Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οτσαλάν
  • [3] Ελληνική οικονομία
  • [4] Συναυλία στο Σύνταγμα
  • [5] ΠΑΣΟΚ
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Πληθωρισμός - Κριτήριο σύγκλισης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση Οτσαλάν, η συναυλία στο Σύνταγμα, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ψηλά το κεφάλι. Κατάθεση-μαμούθ του Κωστούλα. Παρέμβαση Αβραμόπουλου για την εθνική αξιοπρέπεια. Πάγκαλος: δεν είχαμε άλλη λύση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόμβα Πάγκαλου, που δηλώνει επισήμως: Ναί, εμείς τον παραδώσαμε. Και όλοι τρέμουν την έκθεση Κωστούλα, που κατέθετε επί 15ωρο χθές στην εισαγγελία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η λαοθάλασσα και ο Πάγκαλος έπνιξαν τον Σημίτη. Δεν τον έσωσαν ΜΜΕ και Μίκης.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Πέτυχαν στα ΜΜΕ απέτυχαν στον λαό. Το σχέδιο φίμωσης ναυάγησε στο Σύνταγμα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ομολογία-σόκ Πάγκαλου: "επιλέξαμε την ολιγότερο οδυνηρή λύση". Νέα δραματική τροπή στην υπόθεση Οτσαλάν. Τι αποκάλυψε το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων. Αναυδη έμεινε η ελληνική κοινή γνώμη.

    Η ΑΥΓΗ: Η Ελλάδα της αλληλεγγύης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία στο Σύνταγμα. Χιλιάδες λαού τραγούδησαν για την απελευθέρωση του Οτσαλάν και του κουρδικού λαού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κινείται τώρα ο δήμαρχος. Και ο Εβερτ στη γραμμή Αβραμόπουλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εβγαλαν την κουκούλα του καταδότη. Ο πρέσβης Γ. Κωστούλας επιβεβαίωσε Ντιλάν -Καλιντερίδη. Κατέθεσε όσα γράφει στην απόρρητη έκθεσή του στο ΥΠΕΞ, την οποία δεν δίνουν στους πολιτικούς αρχηγούς. Σουηδοίβουλευτές: Ο Πάγκαλος μας είπε οτι παρέδωσαν τον Οτσαλάν για να γλυτώσουν απο άλλα χειρότερα.

    ΕΘΝΟΣ: Κινήσεις για συμφωνία πριν απο το Συνέδριο. Πυρετός διαβουλεύσεων σε Αθήνα και... Μιλάνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο Πεντάγραμμο του Κουρδιστάν το... Ελλαδιστάν. Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Σκοπιανό... απλές παραφωνίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα εναντίον Πάγκαλου. "Αναγκαστήκαμε να δώσουμε τον Οτσαλάν για να αποφύγουμε τα χειρότερα" φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Υποκύψαμε στις πιέσεις και δώσαμε τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Ομολογία-σόκ απο τον Πάγκαλο, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων. Αιχμές και για τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ωδή σ'ένα λαό. Σύνταγμα: Ανεπανάληπτη γιορτή συμπαράστασης στους Κούρδους.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ψεύτικη βόμβα Πάγκαλου αναστατώνει την Αθήνα. Περίεργο τηλεγράφημα του Σουηδικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Προβοκάτσια οι δήθεν δηλώσεις περί παράδοσης Οτσαλάν, λέει ο τέως ΥΠΕξ. Παραποιήθηκε στη Στοκχόλμη το τηλεγράφημά μου, είπε ο Σουηδός δημοσιογράφος στην "Ε".

    ΕΣΤΙΑ: Αναπάντητες όλες οι ύβρεις. Πώς εξηγείται η σιωπή Σημίτη;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προδότες ή εθνικόφρονες. Το Κουρδικό παρεμβαίνει διχαστικά, παραμερίζοντας τις εθνικές προτεραιότητες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κυριαρχία Σημίτη δείχνουν οι σύνεδροι. Αμήχανη η εσωκομματική αντιπολίτευση κατέγραψε ποσοστά κατώτερα των προσδοκιών της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκηνικό πιέσεων κατά της Ελλάδας απο ΗΠΑ-Τουρκία για υποστήριξη της "τρομοκρατίας".

    ΝΙΚΗ: "Σύνταγμα" αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό. Η πλατεία ήταν γεμάτη... Πάνω απο κόμματα και σκοπιμότητες η χθεσινή συναυλία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απομονωμένη η κυβέρνηση απο τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Η ουσία είναι οτι απο χέρια ελληνικά ο Οτσαλάν βρέθηκε στα νύχια των Τούρκων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χτύπησαν εισαγγελέα οι έμποροι ναρκωτικών. Πώς δρούν τα κυκλώματα του λευκού θανάτου στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ολοι νίκησαν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Ελληνας καθηγητής του Χάρβαρντ Νίκος Κυριαζής προβλέπει: Στους αιθέρες θα κριθεί η διαμάχη με την Τουρκία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ηττήθηκε η σημιτική τρομοκρατία.

    [2] Οτσαλάν

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "φωτιές άναψε χθές βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία και την κοινή γνώμη μια περίεργη ανταπόκριση του Σουηδικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΤΤ), σύμφωνα με την οποία ο Θ. Πάγκαλος εφέρετο να ομολογεί οτι η Ελλάδα παρέδωσε τον ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η αναμετάδοση του τηλεγραφήματος απο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποχρέωσε τον τέως υπουργό Εξωτερικών να προβεί αργά τη νύχτα σε δηλώσεις με τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά και χαρακτήρισε προβοκατόρικη την υποτιθέμενη συνέντευξη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "θρύψαλα" έκανε χθές ο Θεόδωρος Πάγκαλος την εξ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει πως δεν παρέδωσε συνειδητά τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με μια δήλωση-βόμβα, παραδέχθηκε ευθέως οτι η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη για να αποφύγει τα χειρότερα. Η δήλωση Πάγκαλου στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων, την οποία ο ίδιος αργότερα προσπάθησε- κατά την προσφιλή τακτική του... - να διαψεύσει, αποτελεί τη χαριστική βολή στον παραπαίοντα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του και αποκαλύπτει πλέον σε όλο το "μεγαλείο" της τη συμπαιγνία Σημίτη-Αμερικανών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "στον ρυθμό του κουρδικού θέματος και της υποθέσεων Οτσαλάν χορεύουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά το κυριότερο, ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να χορεύουν επί μακρόν και με χρονικό ορίζοντα το λιγότερο μέχρι τις ευρωεκλογές, οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου. Η ελληνική ζωή έχει, κατά κυριολεξίαν, "κουρδοποιηθεί" υπο την έννοιαν οτι υπο τις... σημαίες του ΡΚΚ εστιάζονται άπασες οι τριβές των εσωτερικών μας και εξωτερικών μας θεμάτων".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κατάπληκτο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τους βαρυτάτους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται καθημερινώς κατά του πρωθυπουργού της χώρας. Κάποιες εφημερίδες έφθασαν να αποκαλούν τον κ. Σημίτη "προδότη" και "δοσίλογο", υιοθετώντας τις καταγγελίες της κ. Ντιλάν που θέλει τον πρωθυπουργό της Ελλάδος "πράκτορα ξένων δυνάμεων". Και το ανεξήγητο είναι ότι όλα αυτά παραμένουν αναπάντητα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "νέα ένταση και σενάρια πυροδότησε χθές τηλεγράφημα του Σουηδικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο "Η Ελλάδα υποστήριξε την παράδοση Οτσαλάν". Ο τίτλος και το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος στηριζόταν σε υποτιθέμενη ομολογία του πρώην ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρέδωσε ή τουλάχιστον δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει την παράδοση Οτσαλάν".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "είναι κοροϊδία και υποτίμηση της κοινής νοημοσύνης η μονότονη επανάληψη απο τους Ευρωπαίους ηγέτες και απο τον κ. Σημίτη -άπαντες σοσιαλιστές- του αιτήματος για δίκαιη δίκη του Οτσαλάν στην Τουρκία, όταν γνωρίζουν οτι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει υπο το στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας. Και χθές στο Μιλάνο ο Κ. Σημίτης δήλωσε οτι το ΠΑΣΟΚ και το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς του Ντ'Αλέμα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την έκδοση ψηφίσματος απο τους σοσιαλιστές, με το οποίο θα ζητείται πολιτική επίλυση του Κουρδικού και δίκαιη δίκη του Οτσαλάν".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "ένας ακόμη... πονοκέφαλος βασανίζει το υπουργείο Εξωτερικών: μετά τις κατηγορίες περί "προδοσίας" του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, η Αθήνα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη και με ένα σκηνικό πιέσεων απο μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και φυσικά της Τουρκίας για υπόθαλψη της τρομοκρατίας".

    [3] Ελληνική οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "οι συμφωνίες κυρίων θα παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής της νέας ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Η καταστρατήγησή τους σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται μια απο τις αιτίες που κράτησαν τον πληθωρισμό στο 3,7% και τον Φεβρουάριο. Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο επανεξετάζει τα σενάρια λήψεως πρόσθετων αντιπληθωριστικών μέτρων, στην περίπτωση διαπίστωσης εδραιωμένων τάσεων πληθωριστικής αναζωπύρωσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "προσπάθεια επαναβεβαίωσης των "συμφωνιών κυρίων" με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων, σχετικά με το "πάγωμα" ή τη μείωση των τιμών των προϊόντων για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης".

    [4] Συναυλία στο Σύνταγμα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πέρασαν. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των καλλιτεχνών, αφήνοντας εκτεθειμένους όσους επιχείρησαν να διασπάσουν τη γροθιά που άρχισε να υψώνεται απο την πρώτη κιόλας μέρα των όσων είχαν συμβεί. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος: η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και η απαίτηση άμεσης απελευθέρωσης του φυλακισμένου αρχηγού του ΡΚΚ".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως νέοι και νέες γέμισαν χθές την Πλατεία Συντάγματος και πλημμύρισαν τους γύρω δρόμους. Ενωσαν τη φωνή τους με τις κραυγές του κουρδικού λαού και τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδυνή συναυλία. Η κυβέρνηση ήταν απούσα, θεωρώντας οτι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια αντικυβερνητική εκδήλωση, πράγμα που όμως δεν έγινε".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "η τεράστια πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμμορφώθηκε στις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου και στην "εθνική " γραμμή του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά η ογκώδης συμμετοχή λαού (και κυρίως νέων) στη χθεσινή μεγάλη συναυλία έδειξε οτι το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση δεν έχει αναστραφεί".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "σε μια θάλασσα ανθρώπων και τραγουδιών εξελίχθηκε η χθεσινή μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τον αγώνα του κουρδικού λαού και του Οτσαλάν, που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα εκατοντάδες καλλιτέχνες. Αισθητή η παρουσία της νεολαίας. Αυθόρμητη-χωρίς συγκροτημένα μπλόκ. Ωριμη, με τη συγκίνηση και με το πάθος της δημοκρατικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό των Κούρδων, η συναυλία επιβεβαίωσε τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, προκειμένου να υπάρξει διεθνής κινητοποίηση για την υπόθεση των Κούρδων και πίεση στους στρατοκράτες της Αγκυρας, αλλά και να προχωρήσει χωρίς σκοπιμότητες η έρευνα σχετικά με τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγική κατάληξη του Οτσαλάν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "οι Ελληνες καλλιτέχνες απάντησαν χθές με το δικό τους τρόπο στις ύβρεις Πάγκαλου. Περισσότεροι απο 100.000 Αθηναίοι έδωσαν το "παρών" στη μεγάλη συναυλία που ξεχείλιζε απο πάθος. Πολλοί δάκρυσαν όταν ο Κούρδος Σιβάν-Σιβάν τραγούδησε ένα παραδοσιακό τραγούδι της πατρίδας του".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει στο σχόλιό του μεταξύ άλλων οτι "ο ελληνικός λαός ασφαλώς πήρε βαθιά αναπνοή με τη χθεσινή συναυλία των καλλιτεχνών για συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Οι καλλιτέχνες έδωσαν χθές κουράγιο στον ελληνικό λαό και τον βεβαίωσαν οτι δνε ήταν αποκυήματα φαντασίας όσα δεινά πέρασε ο ίδιος και αλλοι λαοί απο τους Τούρκους και οτι οι Τούρκοι είναι υπόλογοι στη Διεθνή κοινότητα για βαρύτατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

    [5] ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει οτι "εντείνονται οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ εν όψει του Συνεδρίου. Υπο κυοφορία βρίσκεται πολιτική συμφωνία ανάμεσα στις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στο κυβερνών κόμμα. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν οτι κλειδί στην επίτευξη της συμφωνίας είναι η στάση που θα κρατήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη μετά τις διαδικασίες του περασμένου Σαββατοκύριακου και την ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σκνδαλίδης δίνοντας τα πρώτα στοιχεία απο τις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν τόνισε οτι η συμμετοχή των μελών του κόμματος σε μέσο όρο κυμαίνεται πάνω απο 75%".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "νίκη που θα της εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται οτι εξασφαλίζει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Κατάφερε να εκλέξει τον μεγαλύτερο αριθμό των συνέδρων για τον οποίο πάντως υπάρχουν διαφωνίες: "οι εκσυγχρονιστές " κάνουν λόγο για 75% ενώ η "εσωκομματική αντιπολίτευση " τον κατεβάζει στο 60%".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλα επιφανή στελέχη του κόμματος, αν προκύψουν αρνητικά αποτελέσματα απο τις ευρωεκλογές. Μετά την πολιτική του παρέμβαση στην οργάνωση Α3, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διατυπώνει ανοιχτά δέσμη προτάσεων που θα οδηγήσουν τη δημοκρατική παράταξη σε πορεία νίκης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "με μέλη -"μαϊμούδες" και με ευρύτατες παρατυπίες προσπαθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σημίτης να "γαντζωθεί" στην καρέκλα του. Ηδη, όπως όλα δείχνουν, έστω και οριακά οι εκσυγχρονιστές φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι στους συνέδρους που εξελέγησαν απο τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το κριτήριο του πληθωρισμού, η υψηλή κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το 1998, η συνεχιζόμενη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η νέα άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Καλπάζουν οι τράπεζες - Τι δείχνουν τα στοιχεία της χρήσης 1998".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέες αξίες γης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Εως 5.000 δρχ. ανά τμ οι τιμές της εφορίας".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Στροφή τώρα στα χαρτιά μεσαίας κεφαλαιοποίησης - Τη σκυτάλη στο Χρηματιστήριο πήραν κατασκευές, παράλληλη και leasing".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δια χειρός Ντουϊζεμπεργκ η βελτίωση των κριτηρίων - Στην αυριανή αντζέντα της ΕΚΤ η ερμηνεία για τον πληθωρισμό".

    [7] Πληθωρισμός - Κριτήριο σύγκλισης

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Ευνοϊκότερη ερμηνεία του κριτηρίου του πληθωρισμού αναζητάει από αύριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια του προέδρου της Βιμ Ντουίζεμπεργκ, γεγονός που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την είσοδο της Ελλάδος στην τρίτη φάση της ΟΝΕ, σε μια περίοδο που διαπιστώνονται δυσκολίες για την προσέγγιση του υφισταμένου κριτηρίου".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 2 March 1999 - 8:21:01 UTC