τέλεια" υποβαθμισμένο, εκ μέρους Αγκύρας και Αθηνών, πλήν ύποπτο και προκλητικό γεγονός αυτό των συνεχών πυρών απο την άλλη όχθη του Εβρου εναντίν περιπόλων στρατιωτών μας εάν η τουρκική πλευρά δεν ξεκινούσε κατόπιν της αρχικής της σιωπής και χαλαρότητος να ζητά και τα ρέστα".

    [4] Χρηματιστήριο

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "το Χρηματιστήριο ανοίγει τις πύλες του, τόσο σε νέες δυναμικές επιχειρήσεις όσο και στις προβληματικές ΔΕΚΟ του Δημοσίου. Με νομοσχέδιο του υπουργέιου Εθνικής Οικονομίας που επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα χθές επιχειρούνται ριζικές αλλαγές στις αυστηρές προϋποθέσεις που ίσχυαν ως τώρα για την εισαγωγή επιχειρήσεων στη Σοφοκλέους. Σημαντικότερο είναι η κατάργηση της πενταετούς κεδροφορίας και η αντικατάστασή της με τριετή "υγιή λειτουργία " της επιχείρησης".

    [5] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "σόκ στην Αγκυρα έχιε προκαλέσει η αμετάκλητη πλέον απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου-που επιβεβασιώνει προηγούμενη ανάλογη απόφαση του Δεκεμβρίου 1996- με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την παρεμπόδιση της Τιτίνας Λοϊζίδου στην άσκηση των δικαιωμάτων της επί της περιουσίας της στα κατεχόμενα μετά το 1974. Η απόφαση αποτελεί σοβαρή αποδοκιμασία των τουρκικών πράξεων στην Κύπρο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ πάντως σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι η Αγκυρα δεν θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή για την οποία διαμαρτύρεται".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει οτι "με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση "στερούμενη δυνατότητας εφαρμογής και εκτέλεσης " και παραπέμπει στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος. Τον ίδιο ελιγμό είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη Παπαχρυσοστόμου, ο οποίος είχε προσφύγει γιατί είχε απαχθεί απο τις δυνάμεις του Ραούφ Ντεντκάς. Τελικώς όμως η Τουρκία υποχρεώθηκε να καταβάλει η ίδια την αποζημίωση. Εάν συμμορφωθεί θα πρέπει να ανατρέψει την πολιτική της και στην Κύπρο αλλά και στο Κουρδικό, όπου επίσης υπάρχουν πολλές καταδικαστικές αποφάσεις".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι "η απόφασις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιβεβαιώνει οτι η Τουρκάι είναι "κατοχική δύναμις" είς Κύπρον, οτι παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και αφαιρεί το δικαίωμα της ελευθέρας διακινήσεως των πολιτών και απολαύσεως των περιουσιών. Και τα στοιχεία αυτά θεωρούνται ιδιατέρας σημασίας δια την περαιτέρω διακδίκησιν όχι μόνον των ατομικών δικαιωμάτων των Κυπρίων προσφύγων, αλλά και της δικαίας και μονίμου λύσεως του Κυπριακού"

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "στο ίδιο δικσατήριο θα φτάσουν σε λίγους μήνες και 9 υποθέσεις ελληνοκυρίων αγνοουμένων καθώς η εισηγητική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε πριν απο δύο μήνες αποδεκτές τις αντίστοιχες προσφυγές. Ετσι, η Τουρκία η οποία ήδη βρίσκεται σε δεινή θέση, θα δεχτεί και άλλο ένα μεγάλο πλήγμα καθώς για πρώτη φορά μετά 24 χρόνια θα κληθεί να λογοδοτήσει και τις τους 1629 αγνοουμένους της τουρκικής θηριωδίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υπογραμμίζει μεταξύ άλλων οτι "οι τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται με τη δικαίωση της προσφυγής της κ. Λοϊζίδου πρέπει να εξιοποιηθούν στο έπακρο. Το ισχυρό νομολογιακό προηγούμενον έχει τώρα δημιουργηθεί. Θεωρείται αδύνατον για την Τουρκία να αποφύγει τελικά την ακταβολή της αποζημίωσης χωρίς να προκληθεί ρήγμα στις σχέσεις της με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ποτέ δεν υπήρξαν ευνοϊκότερες προϋποθεσεις γαι τη δικαίωση των Ελλήνων προσφύγων της μαρτυρικής νήσου και όχι μόνο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα συγχωρεθούν αμέλεια και αδέξιος χειρισμός. Και ασφαλώς θα ζητηθούν βαρύτατες ευθύνες αν χαθεί αυτή η ανέλπιστη ευκαίρια. Η Ελληνοκύπρια, με τη δικαίωσή της έδειξε το δρόμο".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η κατάθεση των προσφορών για την αγορά της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας, η σημαντική αύξηση των εσόδων του Δημοσίου τον Ιούλιο, τα κέρδη των εμπορικών επιχειρήσεων το 1997, η πορεία του πληθωρισμού των χωρών-μελών της ΕΕ και η άνοδος τιμών κατά 1,55% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτελούν σήμερα τα βασικά θέματα του οικονομικού Τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Κάτω από το 5% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Κλείνει στο 5,1% τον Ιούλιο σύμφωνα με την ΕΣΥ. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Το ντέρμπι των μικρών-Τεστ η σημερινή πώληση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ο μικρός τελικός-Η ΤΚΕ πριν την Ιονική. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Σήμερα το κρίσιμο τέστ για την Κεντρικής Ελλάδος-Η έκβαση του διαγωνισμού θα διαμορφώσει το κλίμα στην αγορά. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Κόπωση δείχνουν τα κέρδη των εμπορικών επιχειρήσεων αν και οι πωλήσεις ανήλθαν στα 9,29 τρισ. δρχ. ''

    [7] Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος (ΤΚΕ)-Πώληση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Σήμερα κατατίθενται οι προσφορές για την εξαγορά του 51% των μετοχών της ΤΚΕ. Προσφορές θα καταθέσουν, η Τράπεζα Αττικής, η Aspis, η Γενική και η Εγνατία, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνονται διατεθειμένες να καταβάλουν υψηλό τίμημα. Κατά συνέπεια το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται, είναι εαν ο διαγωνισμός αποβεί άγονος. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 31 July 1998 - 8:54:54 UTC