Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Αβραμόπουλος
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Επιτόκια πενταετών ομολόγων-Μείωση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Κυπριακό και η φημολογία για κόμμα Αβραμόπουλου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κώστας Καραμανλής: Πορεία στη βάση. Σκληρή απάντηση σε Αβραμόπουλο. Βουλευτές-στελέχη "οργώνουν" την επαρχία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΙΧ: δασμοί τέλος. Το Εφετείο αποφάσισε χθές οριστικά.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: ΔΝΤ προς κυβέρνηση: "Κρύβετε την αλήθεια". Οι διεθνείς ελεγκτές μας συνέλαβαν αναξιόπιστους.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Κλαδικές "γονέων" κατά των μαθητών. Μέρες του 1991 ξαναζούν τα σχολεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρώγλες τα νοσοκομεία. Πόρισμα-σόκ επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Απελπιστική η κατάσταση.

    Η ΑΥΓΗ: Ενταση στα προαύλια. Κι άλλα σχολεία υπο κατάληψη. Επιχειρήσεις γονέων για... ανακατάληψη σχολείων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στη φάκα λαθρέμποροι που γέμισαν την Ελλάδα με ποτά "μπόμπες". Παράγοντες υπουργείων στο κύκλωμα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Προς Αβραμόπουλο και άλλους αποδέκτες: Τελεσίγραφο Καραμανλή "Με την παράταξη ή με το Μαξίμου". Ποιούς προσεγγίζει ο δήμαρχος για Ευρωεκλογές. Νέα ονόματα που δουλεύουν στο μηχανισμό του.

    ΕΘΝΟΣ: Χαριστική βολή στη χρονιά. Μέχρι τη Δευτέρα το όριο της αντοχής. Καταλήψεις: αναζωπύρωση. Κυβέρνηση: θα εκφυλισθούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα λερωμένα, τ'άπλυτα τα παραπεταμένα... Ερευνα-σόκ για τα Δημόσια νοσοκομεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διπλές εκλογές. Υπο το κράτος πανικού ο πρωθυπουργός προκρίνει τη λύση. Τον Ιούνιο με την ελπίδα να εκφραστεί η δυσαρέσκεια στις ευρωκάλπες και να διασωθεί στις κάλπες για το Εθνικό Κοινοβούλιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το μεγάλο φαγοπότι στην Εθνική Τράπεζα. Μπόνους μέχρι 112.000.000 σε συνεργάτες του Καρατζά. Και υπερωρίες-πρόκληση έως 1.500.000 το μήνα σε υπαλλήλους-συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εμφύλιος σε 4 μέτωπα. Η Παιδεία..πεδίο μαχών - θορυβημένη η κυβέρνηση. Γονείς εναντίον γονέων. Γονείς εναντίον μαθητών. Γονείς εναντίον καθηγητών. Μαθητές εναντίον μαθητών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Με το σταγονόμετρο η μεταφορά συντελεστή δόμησης. Ο νέος νόμος αφορά μόνο στους ιδιοκτήτες διατηρητέων και ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών.

    ΕΣΤΙΑ: Οι "μυθοπλάστες" της οικονομίας. Ονομαστικά μεγέθη και πραγματικοί κίνδυνοι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η επανάσταση των γονέων. Πληθαίνουν τα περιστατικά απεχθών συγκρούσεων με καταληψίες μαθητές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εμφύλιος" μαθητών στα σχολεία. Στο "παιχνίδι" των καταλήψεων και οι γονείς που αναλαμβάνουν πρωτοβουλία διέξοδο απο την κρίση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επικίνδυνο αδιέξοδο στα Λύκεια. Και αψιμαχίες έξω απο σχολεία.

    ΝΙΚΗ: Μετράνε με ποιούς ήπιε καφέ. Οργή και φόβος στη Ρηγίλλης. Μετακόμιση στελεχών της ΝΔ στον Αβραμόπουλο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμαρώνουμε για τον αγώνα των παιδιών μας. Μεγαλώνει η υποστήριξη απο καθηγητές, γονείς, συνδικάτα, φορείς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εννέα σε δίκη για την "Παρατράπεζα". Πως εκατοντάδες Θεσσαλονικείς έχασαν 1,6 δις δρχ σε ομόλογα "μαϊμού".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μπόχα! Αποπνικτική δυσοσμία απλώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Λιγότερη δουλειά με τον ίδιο μισθό; Στο τραπέζι το 35ωρο: διχάζει εργαζομένους και εργοδότες.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν οτι "σε επικίνδυνο αδιέξοδο οδηγείται πλέον η υπόθεση των μαθητικών καταλήψεων, καθώς τόσο η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας όσο και η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) και οι μαθητές περιμένουν την ημερομηνία ορόσημο, Παρασκευή 15 του μηνός. Τότε θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, που θα σημάνει κατά το μέν υπουργείο Παιδείας την αρχή του τέλους των καταλήψεων, κατά τη δε ΟΛΜΕ νέο γύρο καταλήψεων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η μαθητική κοινότητα έχει πλέον φτάσει στο σημείο να βρίσκεται αντιμέτωπη με Παιδεία... δύο ή και τριών ταχυτήτων. Μιλώντας για "πρώτη ταχύτητα" εννοούμε, βέβαια, τους μαθητές που φοιτούν στα ιδιωτικά λύκεια και στα λιγοστά δημόσια σχολεία που δεν... καταλήφθηκαν απο τον "πυρετό" των καταλήψεων -το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Με τη "δεύτερη ταύχτητα" κινούνται οι μαθητές των σχολείων υπο κατάληψη πουέχουν χάσει μαθήματα για έξι ή και επτά συνεχόμενες εβδομάδες, αντιμετωπίζοντας σοβαρό ενδεχόμενο απώλειας του σχολικού έτους".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "τεράστια κενά στην εκπαιδευτική διαδικασία έχουν συσσωρεύσει οι παρατεταμένες καταλήψεις στα Λύκεια. Ηδη συμπληρώνουν δύο ολόκληρους μήνες. Τυχόν συνέχισή τους και μετά την ερχόμενη Δευτέρα θα σημάνει χαριστική βολή για το διδακτικό έτος. Η κυβέρνηση πιστεύει οτι οι κινητοποιήσεις θα εκφυλιστούν. Ομως, το τελευταίο σαρανταοχτάωρο εκδηλώθηκε αναζωπύρωση εν όψει και του συλλαλητηρίου της Παρασκευής".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει οτι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κρίση στην παιδεία. Απο χτές σε πολλά σχολεία της χώρας που τελούν υπο κατάληψη κυριαρχεί μια επικίνδυνη ένταση με πρωταγωνιστές γονείς που επιχειρούν να σπάσουν βίαια τις καταλήψεις. Οι επιχειρήσεις "ανακατάληψης" των σχολείων απο ομάδες γονέων τις οποίες ενθαρρύνει η κυβέρνηση παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δημιουργούν ανησυχίες για την εξέλιξη της κρίσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "σε σύγκρουση στα τυφλά με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους τους μαθητές εξελίσσεται η συνέχιση των καταλήψεων στα σχολεία όλης της χώρας. Ηδη το κλίμα στα σχολεία έχει φορτιστεί επικίνδυνα καθώς σημαντική μερίδα μαθητών στην προσπάθειά της να παρακολουθήσει τα μαθήματα εμποδίζεται απο τους σκληροπυρηνικούς των καταλήψεων ενώ παράλληλα η ανησυχία των γονέων άρχισε να εκδηλώνεται έμπρακτα".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η παράταση των καταλήψεων, το ενδεχόμενο απώλεις της σχολικής χρονιάς και η εντεινόμενη αγωνία για το μέλλον της εκπαίδευσης των νέων έφερε πια την επανάσταση των γονέων. Μαζικά χθές γονείς προσήλθαν στα Λύκεια της πρωτευούσης και διαπληκτίσθηκαν με τους μαθητές, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τους καθηγητές ως υπαιτίους των μαθητικών κινητοποιήσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "σε αδιέξοδο οδηγείται το επίμαχο εκπαιδευτικό ζήτημα, αφού τόσο οι μαθητές όσο και το Υπουργείο Παιδείας εμμένουν στις αντικρουόμενες θέσεις τους. Σε όσα σχολεία πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις η πρόταση της κατάληψης υπερψηφίζεται, ενώ η ΟΛΜΕ υποστηρίζει οτι πάνω απο 650 λύκεια τελούν υπο κατάληψη πανελλαδικώς. Το υπουργείο παιδείας ωστόσο κάνει λόγο για αποκλιμάκωση των σχολικών καταλήψεων και συζητά σχέδιο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών που προβλέπει μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και διεύρυνση κατά μια ώρα καθημερινά του ωρολογίου προγράμματος".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επισημαίνει οτι "στις κλαδικές... γονέων έχει αναθέσει η κυβέρνηση την αποστολή να ξανανοίξουν πάση θυσία τα σχολεία, ενώ στο υπουργέιο οι "αρμόδιοι" συσκέπτονται για τον τρόπο με τον οποιο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, εφόσον επιστρέψει η γαλήνη στην Εκπαίδευση. Η παιδεία ξαναζεί στιγμές του 1991, όταν στις τότε μάχες σώμα με σώμα για την επαναλειτουργία των κατειλημμένων σχολείων θρηνήσαμε έναν νεκρό. Η διαφορά είναι οτι τότε ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της συνέχισης των καταλήψεων, τις οποίες σήμερα καταγγέλλει ως παράνομες και αυθαίρετες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "με κόντρες μεταξύ γονέων και μαθητών συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της χώρας. Αγανακτισμένοι γονείς αναλαμβάνουν το ρόλο εισαγγελέα για να εμποδίσουν τις καταλήψεις, ενώ η Παρασκευή θεωρείται μέρα σταθμός για οτι πρόκειται να ακολουθήσει".

    [3] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η Κύπρος συζητούσε με τη Ρωσία την αγορά μικρότερου αντιαεροπορικού συστήματος, αλλά κατόπιν υποδείξεως του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας, Γεράσιμου Αρσένη, παραγγέλθηκαν οι S-300". Το στοιχείο αυτό αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα που ο πρόεδρος Κληρίδης προόριζε να στείλει στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να αιτιολογήσει την εμμονή της Κύπρου στην άφιξη των πυραύλων στην Κύπρο. Ο πρόεδρος Κληρίδης ανέγνωσε το σημείωμα αυτό σε συνεδρία του ΕΘνικού Συμβουλίου, στο τέλος Νοεμβρίου του 1998, λέγοντας οτι θα το απέστελλε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κάτι που τελικά δεν έπραξε".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και για βελτίωση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων δεν υπάρχει μετά τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός εδήλωσε απροκαλύπτως και αγνοώντας την υπο εξέλιξη νέα αμερικανική πρωτοβουλία, οτι "η ύπαρξις δύο χωριστών κρατών είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότης, που αργά ή γρήγορα θα αναγνωρισθή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "πρεμιέρα με έμπρακτη περιφρόνηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για το Κυπριακό και επίδειξη αδιαλλαξίας έκανε χθές ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ο πρωτεργάτης του "Αττίλα" διαβάζοντας τις πργραμματικές δηλώσεις της νέας τουρκικής κυβέρνησης εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός όσον αφορά τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, επιμένοντας στη συνομοσπονδιακή λύση, που έχει προτείνει ο Ραούφ Ντενκτάς. ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "ο λύκος κι αν εγέρασε... "μυαλό δεν λέει να βάλει, να προσθέσουμε εμείς στην σοφή ελληνική ρήση, η οποία ως προκύπτει απο τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, ταιριάζει απόλυτα με το ύφος και τον χαρακτήρα των επιλογών του στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "μετά την απόφαση για τη μη έλευση και εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο οι πολιτικοί κύκλοι διαπιστώνουν μια έντονη και συνδυασμένη προσπάθεια της γραμματείας του ΟΗΕ, των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος γύρω απο το Κυπριακό, με πρώτο βήμα την άρση του αδιεξόδου που θα καταστήσει δυαντή την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου με στόχο την εξεύρεση μιας τελικής διευθέτησης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει οτι "νέα διάσταση στο θέμα των S-300 δίνει επιστολή που θα έστελνε ο πρόεδρος Κληρίδης στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη για το θέμα των πυραύλων. Διέρρευσε απο τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και δημοσιεύθηκε χθές στις κυπριακές εφημερίδες".

    [4] Αβραμόπουλος

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι "εαν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος το πρώτο πράγμα που θα έλεγε τώρα στον Κώστα Καραμανλή το νεότερο θα ήταν "ψυχραιμία". Και το αμέσως επόμενο θα ήταν να μη χτυπήσει ευθέως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και να μην εμπλακεί σε μια προσωπική αντιπαράθεση η οποία ενδεχομένως να φθείρει τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς θα τον αναγκάσει να βάλει εναντίον του πλέον δημοφιλούς Δημάρχου της Αθήνας των τελευταίων ετών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι "στάση αναμονής τηρούν όλα τα πολιτικά κόμματα, απέναντι στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι γύρω απο το θέμα και για το λόγο αυτό αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια με δικές του δηλώσεις. Στη ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλής μένει πιστός στην τακτική του να μην σχολιάζει υποθέσεις και ενδεχόμενα και αναμένει την οριστικοποίηση των αποφάσεων του κ. Αβραμόπουλου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "για άλλη μια φορά ο Κώστας Καραμανλής υποχρεώνεται να δείξει πυγμή. Απευθύνει τελεσίγραφο προς Αβραμόπουλο και άλλους αποδέκτες για να ξεκαθαρίσουν με ποιόν είναι: "Με την παράταξη ή με το Μαξίμου; " Εν τω μεταξύ, ο Δ. Αβραμόπουλος εντείνει τη δραστηριότητά του με βολιδοσκοπήσεις για την κατάρτιση ευρωψηφοδελτίου, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει την τελική απόφαση για το εαν θα κάνει κόμμα πριν απο τις ευρωεκλογές".

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει οτι "στη Ρηγίλλης επικεντρώνονται κυρίως οι παρενέργειες απο την κυοφορούμενη ίδρυση νέου κόμματος απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον για το εγχείρημα του δημάρχου Αθηναίων έχουν επιδείξει ακόμη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει επαφές με τον κ. Αβραμόπουλο, με αντικείμενο την πιθανή προσχώρησή τους στο νέο κόμμα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "με σκεπτικισμό υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη πιθανότητα δημιουργίας πολιτικού φορέα απο τον Δ. Αβραμόπουλο, που θεωρείται λόγω της λάμψης και της μεγάλης δημοτικότητας που απολαμβάνει καταλύτης και εν δυνάμει ανατροπέας του πολιτικού συστήματος".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η σημαντική μείωση των επιτοκίων των πενταετών ομολόγων, οι εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές, οι εκτιμήσεις για την πορεία επιτοκίων-πληθωρισμού, οι πληρωμές του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το 1998 και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΟΤ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Θεαματική πτώση των επιτοκίων στη δημοπρασία πενταετών ομολόγων - Στον... ουρανό βλέπει τα ελληνικά ομόλογα η Bear Stearns. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Προσμονή για επιτόκια - Η αγορά αναμένει νέα κίνηση αποκλιμάκωσης από τις τράπεζες. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Σκληρή μάχη ευρώ, γεν, δολαρίου - Η Ιαπωνία αγόρασε δύο δισ. δολ. για να φρενάρει το γεν. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Κρίσιμο δίμηνο για την πορεία του πληθωρισμού - Προσδοκίες περαιτέρω αποκλιμάκωσης μετά τον Μάρτιο. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Ξεκινάει έργο 150 δισ. για την αναβάθμιση της Αθήνας - Αρχίζει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. ''

    [6] Επιτόκια πενταετών ομολόγων-Μείωση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Σημαντική μείωση κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες σημείωσε το επιτόκιο των πενταετών ομολόγων του Δημοσίου, που δημοπρατήθηκαν χθες, γεγονός που φανερώνει ότι οι πτωτικές τάσεις στο χώρο των επιτοκίων αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 6,75% έναντι 8,76% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία στις 3 Νοεμβρίου 1998. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 13 January 1999 - 11:06:54 UTC